M/S Lofoten

Motorschip Lofoten

MS Lofoten werd gedoopt in Oslo in 1964. De klassieke stijl en informele sfeer inspireert echte nostalgie voor haar passagiers. Het schip is vernoemd naar de Lofoten eilanden. De Lofoten zijn bekend door indrukwekkende landschappen en worden vaak omschreven als 'een meesterwerk'. Met unieke lounges en een panoramisch dekken, is deze 'oude dame' gewoon onvergelijkbaar. De hutten zijn eenvoudig ingericht, maar gezellig. Ga terug in de tijd op de ms Lofoten en ervaar hoe het leven langs de kust meer dan 50 jaar geleden was. Dit schip is in 1964 in gebruik genomen en is het oudste schip in de Hurtigruten vloot.

Einde van een tijdperk met ms Lofoten

Het komende seizoen 2020 is uw laatste kans om mee te varen met de ms Lofoten. In december 2020 zal na 55 jaar trouwe dienst de ms Lofoten stoppen met de kustroute tussen Bergen en Kirkenes. Het schip staat bekend als 'old lady of the sea' en is het meest klassieke schip van de Hurtigruten vloot. We nodigen u uit om deel te nemen aan haar historische, laatst geplande afvaarten, voordat ze vertrek naar een volgende fase in haar zeevarend leven.

ms Lofoten - een klasse apart

Het hoogte punt van ms Lofoten is haar authenticiteit. Veel van de oorspronkelijk inrichting van het schip is liefdevol gerestaureerd en onderhouden. Het interieur is voorzie van houten lambrisering, verschillende koperen fittingen, originele kunst en patrijspoorten. Ze beschikt over comfortabele lounges, royale panoramadekken en eenvoudige, gezellig hutten. Overal is de charme terug te vinden waardoor ms Lofoten al jarenlang een favoriet is onder de gasten. Haar jarenlange dienstbetoon betekent dat ze ook officieel wordt beschermd als een belangrijk onderdeel van het maritieme erfgoed van Noorwegen.

ms Lofoten - gelijkgestemde passagiers

Het kleinste schip in de Hurtigruten vloot met gemiddeld 100 passagiers trekt veeleisende reizigers die de voorkeur geven aan een intieme sfeer en een authentieke ervaring. De grootte van het schip en de nostalgie naar vintage afvaarten uit de jaren 60 maken het gemakkelijk om vrienden te ontmoeten en vrienden te maken.

ms Lofoten - heerlijke avondmaaltijden

Gasten op de ms Lofoten zijn altijd enthousiast over het 'Coastal Kitchen'concept aan boord, de heerlijke viergangendiners zijn geïnspireerd op de menu's uit de jaren zestig. Verwacht royale buffetten van garnalen, krab, mosselen, zalm, kabeljauw en arctische zalmforel, elke dag vers geleverd door lokale leveranciers in de havens waar het schip aanmeert.

ms Lofoten - technische gegevens

Gewicht: 2621 ton
Lengte 87,4 meter
Breedte 13,2 meter
Snelheid 16 knopen
Scheepswerf Aker Mek. Verk. (N)
Capaciteit 400 passagiers, 151 bedden
Vlag Noorwegen
Bouwjaar 1964, gemoderniseerd in 2003
Autoplaatsen geen

ms Lofoten - speciale kenmerken

  • Speciaal programma dat de klassieke Hurtigruten-ervaring en geest van de jaren '60 laat zien
  • Speciale viergangendiners
  • Extra activiteiten speciaal ontworpen voor het varen met de ms Lofoten
  • Twee zonnedekken
  • Panoramalounge
  • Cafe-bar met een lounge in het achterschip
  • Winkel
  • Extra lounge aan de voorkant
  • Restaurant

ms Lofoten - de hutten

Hurtigruten hutten aan boord

Vanaf het eerste moment zal je de kenmerkende informele sfeer opvallen. De rust en stilte van het passerende landschap wordt aan boord weerspiegeld. Alles concentreert zich in een rustig tempo voor een comfortabele en intieme vorm van ontspanning. De Hurtigruten schepen bieden een grote keuze aan comfortabele hutten. Ze zijn ingedeeld in categorieën. Ongeacht welke hut je kiest, beloven wij jou een comfortabele reis in een ontspannen sfeer.
ms Lofoten - dekplan