Lom, Roisheim Hotell og Skysstasjon

Bekijk foto's

Roisheim - het hotel

Roisheim is een historisch boutique hotel en ligt vlakbij het Jotunheimen National Park en 15 minuten rijden van Lom. Røisheim heeft een lange traditie zowel als een toevluchtsoord voor reizigers tussen westelijke en oostelijke Noorwegen, alsmede de natuurlijke basis voor bergbeklimmers.

Røisheim bestaat in totaal uit 14 gebouwen uit 1700. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom beroemde artiesten als Grieg, Ibsen, Thaulow en Munthe verliefd werden op deze plek. Røisheim is nog steeds een van de meest unieke kleine hotels die Noorwegen te bieden heeft. Teer geschilderde huizen in een weelderige landschap. De kamer zijn volledig gerestaureerd. De gastheren zorgen ervoor dat de gasten worden opgevangen op de beste manier. Een expeditie naar de Galdhøpiggen en Glittertind staat bij veel mensen op hun lijst tijden het verblijf.

Onder de historische gebouwen op Røisheim vind u ook een kleine kapel. De kapel is dagelijks geopend voor de gasten en biedt de mogelijkheid voor meditatie. De kapel is een romantische plek voor kleine bruiloften.

Roisheim - Kamers

20 unieke kamers in 14 verschillende kleine historische huizen. De kamers/suites zijn voorzien van open haard, uniek uitzicht, traditionele bedden, maar nog steeds van hoge standaard. Elke kamer heeft een eigen badkamer - sommige met houten badkuipen.

Roisheim - culinaire ervaring

Elke dag biedt Røisheim een unieke culinaire ervaring. Een 4-gangen menu wordt elke avond geserveerd op basis van lokale gerechten. Røisheim heeft een wijnkelder die wijnen uit verschillende regio's biedt. Een Noorse traditioneel ontbijt wordt geserveerd in de ochtend. Inbegrepen is ook een mogelijkheid om uw eigen lunchbox te maken.

Roisheim - sport en buitenleven

Gelegen dicht bij Sognefjellet en Jotunheimen, bergbeklimmen is de meest populaire activiteit. Privé begeleiding kan worden geregeld. De twee hoogste toppen in Noorwegen, Galdhøpiggen en Glittertind zijn beide mogelijk te beklimmen in een dag.

De sneeuwcondities zijn meestal voldoende om te skiën tot mei en soms de eerste weken van juni. Zomer-skien is mogelijk op Juvass gletsjer - ongeveer 30 minuten rijden van Røisheim.

 

Prijs per persoon per kamer per nacht in 2017 in €.

Kijk hier ook eens naar

Lom, Fossheim Turisthotell

Het Fossheim Turisthotell was vroeger een wisselstation en werd in 1897 door de familie Garmo geopend. Het hotel is meerdere keren gerestaureerd.

  • Vanaf € 51