Keizerspinguïn expeditie, 11 dagen per ms Ortelius

Keizerspinguïn expeditie, 11 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia, via Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan de Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.

Highlights:
- Grote albatros
- Grijskop albatros
- Roetkopalbatros


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Wanneer de ijs situatie het toelaat varen we de Weddell Sea binnen via de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound. Hier is het verschijnen van enorme plateau-ijsbergen een teken dat we de oostelijke zijde van het Antarctic Peninsula bereikt hebben. Tijdens de reis zetten we helikopters in om individuele Keizerspinguïns op het ijs te vinden.

Als de ijssituatie het toelaat zijn we van plan om verder de Weddell Sea in te varen en de Erebus and Terror Gulf te bezoeken. We kunnen hier mogelijk ook onze vloot zodiacs gebruiken om landingen en zodiaccruises te maken. Mooie plekken om hier te bezoeken zijn onder andere: Devil Island, naast Vega Island, waar zich een grote kolonie Adéliepinguïns bevindt en waar er een prachtig uitzicht is voor wandelaars die de top van het eiland weten te bereiken. Smeltend ijs zorgt soms voor spectaculaire watervallen vanaf de kliffen, dicht bij Point Well-Met. Een spectaculaire landingsplaats is Brown Bluff, waarschijnlijk de meest schilderachtige plek van de hele noordzijde van het Antarctische Continent. Tussen twee gletsjertongen toornen hier met ijs bedekte, steile rotswanden op vanaf het strand, waar duizenden Adéliepinguïns (en enkele Ezelspinguïns) broeden op de lagere hellingen. Op onze weg door Antarctic Sound naar het noorden brengen we mogelijk nog een bezoek aan het Argentijnse station Esperanza, op het Antarctische Continent.


Snow Hill Island
Snow Hill Island

Wanneer de route naar Snow Hill eiland vrij is van meerjarige pakijs (minder dan 50% kans): Het gebruik van helikopters heeft een groot voordeel en kan ons steunen in onze doelstelling om de keizerspinguïn kolonie te bereiken, maar de route is zeer afhankelijk van de krachten van de natuur, ijs en weersomstandigheden. Als de omstandigheden gunstig zijn, willen we de Keizerspinguïn kolonie bezoeken. De helikopter operatie zal een volledige dag innemen. De vlucht duurt ongeveer 15 minuten en de helikopter is geschikt voor 6 passagiers per helikopter vlucht. De landingsplaatsen van de helikopters zullen zorgvuldig worden gekozen en we zullen ervoor zorgen dat de keizers pinguïns niet verstoord of gestrest worden van het helikopter lawaai. Daarom, zetten de passagiers hun tocht voort te voet. Na een wandeling van ca. 45 minuten, zullen de passagiers een geweldige ontmoeting met de prachtige keizer pinguïns ervaren. Houd er rekening mee dat we in 's werelds meest afgelegen gebied en er geen garanties zijn, met inbegrip van een specifiek hoeveelheid helikopter tijd. Omstandigheden kunnen snel veranderen, met de impact ervan op de helikopter werking. Passagiers moeten dit begrijpen en kunnen accepteren. Veiligheid is onze grootste zorg en daarom kunnen er geen compromissen worden gemaakt.

Highlights:
- Op zoek naar de keizerpinguïns


Half Moon Island, Antarctica kinband pinguin kolonie
Half Moon Island, Antarctica kinband pinguin kolonie

In de ochtend is de bedoeling om Half Moon eiland te bezoeken waar u de stormbandpinguin, ezelspinguïn en diverse andere vogelsoorten kunt zien. Vroeg in de middag varen we naar Deception eiland. U hebt een kans om zeeolifanten en Weddell zeehonden te zien. Die middag maakt u de laatste landing van onze reis in Pendulum Cove of Whalers Bay.

Highlights:
- Wandelen op Deception eiland
- Stormbandpinguïn
- Ezels pinguïn


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia. Tijdens de terugreis wordt u gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.

Highlights:
- Vogels spotten
- Drake Passage


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat in de ochtend na uw ontbijt van boord van de m/v Ortelius in Ushuaia.


LET OP: De route is afhankelijk het lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor de expeditie cruises.

Reisdata

 18 november - 28 november 2018 (OTL23)

 14 november - 24 november 2019 (OTL22)

Keizerspinguïn expeditie

Dit is een unieke kans om deel uit te maken van een echte keizerspinguïn expeditie reis. De keizerpinguïn kolonie (circa 4000 paren) bevindt zich ten zuiden van Snow Hill eiland. Hoewel we waarschijnlijk niet in staat zijn zo ver te reiken door het ijs (minder dan 50% kans op basis van onze reizen in de laatste drie seizoenen), is het idee om vooral onszelf te situeren in of tussen de Antarctic Sound en James Ross eiland, dicht bij de ijsgrens, om te kunnen observeren hoe de keizerspinguïns hun weg vinden naar het open water. We zullen gebruik maken van onze helikopters in onze pogingen om te zoeken naar individuele keizerspinguïns. Daarnaast zetten we helikopters in om rondvluchten te maken en om helikopter landingen te maken op plaatsen die anders ontoegankelijk zijn zo vroeg in het seizoen.

Een keizerspinguïn expeditie naar het Antarctisch Schiereiland. ​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; "Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden". De keizerspinguín expeditie, een belevenis om nooit te vergeten!

Keizerspinguïn expeditie - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Ortelius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een keizerspinguïn expeditie reis.

Let op! Wanneer de ijscondities goed zijn en de route naar Snow Hill Island vrij is van meerjarige dik pakijs, willen we het programma aanpassen en ‘ship-to-shore’ helikoptervluchten naar Snow Hill Island organiseren. Vanaf de landingsplek is het dan ongeveer 45 minuten wandelen naar de Keizerspinguïn kolonie. Bij succes zal dit een fascinerende en unieke ervaring opleveren. Bedenk wel; we hebben tussen 2012 en 2016 elk jaar geprobeerd tot Snow Hill Island te komen maar slechts in 2013, 2015 en 2016 waren de ijscondities goed genoeg om met het schip in het gebied te komen van waaruit de Keizerspinguïn kolonie per helikopter bereikt kon worden. Slechts in 2013 waren de ijscondities goed genoeg om met de helikopters te kunnen landen op het ijs en waardoor we de kolonie zelf konden bezoeken. Het weer en de ijssituatie zullen de kans op succes bij deze speciale reis bepalen.

 

 

Prijslijst Keizerspinguïn expeditie, 11 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL 22 | 14 - 24 november 2019
4-persoons hut patrijspoort 9300
3-persoons hut patrijspoort 9950
2-persoons hut patrijspoort dek 3 10650
2-persoons hut patrijspoort dek 4 10650
2-persoons hut raam 11100
2-persoons hut deluxe 11550
2-persoons hut superior 12200

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis met een zodiac.

Programma van lezingen door de bekende natuurkenners en leiderschap door ervaren expeditie leden.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groep transfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma.

Uitgebreide informatie over de reis.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida travel worden geregeld.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan de wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen US Dollar 120 per vat of duurder gaat worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek, Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van 18 euro te heffen.