Järpen, Kallsedets Fjallcenter HB

Bekijk foto's

Midden in de overweldigende natuur, meren en berglandschappen ligt Kallsedets Fjallcenter HB met camping, stuga's, hostel, winkel, benzinepomp en fjällcafé. De kleine familiecamping bestaat uit 40 plaatsen, waarvan 30 vaste plaatsen, deze worden voor het merendeel bezet door Noorse en Zweedse gasten.

Accommodatie
Er zijn naast campingplaatsen ook 4 compleet ingerichte stuga's met eigen douche/wc en keuken te huur. Naast de stuga's is er ook een hostel met 6 ruime kamers. Het campinggebouw is nieuw en voldoet aan de laatste eisen. Hier vindt u dan ook de kamers, douches, toiletten, droogkamer, campingkeuken, wasmachine en wasdroger. Op de camping en in een aantal stuga's/kamers zijn honden toegelaten (gelieve aan de lijn te houden in verband met de dieren op de accommodatie).

De stuga's voor 4 personen hebben 2 stapelbedden en zijn volledig ingericht met eigen douche, toilet en keuken. De stuga's hebben 1 of 2 slaapkamers.

De hostel heeft 6 kamers en zijn ruim en netjes. Alle kamergasten hebben toegang tot de gemeenschappelijke en douches en wc's. De gasten van het hostel kunnen gebruik maken van de grote, volledig ingerichte en moderne keuken met o.a. met fornuis, koelkasten, vriezer, magnetron etc. In de grote woonkamer kunt u ook tv (Zweeds) kijken. Een droogkamer en was/droogmachine zijn eveneens beschikbaar. Op het grasveld staat een grote grillhut, waar je na een heerlijke dag in de fjäll kunt grillen.

Omgeving
De camping is, behalve de eerste 2 weken van mei, het hele jaar open en ligt aan wegnummer 336. Deze route staat omschreven in de ANWB-goud gids van Zweden als een Jämtlands mooiste wegen. Een mooi alternatief voor hen die van Noorwegen naar Zweden (en visa versa) reizen en de E14 willen vermijden. In het fjällcafe kunt u, naast een vers kopje koffie, ook uit de kleine bibliotheek een boek of een spel lenen. Verder is er een grill/BBQ hut en een kleine speelplaats. Ook kunt u fietsen (MTB), roeiboten en kano's huren. Het is mogelijk om te betalen met een (Nederlandse) pinpas/creditcard (NB niet American Express).

Prijzen

Periode 2021 Prijs per nacht, stuga 6 persoons Prijs per nacht, 4 persoons kamer hostel Prijs per nacht, 2 persoons kamer hostel
Gehele jaar € 83 € 55 € 88

Deze accommodatie is opgenomen in de volgende reizen

4x4 winteravontuur in Zweeds Lapland

Ga mee met dit 4x4 winteravontuur door Zweeds Lapland

Autovakantie Zweden Kristoffer: van Värmland naar Höga kusten

Bezoek tijdens deze rondreis prachtige bestemmingen in Midden-Zweden en Oost-Noorwegen in 18 dagen.

  • Dalarna
  • Furuvik
  • Höga Kusten
  • Dovrefjell
  • Snøhetta
  • Rondane
  • Oslo
  • 19 dagen
  • apr - sept
  • Vanaf € 810