Kampeerhuttentocht Disa: Noorwegen, Noordkaap, Lapland en Lofoten

Route beschrijving (totale afstand 5470 km)


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo

Uw overtocht vertrekt om 16.30 uur vanuit Kopenhagen en u komt de volgende ochtend om 09.45 uur aan in Oslo. Het is verstandig om maaltijden op voorhand te reserveren, wij kunnen u daarmee van dienst zijn.


Trysil, Sæteråsen Hytter & Camping
Trysil, Sæteråsen Hytter & Camping

Aankomst met de ferry om 09.45 uur. Er is nog tijd om wat hoogtepunten van Oslo te gaan bekijken voordat u de tocht naar Trysil maakt. Onderweg is het plaatsje Elverum, fraai gelegen aan de Glomma, een goede gelegenheid om te stoppen. U kunt ook nog een kijkje nemen bij het Bosbouw Museum. Daarna kunt u volop genieten van het afwisselende landschap van de provincie Hedmark. Noorwegen betekent rust en ruimte, in deze regio wordt dat met hoofdletters geschreven. U verblijft 2 nachten op het Sæteråsen Hyttegrend og Camping AS.


Steinkjer, Føllingstua Camping
Steinkjer, Føllingstua Camping

U rijdt via weg nummer 705 door het rustieke landschap van Stugudalen naar Stjørdal. Mogelijk kunt u nog een kijkje nemen daar in de buurt bij de ca. 1200 rotstekeningen, waarvan de meeste uit het Bronzen tijdperk, van Leirfall. U rijdt nu nog een mooi traject op de E6 langs een uitloper van de machtige Trondheimfjord naar Steinkjer. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Føllingstua camping.


Mo I Rana, Yttervik camping
Mo I Rana, Yttervik camping

In de buurt van Snåsa, een plaatsje aan de oostelijke oever van het langgerekte Snåsavanet, zijn mooie plekken om vogels te spotten, zoals o.a. Klingsundet en Lierne. De E6, dé verbindingsweg met het hoge noorden, slingert zich vervolgens door het Namdalen en langs het mooie Majavatn. Uiteindelijk komt u in Mo i Rana. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Yttervik camping. Ook hier zijn meerdere plekken voor vogelspotters te vinden zoals o.a.Engasjyen.


Ballangen, Ballangen Camping
Ballangen, Ballangen Camping

Iets ten noorden van Mo I Rana liggen meer dan 200 grotten waarvan de bekendste Grønligrotta, die iets ten noorden van het stadje ligt, is. Nog iets noordelijker ligt de Svartisen gletsjer met meer dan 60 gletsjertongen en een oppervlakte van 370 km². U rijdt door Saltfjellet National Park , het is toch een bijzonder moment als u de poolcirkel passeert. Want dan bent u écht in het Land van de Middernachtzon. Uiteraard kunt u hier een certificaat kopen als bewijs dat u ook daadwerkelijk de poolcirkel hebt gepasseerd. En verder kunt u volop genieten van het fraaie (kust-)landschap in dit gedeelte van Noorwegen en het rijk van de Noorse schrijver Knut Hamsun. 1 overnachting in kampeerhut van de Ballangen Camping.


Tromsø, Tromsø Camping vakantiehuizen
Tromsø, Tromsø Camping vakantiehuizen

Eerst kunt u even gaan rondkijken in Narvik, de ijsvrije haven waar het ijzererts uit het Zweedse Kiruna wordt aangevoerd. Narvik is in WO II vernietigd door de Duitsers en daarna weer opgebouwd. Aan die periode herinnert het Nordland Røde Kors Krigsminne Museum. Daarna volop genieten van Noors natuurschoon als u langs het Takvatnet en de Ramsfjorden naar Tromsø rijdt. U verblijft in Tromsø en heeft voldoende tijd om de universiteitsstad te gaan verkennen. Voor een prachtig uitzicht over de stad en wijde omgeving moet u echt met de kabelbaan de berg op gaan. Verder lokt het gezellige centrum met leuke eetcafés en restaurants en tal van bezienswaardigheden, zoals o.a. de IJszeekathedraal. U heeft 2 overnachtingen in een traditionele cabin op Tromsø Camping.


Alta, Camp Alta
Alta, Camp Alta

U bent al behoorlijk noordelijk maar de reis brengt u nog verder en ook vandaag zult u verbaasd staan van het natuurschoon dat de Noord-Noorse kust heeft te bieden. Wat te denken van het uitzicht op het eiland Lyngen met zijn besneeuwde bergtoppen van de Lyngen Alpen! U rijdt over het eiland Lyngen hiervoor moet u twee keer met een ferry een overtocht maken, van Breivikeidet naar Svensby en van Lyngseidet naar Olderdalen. Deze dagtocht eindigt in Alta met zijn befaamde rotstekeningen. U heeft 1 overnachting in een kampeerhut op Camp Alta.


Skipsfjord, Nordkapp Camping kampeerhutten
Skipsfjord, Nordkapp Camping kampeerhutten

Fjorden, bergen, kleine plaatsjes en verder kunt u zich verbazen over de weidse hoogvlaktes en de imposante Porsangerfjord op weg naar Honningsvåg, de hoofdplaats van het eiland Magerøy. De Noordkaap is nu dichtbij. Ga 's avonds direct 'even' kijken op de Noordkaap. De middernachtzon is namelijk niet gegarandeerd. Gelukkig krijgt u nog een tweede kans! Verder kunt u overdag nog een kijkje gaan nemen bij de Kirkeporten en in het vissersplaatsje Gjesvær, waar u met de boot een mooie vogelsafari kunt maken of misschien wilt u liever een bezoekje brengen aan het Nordkapp Museum in Honningsvåg. U heeft 1 overnachting in een kampeerhut op de Nordkapp camping.


Leppärjåvi, Fell Center Galdotieva
Leppärjåvi, Fell Center Galdotieva

U gaat via de tunnel weer terug naar het vasteland van Noorwegen. Wat volgt is een mooie tocht langs de weidse Porsangerfjord naar Lakselv waarna u het 'binnenland' van Finland induikt. U verblijft voor 1 nacht in Galdotieva.


Bjorkliden, Kåppas Cabin Village
Bjorkliden, Kåppas Cabin Village

De Nordkalottvägen, de route van Kiruna naar Riksgransen, is een prachtige tocht over hoogvlaktes, langs weidse meren en langs het Abisko National park en het meer Torneträsk, met als finale het uitzicht over het berglandschap in Noorwegen. U verblijft 2 nachten in een huisje op Kappas Cabin Village.


Kråkberget, Fjordcamp
Kråkberget, Fjordcamp

Er volgt nog een afwisselende reis naar Bø op Vesterålen, een prima uitgangspunt voor een walvissafari vanuit Stø. U verblijft 2 nachten in een huisje op Fjordcamp Kråkberget. Vanaf de camping heeft u een prachtig zicht op de middernachtzon!


Laukvik, Sandsletta Camping
Laukvik, Sandsletta Camping

Een verdere kennismaking met het afwisselende landschap van Vesterålen en onderweg ook op Lofoten. Misschien neemt u ook een kijkje in het Hurtigruten Museum in Stokmarknes. Na de oversteek per ferry van Melbu naar Fiskebøl arriveert u op Lofoten, waar het landschap zo mogelijk nóg indrukwekkender is. Daarnaast zijn de talloze vissersplaatsjes ook aantrekkelijk. Denk ook aan Svolvær, de hoofdplaats van Lofoten en aan Lofotr, een nagebouwde Viking nederzetting. U heeft 2 overnachtingen in een kampeerhut op de Sandsletta camping bij Laukvik.


Ferry Moskenes - Bodø
Ferry Moskenes - Bodø

Vandaag staat namelijk de overtocht van Moskenes naar Bodø op het programma, duur van de overtocht ca. 3 uur en een kwartier. U zult genieten van de zilte zeelucht en van het uitzicht op het vasteland van Noorwegen en op de bergrug van Lofoten met de spitse bergtoppen. Let op; buiten het seizoen wordt er van Svolvær naar Skutvik gevaren.


Saltstraumen, Saltstraumen Camping
Saltstraumen, Saltstraumen Camping

Nog even genieten van al het moois op Lofoten, heel leuk is een bezoekje aan Å, de plaats met de kortste naam ter wereld! Liefhebbers van varen komen daarna aan hun trekken. Vandaag staat namelijk de overtocht van Moskenes naar Bodø op het programma, duur van de overtocht ca. 3 uur en een kwartier. U zult genieten van de zilte zeelucht en van het uitzicht op het vasteland van Noorwegen en op de bergrug van Lofoten met de spitse bergtoppen. Neem nog even een kijkje in het centrum van Bodø of breng een bezoek aan het luchtvaartmuseum voor u naar Saltstraumen rijdt. De Saltstraumen is de sterkste getijdenstroom ter wereld, het water met zijn draaikolken en stroomversnellingen biedt een fantastisch schouwspel. U heeft 1 overnachting in een kampeerhut op de Saltstraumen camping.


Mosjøen, Mosjøen Camping
Mosjøen, Mosjøen Camping

U rijdt dwars door Saltfjellet Nationaal Park naar Rognan. In het plaatselijke openluchtmuseum vindt u een verzameling oude gebouwen en vissersboten. Vanuit het Saltdal klimt u naar de Saltfjellet, daar passeert u de poolcirkel. Als u op de heenreis geen tijd gehad heeft kunt u nu nog even naar de Grønligrotte of de Svartisen gletsjer. Mosjøen heeft een leuk historisch centrum waar de Sjøgata een must is om te gaan kijken. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Mosjøen camping.


Steinkjer, Føllingstua Camping
Steinkjer, Føllingstua Camping

Een afscheid van Mosjøen en een hernieuwde kennismaking met het Namsdal en Nord Trøndelag. Mogelijk maakt u in de buurt van Grong een stop om te kijken naar de zalmtrappen in de rivier en om een bezoekje te brengen aan Namsen Laksakvarium. Bij Snåsa komt u langs de Bølareinen, een wereldberoemde rotstekening. U heeft 1 overnachting in een kampeerhut op de Føllingstua camping.


Molde, Kviltorp Camping
Molde, Kviltorp Camping

Wéér zo'n mooie en avontuurlijke etappe langs de Noorse kust. Eerst nog genieten van de rit langs de weidse Trondheimfjord en daarna is Trondheim zelf aan de beurt. Mogelijk heeft u nog tijd om een kijkje te gaan nemen in de imposante Nidarosdom of rond te dwalen door het oude centrum met zijn kleurige houten huizen of om gewoon eens een keertje te gaan winkelen! De prachtige vergezichten, de fjorden en de bergen zullen indruk maken. U ontkomt niet aan een oversteek met een ferry, dit keer van Halsa naar Kanestraum. U rijdt over Bergsøya naar het gezellige Molde waar u 2 nachten overnacht in een kampeerhut op Kviltorp Camping.


Stryn, Mindresunde kampeerhut
Stryn, Mindresunde kampeerhut

De dag begint al snel met de Atlantershavsveien , een weg pal langs en soms zelfs dóór de Atlantische Oceaan tot aan Bud. Daarna rijdt u langs het rozenstadje Molde en vaart u per ferry van Sølsneset naar Åfarnes. Vanaf de ferry heeft u een prachtig uitzicht op de vele bergtoppen die dit gebied rijk is. En dan kunt u volop gaan genieten van een 'topper' in Noorwegen, namelijk de Trollstigen, een befaamde bergweg bij Åndalsnes. Stop bij het uitkijkpunt voor een onvergetelijk uitzicht. Voordat de volgende ferry opdoemt kunt u nog een bezoekje brengen aan Gudbrandsjuvet, een 5 m. brede en 25 m. diepe kloof waar de rivier de Valldøla zich door perst. Na de oversteek per ferry van Linge naar Eidsdal reist u over de Adelaarsweg naar het beroemde Geirangerfjord. Hier heeft u twee mogelijkheden of u rijdt door naar de Dalsnibba met een prachtig uitzicht op het Geirangerfjord of u neemt de ferry door het Geirangerfjord naar Hellesylt. U heeft 2 overnachtingen in een kampeerhut op de Mindresunde camping. Ga ook nog een kijkje nemen bij de Brikdalsbre of de Kjenndalsbre, twee gletsjers. Interessant is ook de Panoramaweg.


Fagernes, Fagernes Camping
Fagernes, Fagernes Camping

Een topper vandaag! Allereerst een prachtige rit over de Gamle Strynefjell naar Grotli om vervolgens een stop te maken bij het Pollfoss Hotel, u kunt hier een kopje koffie gaan drinken en de gelijknamige waterval te bekijken. De tocht gaat verder naar het toeristenplaatsje Lom waar u de mooie stavkerk kunt bekijken of een bezoek kunt brengen aan het Steinsenter. U rijdt verder over de Valdresflya met de vele vergezichten naar Fagernes. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Fagernes Camping, gelegen naast het leuke openluchtmuseum.


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

Nog even genieten van het Aurdal dat wordt omzoomd door beboste berghellingen. Leuk voor een bezoek is Hadeland Glassverk in Jevnaker, een glasfabriek met tal van attracties. Leuk voor een mooi souvenir. Tenslotte bereikt u Oslo. De Noorse hoofdstad is een gezellige stad waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate of op een terrasje kunt zitten bij Aker Brygge. Maar ook de musea, zoals het Munch museum en het Vikingschip museum, zijn zeer de moeite waard. En dat geldt ook voor het markante raadhuis, het Vigelandpark en nog veel meer. Vertrek met de nachtboot van Stena Line naar Frederikshavn om 16.30 uur. Wilt u de stad echt bekijken dan is een overnachting aan te raden, we maken dat graag voor u in orde!


28e dag

Aankomst in Kopenhagen om 09.45 uur.

Let op; indien u geen kampeerder bent is het ook mogelijk om deze reis te maken langs huisjes met eigen faciliteiten. Vraag naar de mogelijkheden hiervoor.
Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.28-daagse kampeerhuttentocht Disa: Noorwegen, Noordkaap, Lapland en Lofoten

Vertrek: dagelijks

Een bijzondere reis met een bijzondere bestemming, namelijk de Noordkaap. En als het weer het toelaat op die speciale plek genieten van de befaamde middernachtzon. Dankzij een extra dag in Skipsfjord (Noordkaap) heeft u ook een extra kans op de middernachtzon. Vergis u niet, Noorwegen heeft een lengte van meer dan 2500 kilometer! En dat betekent dus flinke dagafstanden naar de Noordkaap toe en weer terug naar de Noorse hoofdstad Oslo. Maar tegelijkertijd maakt u wél kennis met alle facetten van dit prachtige land. De bergen, de fjorden, de uitgestrekte hoogvlaktes, gletsjers en watervallen. Verstilde meren en eindeloze bossen, maar ook rustieke vissersplaatsjes en tal van bezienswaardigheden. Noorwegen is overal verrassend. De overnachtingen vinden plaats in kampeerhutten. Natuurlijk kan de reis op elke plaats verlengd of aangepast worden. Wij maken graag een passend reisvoorstel met de daarbij behorende prijs voor u.

Kampeerhuttentocht Disa: Noorwegen, Noordkaap, Lapland en Lofoten - Hoogtepunten

  • Lofoten & Vesterålen
  • Alta rotstekeningen
  • Noordkaap
  • Lapland en de Sami cultuur
  • Nationale parken Noorwegen
  • Oslo
  • Zweeds Lapland
  • Tromsø

Prijslijst Kampeerhuttentocht Disa: Noorwegen, Noordkaap, Lapland en Lofoten (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 1500 1130 850
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Disa prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 239/259 voor de ferry Kopenhagen-Oslo en € 239/259 voor de ferry Oslo-Kopenhagen. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

 Bootreis per DFDS Kopenhagen naar Oslo incl. bed in 2 of 4 persoonsbinnenhut d/t

 Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten (6-9m2) en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten (9-12m2). Let op; hutten zijn zeer eenvoudig en voorzien van stapelbedden. Vaak is er geen zitgedeelte in de hut aanwezig en u heeft geen eigen toilet en douchefaciliteiten.

De ferry van Moskenes naar Bodø

Per nachtboot van DFDS van Oslo naar Kopenhagen incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! De binnenlandse ferry's

! Ontbijtbuffet Kopenhagen - Oslo DFDS €18,70 pp

! Dinerbuffet Kopenhagen - Oslo DFDS €37,- pp

! Ontbijtbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €18,70 pp

! Dinerbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €37,- pp