Kajakken Groenland

Kajakken Groenland

  Kajakken Groenland is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Arctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en arctische dieren.

  Het kajak programma is niet geschikt voor passagiers zonder enige ervaring, het programma richt zich op alle avontuurlijke reizigers die al basiservaring hebben met kajakken. Deelnemers die kajak vaardigheden missen kunnen worden gediskwalificeerd voor verdere kajak excursies omwille van de veiligheid en het kajak genot van de andere deelnemers aan het kajak programma.

  Omdat de weersomstandigheden in de poolgebieden vaak extreem zijn en snel kunnen veranderen is het belangrijk om kleding en uitrusting mee te nemen die het mogelijk maken om lang buiten te verblijven tijdens slechts weer.

  Kajak-excursies duren ongeveer 3 tot 4 uur. Het doel van de kajak tochten is het verkennen van de kusten, het zien van ijsbergen en het ontmoeten van pooldieren. Er is een grote kans om deze dieren van zeer nabij te zien tijdens het peddelen. De kajak tochten worden afgestemd op het niveau van de groep en op de omstandigheden op zee. Een ondersteunings-zodiac blijft continu in de buurt van de kajakgroep en de kajak heeft altijd de mogelijkheid om met een VHF radio contact met de zodiac en het schip op te nemen. Er kan altijd direct actie ondernomen worden wanneer de weersomstandigheden veranderen of wanneer kajakkers te moe of koud zijn om verder te gaan en wensen terug te keren naar het schip.

  Kajakken Groenland - algemene informatie

  • Basiservaring met kajakken is vereist, een goede gezondheid is essentieel
  • Op de “Basecamp” reizen is geen basiservaring nodig, een goede gezondheid echter wel.
  • Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 14 kajakkers per kajak tocht
  • Er zijn 3 tot 4 kajak excursies mogelijk (ochtend en middag)
  • Kajakken is afhankelijk van de lokale weers- en ijsomstandigheden
  • Oceanwide kajak-gidsen zijn ervaren en experts in het kajakken in de poolgebieden
  • Noodzakelijke kajakuitrusting is gratis beschikbaar aan boord
  • Kajakkers brengen enkel hun persoonlijke uitrusting mee om zich tegen de zware weersomstandigheden te beschermen
  • Kajakken is gratis tijdens de “Basecamp Plancius”-reizen. Bij andere reizen met een kajak optie wordt een supplement gevraagd.


  Prijzen

  Prijslijst Kajakken Groenland (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

  Oceanwide prijs per persoon in €
  Kajakken 330

  Prijs per persoon 2019 in €

  Inclusief:

  5 éénzits- en tweezits kayaks

   Peddels met anti-drup ringen

   Basis (dik neopreen) long-john wetsuit

   Kajak spat-schort

   Reddingsvest

   Neopreen laarsjes

   Neopreen kap

  Exclusief:

  ! Thermisch ondergoed (lange mouwen + lange onderbroek), fleecevest of jas, handschoenen en muts

  ! Zonnecréme, zonnebril, waterdichte tas (voor camera apparatuur) 

  ! Ademende, winddichte peddel jas/broek


  Noorderlichtreis Groenland, 10 dagen per Ocean Nova

  Deze expeditie zorgt ervoor dat u in korte tijd veel van Groenlands hoogtepunten kunt zien. U kunt werelds grootste fjordensysteem -bij Scoresby Sund- aanschouwen, ontdek de fascinerende woonplaatsen van de Inuït en de mensen van Ittoqqortoormiit en geniet van het meest levendige noorderlicht ter wereld. Tijdens deze actieve reis krijgt u ook de kans om over de toendra in Groenland Nationaal Park te trekken, bergen te beklimmen en grazende muskusossen en andere wilde dieren te bekijken in hun natuurlijke omgeving.  Scoresby Sund - Oost Groenland, 8 dagen per ms Hondius

  Deze Oost-Groenland reis gaat naar het grootste fjordensysteem ter wereld: de Scoresby Sund. De kans is groot dat u hier rond deze tijd van het jaar het noorderlicht (Aurora Borealis) kunt zien. We steken al snel de poolcirkel over en varen verder noordwaarts.