Kampeerautoreizen Meja: Midden-Zweden

Route beschrijving (Totale afstand 2131 km)


Stockholm, Gälo havsbad og stugby
Stockholm, Gälo havsbad og stugby

Aankomst om 09.15 uur in Göteborg, een bijzonder interessante stad met tal van bezienswaardigheden. Direct doorrijden naar Stockholm? Natuurlijk kan dat maar het is ook leuk om even aan te wippen in het plaatsje Trosa. Een soort 'Giethoorn van het noorden'. Water, bruggetjes, paden en oude huisjes en geveltjes. Echt een plaatje van een stadje! Dat geldt verderop richting Stockholm trouwens ook voor Mariefred. Daar staat Slot Gripsholm, een prachtig ingericht kasteel dat dateert uit de 12 de eeuw. Inmiddels ook één van de belangrijkste musea van Zweden. De Zweedse hoofdstad Stockholm heeft heel veel te bieden. Teveel om op te noemen. De stad is gebouwd op diverse eilanden, dus een rondvaart is een aanrader. De toppers van Stockholm? Het Wasa Museum met een prachtig gerestaureerd oorlogsschip uit 1628. Of het befaamde stadhuis. Of Skansen met zijn openluchtmuseum en pretpark. Geschiedenis is er volop te vinden in Gamla Stam, 'de oude stad'. Daarnaast zijn er talloze musea. Verder kunt u volop winkelen in Stockholm of eens lekker genieten van één van de vele terrassen. U komt tijd te kort! U verblijft 3 nachten in een kampeerhut bij Gålö Havsbad. De camping ligt 35 km ten zuidoosten van Stockholm.


Docksta, Friluftsbyn
Docksta, Friluftsbyn

De route van vandaag gaat voor een groot deel langs de Botnische Golf noordwaarts. U komt langs Gävle, dit is een mooie stad aan de oostkust van Zweden. Via Sundsvall komt u aan in Härnösand, de stad met een natuurlijke haven. Een gedeelte van de stad ligt op het eiland Härnön. Iets ten noorden van de stad begint het prachtige (wandel-) gebied Höga Kusten, dit gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut van FriluftsByn. Dit ligt middenin dit prachtige wandelgebied.


Tänndalen, Fjällnäs Camping en lodges
Tänndalen, Fjällnäs Camping en lodges

We gaan nu weer verder in zuidwaartse richting door het 'midden' van Zweden. Onderweg is Strömsund, een gezellig plaatsje in een merengebied, een aanrader om te stoppen en dat geldt natuurlijk ook voor Östersund, een echte grote stad met een mooie ligging aan Storsjön, een uitgestrekt meer. Het eiland Fröson en het plaatselijke museum zijn hier zeer de moeite waard. U verblijft 3 nachten op Fjällnäss Camping.


Stollet, kampeerhut (5 pers) Alevi Camping
Stollet, kampeerhut (5 pers) Alevi Camping

Een afwisselende rit door de mooie provincies Dalarna en Värmland. Onderweg kunt u een bezoekje brengen aan Orsa met zijn prachtige berenpark. Of aan Mora, een leuk plaatsje aan het veel bezongen Siljanmeer. Misschien rijdt u een stukje om naar Nusnäs, daar kunt u namelijk met de hand vervaardigde Dalarna paardjes aanschaffen, een leuk aandenken aan uw vakantie. Daarna is Värmland aan de beurt, geniet ook hier van de afwisselende natuur. In Stöllet wordt u omringd door natuur. Ongerepte natuur die uitnodigt tot activiteit. Wandelen, fietsen, kanoën, zwemmen om maar wat te noemen. Mogelijk maakt u 's avonds zelfs een kampvuurtje om uw vers gevangen vis te bakken. Wat zelf geplukte bessen erbij... niets smaakt lekkerder dan zo'n natuurmaaltijd. En daarna? Daarna is het tijd voor een elandensafari, grote kans dat u deze woudreuzen ook daadwerkelijk krijgt te zien! U verblijft 3 nachten op Alevi Camping.


19.30 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn
19.30 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn

en leuke en afwisselende trip naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Oslo is een fijne stad om te gaan verkennen. Misschien heeft u nog tijd - voordat u aan boord van de ferry gaat - om bijvoorbeeld het gezellige Aker Brygge (vlakbij bij de haven) of het Frognerpark met de bijzondere beelden van Gustav Vigeland te bezoeken. Ook een bezoekje aan het bekende stadhuis of de Karl Johansgate, de mooiste winkelstraat van Oslo, behoort tot de mogelijkheden. En wat dacht u van het Vikingschip museum op het eiland Bygdøy! Vertrek uit Oslo om 16.30 uur. Heeft u meer tijd nodig in Oslo dan kunnen we de reis hier voor u verlengen.


15e dag
Aankomst Kopenhagen om 09.45 uur. Wij kunnen een overnachting voor u boeken in Denemarken. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Let op; indien u geen kampeerder bent past reis Gustav langs bungalows wellicht beter bij u.
Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.15-daagse reis: kampeerautoreizen Meja: Midden-Zweden

Vertrek: dagelijks

Een prachtige rondreis door midden-Zweden! U rijdt dwars door Zweden naar de Baltische Zee met de prachtige strandjes waar je heerlijk ook kunt genieten van het uitzicht of breng een bezoek aan het Furuvik (dieren-)park met Tivoli en meerdere zwembaden. Ook Friluftsbyn staat op de agenda, prachtig gelegen aan de Höga Kusten, een natuurgebied, vermeld op de Werelderfgoedlijst, met veel wandel mogelijkheden. Wederom gaat de route dwars door Zweden en nu weer naar het westen naar Fjällnäs, ook wel 'the jewel of the Swedish mountains' genoemd, de ideale bestemming met woeste natuur, sportieve uitdagingen en plezier voor het hele gezin! Als afsluiting verblijft u in Värmland. Deze kampeerautoreizen vakantie staat garant voor een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin!

Kampeerautoreizen Meja, hoogtepunten:

  • Göteborg
  • Stockholm
  • Höga kusten
  • Dalarna
  • Dagtocht Røros (Noorwegen)
  • Muskusossen
  • Elanden
  • Värmland
  • Oslo
Zomeractiviteiten Zweden

Zomer activiteiten Zweden per gebied op een rijtje.Prijslijst Kampeerautoreizen Meja: Midden-Zweden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 840 655 495
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Meja prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 325 / 450 voor de ferry Kiel-Göteborg en € 239 / 259 voor de ferry Oslo-Kopenhagen. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis per Stena Line Kiel naar Göteborg incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

 Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten (6-9m2) en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten (9-12m2). Let op; hutten zijn zeer eenvoudig en voorzien van stapelbedden. Vaak is er geen zitgedeelte in de hut aanwezig en u heeft geen eigen toilet en douchefaciliteiten.

 Bootreis per DFDS Oslo naar Kopenhagen incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

 En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry kosten

! Dinerbuffet Kiel - Göteborg Stenaline €13,00 pp

! Ontbijtbuffet Kiel - Göteborg Stenaline €31,00 pp

! Ontbijtbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €18,70 pp

! Dinerbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €37,00 pp