Meerdaagse Hondensledetocht

Meerdaagse Hondensledetocht Noord-Noorwegen

Dag 1: aankomst Holmen Husky Lodge en kennismaking.
Dag 1: aankomst Holmen Husky Lodge en kennismaking.

In de middag komt u aan op Holmen Husky. Zij kunnen u ophalen vanaf de luchthaven of centrum van Alta. Maak kennis met de honden en u krijgt uitleg over de materiälen en slede. Tevens gaat u op een korte middag trip om te oefenen. In de avond kunt u genieten van een diner in de kennel, ontspannen in de jacuzzi en / of sauna als u wilt. U brengt de nacht door in een luxe Tipi tent.


Dag 2 - 4: de meerdaagse hondensledetocht.
Dag 2 - 4: de meerdaagse hondensledetocht.

U begint de ochtend met het inladen van uw slede en de honden in te spannen. U heeft namelijk uw eigen slede tot uw beschikking. Vanaf dan begint het grote avontuur. Elke dag maakt u een tocht van ongeveer 30 km. U wordt begeleidt door minstens twee ervaren gidsen. Elke dag rijdt u door het besneeuwde en ruige landschap. Tussendoor wordt er uiteraard gestopt voor een lunch of om te genieten van het prachtige landschap. U bent zelf verantwoordelijk voor de verzorging van de honden die in uw slede zijn ingespannen. Elke avond wordt in de berghut een smakelijke doch eenvoudige maaltijd genuttigd, met een borrel voor de liefhebber.


Dag 5: laatste avond in Holmen Husky Lodge.
Dag 5: laatste avond in Holmen Husky Lodge.

U gaat terug naar het beginpunt van uw tocht op het Finnmark plateau, weer terug naar Holmen Husky Lodge. Hier wacht een heerlijk diner op u en waar u geniet van uw laatste nacht in de lodge.


Dag 6: vertrek naar de luchthaven.
Dag 6: vertrek naar de luchthaven.

In de ochtend wordt u een lekker ontbijt voorgeschoteld waarna u wordt terug gebracht naar de luchthaven van Alta.


Meerdaagse hondensledetocht

Meerdaagse hondensledetocht van 6 dagen; uw begint uw avontuurlijke reis op in april van woensdag tot maandag.
Deze reis gebaseerd op de sporen van de Finnmarkslopet; de langste hondenslede race in Europa. Deze 6 daagse hondenslede expeditie is een unieke ervaring die u waarschijnlijk maar 1 keer in uw leven gaat doen.

Ga weg van de gewone wereld en geniet van deze prachtige tochten die niet voor veel mensen zijn weggelegd. U geniet van de prachtige omgeving van het Finnmark Plateau, de grootste hoogvlakte van Noorwegen. De paden die u zult volgen, met uw honden en team zal u langs enkele van de mooiste en afgelegen Arctische gebieden in Noorwegen leiden. U passeert rivieren en meren bedekt met ijs en sneeuw. Op deze expeditie gaat u van de ene berghut naar de andere. Een berghut is een eenvoudige hut waar u met meerdere mensen op 1 kamer slaapt, vaak in stapelbedden. Soms is er een sauna aanwezig. Tevens is er een kachel met daarop twee pitjes waarop de begeleiders voor u zullen koken. 

Meerdaagse hondensledetocht - mogelijkheden

Als u wilt, kan men extra uitstapjes toevoegen aan de expeditie, zoals een stop bij een Sami rendieren kamp . Als u graag de route zou willen wijzigen of andere activiteiten willen toevoegen aan uw reis, neem dan contact met ons op.

De uiteindelijke prijs van de tour zal afhangen van de activiteiten en routebeschrijving die u kiest. Bent u met minder dan 4 personen, is er een mogelijkheid om u toe te voegen aan een andere groep.

Meerdaagse hondensledetocht - Let op!

Het weer kan extreem zijn in dit deel van de wereld. Holmen Husky Lodge behoudt zich het recht voor om de route te wijzigen of de reis te annuleren als de weersomstandigheden onveilig lijken.

Prijslijst Meerdaagse Hondensledetocht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 6 daagse hondensledetocht per persoon
woensdag 5 april 1870
woensdag 19 april 1870
woensdag 26 april 1870

De prijs is in € en inclusief de 6 daagse expeditie, maaltijden en transfer van en naar de luchthaven.

De prijs is exclusief vlucht en drankjes.