Keizerspinguïn expeditie, 11 dagen per ms Ortelius

Keizerspinguïn expeditie, 11 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Beaglekanaal
Beaglekanaal

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia, via Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan de Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland vaart u de Drake Passage over. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Wanneer de ijs situatie het toelaat varen we de Weddell Sea binnen via de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound. Hier is het verschijnen van enorme plateau-ijsbergen een teken dat we de oostelijke zijde van het Antarctisch Schiereiland bereikt hebben. Tijdens de reis zetten we helikopters in om individuele Keizerspinguïns op het ijs te vinden.

De helikoptervluchten zijn al spectaculair op zich, met een adembenemend uitzicht over de poollandschappen. Plekken die dankzij de helikopters misschien bezocht kunnen worden:
Westelijke kusten Antarctic Sound: dit adembenemende landschap zorgt voor spectaculaire uitzichten vanuit de lucht. Gelaagd zandsteen, steile rotspieken, oude lavastromen, gletsjers, gigantische ijsbergen en pakijs. Daarnaast leven hier ook keizerspinguins, adeliepinguins, kelpmeeuwen en verschillende stormvogels.
Duse Bay: De helikoptervlucht eindigt op een rotsheuvel in de baai, dicht bij een oude schuilhut.
Seymour Island: Hier hebben de deelnemers van de Zweedse Antarctische Expeditie (die duurde van 1901 tot 1904) onder extreem zware omstandigheden moeten overwinteren. Hoogtepunten hier zijn sediment gesteenten, fossielen en fantastische uitzichten. Als de omstandigheden toelaten om de Weddell Sea verder in te varen, is het mogelijk om met de zodiacs een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld Devil Island, Brown Bluff, Gourdin Island, en Ezperanza Base.


Snow Hill Island
Snow Hill Island

Wanneer de route naar Snow Hill eiland vrij is van meerjarige pakijs (minder dan 50% kans): Het gebruik van helikopters heeft een groot voordeel en kan ons steunen in onze doelstelling om de keizerspinguïn kolonie te bereiken, maar de route is zeer afhankelijk van de krachten van de natuur, ijs en weersomstandigheden. Als de omstandigheden gunstig zijn, willen we de Keizerspinguïn kolonie bezoeken. De helikopter operatie zal een volledige dag innemen. De vlucht duurt ongeveer 15 minuten en de helikopter is geschikt voor 6 passagiers per helikopter vlucht. De landingsplaatsen van de helikopters zullen zorgvuldig worden gekozen en we zullen ervoor zorgen dat de keizers pinguïns niet verstoord of gestrest worden van het helikopter lawaai. Daarom, zetten de passagiers hun tocht voort te voet. Na een wandeling van ca. 45 minuten, zullen de passagiers een geweldige ontmoeting met de prachtige keizer pinguïns ervaren. Houd er rekening mee dat we in 's werelds meest afgelegen gebied en er geen garanties zijn, met inbegrip van een specifiek hoeveelheid helikopter tijd. Omstandigheden kunnen snel veranderen, met de impact ervan op de helikopter werking. Passagiers moeten dit begrijpen en kunnen accepteren. Veiligheid is onze grootste zorg en daarom kunnen er geen compromissen worden gemaakt.


Half Moon Island, Antarctica kinband pinguin kolonie
Half Moon Island, Antarctica kinband pinguin kolonie

In de ochtend is de bedoeling om Half Moon eiland te bezoeken waar u de stormbandpinguin, ezelspinguïn en diverse andere vogelsoorten kunt zien. Vroeg in de middag varen we naar Deception eiland. U hebt een kans om zeeolifanten en Weddell zeehonden te zien. Die middag maakt u de laatste landing van onze reis in Pendulum Cove of Whalers Bay. De weersomstandigheden die op dat moment gelden voor de Drake Passage, bepalen hoe laat het schip vanuit Antarctica weer naar het noorden moet vertrekken.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia. Tijdens de terugreis wordt u gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat in de ochtend na uw ontbijt van boord van de m/v Ortelius in Ushuaia.


LET OP: De route is afhankelijk het lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor de expeditie cruises.

Reisdata

 19 november - 29 november 2020 (OTL22)

Keizerspinguïn expeditie

Dit is een unieke kans om deel uit te maken van een echte keizerspinguïn expeditie reis. De keizerpinguïn kolonie (circa 4000 paren) bevindt zich ten zuiden van Snow Hill eiland. Hoewel we waarschijnlijk niet in staat zijn zo ver te reiken door het ijs (minder dan 50% kans op basis van onze reizen in de laatste drie seizoenen), is het idee om vooral onszelf te situeren in of tussen de Antarctic Sound en James Ross eiland, dicht bij de ijsgrens, om te kunnen observeren hoe de keizerspinguïns hun weg vinden naar het open water. We zullen gebruik maken van onze helikopters in onze pogingen om te zoeken naar individuele keizerspinguïns. Daarnaast zetten we helikopters in om rondvluchten te maken en om helikopter landingen te maken op plaatsen die anders ontoegankelijk zijn zo vroeg in het seizoen.

Een keizerspinguïn expeditie naar het Antarctisch Schiereiland. ​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; "Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden". De keizerspinguín expeditie, een belevenis om nooit te vergeten!

Keizerspinguïn expeditie - eilanden en dieren

Antarctica en de sub-Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Ortelius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een keizerspinguïn expeditie reis.

Let op! Wanneer de ijscondities goed zijn en de route naar Snow Hill Island vrij is van meerjarige dik pakijs, willen we het programma aanpassen en ‘ship-to-shore’ helikoptervluchten naar Snow Hill Island organiseren. Vanaf de landingsplek is het dan ongeveer 45 minuten wandelen naar de Keizerspinguïn kolonie. Bij succes zal dit een fascinerende en unieke ervaring opleveren. Bedenk wel; we hebben tussen 2012 en 2017 elk jaar geprobeerd tot Snow Hill Island te komen, maar slechts in 2012 en 2017 waren de ijscondities goed genoeg om met de helikopters te kunnen landen op het ijs, waardoor we de kolonie zelf konden bezoeken. Het weer en de ijssituatie zullen de kans op succes bij deze speciale reis bepalen.

 

Prijslijst Keizerspinguïn expeditie, 11 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL22 | 19 - 29 november 2020
4-persoons hut patrijspoort 9600
3-persoons hut patrijspoort Op aanvraag
2-persoons hut patrijspoort dek 3 -
2-persoons hut patrijspoort dek 4 10950
2-persoons hut raam 11450
2-persoons hut deluxe 11900
2-persoons hut superior 12600

Prijzen in €

Inclusief:

✓ De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team. 

Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Helikopter transfers (geen specifieke helikopter tijd gegarandeerd).

Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping).

Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.