Laplandreis Walkure: onbekend Lapland

Route beschrijving (Totale afstand 2530 km)


03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki
03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki

Vertrek 03.00 uur, u kunt de avond voor vertrek vanaf 23.00 uur inchecken. U kunt dan al gebruik maken van de voor u geboekte hut.


19.00 uur per VR Autotrein van Helsinki naar Rovaniemi
19.00 uur per VR Autotrein van Helsinki naar Rovaniemi

Na een ontspannen scheepsreis van bijna 30 uur komt u om 09.00 uur aan in Helsinki. Helsinki is het juweeltje van de Oostzee, een stad die gezien mag worden, een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. Met prachtige bezienswaardigheden vaak met een Russisch tintje. Winkelen kan hier ook naar hartelust: van design tot tweedehandswinkeltjes en van shopping malls tot leuke versmarkten. Het Senaatsplein, de Russisch-Orthodoxe kerk, de Temppellakkion Kirkko - de beroemde rots kerk, die is uitgehouwen in een berg. Verder het Sibelius Monument en de Esplanadi, een brede boulevard met aan weerszijden winkels die Finse designproducten verkopen. En ook de markt aan de haven en Kiasma, het museum voor moderne kunst, zijn een bezoekje waard. Dat en nog veel meer heeft deze stad u te bieden, Helsinki heeft het allemaal, u komt er ogen te kort! U vertrek rond 19.00 uur met de nachttrein (autoslaaptrein) naar Rovaniemi.


Bjorkliden, Kåppas Cabin Village
Bjorkliden, Kåppas Cabin Village

U komt al rond 07.00 uur aan in Rovaniemi, daarom zal u vandaag ook meteen een behoorlijk eind gaan rijden door het ongerepte Lapland. U heeft nog even tijd om wat van Rovaniemi te bekijken of bij de kerstman op bezoek te gaan. Vervolgens rijdt u via Kemi met het oude stadscentrum en Tornia naar Zweden. U volgt een tijdje de rivier Kalix die bekend is bij zalmvissers. Mooi zijn hier ook de Kockfall en Linafall, twee watervallen. U vervolgt uw reis richting Kiruna wat bekend staat om de ijzererts. De kans op rendieren onderweg is groot aangezien u in het land van de Samen bent! 2 nachten verblijf in een huisje Kappas Cabin Village te Björkliden. Excursies: wandelen in Abisko Nationaal Park, kanoën, raften, zwemmen, vissen.


Sortland, Vesterålen Sjøhus
Sortland, Vesterålen Sjøhus

Bij Riksgrensen steekt u de grens over naar Noorwegen om vervolgens langs het Ofotfjord, met rondom bergen tot een hoogte van 1700mtr, de Vesterålen op te rijden. De Vesterålen is de archipel ten noorden van de zo bekende Lofoten, hier vindt u kleine witte strandjes, grootse landerijen en ruige bergen maar vergeet ook niet de schilderachtige fjorden. 3 nachten verblijf in huisje Vesterålen Sjøhus te Sortland. Een mooie locatie in het hart van de prachtige Vesterålen voor een heerlijke vakantie waar je in alle jaargetijden kunt genieten in de bergen en op het water. Te midden van het indrukwekkende landschap van Vesterålen, middernachtzon en de Noord-Noorse kustcultuur, bieden we echte en authentieke ervaringen, of je nou rustig aan wilt doen, eten, vissen of zwemmen. Ook ligt het centraal om een bezoek aan de Lofoten te brengen. Heeft u meer vrije dagen kunnen we de reis ook verlengen met een extra overnachting op de Lofoten.


Lyngseidet, Viking Cabins
Lyngseidet, Viking Cabins

Helaas verlaten we vandaag de fantastische eilandengroep de Vesterålen. Vandaag een mooie tocht richting het noorden. Bezoek de Polar Zoo, de meest Noorderlijke dierentuin van de wereld. Dit park, dat gelegen is in de prachtige natuur rondom het Salangsdal, bestaat uit grote stukken (omheind) berkenbos tegen hellingen. Hierin leven de dieren van het polaire gebied. Je moet dus flinke stukken lopen om één en ander te zien. Elanden, rendieren, vossen, wolven, bruine beren, dassen, lynxen, veelvraten en muskusossen kun je "spotten". Mocht u een liefhebber zijn van watervallen dan is het ook de moeite waard om iets om te rijden en de Målselvfossen te bezoeken. 3 nachten verblijf in huisje Viking Cabins te Lyngseidet. Excursies: Tromsø (+/- 2 uur rijden), wandelen in de Lyngen Alpen, fietsen en paardrijden.


Alta, Thon Hotel Alta
Alta, Thon Hotel Alta

Vandaag rijdt u langs de Storfjorden en de Straumfjorden met tal van mooie uitzichtpunten en het schitterende berglandschap van Finnmark komt u aan in de gezellige stad Alta dat aan de Altafjord is gelegen. In de avond heeft u de gelegenheid om naar de prehistorische rotstekeningen te gaan kijken of nog een ritje te maken naar de Sautso canyon, een gebied waar ook prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. U heeft 1 overnachting in het Thon Hotel Alta.


Skipsfjorden, Nordkapp Camping vakantiehuizen
Skipsfjorden, Nordkapp Camping vakantiehuizen

Over de bergen en langs de imposante Porsangerfjord naar het hoogtepunt van deze Hurtigruten rondreis: de Noordkaap. Genieten van een prachtige middernachtzon. U kunt naast een bezoek aan de Noordkaap ook de rotsformaties Kirkeporten of Gjesvær bezoeken. Op de vele eilandjes rondom dit vissersplaatsje broeden tijdens de zomermaanden duizenden papegaaiduikers, Jan van Genten maar ook zeearenden. U verblijft 2 nachten in een huisje op de Nordkapp Camping.


Ekkerøy, Ekkerøy Holiday House
Ekkerøy, Ekkerøy Holiday House

Vandaag staat u een lange reis te wachten, het is uiteraard mogelijk om deze route te onderbreken met een overnachting indien u daarvoor de tijd heeft. U volgt wegnummer 98 naar Varanger. Vadsø profileert zich net als Vardø als ‘Gateway to the Arctic’. De zuidkust van het Varanger schiereiland, langs de Varangerfjord, bestaat uit glooiend heuvelland, begroeid met toendra, met hier en daar mooie zandstranden. Het klimaat is iets milder dan aan de barre noordkant van het schiereiland, en op beschutte plekken groeit weer berkenbos. De streek doet wat vriendelijker aan en is dichter bevolkt; verspreide boerderijen met hooilanden. U verblijft 3 nachten in het Ekkeroy Feriehus op het schiereiland Ekkerøy. en deze biedt uitzicht op Varangerfjord. Ga fietsen, zwemmen of op zoek naar speciale Arctische vogels. Uiteraard kunt u hier ook fantastisch wandelen.


Inari, Wilderness Hotel Inari
Inari, Wilderness Hotel Inari

Vandaag verlaat u Noors Lapland en rijdt u via Tanabru en Utsjoki Fins Lapland weer binnen. In Tanabru kunt u een bezoekje brengen aan Tana Gul og Sølvsmie. Hier worden sieraden van eigen ontwerp vervaardigd. U vervolgt uw weg naar Inari. U verblijft 2 nachten in het Inari Wilderness Hotel. Inari is prachtig gelegen aan het uitgestrekte Inarimeer dat tot bijna aan de grens met Rusland reikt! Inari is ook het centrum van de Samencultuur in Lapland. Vandaar dat in deze plaats het Inari Sami Museum uitgebreide exposities heeft over de geschiedenis en de leefgewoonten van de Samen.


Station Helsinki
Station Helsinki

De laatste kilometers van deze laplandreis. De weg van Inari naar Ivalo wordt wel de mooiste weg van Finland genoemd. Zeker is dat u ook nu weer kunt genieten van wat u onderweg krijgt te zien. U heeft de tijd om nog even de benen te strekken en u zou een wandeling kunnen maar naar Karhunpesäkivi (berensteen). Ook in de buurt van Saariselkä kunt u mooi wandelen in het Urho Kekkonen National Park. Even ten noorden van Rovaniemi passeert u de poolcirkel en is uw avontuur in Lapland voorbij. U vertrekt rond 21.15 uur met de nachttrein (autoslaaptrein) naar Helsinki.


17.30 uur vertrek per Finnlines van Helsinki naar Travemünde
17.30 uur vertrek per Finnlines van Helsinki naar Travemünde

U komt rond 09.00 uur aan met de trein in Helsinki. U heeft vandaag nog de tijd om wat meer van Helsinki te zien voordat u vertrekt naar Duitsland. 17.30 uur vertrek per boot van Helsinki naar Travemünde. Aankomst in Travemünde om 21.00 uur.Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.21-daagse Laplandreis Walkure: onbekend Lapland

​Vertrek: dagelijks

Onbekend maar zeker niet onbemind!! Voelt u zich aangetrokken tot de ruige wildernis maar kunt u ook genieten van de Sami cultuur en pittoreske vissersplaatsjes, fjorden, vogels en rendieren? Proef dan met deze prachtige rondreis de sfeer van het hoge noorden in een 'stille uithoek' van Lapland.
Deze laplandreis start met de overtocht naar Helsinki en aansluitend de autotrein naar Rovaniemi. Zo bent u snel in Lapland met uw eigen auto! Het avontuur begint in Fins Lapland en gaat vervolgens via Zweeds naar Noors Lapland waar natuur in overvloed is en u overal rust en ruimte zult treffen. Hier ervaart u wat ‘stilte' is! U maakt kennis met de cultuur van de Samen en zult veel rendieren tegenkomen. Ver in het noorden en helemaal tot het uiterste oosten van Noorwegen, waar de hemel de zee ontmoet, volgt u de Nationale Toeristische Route over het Varangerhalvøya naar de ijskoude Barentszee. Hier vindt u op de toendra's en de rotsformaties een rijkdom aan vogels en rendieren en met wat geluk ziet u ook de middernachtzon. Een dagtocht maken naar de majestueuze Noordkaap, Havøysund of naar één van de vele vogelrotsen is vanuit Olderfjord geen enkel probleem. Breng een bezoek aan het Parijs van het noorden: Tromsø. Geniet van het spectaculaire Abisko Nationaal Park, van de idyllische Vesterålen en de indrukwekkende Lofoten. Maak een walvissafari of ga, iets actiever, kanoën in Inari.  God Tur! Bra Resa! Hyvä matka!

Laplandreis Walkure - Hoogtepunten

 • ​Lapland
 • ​Sami cultuur
 • ​vogelrotsen
 • ​rendieren
 • ​fjorden
 • ​Noordkaap
 • ​Abisko Nationaal Park
 • ​Vesterålen
 • ​Meer Inari
 • ​Rovaniemi
 • Autotrein
 • Helsinki

Prijslijst Laplandreis Walkure: onbekend Lapland (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 4 personen
1/5-31/5 1995 1345
1/6-30/6 & 15/8-11/9 2115 1425
1/7-14/8 2320 1555
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Walkure prijs per persoon 2020 in €

Inclusief:

 Bootreis per Finnlines Travemünde-Helsinki en v.v. incl bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

 Autoslaaptrein Helsinki-Rovaniemi en v.v. in 2 of 4 persoons slaapcoupé (gedeelde d/t)

 Verblijf de genoemde bungalow's

 En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! De binnenlandse ferry's

! Maaltijdpakket Finnlines Travemünde-Helsinki (brunch, diner en ontbijt) €56,- per persoon

! Maaltijdpakket Finnlines Helsinki-Travemünde (brunch, 2x diner) €68,- per persoon