Kuhmo, Wild Brown Bear Centre

Wild Brown Bear Centre - Algemeen

Bear Centre is een Fins bedrijf dat zich specialiseert in safari's van de beer, wolverine en wolf. U kan ervoor kiezen om in een speciale hide te verblijven die geschikt zijn voor observatie en fotografie. Het gebied is zeer gevarieerd en biedt de fotograaf uitstekende mogelijkheden om de dieren op korte afstand tegen verschillende achtergronden vast te leggen. Maaltijden en accommodatie worden aangeboden in de lodge die aan de rand van een groot meer ligt, op korte afstand van de hides. Het beren seizoen duurt ongeveer zes maanden, te beginnen vanaf het moment dat de eerste beer uit zijn winterslaap ontwaakt en eindigt in de herfst wanneer de laatste beer gaat slapen. Het seizoen begint in april met een witte deken van sneeuw en gaat vervolgens over in een groene zomer en eindigt met de herfstkleuren in oktober.  In het hoge noorden gaat de zon langzaam onder en langzaam op en de lente nachten zijn iets langer en donkerder. Elke dag neemt de daglengte toe en in de richting van de zomer zijn de nachten licht genoeg om 's nachts te kunnen fotograferen.

Wild Brown Bear Centre - Kamers / Hides

Het is mogelijk om te slapen in een hide maar dit wordt niet geadviseerd omdat de beren elk moment langs kunnen komen. U kan ervoor kiezen om gedurende de dag een kamer te huren in de lodge zodat u overdag kan uitrusten. Na het inchecken gaan de meeste klanten meteen naar hun hide. Aankomst dient dan voor 15.00 uur te zijn.
De hides liggen tussen de 500 en 900 meter van de lodge. De hides zijn eenvoudig en echt gericht op het observeren en fotograferen van wildlife.