Itilleq

Itilleq

Itilleq is een plaats in het zuiden van Groenland en de naam betekent zoiets als 'de holte'. De kleine nederzetting bevindt zich dan ook in een holte en wordt omringd door hoge bergen en gletsjers. Er leven ongeveer 130 mensen, die voornamelijk bezig zijn met jagen en vissen. Het eiland beschikt niet over zoet water en maakt daarom gebruik van een faciliteit die zoet water kan maken van zeewater. De kerk in Itilleq heeft een bijzonder verhaal: de kerk is in 1930 gebouwd in Thule en is in 1963 verplaatst naar Itilleq. Itilleq ligt bijna op de poolcirkel: die bevindt zich slechts 200 meter zuidelijker.


Groenland Thule per ms Fram, 16 dagen

Tijdens deze bijzondere Arctische expeditie naar Groenland Thule ontdekt u het noord-westelijke deel van Groenland tot aan het ijzige noorden. Beleef het gevoel om helemaal aan het eind van de gigantische Groenlandse ijskap te staan, die zich 2.400 kilometer naar het Noorden uitstrekt en 80% van het eiland bedekt. Ontdek de historische nederzettingen zoals Dundas en breng een bezoek aan Siorapaluk, het meest noordelijke dorp ter wereld. Raak een ijsberg aan met uw blote handen en bewonder de kracht der natuur in de Ilulissat-IJsfjord. Tijdens onze dagelijkse landingen en excursies, waaronder een kajaktocht, wandelingen en andere activiteiten, maakt u kennis met het authentieke Groenland en zijn bewoners.‚ÄčExpeditie IJsland en Groenland, 17 dagen per ms Fram

Groenland is in deze periode op haar best; geniet van kleurrijke dorpjes, bloeiende weiden, imposante bergen, indrukwekkende gletsjers en diepe fjorden. In het noorden van dit eiland kunt u majestueuze ijsbergen bewonderen, die langzaam door het water glijden.