Kongsvold, Kongsvold Fjeldstue

Bekijk foto's

Kongsvold Fjeldstue - Algemeen

Kongsvold Fjeldstue is een traditioneel (berg)hotel met modern comfort. Het ligt op een idyllische locatie op de Dovrefjell en is gemakkelijk bereikbaar voor auto, trein of bus vanuit Oslo en Trondheim. Het hotel is open van maart tot half november. Het hotel verwelkomt gasten op een traditionele manier die terug gaat naar de 11e eeuw. De toenmalige koning van Noorwegen, Eystein, heeft toen de eerste woningen op de Dovrefjell gebouwd. Het hotel wordt tegenwoordig gebruikt voor bruiloften, cursussen, conferenties en door toeristen. 
Er zijn vele koningen geweest die hier hebben overnacht, er is zelfs een koninklijke stoel met eigen verhaal. 

Het hotel beschikt over 32 kamers, het restaurant biedt plaats aan 74 gasten. Er is een fantastische tuin waar u heerlijk kan genieten van de prachtige natuur.

Kongsvold Fjeldstue - De kamers

De kamers zijn eenvoudig en voorzien van een badkamer met douche en toilet. Elke kamer is uitgerust met bureau en een zithoek.

Kongsvold Fjeldstue - Omgeving

  • Dovrefjell-Sunndalsfjelle Nationaal park
  • Snøhytta 2286m hoge berg
  • Muskusossen
  • Oppdal 33km

U kan hier fantastisch wandelen of mooie autoroutes rijden. In het voor naseizoen zijn hier veel Noren te vinden die aan het langlaufen zijn. 


Prijzen

Periode 2 pers. kamer d/t incl ontbijt (hovedhus) 2 pers. kamer d/t incl volpension (hovedhus) 2 pers. kamer d/t incl ontbijt (bijgebouw) 2 pers. kamer d/t incl halfpension (bijgebouw)
Zondag tot Vrijdag 136 217 127 204

Prijs per persoon in 2018 in €.

Weekend alleen mogelijk bij verblijf van hele weekend incl volpension €485,- pp.