Jokkmokk, Skabram Stugby

Skabram Stugby ligt midden in Zweeds Lapland aan een meer, in de laatste echte wildernis van Europa. Het is een heerlijke plek en een ideale basis voor een bezoek aan de nationale parken Padjelanta, Sarek en Muddus. Het Samenmuseum Ájtte waar de bewoners van de Lapse natuur en de natuur zelf centraal staan is ook een bezoek meer dan waard. In het nabij gelegen Jokkmokk vindt u winkels maar tevens een fraai aangelegde tuin waarin de planten van het Hoge Noorden te bewonderen zijn. Ook het steencentrum is zeer interessant.


Op de camping kunt u roeiboten en kano's huren om het meer te verkennen of om mee te vissen.

De winters in Lapland zijn sneeuwzeker. Vanuit Skabram kunt u dagenlang uw hart ophalen met (tour-)langlaufen, huskysafari en sneeuwscooter tochten. Ook dan kunt u vissen op het meer; ijsvissen!

Skabram Stugby heeft naast de 30 campingplaatsen verschillende huisjes te huur die allemaal aan de moderne eisen voldoen. Behalve de kampeerhutten zijn ze erop berekend om de lapse winters te trotseren.

2/4- persoons blokhut
Deze hutten zijn eenvoudig ingericht: een kookplaat met potten en pannen, bedden, een tafel met banken/stoelen en licht en verwarming. Sanitaire voorzieningen bevinden zich in het servicegebouw van de camping. 

4/6-persoons stuga
Deze stuga's hebben een oppervlakte van 33 vierkante meter. Deze mooie hutten liggen prachtig op een open plek met uitzicht over het meer. De hutten zijn ingericht met televisie, open keuken met koelkast en fornuis, toilet en badkamer. Bestek, servies, potten en pannen zijn aanwezig. Er zijn twee aparte slaapkamers met ieder een stapelbed. De bank in de woonkamer kan uitgeklapt worden tot slaapbank.

2/4-persoons stuga
Deze stuga's zijn een maatje kleiner dan de 4/6-persoons stuga, maar bieden dezelfde faciliteiten. Er is één slaapkamer met twee bedden, daarnaast kan de bank in de woonkamer uitgeklapt worden tot slaapbank.

2/3-persoons kamer
In  het campinghuis kunt u een aparte kamer huren. Deze kamers zijn eenvoudig ingericht met een stapelbed, tafel en stoelen en een grote kast. U deelt met de andere bewoners de keuken en de twee badkamers. In de gemeenschappelijke eet- zitkamer staat ook een televisie.

Kussens en dekens zijn in de huisjes. Beddengoed kunt u eventueel ter plaatse huren. 
Servicegebouw met douches, toiletten, kleine wasruimte met wasmachine. Eenvoudige campingkeuken met electrische kookplaten en magentron. Er is Wifi aanwezig.

 

Prijzen

Prijslijst Jokkmokk, Skabram Stugby (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode kampeerhut hut d/t 2 persoons hut d/t 4 persoons hut d/t 6 persoons
1/5-30/9 aanvraag aanvraag aanvraag aanvraag

Prijs per nacht in 2020 in €

Honden zijn toegestaan. 

Noordkaap huttentocht Reidun: Zweden en Noorwegen

De fameuze Noordkaap is het ultieme doel van uw reis. Dáár wilt u genieten van het ‘einde van de wereld' en als het even kan ook van de middernachtzon.Kampeerhutten Frida: Zweden en Noorwegen via Lofoten

Een prachtige reis dwars door Zweden helemaal naar Kiruna in het hoge noorden van dit uitgestrekte land. Hier ervaart u pas goed wat rust en ruimte is. De reis gaat verder via de Vesterålen en Lofoten en verder door Noorwegen weer zuidwaarts