Kampeerhuttentocht Disa: Noorwegen, Noordkaap, Lapland en Lofoten

Route beschrijving (totale afstand 5550 km)


14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo
14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo

Vertrek per nachtboot van de Color Line van Kiel naar Oslo, vertrek om 14.00 uur


Røros, Røros Camping
Røros, Røros Camping

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. Mogelijk even rondkijken in de Noorse hoofdstad en daarna op naar Hedmark, een provincie vol afwisselende natuur in het oosten van Noorwegen. Geniet onderweg van het uitzicht op de markante bergtoppen van Rondane. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut bij Røros camping. Geniet van uw verblijf in Rorøs, een oud mijnwerkersstadje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.


Steinkjer, Føllingstua Camping
Steinkjer, Føllingstua Camping

U rijdt via weg nummer 705 door het rustieke landschap van Stugudalen naar Stjørdal. Mogelijk kunt u nog een kijkje nemen daar in de buurt bij de ca. 1200 rotstekeningen, waarvan de meeste uit het Bronzen tijdperk, van Leirfall. U rijdt nu nog een mooi traject op de E6 langs een uitloper van de machtige Trondheimfjord naar Steinkjer. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Føllingstua camping.


Mo I Rana, Yttervik camping
Mo I Rana, Yttervik camping

In de buurt van Snåsa, een plaatsje aan de oostelijke oever van het langgerekte Snåsavanet, zijn mooie plekken om vogels te spotten, zoals o.a. Klingsundet en Lierne. De E6, dé verbindingsweg met het hoge noorden, slingert zich vervolgens door het Namdalen en langs het mooie Majavatn. Uiteindelijk komt u in Mo i Rana. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Yttervik camping. Ook hier zijn meerdere plekken voor vogelspotters te vinden zoals o.a.Engasjyen.


Straumen, Strømhaug Camping
Straumen, Strømhaug Camping

Iets ten noorden van Mo I Rana liggen meer dan 200 grotten waarvan de bekendste Grønligrotta, die iets ten noorden van het stadje, is. Nog iets noordelijker ligt de Svartisen gletsjer met meer dan 60 gletsjertongen en een oppervlakte van 370 km². U rijdt door Saltfjellet National Park , het is toch een bijzonder moment als u de poolcirkel passeert. Want dan bent u écht in het Land van de Middernachtzon. Uiteraard kunt u hier een certificaat kopen als bewijs dat u ook daadwerkelijk de poolcirkel hebt gepasseerd. En verder kunt u volop genieten van het fraaie (kust-)landschap in dit gedeelte van Noorwegen en van uw verblijf in Hamarøy (een plaatsje midden in het rijk van de Noorse schrijver Knut Hamsun). 1 overnachting in kampeerhut van de Strømhaug Camping


Tromsø, Comfort Hotel Xpress
Tromsø, Comfort Hotel Xpress

Eerst kunt u even gaan rondkijken in Narvik, de ijsvrije haven waar het ijzererts uit het Zweedse Kiruna wordt aangevoerd. Narvik is inWO II vernietigd door de Duitsers en daarna weer opgebouwd. Aan die periode herinnert het Nordland Røde Kors Krigsminne Museum. Daarna volop genieten van Noors natuurschoon als u langs het Takvatnet en de Ramsfjorden naar Tromsø rijdt. U heeft voldoende tijd om de universiteitsstad Tromsø te gaan verkennen. Voor een prachtig uitzicht over de stad en wijde omgeving moet u echt met de kabelbaan de berg op gaan. Verder lokt het gezellige centrum met leuke eetcafe's en restaurants en tal van bezienswaardigheden, zoals o.a. de IJszeekathedraal. U heeft 1 overnachting in het Comfort Hotel Xpress.


Alta, Camp Alta
Alta, Camp Alta

U bent al behoorlijk noordelijk maar de reis brengt u nog verder en ook vandaag zult u verbaasd staan van het natuurschoon dat de Noorse kust heeft te bieden. Wat te denken van het uitzicht op het eiland Lyngen met zijn besneeuwde bergtoppen van de Lyngen Alpen! U rijdt over het eiland Lyngen hiervoor moet u twee keer met een ferry een overtocht maken, van Breivikeidet naar Svensby en van Lyngseidet naar Olderdalen. Deze dagtocht eindigt in Alta met zijn befaamde rotstekeningen. U heeft 1 overnachting in een kampeerhut Camp Alta.


Skipsfjord, Nordkapp Camping kampeerhutten
Skipsfjord, Nordkapp Camping kampeerhutten

Fjorden, bergen, kleine plaatsjes en verder kunt u zich verbazen over de weidse hoogvlaktes en de imposante Porsangerfjord op weg naar Honningsvåg, de hoofdplaats van het eiland Magerøy. De Noordkaap is nu dichtbij. Ga 's avonds direct 'even' kijken op de Noordkaap. De middernachtzon is namelijk niet gegarandeerd. Gelukkig krijgt u nog een tweede kans! Verder kunt u overdag nog een kijkje gaan nemen bij de Kirkeporten en in het visserplaatsje Gjesvær, waar u met de boot een mooie vogelsafari kunt maken of misschien wilt u liever een bezoekje brengen aan het Nordkapp Museum in Honningsvåg. U heeft 2 overnachtingen in een kampeerhut op de Nordkapp camping.


Karasjok, Karasjok camping
Karasjok, Karasjok camping

U gaat via de tunnel weer naar het vasteland van Noorwegen. Wat volgt is een mooie tocht langs de weidse Porsangerfjord naar Lakselv waarna u het 'binnenland' induikt naar Karasjok. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut van de Karasjok camping. Brwng een bezoek aan Sápmi en de Samiske Sammlinger een mooi en modern museum over de Samische cultuur. Het Samische Parlement is zeker een bezoekje waard, het is een architectonisch hoogstandje. Op de dagen dat er geen bijeenkomsten zijn kunt u ook binnen kijken.


Kiruna, Scandic Hotel Ferrum
Kiruna, Scandic Hotel Ferrum

Vanuit Noorwegen via Finland naar Zweden: een mooi affiche voor deze dagetappe. De dag begint met een tocht langs de rivier de Jiesjokka door het toendralandschap van de Finnmarksvidda naar Kautokeino. Breng hier een bezoekje aan Juhls met prachtige sieraden. U rijdt een heel klein stukje door Finland voor u in Zweden arriveert. Door de oneindige leegte van Noord-Zweden gaat de reis naar Kiruna, bekend om de ijzererts die hier wordt gewonnen. U verblijft 1 nacht in het Scandic Hotel Ferrum.


Kråkberget, Fjordcamp
Kråkberget, Fjordcamp

De Nordkalottvägen, de route van Kiruna naar Narvik, is een prachtige tocht over hoogvlaktes, langs weidse meren en langs het Abisko National park en het meer Tometrask, met als finale het berglandschap in Noorwegen. Daarna volgt nog een afwisselende reis naar Bø op Vesterålen, een prima uitgangspunt voor een walvissafari vanuit Stø. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op het Fjordcamp Kråkberget. Van hier heeft u een prachtig zicht op de middernachtzon!


Laukvik, Sandsletta Camping
Laukvik, Sandsletta Camping

Een verdere kennismaking met het afwisselende landschap van Vesterålen en onderweg ook op Lofoten. Misschien neemt u ook een kijkje in het Hurtigruten Museum in Stokmarknes. Na de oversteek per ferry van Melbu naar Fiskebøl arriveert u op Lofoten, waar het landschap zo mogelijk nóg indrukwekkender is. Daarnaast zijn de talloze vissersplaatsjes ook aantrekkelijk. Denk ook aan Svolvær, de hoofdplaats van Lofoten en aan Lofotr, een nagebouwde Viking nederzetting. U heeft 1 overnachting in een kampeerhut bij Sandsletta camping bij Laukvik.


Saltstraumen, Saltstraumen Camping
Saltstraumen, Saltstraumen Camping

Nog even genieten van al het moois op Lofoten, heel leuk is een bezoekje aan Å, de plaats met de kortste naam ter wereld! Liefhebbers van varen komen daarna aan hun trekken. Vandaag staat namelijk de overtocht van Moskenes naar Bodø op het programma, duur van de overtocht ca. 3 uur en een kwartier. U zult genieten van de zilte zeelucht en van het uitzicht op het vasteland van Noorwegen en op de bergrug van Lofoten met de spitse bergtoppen. Neem nog even een kijkje in het gezellige centrum van Bodø of breng een bezoek aan het luchtvaartmuseum voor u naar Saltstraumen rijdt. De Saltstraumen is de sterkste getijdenstroom ter wereld, het water met zijn draaikolken en stroomversnellingen biedt een fantastisch schouwspel. U heeft 1 overnachting op de Saltstraumen camping.


Mosjøen, Mosjøen Camping
Mosjøen, Mosjøen Camping

U rijdt dwars door Saltfjellet Nationaal Park naar Rognan. In het plaatselijke openluchtmuseum vindt u een verzameling oude gebouwen en vissersboten. Vanuit het Saltdal klimt u naar de Saltfjellet, daar passeert u de poolcirkel. Als u op de heenreis geen tijd gehad heeft kunt u nu nog even naar de Grønligrotte of de Svartisen gletsjer. Mosjøen heeft een leuk historisch centrum waar de Sjøgata een must is om te gaan kijken. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Mosjøen camping.


Steinkjer, Føllingstua Camping
Steinkjer, Føllingstua Camping

Een afscheid van Mosjøen en een hernieuwde kennismaking met het Namsdal en Nord Trøndelag. Mogelijk maakt u in de buurt van Grong een stop om te kijken naar de zalmtrappen in de rivier en om een bezoekje te brengen aan Namsen Laksakvarium. Bij Snåsa komt u langs de Bølareinen, een wereldberoemde rotstekening. U heeft 1 overnachting in een kampeerhut op de Føllingstua camping.


Kristiansund, Byskogen Camping kampeerhut
Kristiansund, Byskogen Camping kampeerhut

Wéér zo'n mooie en avontuurlijke etappe langs de Noorse kust. Eerst nog genieten van de rit langs de weidse Trondheimfjord en daarna is Trondheim zelf aan de beurt. Mogelijk heeft u nog tijd om een kijkje te gaan nemen in de imposante Nidarosdom of rond te dwalen door het oude centrum met zijn kleurige houten huizen of om gewoon eens een keertje te gaan winkelen! De prachtige vergezichten, de fjorden en de bergen zullen indruk maken. U ontkomt niet aan een oversteek met een ferry, dit keer van Halsa naar Kanestraum en een bezoekje aan het gezellige Kristiansund. Via de Atlantershavsveien , een weg pal langs en soms zelfs dóór de Atlantische Oceaan, rijdt u naar Kristiansund waar u overnacht in een kampeerhut op de Byskogen Camping.


Stryn, Mindresunde kampeerhut
Stryn, Mindresunde kampeerhut

De dag begint al snel met de ferry van Sølsneset naar Åfarnes. Vanaf de ferry heeft u een prachtig uitzicht op de vele bergtoppen die dit gebied rijk is. En dan kunt u volop gaan genieten van een 'topper' in Noorwegen, namelijk de Trollstigen, een befaamde bergweg bij Åndalsnes. Stop bij het uitkijkpunt voor een onvergetelijk uitzicht. Voordat de volgende ferry opdoemt kunt u nog een bezoekje brengen aan Gudbrandsjuvet, een 5 m. brede en 25 m. diepe kloof waar de rivier de Valldøla zich doorperst. Na de oversteek per ferry van Linge naar Eidsdal reist u over de Adelaarsweg naar het beroemde Geirangerfjord. Hier heeft u twee mogelijkheden of u rijdt door naar de Dalsnibba met een prachtig uitzicht op het Geirangerfjord of u neemt de ferry door het Geirangerfjord naar Hellesylt. U heeft 2 overnachtingen in een kampeerhut op de Mindresunde camping. Ga ook nog een kijkje nemen bij de Brikdalsbre of de Kjenndalsbre, twee gletsjers. Interessant is ook de Panoramaweg.


Fagernes, Fagernes Campingpark
Fagernes, Fagernes Campingpark

Een topper vandaag! Allereerst een prachtige rit over de Vikafjell en daarna richting Stalheim in het nauwe Nærøydal. Rij 'even' omhoog naar hotel Stalheim. Vanaf het terras is het uitzicht adembenemend. De afdaling via de Stalheimskleiva is dat eveneens. Na een lange tunnel arriveert u in Flåm. Als u tijd heeft kunt u een retourreis maken met de Flåmsbana, een spectaculaire treinreis. Via Aurland volgt nog een mooie rit naar Vang I Valdres. Hier verblijft u 1 nacht op de Bøflaten Camping.


19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn
19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn

Nog even genieten van het Hallingdal dat wordt omzoomd door beboste berghellingen. Leuk voor een bezoek is Hadeland Glassverk in Jevnaker, een glasfabriek met tal van attracties. Leuk voor een mooi souvenir. Tenslotte bereikt u Oslo. De Noorse hoofdstad is een gezellige stad waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate of op een terrasje kunt zitten bij Aker Brygge. Maar ook de musea, zoals het Munch museum en het Vikingschip museum, zijn zeer de moeite waard. En dat geldt ook voor het markante raadhuis, het Vigelandpark en nog veel meer. Vertrek met de nachtboot van Stena Line naar Frederikshavn om 19.00 uur. Wilt u de stad echt bekijken dan is een overnachting aan te raden, we maken dat graag voor u in orde!


23e dag

Aankomst in Frederikshavn om 07.00 uur.

Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.23 daagse reis

vertrek: dagelijks

Een bijzondere reis met een bijzondere bestemming, namelijk de Noordkaap. En als het weer het toelaat op die speciale plek genieten van de befaamde middernachtzon. Dankzij een extra dag in Skipsfjord (Noordkaap) heeft u ook een extra kans op de middernachtzon. Vergis u niet, Noorwegen heeft een lengte van meer dan 2500 kilometer! En dat betekent dus flinke dagafstanden naar de Noordkaap toe en weer terug naar de Noorse hoofdstad Oslo. Maar tegelijkertijd maakt u wél kennis met alle facetten van dit prachtige land. De bergen, de fjorden, de uitgestrekte hoogvlaktes, gletsjers en watervallen. Verstilde meren en eindeloze bossen, maar ook rustieke visserplaatsjes en tal van bezienswaardigheden. Noorwegen is overal verrassend. De overnachtingen vinden plaats in uitstekende hotels. Natuurlijk kan de reis op elke plaats verlengd of aangepast worden. Wij maken graag een passend reisvoorstel met de daarbij behorende prijs voor u.

Prijslijst Kampeerhuttentocht Disa: Noorwegen, Noordkaap, Lapland en Lofoten (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 1275 1100 825
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Disa prijs per persoon 2018 in €

De reissom is incl. het tarief van € 459/539 voor de ferry Kiel-Oslo en € 265/323 voor de ferry Oslo-Frederikshavn. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

bootreis per Color Line Kiel naar Oslo incl. bed in 2 of 4 persoonsbinnenhut d/t

verblijf in de genoemde kampeerhutten & hotel op basis van logies, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

de ferry van Moskenes naar Bodø

per nachtboot van Stena Line van Oslo naar Frederikshavn incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

en natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry's