Kirkenes, Sneeuwhotel *

Iedereen is welkom voor een leuk en spannend verblijf in de fantastische winterwereld van het sneeuwhotel. Kirkenes sneeuwhotel opende in 2006 voor het eerst haar deuren. Kirkenes Sneeuwhotel maakt gebruik van de isolerende capaciteiten van sneeuw. Sneeuw is een zeer goede isolator, als het buiten -30 is, is het nog relatief warm in het sneeuwhotel waar het een stabiele temperatuur van -5 graden is. Elk jaar wordt het hotel opnieuw opgebouwd uit ongeveer 15 ton ijs. Middenin de winter zijn de wanden wel 70 cm dik.


Voor de ijsbar worden de voorbereidingen al in december getroffen, op dat moment is het ijs van het meer waarnaast het sneeuwhotel staat dik genoeg om te beginnen met de bouw, namelijk 20 cm. Dit ijs groeit elke dag 2 cm tot het een dikte heeft van ongeveer 70 cm. De bouwers hebben ongeveer een week nodig om al het nodige ijs te zagen. Dit ijs wordt vervolgens naar het sneeuwhotel gesleept met sneeuwscooters. Hier gaan de kunstenaars aan de slag om de prachtigste sculpturen te maken. In de ijsbar wordt ijscoude wodka in glazen van ijs geschonken.

Elke kamer in het sneeuwhotel is een kleine schat. De kamers hebben een diameter van 5 meter. Op de foto's lijkt het alsof u slaapt op ijs, maar dat is te koud en te hard voor uw rug. De bedden zijn omlijst met ijsblokken, de bedden zelf zijn vorozien van comfortabele matrassen met thermische isolatie op de top. U slaapt in een slaapzak die bestemd is voor temperaturen tot -35 graden celcius.
Mensen produceren een kleine hoeveelheid warmte en vocht via de ademhaling, dat is de reden waar de kamers gordijnen hebben ipv deuren, zo kan de lucht beter circuleren. In elke kamer zijn ijssculpturen te zien. De 20 suites hebben allen een ander thema uit de arctische cultuur of natuur. Door de ijssculpturen te verlichten krijgt het sneeuwhotel een zeer gezellige sfeer. 

Het hotel opent zijn deuren vaak rond 20 december en sluit zijn deuren rond 20 april.


 

Prijzen

Prijslijst Kirkenes, Sneeuwhotel * (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode kamer incl. halfpension Single toeslag
20/12-6/1 340
6/1-31/4 291
Gamma Cabin - 1/11-19/12 272 272
Gamma Cabin - 20/12-6/1 311 311
Gamma Cabin - 6/1-31/4 272 272

Prijs per persoon per nacht in 2019 in €.

Sneeuwhotel Kirkenes: 6-daagse reis Vega

Een 6-daagse reis naar Kirkenes aan de Russische grens, met als één van de hoogtepunten een overnachting in het sneeuwhotel.Hurtigruten excursies dag 7

Excursiemogelijkheden dag 7Kijk ook eens naar:

Kirkenes, Sollia Gjestegård
Sollia Gjestegård in Kirkenes wordt sinds 1999 gerund door de Nordhus familie. Het resort beschikt over hutten, een bijgebouw met kamers, 2 restaurants en een ontspanningsruimte met massagebad / jacuzzi en sauna. Op de bijbehorende husky boerderij wonen ongeveer 40 Alaska husky slee-honden die garant staan voor dagelijkse safari's.
KIRKENES, SCANDIC HOTEL
Het hotel is centraal gelegen in het meest oostelijk gelegen stadje van Noorwegen, Kirkenes.