Kirkenes, Sneeuwhotel

Bekijk foto's

Iedereen is welkom voor een leuk en spannend verblijf in de fantastische winterwereld van het Kirkenes Sneeuwhotel. Het sneeuwhotel opende in 2006 voor het eerst haar deuren. Kirkenes Sneeuwhotel maakt gebruik van de isolerende capaciteiten van sneeuw. Sneeuw is een zeer goede isolator, als het buiten -30 is, is het nog relatief warm in het sneeuwhotel waar het een stabiele temperatuur van -5 graden is. Elk jaar wordt het hotel opnieuw opgebouwd uit ongeveer 15 ton ijs. Middenin de winter zijn de wanden wel 70 cm dik. Voor de ijsbar worden de voorbereidingen al in december getroffen, op dat moment is het ijs van het meer waarnaast het sneeuwhotel staat dik genoeg om te beginnen met de bouw, namelijk 20 cm. Dit ijs groeit elke dag 2 cm tot het een dikte heeft van ongeveer 70 cm. De bouwers hebben ongeveer een week nodig om al het nodige ijs te zagen. Dit ijs wordt vervolgens naar het sneeuwhotel gesleept met sneeuwscooters. Hier gaan de kunstenaars aan de slag om de prachtigste sculpturen te maken. In de ijsbar wordt ijskoude wodka in glazen van ijs geschonken.

De accommodatie
Elke kamer in het sneeuwhotel is een kleine schat. De kamers hebben een diameter van 5 meter. Op de foto's lijkt het alsof u slaapt op ijs, maar dat is te koud en te hard voor uw rug. De bedden zijn omlijst met ijsblokken, de bedden zelf zijn voorzien van comfortabele matrassen met thermische isolatie op de top. U slaapt in een slaapzak die bestemd is voor temperaturen tot -35 graden Celsius. Mensen produceren een kleine hoeveelheid warmte en vocht via de ademhaling, om de lucht beter te laten circuleren hebben de kamers gordijnen in plaats van deuren. In elke kamer zijn ijssculpturen te zien. De 20 suites hebben allen een ander thema uit de arctische cultuur of natuur. Door de ijssculpturen te verlichten krijgt het sneeuwhotel een zeer gezellige sfeer.

Het hotel opent zijn deuren vaak rond 20 december en sluit zijn deuren rond 20 april.

Prijzen

Periode 2020 / 2021 Prijs per persoon, per nacht Single toeslag
20 dec - 6 jan € 340
6 jan - 31 apr € 291
Gamma Cabin: 1 nov - 19 dec € 272 € 272
Gamma Cabin: 20 dec - 6 jan € 311 € 311
Gamma Cabin: 6 jan - 31 apr € 272 € 272


Kijk hier ook eens naar

Kirkenes, Sollia Gjestegård

Sollia Gjestegård in Kirkenes heeft een bijbehorende huskyboerderij. Er wonen ongeveer 40 Alaska husky slee-honden voor de hondensledetochten.

Kirkenes, Scandic Hotel Kirkenes

Het hotel is centraal gelegen in het meest oostelijk gelegen stadje van Noorwegen, Kirkenes.

Deze accommodatie is opgenomen in de volgende reizen

Sneeuwhotel Kirkenes: 5-daagse reis Vega

Een 6-daagse reis naar Kirkenes aan de Russische grens, met een overnachting in het sneeuwhotel.

  • Noord-Noorwegen
  • Kirkenes
  • Sneeuwhotel
  • 4 dagen
  • dec - apr
  • Vanaf € 2225