Kampeerhutreis Siri: Tiveden, Dovrefjell, Jotunheimen en Hardangervidda

Route beschrijving (Totale afstand 1885 km)


Valdemarsvik, Grännäs Camping
Valdemarsvik, Grännäs Camping

Aankomst in Trelleborg om 07.00 uur. via ystad karskrona kalmar. U verblijft 4 nachten in een kampeerhut van de Grännäs Camping.


Stollet, kampeerhut (4 pers) Alevi Camping
Stollet, kampeerhut (4 pers) Alevi Camping

langs de sluisen van Borensberg. Misschien even stoppen onderweg in Karlstad. Värmland is een provincie die een prachtige afspiegeling is van alles wat Zweden heeft te bieden. Mooie ongerepte natuur, talloze meren, rivieren, heuvels en bossen. Hier vindt u de rust en ruimte die Zweden zo aantrekkelijk maakt. Avontuur: de rivier de Klarälven biedt vele mogelijkheden zoals vlotvaren, kanoën, zwemmen en vissen. Verder kunt u hier prachtige wandelingen maken (met of zonder gids). Nog meer avontuur? Wat dacht u van canyoning of een eland- of beversafari? U verblijft 4 nachten in een kampeerhut op de Alevi Camping.


Dombås, Bjørkhol Camping
Dombås, Bjørkhol Camping

U verlaat vandaag Zweden en rijdt via Femunden Noorwegen binnen. De oostkant van het Femundmeer, tegen de grens van Zweden, is een 573 km2 groot wildernisgebied, sinds 1971 beschermd in het Femundsmarka nationaal park. Samen met de aangrenzende Zweedse nationale parken van Rogen en Töfsingdalen vormt het een van de grootste onaangetaste natuurgebieden van Scandinavië. Toen 10.000 jaar geleden de gletsjers zich terugtrokken lieten ze hier een landschap achter van kale afgeronde bergtoppen die uitsteken boven een gebied van meren, moerassen, berken en naaldbossen. U komt via de Rondane aan in Dombås, gelegen aan de rand van de Dovrefjell. 4 overnachtingen in kampeerhut van Bjørkhol Camping.


Vøringfoss, Liseth Pensjonat og Hyttetun
Vøringfoss, Liseth Pensjonat og Hyttetun

Een prachtige rit 'dwars' door Noorwegen vandaag. Een rit waarbij u kennis maakt met de ruige berggebieden Rondane en Jotunheimen. Besneeuwde bergtoppen, hoogvlaktes, snelstromende rivieren en prachtige vergezichten. Het kan niet op vandaag. Autorijden is hier echt een avontuur. U verblijft 4 nachten in een kampeerhut van Liseth Pensjonat. Excursies: naar de Hardangervidda (de grootste hoogvlakte van Europa) met de Vøringfossen en tal van wandelmogelijkheden.


13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals
13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals

De laatste reisdag in Noorwegen tijdens deze autovakantie Noorwegen. U kunt de Hanzestad Bergen nog bezoeken voordat de nachtboot van Fjord Line om 13.30 uur vertrekt.


19e dag

aankomst Hirtshals om 08.00 uur.

Wat is een kampeerhut

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.Kampeerhutreis Siri: Tiveden, Dovrefjell, Jotunheimen en Hardangervidda

19 daagse reis
Vertrek: dagelijks

De kampeerhutreis start in het prachtige Tiveden nationaal park. Dit magnifieke oergebergte met zijn uitgebreide bossen is door de ijstijden gevormd en wordt begrensd door diepe en kristalheldere meren. Vervolgens maakt u kennis met het mooie Noorwegen. Geniet van Rondane en Jotunheimen nationaal park. Rondane Nationaal Park is kleiner en ook minder ruig dan bijvoorbeeld Jotunheimen Nationaal Park. Maar het biedt meer dan genoeg uitdagingen voor de liefhebbers van ongerepte wildernis en steile bergtoppen. Jotunheimen is een veelal ongerept berggebied in het oosten van Noorwegen, welk een gebied beslaat van ongeveer 3500 vierkante kilometer (ongeveer even groot als de provincie Friesland). Hier vind je de hoogste bergen van Noorwegen: Galdhøppigen (2469 meter boven NAP) en Glittertind (2464 meter boven NAP), maar ook woeste watervallen, rivieren, meren, gletsjers en valleien.19 daagse reis

Kampeerhutreis Siri, hoogtepunten:

- Malmö
- Tiveden
- Värmland
- Dovrefjell
- Jotunheimen
- Hardangervidda
- Hardangerfjord
- Bergen

Zomer Activiteiten Zweden

Zomer activiteiten Zweden per gebied op een rijtje.Zomer Activiteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Prijslijst Kampeerhutreis Siri: Tiveden, Dovrefjell, Jotunheimen en Hardangervidda (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 875 700 525
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .

Siri, prijs per persoon 2018 in €

De reissom is incl. het tarief van € 179/198 voor de ferry Rostock-Trelleborg en € 330/384 voor de ferry Bergen-Hirtshals. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inbegrepen:

bootreis per Stena Line van Rostock naar Trelleborg incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

verblijf in de genoemde kampeerhutten

bootreis per Fjord Line Bergen naar Hirtshals incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

en natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis