Korte Spitsbergen expeditie Barentz, 7-daagse reis

Reisbeschrijving Korte Spitsbergen expeditie

Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,
Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,

Bij aankomst op het vliegveld kunt u de luchthavenbus naar het Basecamp Spitsbergen nemen. U verblijft hier 1 nacht.


Nordenskiöld Lodge Pyramiden Basecamp Spitsbergen
Nordenskiöld Lodge Pyramiden Basecamp Spitsbergen

Het avontuur begint 's ochtends om 8 uur, wanneer de gids u ophaalt bij uw hotel en het programma voor de komende dagen met u doorneemt. Alle benodigde spullen neemt u mee in een waterdichte tas en de rest van uw spullen laat u achter in het Basecamp Spitsbergen. U zult een reddingspak krijgen, voor u op de open boot de Isfjord door vaart. Er is veel wild life te zien in deze tijd van het jaar, dus houdt uw ogen open! Er is kans op het zien van arctische vogels, walrussen, walvissen en zelfs ijsberen!

Aangekomen in Nordenskiöld Lodge zult u genieten van een lunch in de buitenlucht. In de middag zult u de schoonheid in de omgeving van Nordenskiöld Lodge verkennen. Voor u naar de hut gaat, zult u een diner krijgen en kunt u ontspannen in een warme sauna.


Nordenskiöld Lodge Pyramiden Basecamp Spitsbergen
Nordenskiöld Lodge Pyramiden Basecamp Spitsbergen

Vandaag is de dag dat u naar de Nordenskiöld Gletsjer gaat. Na het ontbijt zult u de uitrusting en veiligheid instructies krijgen. Als u er klaar voor bent, gaat u naar de Nordenskiöld Gletsjer, die op een steenworp afstand van de Lodge ligt. U leert hoe u de uitrusting gebruikt en klimt over het ijs.

Met een prachtig uitzicht over Billefjorden, geniet u van een echte expeditielunch. Wist u dat 60% van het oppervlak van Spitsbergen Gletsjer is?!

Gedurende de dag zult u meer over de gletsjers te weten komen en sluit u de dag af met een warm diner en een warme sauna!


Pyramiden
Pyramiden

Na het ontbijt is het tijd voor de laatste wandeling. Er zijn mogelijkheden om wat foto's van de Gletsjer te maken, en mogelijk van het wild life.

Voor u terug gaat naar de bewoonde wereld, zult u bij de Lodge nog genieten van een lunch.

Op de terugweg maakt u een stop in Pyramiden, een verlaten Russische nederzetting. In de middag arriveert u weer in Longyearbyen, waar u nog twee nachten in het Basecamp hotel Spitsbergen verblijft.


Barentszburg
Barentszburg

Vandaag een lange maar mooie dag! We maken de oversteek richting de Esmarkgletsjer. Houdt uw ogen open en zoek naar walvissen, zeehonden en misschien wel een ronddwalende ijsbeer. De gids aan boord vertelt over de geschiedenis, de arctische dieren en gletsjers. Er wordt een warme lunch geserveerd bij de gletsjer (indien u vegetarisch eet, dit graag doorgeven). Als het weer en de ijscondities het toelaten leggen we aan in Barentsburg. Hier zal een Engels sprekende Russische gids u opwachten en rondleiden door de stad. In Barentsburg vindt u een postkantoor, een souvenirwinkel en een lokale brouwerij. Op onze weg terug naar Longyearbyen passeren we de verlaten Russische kolenmijninstallaties in Coles Bay en Grumant, en varen we een langzaam langs de vogelrotsen.


Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,
Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,

Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid het Svalbard museum bezoeken. In de middag vliegt u via Tromsø naar Oslo.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Vlucht van Longyearbyen (via Tromsø) naar Oslo.


Gardermoen, Comfort Hotel RunWay
Gardermoen, Comfort Hotel RunWay

U gaat op eigen gelegenheid naar het luchthaven hotel Runway voor 1 overnachting. U kan er zelf voor kiezen of u op dag 7 een vroege of late vlucht terug wenst naar Amsterdam. Ook is het mogelijk om Oslo nog te verkennen.


Vlieg Oslo-Amsterdam
Vlieg Oslo-Amsterdam

Afhankelijk van de mogelijkheden en wensen een vroege of late terugvlucht naar Amsterdam.


Korte Spitsbergen expeditie

Op de oever van een ijzig fjord, aan de rand van de blauwe gletsjer, staat de verborgen expeditie-lodge. De Nordenskiöld gletsjer maakt deel uit van het grotere gletsjersysteem dat zich uitstrekt tot aan de noordkust van Spitsbergen.

Korte Spitsbergen expeditie - geplande reis

Een 7-daagse korte Spitsbergen expeditie

• Heenreis: U vliegt vanaf Amsterdam via Oslo naar Longyearbyen
• U verblijft 5 nachten op het Arctische eiland Spitsbergen. 
• Terugreis: U vliegt vanaf Longyearbyen via Oslo (1 overnachting) naar Amsterdam. 

Vertrek op donderdag

Korte Spitsbergen expeditie - uw accommodatie

U verblijft 3 nachten in het Basecamp Spitsbergen:

Het Basecamp Hotel beschikt over 16 kamers en biedt slaapplaatsen voor meer dan 40 personen. Elke kamer is individueel ingericht. Doordat de muren bedekt zijn met verschillende materialen uit het verleden, krijgt u het gevoel alsof u in een echte jagers hut verblijft. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche. Vanuit alle kamers heeft u een prachtig uitzicht over Longyearbyen.

U verblijft 2 nachten in de Nordenskiöld Lodge:

Nordenskiöld Lodge ligt aan een van de zijfjorden van Isfjorden, in Billefjorden. De lodge ligt aan de kustlijn in Adolfbukta, een van de binnenste baaien in Billefjorden, direct naast de machtige Nordenskiöld gletsjer.

Prijslijst Korte Spitsbergen expeditie Barentz, 7-daagse reis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
02/07/20 - 30/09/20 vanaf
Reissom per persoon in € 2495

Barentz prijs per persoon 2020 in €

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax

✓  3 overnachtingen in Basecamp Spitsbergen, 2 overnachtingen in Nordenskiöld Lodge, 1 overnachting Oslo Gardermoen

✓  Bezoek aan Pyramiden 

✓  Bezoek aan Barentsburg

✓  Gletsjerexcursie  

✓  Fjordcruise Isfjorden

✓  Maaltijden: 6 x ontbijt, 4 x lunch en 2 x diner

Exclusief:

! Transfers van en naar het vliegveld

! Niet genoemde maaltijden en drankjes

! Niet genoemde excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard