Land van de pinguïns, 14 dagen per ms Fram

Land van de pinguïns: Antarctisch schiereiland, fascinerend dierenrijk


M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers
127 hutten

Lengte 114m
Breedte 20.2m
Snelheid 13 knopen


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Uw reis begint met een overnachting in de geboorteplaats van de tango, het levendige Buenos Aires. Na het ontbijt volgt een uitgebreide stadsbezichtiging en wordt u naar het vliegveld gebracht waarna u in vier uur van Buenos Aires naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld vliegt. Hier, in Vuurland, begint uw reis met het comfortabele Hurtigruten schip ms Fram. U wordt verwelkomd en met een transferbus naar het schip gebracht, of u heeft de mogelijkheid om aan een excursie naar het schitterende Nationaal Park Tierra del Fuego deel te nemen. Als de tijd het toelaat, kunt u ook nog door Ushuaia wandelen, de inscheping is om 16:00 uur. Na de kennismaking met de crew, gaan de trossen los en zet het ms Fram koers door het schilderachtige Beagle Kanaal naar de Drake passage voor een uniek avontuur.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

U vaart 2 dagen lang de Drake Passage over. Dit is het water tussen het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika (Kaap Hoorn) en de Zuidelijke Shetland Eilanden. Tijdens het oversteken van de Drake Passage krijgt u de mogelijkheid om aan boord van het schip meer te leren over de natuur en de geschiedenis van Antarctica. De Drake Passage staat bekend om het ruige water; dat ontstaat doordat twee oceanen elkaar ontmoeten.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Het continent Antarctica is een eindeloze witte wildernis met prachtige natuur en wildlife. Tijdens deze speciale reis hopen we de Antarctische poolcirkel over te steken bij 66° 33’ 39’’. We zullen op verschillende plekken aan land gaan om activiteiten te doen, zoals hiken, kajakken en sneeuwschoenwandelen. Misschien krijgt u zelfs de kans om een nacht aan wal te slapen in een tent. Geniet van het winterse landschap van Antarctica in de zomer en ga aan land op plaatsen waar bijna niemand u voor is geweest.

Als u in Antarctica bent, zullen we proberen op verschillende plaatsen aan land te gaan. We zijn hierbij vaak afhankelijk van het weer, de wind en het ijs. Eenmaal aan land zal het expeditieteam u alles uitleggen over wat u in de omgeving ziet. Ook zullen ze helpen voorkomen dat de natuur en wildlife niet verstoord worden. Als de omstandigheden gunstig zijn, zullen wandelingen en andere activiteiten aan land worden aangeboden.


Half Moon Island, Antarctica kinband pinguin kolonie
Half Moon Island, Antarctica kinband pinguin kolonie

Het bezoek aan de Zuidelijke Shetland Eilanden is ook zeker iets om naar uit te kijken. Deception Island, Half Moon Island en Yankee Harbour hebben allemaal een heel verschillend en divers landschap met fantastische dieren en spectaculaire fotomomenten. Het smalle Errera Channel zorgt voor een speciale ervaring als u naar Cuverville Island vaart, en terug. Neko Harbour is een gebied waar veel dwergvinvissen voorkomen, vanwege het voedsel dat ze er kunnen vinden. Paradise Harbour biedt nog een mogelijkheid om aan land te gaan en te genieten van de mooiste uitzichten van het Antarctisch Schiereiland.

Het Lemaire Channel staat bekend als de mooiste passage van Antarctica en Petermann Island is een fantastische plek om ijsbergen en walvissen te zien. Bij de Britse basis Port Lockroy krijgt u inzicht in het leven op Antarctica en op de basis in de jaren '50 van de vorige eeuw.


Brown Bluff
Brown Bluff

Wilhelmina Bay is een gebied met veel eten voor walvissen en zeehonden en was daarom vroeger een populaire plek om op walvissen te jagen. Het bewijs van deze tijden is een deels gezonken wrak van een Noors walvisvaardersschip. Misschien kunnen we het wrak van dichterbij bekijken vanuit de poolcirkelboten. De 48km lange Antarctic Sound is het leefgebied van ongeveer een half miljoen Adélie pinguins, naast Gentoo pinguins, zeeluipaarden en orka's. Misschien maken we ook nog een landing op Brown Bluff om een lange wandeling te maken langs de kust, om de afgekoelde lava uit de oude vulkaan en de pinguins van dichtbij te bewonderen. Ook bestaat de kans dat we kunnen lopen naar een prachtig uitzichtpunt. Op Detaille Island komen we de voormalige geologische en meteorologische 'Base W' tegen, van de British Antarctic Survey. Op Horseshoe Island zullen we een belangrijk voorbeeld zien van een bijna onveranderd en compleet uitgerust Brits wetenschappelijk onderzoeksstation uit de jaren '50.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Het Argentijnse Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, begroet ons op de 14e morgen van deze reis. Hier in Vuurland eindigt onze onvergetelijke zeereis. Waarbij u zo dichtbij de natuur bent geweest, en ook deels afhankelijk van die natuur, en dat is één van de vele charmes van reizen per schip. We bieden een rondleiding aan die op het vliegveld van Ushuaia eindigt. Maar u kunt ook met een directe transfer naar het vliegveld. Als de tijd het toelaat, plannen we een verblijf in het stadscentrum, voordat in de vroege middag de vier uur durende terugvlucht naar Buenos Aires vertrekt.Het land van de pinguïns

Deze Antarctische expeditie voert u via drie unieke eilandengroepen, de Falklands, Zuid Georgië en Zuid Orkney, naar het witte continent Antarctica. Het eindeloze witte landschap, de stilte van de natuur, de enorme flora en fauna diversiteit en het gevoel daar onderdeel van te mogen zijn is een onvergetelijke ervaring.

Het land van de pinguïns - Antarctische expeditie

​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan 'het witte continent', is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent: "Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden". Antarctische expeditie naar het land van de pinguïns, deze reis is een belevenis om nooit te vergeten!

Het land van de pinguïns - eilanden en dieren

Antarctica en de sub-Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.​

Prijslijst Land van de pinguïns, 14 dagen per ms Fram (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon 14-11-2017 prijs per persoon 01-01-2018 prijs per persoon 13-01-2018
vanaf vanaf vanaf
I binnenhut 6248 6128 6248
FJ Superior binnenhut 6703 6639 6703
N buitenhut 7257 7186 7257
U buitenhut 8014 7934 8014
F superior buitenhut 9069 8884 9069
M suite 9787 9686 9787
MG grand suite 11962 11834 11962

Inclusief:

 Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. 

 Vlucht Buenos Aires - Ushuaia vv incl. belastingen

 Transfers in Buenos Aires

 Transfers in Ushuaia

 Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. 

 Ervaren Engels/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. 

 Wind en regenafstotend jack. 

 Thee en koffie aan boord

 Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag

Exclusief:

! Vluchten naar en van Buenos Aires

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. 

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Extra informatie

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. 

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijs omstandigheden.