Kustweg 17 Noorwegen Einara: van Bergen via Bodø naar Oslo

Route beschrijving (Totale afstand 2863 km)


Fjærland, Bøyum Camping
Fjærland, Bøyum Camping

Veel tijd om van de stad Bergen te genieten is er niet maar als u dat wenst kunnen we hier altijd een extra nacht voor u reserveren. U maakt al vrij snel kennis met het fenomeen 'binnenlandse ferry' als u de ferry moet nemen van Vangsnes naar Hella. De route slingert verder tussen berg en fjordlandschap. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Bøyum Camping.


Molde, Kviltorp Camping
Molde, Kviltorp Camping

Een lange reisdag vandaag. Allereerst rijdt u langs de Ålfotbreen en via de ferry Isane - Stårheim vaart u de Nordfjord over. Vervolgens langs het Nordfjord en de westkant van het Geirangerfjord en Synnlysfjorden naar Stranda waar u de ferry neemt naar Liabyda. Via weg 39 en de ferry van Vestnes bereikt u de rozenstad Molde. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Kviltorp Camping.


Steinkjer, Føllingstua Camping
Steinkjer, Føllingstua Camping

De Atlanterhavsvei die u vandaag rijdt is met zon en kalme zee net zo indrukwekkend als bij stomachtig weer, het hele traject van Bud naar Kristiansund is een aaneenschakeling van kust, cultuur en geschiedenis. De Atlanterhavsvei is in 2005 in Noorwegen uitgeroepen tot bouwwerk van de eeuw, in 2006 door het Britse blad The Guardian tot 's Werelds mooiste autorit, in 2010 tot de beste fietsroute van Noorwegen, in 2011 tot het beste testtraject door Fifth Gear en in 2012 werd het één van de Nationale Toeristenwegen van Noorwegen. Hoe dan ook het is een knap staaltje ingenieurswerk. De route gaat verder en u komt door de stad Trondheim met o.a. de Nidarosdom, het Ringvemuseum en Rockheim voordat u aankomt in Steinkjer waar u 1 nacht verblijft in een kampeerhut op de Føllingstua Camping.


Brønnøysund, Thon Kystferie Apartments
Brønnøysund, Thon Kystferie Apartments

Vandaag begint uw reis over de 650 kilometer lange Kustweg 17, u doorkruist het oogstrelende kustlandschap met fjorden en veel, heel veel eilanden. De hele route van kustweg 17 is in twee dagen te doen maar dat zou zonde zijn, u moet hier ruim de tijd nemen om te kunnen genieten van de bijzondere natuur en de vele bezienswaardigheden en niet te vergeten de vele ferry-overtochten. Deze kustgwe 17 en Lofoten rondreis geeft u de tijd om hier van te genieten. U verblijft 2 nachten in appartement bij het Thon Hotel. Maak na het eten nog een tochtje naar de berg Torghatten, waar u met een beetje geluk een prachtige foto door het gat kunt maken van de Middernachtzon.


Nesna, Havblikk Camping
Nesna, Havblikk Camping

Een korte dag afstand voor vandaag waardoor u een uitstapje kunt maken en volop kunt genieten van de droomeilanden die voor de kust liggen. Iets ten noorden van Brønnøysund en even ten zuiden van Sandnessjøen ligt de Vega archipel met tientallen eilanden die als collectief vermeld staan op de UNESCO wereld erfgoedlijst. In totaal bestaat de archipel uit 6.000 eilandjes, riffen en zee-rotsen, het is de droom van elke 'vogelaar' door de eidereenden die hier leven maar er is nog veel meer te doen dan naar vogels kijken, u kunt hier prachtige wandelingen maken maar ook het lokale museum in Gladstad bezoeken waar u kunt zien hoe de productie van eiderdons plaatsvindt. U verblijft 2 nachten in kampeerhut op de Havblikk Camping in Nesna.


Reipå, Reipå Camping
Reipå, Reipå Camping

Alweer een prachtige maar relatief korte route over kustweg 17 vandaag. Misschien wilt u een bezoek brengen aan het eiland Lovund dat hoog uit zee oprijst en waar een grote kolonie papegaaiduikers nestelt en waar ook de zeearend regelmatig gespot wordt. Daarna passeert u de Poolcirkel, u kunt ook een uitstapje maken naar Dønnesfjell gelegen aan de noordkant van het eiland Dønna. Bijna overal langs kustweg 17 komt u de naam Peter Dass tegen, de belangrijke 17e eeuwse Noorse dichter die deze regio prachtig heeft beschreven. U komt langs de Svartisen, na de Jostedalsbre de tweede grootste glettsjer van het vasteland van Europa. Vaar met het bootje van Holand over het meer om na aankomst nog een, stevig, stukje te wandelen naar de gletsjer. Pittig maar u wordt beloond met een prachtig uitzicht! U verblijft 2 nachten in kampeerhut op de Reipå Camping.


Mosjøen, Mosjøen Camping
Mosjøen, Mosjøen Camping

Het laatste traject vandaag van kustweg 17 waarbij u over de grootste maalstroom ter Wereld, de Saltstraumen, komt. Verbaas u over de kracht van het water dat bij springtij het mooist te zien is. Hier kunt u vanaf de kant of vanuit een bootje kabeljauw, koolvis, zeewolf of heilbot aan de haak slaan. Maar u kunt ook gewoon rondwandelen in de prachtige bergwereld waar ca. 10.000 jaar geleden al een nederzetting van jagers was, een adelaar-safari maken of voor de durfal zee-raften! De route gaat verder via weg E6 naar Mosjøen. U komt nog langs de oostkant van de Svartisen en ook langs Grønligrotta, waar dagelijkse wandelingen o.l.v. een gids gemaakt kunnen worden, en u passeert de Poolcirkel weer voordat u aankomt in Mosjøen. U verblijft 1 nacht in kampeerhut op de Mosjøen Camping. De Sjøgata in Mosjøen is de langste straat met houten huizen uit de 19e eeuw in Noorwegen die goed bewaard is gebleven, hier vindt u kleine cafés, expositieruimts, restaurants en ook woonhuizen, boothuizen en een haven.


Steinkjer, Føllingstua Camping
Steinkjer, Føllingstua Camping

U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Føllingstua Camping.


Dombås, Bjørkhol Camping
Dombås, Bjørkhol Camping

u verblijft 3 nachten in kampeerhut op de Bjørkhol Camping.


19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn
19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn

U heeft de hele dag te tijd om van Dombås naar Oslo te rijden. U vertrek per Stena Line om 19.00 uur. U kunt kiezen voor een mooie weg over de Valdresflya of de snellere weg E6 via Lillehammer. De keus is aan u!


18e dag

Aankomst in Frederikshavn om 07.00 uur, U kunt de terugreis door Denemarken nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Wat is een kampeerhut

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.19 daagse reis

vertrek dagelijks

Deze nieuwe en unieke kampeerhutten reis gaat door een gebied waar nog niet veel vakantiegangers naar toe gaan maar die zeker wel de moeite waard is om te bezoeken. Landschappen met hun weidse hoogvlaktes, diepe fjorden, imposante watervallen en ontelbaar veel kleine eilandjes met pittoreske vissersdorpjes. De reis gaat voor een groot deel over kustweg 17, de Kystriksvei, die door het spectaculaire landschap benoemd is tot Nationale Toeristen Route. De afwisseling van deze route langs vlak langs de oceaan, berggebieden, duizenden eilandjes en prachtige gletsjers, tussen land en zee en de vele ferry overtochten is fascinerend. U passeert Torghatten, het eiland Vega (Werelderfgoedlijst van UNESCO), de Poolcirkel en komt langs de grootste maalstroom ter Wereld, de Saltstraumen. U bent nu in het gebied van de Middernachtzon waar u 24 uur per dag kunt genieten van het daglicht. De overnachtingen zijn in kampeerhutten.

Kustweg 17 reis Einara hoogtepunten:

​Bergen
Bremanger
Trollstigen
Bud
Atlanterhavsvei
Trondheim
kustweg 17
Dovrefjell
Rondane
Oslo

Prijslijst Kustweg 17 Noorwegen Einara: van Bergen via Bodø naar Oslo (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
1/5-15/9 995 765 575
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Einara, prijs per persoon 2018 in €

De reissom is incl. het tarief van € 330/384 voor de ferry Hirtshals-Bergen en € 184/207 voor de ferry Oslo-Frederikshavn. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inbegrepen:

bootreis per Fjord Line van Hirtshals naar Bergen incl. bed in 2 pers. binnenhut d/t of 4 pers. binnenhut d/t

verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

bootreis per Stena Line Oslo - Frederikshavn incl. bed in 2 pers. binnenhut d/t of 4 pers. binnenhut d/t

en natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! binnenlandse ferries