We krijgen vaak de vraag: hoe moet ik mij kleden in het hoge Noorden??
We hebben onze kledingtips voor u op een rij gezet.

Om uw verblijf in het hoge Noorden zo aangenaam mogelijk te maken is het heel belangrijk om de juiste kleding mee te nemen!
Zorg altijd voor diverse lagen kleding, zo kan je de temperatuur beter regelen door middel van kleding aan of uit doen. De buitenste laag dient gevoerd, winddicht en waterafstotend te zijn. Goede warme schoenen en warme waterdichte laarzen die tot over de kuit gaan, het komt regelmatig voor dat u in ondiep water uit de zodiak stapt.
Eerste laag: 100% wol of vergelijkbaar materiaal (lange mouwen en lange broek + sokken)
Tweede laag: Een vest (fleece) en een broek (fleece of katoen)
Derde laag: Sjaal, dik vest/trui (fleece of wol), winddichte broek, wollen sokken
Vierde laag: Muts, winterjas (winddicht), handschoenen en schoenen.

Bij buitenactiviteiten als kajakken, sneeuwscooter tocht en hondenslede tocht verzorgen de bedrijven voor extra kleding indien nodig.
Verder adviseren wij mensen om een zonnebril mee te nemen, dit tegen de laagstaande zon en reflecties op het water en de sneeuw.

Wij hebben diverse reizen naar Lapland waarbij het verstandig is om al deze kleding mee te nemen. Eén van deze reizen willen we graag onder uw aandacht brengen.
Winter in Lapland, het ultieme arctisch avontuur is nieuw in ons aanbod! Een groepsreis die u van Kirkenes, in Noorwegen, per luxe touringcar door de uitgestrekte witte wildernis van Lapland naar Rovaniemi, in Finland, brengt. U overnacht in het bijzonder Igloo Hotel, brengt een bezoek aan de Kerstman en maakt een tochtje met een ijsbreker in de noordelijke Botnische Golf. Tegen een toeslag kunt u ook nog overnachten in het sneeuwhotel en prachtige tochten maken met hondenslee of sneeuwscooter. Door de activiteiten is deze reis niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Dit arctisch avontuur in Noors en Fins Lapland is gelijk een sprookje!