Kampeerautoreizen Meja: Zweden en Noorwegen

Route beschrijving (Totale afstand 2050 km)


Stockholm, Gälo havsbad og stugby
Stockholm, Gälo havsbad og stugby

Aankomst om 09.15 uur in Göteborg, een bijzonder interessante stad met tal van bezienswaardigheden. Direct doorrijden naar Stockholm? Natuurlijk kan dat maar het is ook leuk om even aan te wippen in het plaatsje Trosa. Een soort 'Giethoorn van het noorden'. Water, bruggetjes, paden en oude huisjes en geveltjes. Echt een plaatje van een stadje! Dat geldt verderop richting Stockholm trouwens ook voor Mariefred. Daar staat Slot Gripsholm, een prachtig ingericht kasteel dat dateert uit de 12 de eeuw. Inmiddels ook één van de belangrijkste musea van Zweden. De Zweedse hoofdstad Stockholm heeft heel veel te bieden. Teveel om op te noemen. De stad is gebouwd op diverse eilanden, dus een rondvaart is een aanrader. De toppers van Stockholm? Het Wasa Museum met een prachtig gerestaureerd oorlogsschip uit 1628. Of het befaamde stadhuis. Of Skansen met zijn openluchtmuseum en pretpark. Geschiedenis is er volop te vinden in Gamla Stam, 'de oude stad'. Daarnaast zijn er talloze musea. Verder kunt u volop winkelen in Stockholm of eens lekker genieten van één van de vele terrassen. U komt tijd te kort! U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op Gålö Havsbad. De camping ligt 35 km ten zuidoosten van Stockholm.


Härnösand, kampeerhut Antjarns camping og stugby
Härnösand, kampeerhut Antjarns camping og stugby

De route van vandaag gaat voor een groot deel langs de Botnische Golf noordwaarts. U komt langs Gävle, dit is een mooie stad aan de oostkust van Zweden. Via Sundsvall komt u aan in Härnösand, de stad met een natuurlijke haven. Een gedeelte van de stad ligt op het eiland Härnön. Iets ten noorden van de stad begint het prachtige (wandel-) gebied Höga Kusten, dit gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op Antjarns Camping.


Järpen, Kallsedets Fjallcenter HB
Järpen, Kallsedets Fjallcenter HB

Wederom dwars door Zweden. En wat voor een reis! Een tocht door Medeland naar de stad Östersund, prachtig gelegen aan de Storsjön, een weids meer. U kunt naar het eiland Frösö, dat in de Storsjön ligt, rijden. Het eiland herbergt o.a. een mooie kerk in barokstijl en een runensteen uit de 11de eeuw. Verder kunt u een bezoekje brengen aan de uitkijktoren op het eiland. Vandaar hebt u een mooi uitzicht over Östersund en de Storsjön. Daarna gaat de reis verder door Jämtland naar het berggebied langs de grens met Noorwegen. Uw verblijfplaats ligt midden in deze ruige bergwereld. Hier ervaart u rust en ruimte in optima forma! Hier kunt u prachtige bergwandelingen maken, maar ook op de mountainbike stappen. En wat dacht u van een heerlijke kanotocht op een meer! U verblijft 3 nachten in kampeerhut bij Kallsedet Fjallcenter.


Røros, Røros Camping
Røros, Røros Camping

Een afscheid van het mooie Zweden en een kennismaking met het zeker zo mooie Noorwegen, dat zou het motto kunnen zijn van deze reisdag. Allereerst voert de tocht door het ruige berggebied, daarna volgt het liefelijke landschap rond de weidse Trondheimfjord. De stad Trondheim is zeker de moeite waard. Ga eens een kijkje nemen bij de imposante Nidarosdom, of dwaal een tijdje door het gezellige centrum. Na Trondheim wordt de reis steeds indrukwekkender daarvoor zorgt een hoogvlakte met prachtige vergezichten. Vervolgens komt u aan in het mijnstadje Røros dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U verblijft 3 nachten op de Røros Camping.


19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn
19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn

Een leuke en afwisselende trip dus naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Oslo is een fijne stad om te gaan verkennen. Misschien heeft u nog tijd - voordat u aan boord van de ferry gaat - om bijvoorbeeld het gezellige Aker Brygge (vlakbij bij de haven) of het Frognerpark met de bijzondere beelden van Gustav Vigeland te bezoeken. Ook een bezoekje aan het bekende stadhuis of de Karl Johansgate, de mooiste winkelstraat van Oslo, behoort tot de mogelijkheden. En wat dacht u van het Vikingschip museum op het eiland Bygdøy! Vertrek uit Oslo om 19.00 uur. Heeft u meer tijd nodig in Oslo dan kunnen we de reis hier voor u verlengen.


15e dag

aankomst om 07.00 uur

Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.Kampeerautoreizen Meja: Zweden en Noorwegen

15 daagse reis
Vertrek: dagelijks

Een prachtige rondreis door Zuid-Zweden en Oost-Noorwegen! U rijdt dwars door Zweden naar de Baltische Zee met de prachtige strandjes waar je heerlijk ook kunt genieten van het uitzicht of breng een bezoek aan het Furuvik (dieren-) park met Tivoli en meerdere zwembaden. Ook Härnösand staat op de agenda, prachtig gelegen aan de Höga Kusten, een prachtig natuurgebied, vermeld op de Werelderfgoedlijst, met veel wandel mogelijkheden. Wederom gaat de route dwars door Zweden en nu weer naar het westen naar Åre, ook wel 'the jewel of the Swedish mountains' genoemd, de ideale bestemming met woeste natuur, sportieve uitdagingen en plezier voor het hele gezin! Als afsluiting verblijft u in het Noorse Rorøs. Deze kampeerautoreizen vakantie staat garant voor een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin!15 daagse reis

Kampeerautoreizen Meja, hoogtepunten:

- Göteborg
- Stockholm
- Hoge kusten
- Jämtland 
- Panoramavägen
- Røros
- Oslo
- Rondane

Zomeractiviteiten Zweden

Zomer activiteiten Zweden per gebied op een rijtje.Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Kampeerautoreizen Meja: Zweden en Noorwegen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 685 555 420
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Meja, prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 300/375 voor de ferry Kiel-Göteborg en € 210/250 voor de ferry Oslo-Frederikshavn. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inbegrepen:

bootreis per Stena Line Kiel naar Göteborg incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

verblijf in de genoemde kampeerhutten

bootreis per Stena Line Oslo naar Frederikshavn incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

en natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry kosten

! dinerbuffet Kiel - Göteborg Stenaline €13,00 pp (hoogseizoen 20/6 - 18/8) €11,00 (rest van het jaar)

! ontbijtbuffet Kiel - Göteborg Stenaline €33,00 pp (hoogseizoen 20/6 - 18/8) €30,00 (rest van het jaar)

! dinerbuffet Oslo - Frederikshavn Stenaline €14,00 pp

! ontbijtbuffet Oslo - Frederikshavn Stenaline €39,00 pp