Kongsberg, Søstrene Storaas Hotell

Søstrene Storaas Hotell - Algemeen

Het Søstrene Storaas hotell (the Storaas Sisters' hotel) wordt gerund door de drie zussen, Solveig, Henriette en Else Storaas. In 2000 erfden ze een krokodil die uiteindelijk de hond van hun overgrootvader heeft opgegeten terwijl hij weg was voor plantagewerk in Maleisië. De zusjes besloten om diverse familieverhalen deel uit te laten maken van dit hotel. Er zijn 30 kamers die elk uniek zijn en een verhaal vertegenwoordigen van de familie. De krokodil hangt boven de receptie.
Het hotel ligt in het midden van een prachtige, schilderachtige omgeving in Jondalen, in de buurt van Kongsberg en op slechts anderhalf uur rijden van Oslo. Achter het hotel is een boerderij waar de hele zomer varkens en schapen leven. Het hotel heeft ook een eigen moestuin die de keuken het hele seizoen door voorziet.

Søstrene Storaas Hotell - Accommodatie

Het Søstrene Storaas hotell heeft 3 verschillende kamercategorieën: de story room, de farm room en de cabin room.

  • Story room: deze kamers hebben verschillende inrichtingen allemaal gebaseerd op een uniek familieverhaal. Overnacht in een kamer genaamd the leopard, the ice king of the generous diva.
  • Farm room: dit zijn eenvoudige kamers, ontworpen in een gezellige boerderijstijl.
  • Cabin room: Het hotel heeft een aantal traditionele Noorse hutten en een annex. Hier kunt u volledig zelfvoorzienend zijn.
    Kleine hut: 4 bedden verdeeld over 2 kamers, kitchenette, woonkamer & badkamer
    Grote hut: 12 bedden verdeeld over 6 kamers, keuken, 2 woonkamers, 2 badkamers waarvan 1 met kleine jacuzzi en sauna
    Annex: 5 extra bedden verdeeld over 3 kamers en 1 badkamer (alleen te huur in combinatie met de grote hut)

Søstrene Storaas Hotell - Omgeving

Een ideale plek om uw vakantie te beginnen of te eindigen in Noorwegen. Geniet het Noorse platteland en zijn buitenleven met fantastische landschappen recht voor de deur. Zeg 'hallo' tegen de varkens, maak een lange of korte wandeling, ga kanovaren of in de winter skiën. De zusjes zullen hun uiterste best doen om ervoor te zorgen dat u met veel herinneringen aan het buitenleven va Noorwegen zult weggaan.
Het favoriete motto: 'DET FINNES IKKE DÅRLIG VÆR, BARE DÅRLIGE KLÆR.' --> er bestaat geen slecht weer maar alleen maar slechte kleding.
In de nabijgelegen steden kunt u meer te weten komen over de Noorse stadscultuur, een zilvermijn of kobaltmijn ervaren, berenpark bezoeken of genieten van Oslo (iets verder rijden).

Wandelingen die starten vanuit het hotel:
Rondje rond het buvannet meer, ren rond het telemark circuit of ga naar de top van Noord Rua (5-10km wandelen). In de zomer adviseren we een bezoek aan Storaasgrisen.
Vraag bij de receptie om wandelkaarten.

Wandelreis Frigg: Hardangervidda en Jotunheimen

Een wandelreis met een heel eigen karakter. Na uw aankomst in Oslo maakt u kennis met enkele prachtige berggebieden in Noorwegen zoals de Hardangervidda, Jostedalsbreen en Jotunheimen. Wandelgebieden bij uitstek voor de sportieve, enthousiaste wandelaars.Auto rondreis Noorwegen Donar: Sognefjell, Hardangerfjord en Jotunheimen

Een prachtige 17 daagse auto rondreis Noorwegen waar u van zowel het berg gebied als de fjorden kunt genieten! U reist op zowel de heen- als de terugreis met één van de schepen van Fjord Line. Ook al lijkt het op de kaart soms dicht bij elkaar, wij kunnen u verzekeren dat u tijdens deze auto rondreis Noorwegen verblijft in totaal verschillende gebieden met de daarbij behorende charme en activiteiten!