Baltische staten en St Petersburg rondreis, 17 dagen - Juris

Baltische staten en St Petersburg rondreis, 17 dagen

vlieg Amsterdam-Tallinn
vlieg Amsterdam-Tallinn

U vliegt van Amsterdam naar Tallinn, de rechtstreekse vlucht met KLM en Air Baltic vertrekt om 09.55 uur en komt om 13.15 uur aan in Tallinn.


Talinn, KREUTZWALD HOTEL
Talinn, KREUTZWALD HOTEL

Aankomst op het vliegveld van Tallinn. De charmes van Tallinn zijn onbeschrijfelijk: een middeleeuwse plek van rust en vrede, maar met een modern en zakelijke inslag. Gedurende een op eigen gelegenheid gemaakte ochtendexcursie, moet u zich vooral concentreren op het oude stadsdeel, waar het gedurende de zomermaanden enorm gezellig is. Zelfs daar het maar op zeer korte afstand van het centrum van Tallinn ligt, waant u zich in een park waar u geheel ontsnapt van het drukke en bezige leven. Het park is een gesloten regio binnen de stadsgrenzen met een bosachtig park met vele wandelpaden, waar hier en daar een fontein of een romantisch plekje opdoemt uit het niets. Voel hoe het was om als aristocraat door het leven te gaan in vroegere dagen: dat is het gevoel als u heerlijk op uw gemak door de bosrijke omgeving met zijn vijvers en fonteinen slentert. 2 overnachtingen in het Kreutzwald Hotel.


Tartu, Hotel London
Tartu, Hotel London

Vertrek naar Tartu via Rakvere, deze stad ligt in het noorden van Estland, 20 km ten zuiden van de Golf van Finland. Rakvere staat bekend om zijn Tarvas standbeeld van een Oeros / Bison (Aurochs), men denkt dat dit het grootste standbeeld van een dier in de Baltische Staten is. U rijdt verder naar Tartu, dit is het intellectuele en architectonische centrum van Estland. Het is een universiteitsstad en het oude stadscentrum met de universiteitsgebouwen dateren vanuit de 17e eeuw: een belangrijk gedeelte van de stad wordt tevens gezien als de geboorteplek van de voormalige staat Estland. 1 overnachting in het Hotel London.


Sigulda, Sigulda Hotel
Sigulda, Sigulda Hotel

Vandaag rijdt u de volgende Baltische staat binnen: Letland. Vlakbij Riga ligt het plaatsje Sigulda. Sigulda ligt slechts 50 km van Riga. In 1207 werd hier door de orde van de Zwaardbroeders een kasteel gebouwd, waarvan nu alleen nog een ruïne over is. Maar het zou de basis van de stad Sigulda vormen. In de heuvels rond Sigulda ligt een grot waarin in 1620 een meisje werd vermoord. Volgens de legende was zij verliefd op een tuinman, maar werd door een officier in de val gelokt en vermoord. Interessant is ook het kasteel van Turaida dat na een blikseminslag in de kruitkamer gedeeltelijk werd vernield. Sigulda is een historische stad en ook bekend voor het Nationale Park Gauja. 2 nachten verblijf in het Sigulda Hotel. Bezoek tijdens uw vrije dag het Nationale Park Gauja en ga daar wandelen, fietsen of kanoën.


Vilnius, Hotel Rinno
Vilnius, Hotel Rinno

U verlaat Sigulda en vertrekt naar de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. We raden u aan om een korte stop te maken in Rundale. Hier kunt u het Rundale paleis, wat uit de 18e eeuw komt, bezoeken. Een prachtig paleis in late barokstijl. Het is een prachtig voorbeeld van het vroege werk van de beroemde Italiaanse architect F.B. Rastrelli. De route gaat verder naar ?iauliai, u kunt nog even stoppen bij de hill of crosses. Een onvergetelijke plaats met duizenden kruizen op twee kleine heuvels. 2 overnachtingen in het Hotel Rinno.


Vilnius, Hotel Rinno
Vilnius, Hotel Rinno

Een dag om Vilnius, al 600 jaar de hoofdstad van Litouwen, te verkennen. Bezichtigingen die we u aanraden zijn: St. Peter en Paul's kerk, de parel van de barokke architectuur. Begin met het ontdekken van de oude stad met de Cathedral Square, het symbol van Vilnius classisicistische stijl. U kunt de catacomben, waar de grootste Litouwse hertogen begraven liggen, bezoeken. De Hill of Gediminas kasteel bidet u een prachtig panorama uitzicht over Vilnius. Wandel langs St. Anne's gothic kerk en het Bernadine klooster, de Gates of Dawn met het heilige beeld van Maria, de Town hall, de universiteit van Vilnius (gebouwd in 1579) met zijn 13 pittoreske binnenplaatsen en St. John's kerk. Wandel door de oude smalle straatjes in het historische deel van de stad. In de middag kunt u nog even naar Trakai rijden (25 km van Vilnius). Trakai is de voormalige hoofdstad van het Grand duchy van Litouwen. Bezoek het kasteel en het museum. Probeer ook het nationale gerecht 'Kibinai' bij een van de plaatselijke taveernes.


Klaipeda, Old Mill Hotel
Klaipeda, Old Mill Hotel

Via de Autosnelweg A1 gaat de tocht vandaag naar Klaipeda. De stad Klaipeda behoort eigenlijk pas sinds 1920 bij Litouwen. De stad was vroeger bekend onder de Duitse naam Memel: gedurende een korte wandeling door deze stad kunt u met eigen ogen aanschouwen, de impact welke dit heeft gehad op de ontwikkeling van Klaipeda. U ziet onder andere het Theatre Square met Ânnchen von Tharau fontijn. Zij was het onderwerp van een Oost-Pruisisch liefdeslied: men dacht dat het eerst door Bach was geschreven, De bewijzen gaan nu echter in de richting van de organist van de Köningsberg kathedraal in Duitsland Johann Albert. De wandeling vindt plaats op grote delen van de met klinkers bewerkte straatjes van Klaipeda met de vele schitterende huizen. Goede wandelschoenen zijn dus een aanrader. 2 nachten verblijf in het Old Mill Hotel.


Klaipeda, Old Mill Hotel
Klaipeda, Old Mill Hotel

Een volledige dag om naar het Neringa Nationaal park aan de Curonian Spit te rijden, wat gemakkelijk kan worden bereikt per veerboot vanuit Klaipeda. Rijd langs dit zanderige schiereiland wat bedekt is met dennenbossen en hoog gras. Curibonian Spit, scheidt de Baltische zee van het Curonian Lagoon, het is een uniek natuurgebied wat vaak de Litouwse sahara wordt genoemd. Dit komt door de indrukwekkende zandduinen. Ontdek de prachtige ongerepte natuur met duinen, dennenbossen en gouden stranden. Bezoek de Hill of Witches met witch huizen en wel 100 fantasievolle en folky houten sculpturen verspreid langs een bospad in Juodkrante village en het Nida resort. De vissershut, het huis van de beroemde Duitse schrijven Thomas Mann en de Amber galerie. Grijp de kans om de Parnidzio duin te beklimmen en geniet van het prachtige panorama uitzicht over Nida. U keert met de veerpont weer terug naar Klaipeda.


Liepaja, Hotel Kolumbs
Liepaja, Hotel Kolumbs

Een korte rijafstand van Klaipeda naar Palanga, de grootste badplaats van Litouwen. Kilometers mooie witte zandstranden strekken zich uit langs de Oostzee. Bezoek de Botanisch tuin en het Amber museum in het paleis va graaf Tyszkiewicz, met meer dan 25 000 stukken van amber en 15 000 insecten. De stad Kretinga ligt vlakbij en is beroemd om haar tropische wintertuin en het museum. U rijdt verder naar Liepaja, een gebied tussen de Oostzee en Lake Tosmare. De haven verdeelt de stad in twee delen. Moderne Liepaja is een industrieel, cultureel en educatief centrum. 1 overnachting in Hotel Kolumbs.


Riga, Hotel Laine
Riga, Hotel Laine

Vandaag heeft u de mogelijkheid om 1 boerderij te bezoeken en het Kemeri Nationaal Park voordat u aankomt in Riga. Een idee zou kunnen zijn om Farm Piladzi te bezoeken, deze boerderij beschikt over 500ha graanveld, 350ha koolzaadvelden en daarnaast nog 20ha aardappelen, groenten en diverse bloemen. Daarnaast kunt u het Kemeri Nationaal Park een bezoek brengen. Hier kunt u fantastisch wandelen en een korte uitgezette wandeling van 2-4 km is zeker de moeite waard voordat u aankomt in Riga waar u 2 overnachting heeft.


Riga, Hotel Laine
Riga, Hotel Laine

U heeft de hele dag om Riga te verkennen. U kunt langs de boulevards van Riga rijden en genieten van het uitzicht op het City Canal en de tuinen, het Bastion hill, Latvian National Theatre, Fine arts museum en verschillende Art Nouveau gebouwen. Bezoek de middeleeuwse Hanzestad, het Riga kasteel, St. Peter's kerk, Dome kathedraal, de Old guild huizen, Latvian national opera, de Powder tower en andere belangrijke bezienswaardigheden. U kunt uw middag besteden in de grootste badplaats van Letland, Jurmala, op slechts 20 km van het stadscentrum en het is gemakkelijk bereikbaar met de auto of lokale trein. Een wandeling langs de beroemde Jomas straat of op een lang zandstrand, beschermd tegen de wind door de duinen en het dennenbos. Met meer dan 800 jaar geschiedenis is Riga een unieke stad met vele bijzondere wetenswaardigheden en een zeer bewogen geschiedenis.


Talinn, KREUTZWALD HOTEL
Talinn, KREUTZWALD HOTEL

Vertrek naar Tallinn, wanneer u vertrekt uit Riga raden wij nog een wandeling in bos aan. U wandelt langs authentieke, traditionele houten huizen die nu in bezit zijn van het Lets Etnografisch openluchtmuseum welke is opgericht in 1925 en gevestigd in de buitenwijken van Riga. Het museum bestaat uit 90 traditionele gebouwen: boerderijen, molens, vissershutten en houten kerken. Verder is het de moeite waard om te stoppen bij de Keila waterval, één van de grootste in Estland. De waterval is 6 meter hoog en 60 meter breed. De waterval ligt in één van de mooiste parken van Estland, hier kunt u ook het neo-gotische Keila herenhuis bezichtigen. U heeft 1 overnachting in Tallinn.


St. Petersburg, 3MostA
St. Petersburg, 3MostA

Na het ontbijt neemt u de ferry naar Helsinki. Deze overtocht duurt 2 uur en u kan voor de boot van 07.30 uu of die van 10.30 uur kiezen. U heeft vervolgens nog kort de tijd om wat van de stad Helsinki te bekijken voor u met de trein naar ST. Petersburg vertrekt. Helsinki is het juweeltje aan de Oostzee, een stad die gezien mag worden, een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. Met prachtige bezienswaardigheden vaak met een Russisch tintje. Winkelen kan hier ook naar hartelust: van design tot tweedehandswinkeltjes en van shopping malls tot leuke versmarkten. Het Senaatsplein, de Russisch-Orthodoxe kerk, de Temppellakkion Kirkko - de beroemde rots kerk, die is uitgehouwen in een berg. Verder het Sibelius Monument en de Esplanadi, een brede boulevard met aan weerszijden winkels die Finse designproducten verkopen. En ook de markt aan de haven en Kiasma, het museum voor moderne kunst, zijn een bezoekje waard. Om 15.00 uur vertrekt uw trein naar St. Petersburg waar u rond 19.30 uur aankomt. 3 overnachtingen in St. Petersburg.


St. Petersburg, 3MostA
St. Petersburg, 3MostA

Deze stad aan de Finse Golf heeft nogal wat verschillende namen gehad. Na het oorspronkelijke Sint-Petersburg werd de stad in 1914 omgedoopt tot het Russischer klinkende Petrograd, om tien jaar later te veranderen in Leningrad. Sinds 1991 geldt de oude naam weer. De stad ligt aan de monding van de rivier de Neva en heeft ruim vier miljoen inwoners. Het is een toeristische trekpleister van formaat met grachten, lange rechte straten, tuinen, parken, paleizen en musea. Het belangrijkste museum is de Hermitage, ontstaan in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote en in 1852 voor het publiek opengesteld. Het omvat een schitterende verzameling uit de Oudheid (o.a. Egypte) en de Middeleeuwen. Ook archeologische vondsten en kunst uit Azië en de Russische cultuur van de 8e eeuw tot de 19e eeuw zijn goed vertegenwoordigd. Dit enorme museum bestaat uit zes gebouwen, waarvan het Winterpaleis het belangrijkste is.


St. Petersburg, 3MostA
St. Petersburg, 3MostA

Het Peterhof (ook wel Zomerpaleis genoemd) ligt ten zuidwesten van Sint-Petersburg, pal aan de Finse Golf. Het was oorspronkelijk bedoeld als een tussenstop voor Peter de Grote als hij op weg was naar de marinebasis Kronstadt. Al snel vond de tsaar het een ideale plek om een paleis te bouwen, dat het paleis van Versailles naar de kroon zou steken. Het paleis staat op een klif in een enorm park, dat bezaaid is met fonteinen, beelden en paviljoens. Het paleis heette eerst het Grote Landhuis, maar na de uitbreiding onder tsarina Elisabeth I werd het gebouw het Grote Paleis genoemd. Elisabeth liet haar huisarchitect Bartolomeo Rastrelli twee grote vleugels aan het landhuis toevoegen. Elke bezoeker zal versteld staan van de pracht en praal, zowel in het interieur van het paleis als in de tuinen eromheen. Uw hotel kan u helpen om deze excursie buiten de stad te maken.


vlieg Sint Petersburg-Amsterdam
vlieg Sint Petersburg-Amsterdam

U vliegt van Sint Petersburg naar Amsterdam, de rechtstreekse vlucht met KLM vertrekt om 17.20 uur en komt om 19.15 uur aan in Amsterdam.


17 daagse reis
vertrek dagelijks

Baltische Staten en St Petersburg rondreis​ - Uw geplande reis


Deze Baltische staten en St Petersburg rondreis laat u kennismaken met de 5 landen. De tour gaat langs gevarieerde landschappen en historische bezienswaardigheden. Het is fascinerend om te zien dat de rondreis zoveel contrast heeft. U bezoekt de hoofdsteden Tallinn, Vilnius, Riga, Helsinki en St Petersburg. Daarnaast zijn er diverse natuur en historische bezienswaardigheden die de reis helemaal compleet maken.

Heenreis: vlucht Amsterdam - Tallinn
2 overnachtingen in Tallinn
1 overnachting in Tartu
2 overnachtingen in Sigulda
2 overnachtingen in Vilnius
2 overnachtingen in Klaipeda
1 overnachting in Liepaja
2 overnachtingen in Riga
1 overnachting in Tallinn
Ferry Tallinn - Helsinki
Trein Helsinki - St Petersburg
3 overnachtingen in St Petersburg
Terugreis: St Petersburg - Amsterdam

U krijgt tijdens deze Baltische Staten en St Petersburg rondreis 13 dagen een huurauto tot uw beschikking  (ophalen en inleveren in Tallinn) om zelf naar de steden te rijden. Bij de meeste hotels is een gratis parkeerplaats inbegrepen. Alleen in Riga (€10 per dag) en Tallinn (€12 per dag) dient u voor het parkeren te betalen.

Baltische Staten en St Petersburg rondreis - uw accommodaties

• Tallinn, Kreutzwald Hotel. Het 4-sterren Kreutzwald Hotel Tallinn ligt op slechts 12 minuten lopen van de mooie oude binnenstad van Tallinn. Het biedt spafaciliteiten, een bibliotheek en kamers met airconditioning en gratis WiFi.

• Tartu, London Hotel. Het Hotel Londen ligt midden in de historische binnenstad van Tartu en biedt kamers in pastelkleuren met een minibar, gratis WiFi en een flatscreen-tv met satellietzenders. Onder voorbehoud van beschikbaarheid is er gratis privéparkeergelegenheid.

• Sigulda, Hotel Sigulda. Deze accommodatie ligt op 13 minuten lopen van het strand. Hotel Sigulda ligt op 300 meter van het treinstation en biedt gezellige kamers met satelliet-tv en gratis WiFi. Het zwembad is tussen 08:00 - 10:00 gratis toegankelijk. Voor het gebruik van de Finse sauna en het stoombad geldt een toeslag.

• Klaipeda, Old Mill Hotel. Dit moderne 3-sterren plus hotel ligt in de buurt van het historische kasteel van Klaipeda, aan de oevers van de rivier de Dane. Old Mill Hotel biedt kamers met gratis WiFi en airconditioning.

• Liepaja, Hotel Kolumbs. Deze accommodatie ligt op 11 minuten lopen van het strand. Dit hotel ligt in een van de mooiste steden van Letland, Liepāja, in de streek Kurzeme. Het beschikt over moderne en comfortabele accommodatie.

• Riga, Laine Hotel. Het 3-sterren Art Hotel Laine ligt in de historische binnenstad van Riga en op 10 minuten lopen van het oude centrum. Het biedt kamers met een kabel-tv en een minibar. Er is gratis internet beschikbaar. U krijgt hier een comfort kamer.

• St Petersburg, 3 MostA Hotel. Het boetiekhotel 3 MostA ligt op een ideale locatie, naast de wereldberoemde Hermitage en dicht bij de 3 bruggen over het Griboedova-kanaal en de rivier de Mojka. Het hotel heeft gratis WiFi, gratis privéparkeergelegenheid en een uitkijkpunt met panoramisch uitzicht.

De overnachtingen vinden plaats in goede maar soms ook eenvoudige hotels.
De reis kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u.

 

Prijslijst Baltische staten en St Petersburg rondreis, 17 dagen - Juris (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 2020 in €, 2 persoonskamer d/t
Gehele jaar 1855

Inclusief:

De genoemde hotels incl. ontbijt

Huurauto Toyota Auris of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

Vluchten (Vanaf € 299 per persoon van Amsterdam naar Tallinn & St Petersburg naar Amsterdam. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is.)

✓ Ferry Tallin - Helsinki

✓ Treinticket 2e klas Helsinki - Sint Petersburg

En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Visum Rusland

! Grensoverschrijding huurauto +/- €48  per land ter plaatse te voldoen

! Bezorgen huurauto bij hotel +/- €15 ter plaatse te voldoen

! Ophalen huurauto bij hotel +/- €15 ter plaatse te voldoen