Lofoten, Bewonder het Noorderlicht

Lofoten, Bewonder het Noorderlicht, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht

Zeilschip sv Noorderlicht Noord-Noorwegen Harstad Henningsvær
 • Zeilschip
 • sv Noorderlicht
 • Noord-Noorwegen
 • Harstad
 • Henningsvær

De reisbeschrijving

Ontdek in 8 dagen de wereldberoemde eilanden van de Lofoten met kenmerkende dramatische bergtoppen, pittoreske dorpjes en ongerepte stranden met reis Lofoten, Bewonder het Noorderlicht per zeilschip Noorderlicht.

Deze reis zal beginnen in de levendige havenstad Harstad en leidt u via de prachtige Noorse Fjorden en eilanden naar de authentieke dorpjes van de Lofoten en het beroemde Trollfjord. Doordat de Lofoten net onder het Noorderlichtovaal is gelegen, is dit de beste plaats ter wereld om het wonder van het Noorderlicht te aanschouwen! Dit magische fenomeen kan enkel gezien worden als de lucht helder en donker is, met minimale lichtvervuiling van de bewoonde wereld. Omdat de overgang is ingezet van 24 uur daglicht naar schemering, ervaart u tevens in de ochtenden en avonden prachtige violet- en andere pasteltinten in de lucht. Hoe de uiteindelijke reis ook zal verlopen, u zult genieten van het prachtige Arctische landschap, de dieren & vogels, de schilderachtige dorpjes en het sprookjesachtige Arctische licht.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Lofoten, Bewonder het Noorderlicht wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Het comfort is een basis vereiste aan boord van een historisch en traditioneel zeilschip. Belangrijke informatie wat betreft het zeilprogramma: De schepen zijn uitgerust met zeilen en deze worden onder goede condities regelmatig gebruikt (open zee, waterdiepte, goede omstandigheden wat betreft weer en wind en de beschikbare tijd). Dit wordt echter niet gegarandeerd. De kapitein beslist of er onder zeil of op de motor gevaren wordt. Er kan geen aandrijfmethode geclaimd worden. Wanneer er gezeild wordt, worden de zeilen gehanteerd door de bemanning en moeten passagiers de veiligheidsinstructies opvolgen.


Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis met het Zeilschip Noorderlicht

  • Nachten

   7

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Zeilschip Noorderlicht

  Het ​Zeilschip Noorderlicht is geschikt voor zeilexpedities naar Spitsbergen en de Lofoten/Vesterålen. De tweemastschoener Noorderlicht is origineel gebouwd i ...

  Het ​Zeilschip Noorderlicht is geschikt voor zeilexpedities naar Spitsbergen en de Lofoten/Vesterålen. De tweemastschoener Noorderlicht is origineel gebouwd in 1910 in Flensburg. In 1991 is de boot door de huidige eigenaars gekocht en totaal gerenoveerd onder de regels van het 'Register Holland'. De stalen romp is aangepast aan ijsgang op zee. Op het onderdek heeft het schip een ruime salon en in het dekhuis is er een gezellige lounge is waar u kunt genieten van het comfort en de mooie uitzichten. Het schip heeft 4 douches (S) en 5 toiletten (T). Zeilen met de Noorderlicht is een fantastische ervaring en zorgt er voor dat u kunt genieten van de rust en de natuur. Ondanks het feit dat de bemanning gedurende de hele tocht zeilt en u door middel van zodiacs aan wal brengt, wordt er van de passagiers verwacht dat zij bereid zijn te helpen bij het zeilen. Als u het wilt, kunt u actief deelnemen aan het zeilprogramma, wachtlopen en leren te werken in een internationaal team van poolreizigers in de traditie van de 19e eeuwse ontdekkers. Er zijn maximaal 20 passagiers aan boord van diverse nationaliteiten waarbij de voertaal zal Engels zijn.

  Technische gegevens
  Lengte: 46 meter
  Breedte: 6,5 meter
  Diepgang: 3,2 meter
  IJsklasse: versterkte boeg
  Snelheid: 6 - 8 knopen
  Capaciteit: 20 passagiers
  Bouwjaar: 1910
  Hutten: 10
  Zodiacs: 1

  De hutten aan boord
  2-persoons binnenhutten (met stapelbed)
  Aantal: 10

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Oslo - Evenes

  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel a ...

  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel alle aansluitende vluchten naar al onze bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst in Harstad en inschepen

  U zult arriveren op het internationale vliegveld Evenes, waar een directe ‘flybus’ genomen kan worden die u naar de levendige havenstad Harstad brengt. Deze stad is officieel gelegen in subarctisch gebied, omdat het zich ver boven de poolcirkel bevindt. Het biedt een fantastisch startpunt om de prachtige eilanden van de Lofoten te ontdekken.

  In de haven van Harstad ligt het zeilschip Noorderlicht op u te wachten waar vanaf 16:00 uur ingescheept kan worden. Na een welkomstpraatje van de bemanning en een heerlijk 3-gangen diner, is er in de avond nog tijd om het gezellige centrum van het stadje te verkennen. Misschien is er zelfs in de avond een eerste kans om het Noorderlicht te aanschouwen.

  Harstad

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt ...

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt op korte loopafstand van winkels en cafés. Harstad staat het hele jaar bekend om zijn hoogwaardige restaurants en culturele evenementen. De stad heeft een beschutte ligging aan de Vågsfjord en een goede natuurlijke haven. Bossen, bergen, fjorden, eilanden en kilometerslange paden bieden het hele jaar door onvergetelijke buitenervaringen.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 07:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 07:50 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 08:30 uur
  Vertoon meer
 • Fjord cruise door de Tjellsundet

  Vroeg in de ochtend wordt er koers gezet in zuidelijke richting, door de prachtige 50 km lange zeestraat Tjellsundet. Het schip vaart onder de imponerende Tjellsundbrug door en u geniet van de prachtige fjorden die bekend staan om zijn schoonheid met ruige bergtoppen en een rijk dierenleven. Mogelijk spot u onderweg een walvis, papegaaiduiker of ziet u de imposante zeearend voorbij vliegen. Deze grootste roofvogel van Europa kan een spanwijdte tot wel 2,4 meter hebben en komt het gehele jaar in dit gebied voor.

  Aan het einde van de Tjellsundet bevind zich het het stadje Lødingen waar er een plekje voor de nacht wordt gezocht. Als de zon eenmaal onder is, kunt u hier prachtige wandelingen maken in de bergen of langs de schilderachtige kust.

  Lofoten

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en ...

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en vormt een zeldzame en unieke wereld van kabeljauw, vissershutten (Rorbu), lokale kunst, cultuur en prachtige natuur. Deze eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtraditie. De Lofoten maken ondanks hun geïsoleerde ligging toch een welvarende indruk. De hele economie draait bovenal om de visserij. Het beeld van de Lofoten wordt vooral gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die hangt te drogen. Al eeuwenlang is de Lofotenvisserij een begrip. Hartje winter varen de schepen uit, om in maar een paar maanden de vis te vangen. De rijke visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude oceaanstromen rond de eilanden, waarin de vissen hun paaigronden hebben.

  Er zijn talloze mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten op de eilanden. Ga bijvoorbeeld vissen, maak een zeearendssafari, een boottocht in een RIB-boot, of u kunt uw eigen ding doen en gaan kajakken of zelfs snorkelen in de Arctische wateren. Veel van de beroemde wandelpaden van de Lofoten leiden naar een van de bergtoppen langs de eilanden. Dit zijn vooral korte, steile tochten. Er zijn ook gemakkelijke kustpaden. Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar u de Lofoten bezoekt, de Lofoten zal altijd een blijvende herinneringen achterlaten. 

  Vertoon meer
 • Henningsvær: Venetië van de Lofoten

  Als de zee vandaag kalm is, verlaat u Lødingen in de ochtend en vaart u het archipel van de Lofoten binnen. De Lofoten worden door velen als één van de mooiste bestemmingen ter wereld verkozen door zijn adembenemende natuur met ruige bergtoppen, diepe fjorden, grote zeevogelkolonies en lage lichtvervuiling die de beste aurora-ervaring geven. In de middag komt u aan in één van de meest pittoreske vissersdorpjes van de Lofoten: Henningsvær, ook wel het Venetië van de Lofoten genoemd.

  Henningsvær

  Henningsvær  is één van de grootste vissersplaatsen op de Lofoten en ligt prachtig aan het water met adembenemende vergezichten op de kustlijn van ...
  Henningsvær  is één van de grootste vissersplaatsen op de Lofoten en ligt prachtig aan het water met adembenemende vergezichten op de kustlijn van Lofoten. Henningsvær was in het begin van de 20e eeuw het centrum van de kabeljauw industrie en tot tientallen jaren geleden enkel per schip bereikbaar. Vandaag de dag biedt dit dorpje met gekleurde huisjes een collectie historische architectuur, kunstgalerijen en foto-exposities. Een bezoek aan de Galleri Lofotens Hus is een absolute aanrader waar u vele werken van Noorse kunstenaars kunt bezichtigen. Neem vooral uw eigen camera mee wanneer u in het dorpje rondstruint waar u prachtige foto’s kunt maken van het leven in het hoge Noorden. U moet beslist even naar het begin van de haven lopen om een foto te maken van de rorbuer, de houten huizen, de felgekleurde vissersschepen en de bergen op de achtergrond.

   
  Vertoon meer
 • Wereldbekende Trollfjord

  Vandaag staat een bezoek aan het wereldbekende Trollfjord op het programma, een 3 km lang fjord dat enkel bereikbaar is per schip. De smalle toegang omring met hoge bergen en steile rotswanden maakt dit fjord een spectaculaire omgeving. Hier kunt u in stilte genieten van de uitzonderlijke natuurlijke schoonheid met smaragdgroen water, watervallen aan weerszijden en houten Noorse zomerhuizen aan de waterkant. Kijk tegelijkertijd tijdens het varen goed uit naar zeearenden en andere speciale vogelsoorten die hoog boven de kliffen of wateren kunnen zweven.

  Na ruim de tijd te hebben genomen voor deze natuurpracht, vaart u terug in zuidelijke richting naar Svolvær. Svolvær is de hoofdstad van de Lofoten en het huidige centrum van de kabeljauw visserij rond de Lofoten. Het beeld van dit stadje wordt gedomineerd door houten rekken waar kabeljauw tot stokvis gedroogd wordt. Dit is een traditionele Noorse manier van conserveren, waarbij de vis zijn vocht door de zon en de wind verliest en op deze manier lang bewaard kan worden. Verder kunt u in dit stadje een bijzonder museum over de 2e wereldoorlog genaamd ‘Lofoten Krigsminnemuseum’ vinden

  Trollfjord

  De Trollfjord is 2 kilometer lang en slechts 100 meter breed, omringt door hoge bergwanden. In het zuiden de imposante Trolltindan die meer dan 1000 met ...
  De Trollfjord is 2 kilometer lang en slechts 100 meter breed, omringt door hoge bergwanden. In het zuiden de imposante Trolltindan die meer dan 1000 meter hoog is en aan de noordkant van de fjord de Blåfjellet met een hoogte van 998 meter.
  Vertoon meer
 • Skrova: oud walvisjagersdorpje

  In de ochtend is een wandeling gepland naar de karakteristieke rotsen die bekendstaan als ‘Svolværgeita’ (de geitenberg). Deze rotsen zijn zo genoemd, omdat ze er van een afstand uitzien als de hoorns van een geit. Deze berg biedt een fantastische, maar pittige, wandelroute waarvan er vandaag hopelijk een gedeelte van gewandeld kan worden.

  In de middag staat een korte vaartocht op de planning naar het eilandje Skrova. Skrova is een oud walvisjagersdorpje en één van de weinige plekken in Noorwegen waar nog altijd een Noorse walvisjagerstation gevestigd is. In de haven kunt u nog regelmatig vissersschepen de haven zien uitvaren voor de jacht op dwergvinvissen.

  Aan de noordzijde van het eiland is een prachtige baai met paradijselijke stranden te vinden waar u naartoe zult wandelen. De actieve wandelaars kunnen er ook voor kiezen om de berg Høgskrova te beklimmen vanwaar een spectaculair panoramisch uitzicht te zien is over de andere Lofoten eilanden en het Noorse vasteland. Tijdens beide wandelingen heeft u goede kansen op het spotten van zeearenden en andere bijzondere vogelsoorten.

  Svolvær

  Svolvær, de onbetwiste hoofdstad van de Lofoten archipel, gedomineerd door de Svolværgeita, een hoge berg met bovenop twee uitstekende rotsen die slechts anderhalve m ...

  Svolvær, de onbetwiste hoofdstad van de Lofoten archipel, gedomineerd door de Svolværgeita, een hoge berg met bovenop twee uitstekende rotsen die slechts anderhalve meter uit elkaar staan. Er zijn waaghalzen die van de ene rots naar de andere springen. De pittoreske haven van Svolvær kijkt uit over de Vestfjord. Het imposante landschap van de Lofoten en het bijzondere licht trokken al vroeg kunstenaars naar Lofoten. Van januari tot april is de haven van Svolvær een vertrekpunt voor 3000 kabeljauwvissers die hier in die periode jaarlijks meer dan 25 miljoen kilo vis vangen. Heel veel kabeljauw wordt na de vangst op grote rekken gehangen om daar te drogen. De zogeheten stokvis. De omliggende eilanden, steile bergen, prachtige stranden en beschutte baaien bieden spannende activiteiten. Winkels, galerieën, cafés en restaurants zijn verspreid over de stad.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 21:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 22:00 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 18:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 20:30 uur
  Vertoon meer
 • Prehistorische rotstekeningen in Leiknes

  Vandaag kunnen de zeilen hopelijk gehesen worden met een Oostelijke koers. De wind komt in dit weidse water vaak uit het zuidwesten, waardoor deze etappe heel geschikt kan zijn om te zeilen Er wordt richting de Tysfjord gezeild waar meerdere havenmogelijkheden zijn om te overnachten.

  Een goede mogelijkheid is de haven van Korsnes, vanwaar u een prachtige wandeling kunt maken naar de prehistorische rotstekeningen in Leiknes. Deze 9000 jaar oude tekeningen die in granieten rotsen gegraveerd zijn, komen uit het stenen tijdperk en laten s ‘werelds oudste bekende afbeelding van een orkawalvis zien en diverse jachttaferelen. De wandeling brengt ons dwars door de wildernis langs stroompjes, naaldbomen en bevroren plassen. Bij deze wandeling zullen mogelijk de aan boord aanwezige sneeuwschoenen (een soort kunststof onder bindsels waar ijzeren punten aanzitten die je grip op sneeuw en ijzige ondergronden vergroten) aangetrokken moeten worden. Als u geluk heeft, komt u misschien wel elanden of rendieren tegen tijdens deze wandeling. Door de geïsoleerde ligging van dit plaatsje is hier in de avond goede kans op het zien van het noorderlicht, omdat hier weinig lichtvervuiling door stadslicht is. Met een beetje geluk geniet u in de avond vanaf dek van de kleuren en de dans van het noorderlicht in de lucht.

  Lofoten

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en ...

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en vormt een zeldzame en unieke wereld van kabeljauw, vissershutten (Rorbu), lokale kunst, cultuur en prachtige natuur. Deze eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtraditie. De Lofoten maken ondanks hun geïsoleerde ligging toch een welvarende indruk. De hele economie draait bovenal om de visserij. Het beeld van de Lofoten wordt vooral gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die hangt te drogen. Al eeuwenlang is de Lofotenvisserij een begrip. Hartje winter varen de schepen uit, om in maar een paar maanden de vis te vangen. De rijke visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude oceaanstromen rond de eilanden, waarin de vissen hun paaigronden hebben.

  Er zijn talloze mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten op de eilanden. Ga bijvoorbeeld vissen, maak een zeearendssafari, een boottocht in een RIB-boot, of u kunt uw eigen ding doen en gaan kajakken of zelfs snorkelen in de Arctische wateren. Veel van de beroemde wandelpaden van de Lofoten leiden naar een van de bergtoppen langs de eilanden. Dit zijn vooral korte, steile tochten. Er zijn ook gemakkelijke kustpaden. Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar u de Lofoten bezoekt, de Lofoten zal altijd een blijvende herinneringen achterlaten. 

  Vertoon meer
 • Terug naar Harstad

  Als het weer het toelaat, spendeert u de één na laatste dag door terug te varen naar Harstad via de Tjellsundet. Terwijl u door deze prachtige zeestraat vaart, kunt u alle indrukken van de week op u in laten werken. Bij aankomst in het Arctische dorpje, kunt u genieten van wat vrije tijd om de laatste souvenirs te kopen of gewoon een wandeling te maken door het levendige stadje. Rond etenstijd wordt u weer verwacht aan boord waar de crew een laatste verrassing voor u in petto heeft. De rest van de avond kunt u genieten van uw laatste avond met de crew en uw medereizigers.

  Op de laatste dag is er een einde gekomen aan het avontuur door het Arctische landschap van Noord-Noorwegen. Na een goed ontbijt, wordt u vriendelijk verzocht om uiterlijk 09:00 uur van boord te gaan. In het centrum van Harstad kunt u wederom de directe ‘flybus’ nemen naar het internationale vliegveld Evenes.

  Harstad

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt ...

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt op korte loopafstand van winkels en cafés. Harstad staat het hele jaar bekend om zijn hoogwaardige restaurants en culturele evenementen. De stad heeft een beschutte ligging aan de Vågsfjord en een goede natuurlijke haven. Bossen, bergen, fjorden, eilanden en kilometerslange paden bieden het hele jaar door onvergetelijke buitenervaringen.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 07:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 07:50 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 08:30 uur
  Vertoon meer

  Vlucht Evenes - Oslo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel a ...

  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel alle aansluitende vluchten naar al onze bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 12 - 19 mrt 2022 19 - 26 mrt 2022 26 mrt - 2 apr 2022 2 - 9 apr 2022
2-persoons binnenhut € 1.630 € 1.630 € 1.630 € 1.630
Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving
Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee
Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door het ervaren expeditie team
Gebruik van sneeuwschoenen
Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
AECO toeslagen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (tenzij anders aangegeven)
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrek belastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekeringen (dit wordt sterk aanbevolen)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)