Kraanvogel avond in Hasselfors, Zweden

Kraanvogel avond in Hasselfors 

In het najaar komen duizenden kraanvogels in de regio Örebro samen om zich voor te bereiden op de grote trek naar het zuiden, naar Extremadura in Spanje. 's Avonds bij zonsondergang vliegen deze kraanvogels richting Hasselfors, het natuurreservaat Skagershultsmossen en het meer Teen. Ga mee op tour en ervaar hoe het is om duizenden kraanvogels boven je hoofd te zien vliegen. 

Dichtbij Hasselfors ligt een van de grootste moerassen van Midden-Zweden, evenals het meer Teen. Op herfstavonden bij zonsondergang komen er duizenden kraanvogels aan om te overnachten bij het meer of het moeras. In grote formaties komen zij vanuit het oosten aanvliegen, trompetterend alsof zij afscheid willen nemen van de zomer.

De avond begint in de oude molen Kvarnen in Hasselfors, gelegen tussen de twee meren Teen en Toften. U krijgt hier een diashow met geweldige foto's en informatie over de kraanvogels te zien. Ook krijgt u informatie over de omgeving en waar heen te gaan om de mooiste plekken rondom Hasselfors te bezoeken. Vervolgens kan u genieten van een diner met dessert inclusief drankjes.

Na het eten gaat u verder naar de 15 meter hoge uitkijktoren, gebouwd in 2015, bij natuurreservaat Skagershultsmossen, om te kijken naar de vliegroutes van de kraanvogels wanneer deze uit het oosten komen. Het is een volledige invasie van kraanvogels. Het panoramische uitzicht is ook breed en de horizon eindeloos.

Daarna nog een bezoekje aan Lake Teen, waar u kunt kijken naar de landing van de vogels of degenen die al zijn geland om te gaan slapen. Met de Blue Mountains op de achtergrond eindigt de tour als de zon is ondergegaan.

Kraanvogel avond in Hasselfors - algemeen

Duur: 4 uur
Start excursie: 22:00 uur
Deelnemers: Maximaal 8 personen
Locatie: Hasselfors

 


Prijzen

Prijslijst Kraanvogel avond in Hasselfors, Zweden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon in €
08-09-2019 op aanvraag
15-09-2019 op aanvraag
29-09-2019 op aanvraag

Prijs per persoon 2019 in €

Inclusief:

  Verrekijker

  Een maaltijd met drinken. Vegetarische alternatieven mogelijk. 

  Een gids gedurende de hele excursie. 

Exclusief:

!  Warme kleding