Lentereizen

Wanneer de natuur ontwaakt

De lente is een heerlijke tijd om Scandinavië te bezoeken vanwege de langere dagen, de frisse lucht en de ontwaking van de natuur. De smeltende sneeuw zorgt overal voor watervallen en woeste rivier samen met de bloeiende bloemen. Sommige jaren komt de lente vroeg, andere jaren laat, soms is het heet, soms koel. In mei ziet u zeker bloeiende bloemen en een explosie van groen waarin bomen en planten tot leven komen. Denk bijvoorbeeld aan de fruitbomen langs de Hardangerfjord. Tot ver in April kunt u zelfs nog sneeuwval meemaken, maar ook dagen waar u heerlijk een drankje kunt drinken buiten, op een zonnige dag. 

Op dit moment bieden wij geen speciale lentereizen aan, maar natuurlijk zijn onze autoreizen in dit seizoen gewoon te boeken. Daarnaast zijn er het hele lenteseizoen ook mogelijkheden om langs de Noorse kust te varen met Hurtigruten en Havila. Geniet van een landschap dat in deze periode tot bloei komt! Liever op eigen gelegenheid door Noord-Europa trekken? Maak dan een gezellige citytrip naar bijvoorbeeld een van de levendige hoofdsteden, of combineer deze met elkaar. In de winter is het reizen met de bus of de trein zeer comfortabel en duurzaam, dat maakt een openbaar vervoer reis ideaal om zorgeloos te genieten! 

In het lenteseizoen bieden wij ook expeditiereizen aan naar de Arctische gebieden (zoals Spitsbergen en Groenland), evenals de Antarctische gebieden, waar het seizoen het tegenovergestelde is dan bij ons. Wanneer het lenteseizoen bij ons begint, start in het Antarctisch gebied de herfst! Ontdek een totaal andere wereld!