Lofthus, Ullensvang Hotel

Ullensvang Hotel - Algemeen

Anno 1846. De historie van dit prachtige en luxe hotel begint in 1842 als Hans Utne als veertienjarige een postagentschap aan de Sørfjord opent, na 4 jaar begon hij met de verhuur van één enkel bed, zijn eigen bed, voor het onderbrengen van passanten, nu heeft het hotel 168 kamers, allemaal voorzien van bad of douche en toilet. In de prachtig aan de Hardangerfjord gelegen tuin staat de hut waar de componist Edvard Grieg veel van zijn bekende werken schreef. Er is een prachtig overdekt zwembad met golfsimulator, sauna’s en bubbelbad. Er is een squashbaan, binnentennisbanen, fitness centrum en bowlingbaan. Perfect ontbijt en dinerbuffet.

Ullensvang Hotel - De Kamers 

Het hotel heeft 168 kamers, elk met unieke uitzichten. De kamers aan de oostkant kijken uit over de fruittuin en de bergen van het Hardangervidda plateau. De kamers aan de westkant kijken uit over de Sørfjord (Hardangerfjord) en Folgefonna Gletsjer. Elke kamer heeft is groot en de meeste kamers hebben een balkon. Het hotel is volledig rookvrij en ook op de balkons mag er niet gerookt worden. Alle kamers zijn voorzien van een fohn, flatscreen televisie en gratis wifi. Elke kamer heeft een eigen badkamer en de meest badkamers hebben een bad. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Ullensvang Hotel - Omgeving

• wandeltochten in de omgeving, o.a. munktrepp

• bloesem van fruitbomen in eind mei/begin juni

• Agatunet, met 33 huizen waarvan de oudste uit de 12e eeuw

• Hardangermuseum in Utne en Skredhaugen

• Hardangervidda

• Vøringfossen

Prijzen

Prijslijst Lofthus, Ullensvang Hotel (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoonskamer d/t incl. ontbijt 2 persoonskamer d/t incl. halfpension Single toeslag
vr-za mei-september 169 231 91
16/6-15/8 zo-do 157 219 91
1/5-15/6 & 16/8-30/9 zo-do 144 208 52
za oktober-april 144 207 52
1/10-30/4 zo-vr 120 160 52

Prijs per persoon per nacht in 2019 in €.

Hurtigruten Hotelrondreis Freyr: Noorse fjordenkust

Deze Hurtigruten hotelrondreis is dé reis om op een overweldigende manier kennis te maken met de imposante Noorse fjordenkust. De Lysefjord, de Hardangerfjord, de Sognefjord, de Nordfjord en tal van andere fjorden ontdekt u tijdens deze reis.Culinaire Reis Borghild: culinair genieten!

Bij Noorwegen wordt er niet direct aan een culinaire reis gedacht. Terwijl er toch op heel veel plaatsen bijzonder goed gekookt wordt en dat niet in de laatste plaats door de heerlijke lokale gerechten zoals bessen, paddenstoelen en heerlijke vis.Kijk ook eens naar:

Eidfjord, Quality Hotel Vøringfoss
Dit in 2001 geopende hotel ligt aan de Hardangerfjord en is voorzien van alle moderne faciliteiten
ULVIK, ULVIK STRAND HOTEL
Het Ulvik Strand Fjordhotel is prachtig gelegen aan de Hardangerfjord in het leuke plaatsje Ulvik.
TYSSEDAL, TYSSEDALHOTEL
Het Tyssedal Hotel ligt bij Sørfjorden aan de voet van de Hardangervidda op 6 km afstand van Odda.