Meerdaagse sneeuwscootertocht Spitsbergen Nobile, 6-daagse reis

Meerdaagse sneeuwscootertocht Spitsbergen Nobile, 6-daagse reis

Vlieg Amsterdam-Oslo
Vlieg Amsterdam-Oslo

Vertrek op zaterdag of woensdag, beschikbaar tussen 15 februari 2020 en 15 mei 2020.


Gardermoen, Comfort Hotel RunWay
Gardermoen, Comfort Hotel RunWay

Op de eerste dag vliegt u van Amsterdam naar Oslo, om daar 1 nacht in het Comfort Hotel RunWay, nabij de luchthaven te slapen. Eventueel kunt u een vroege vlucht nemen om overdag nog een bezoekje te brengen aan de stad Oslo.


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

De volgende ochtend vliegt u op tijd verder van Oslo naar Longyearbyen.


Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,
Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,

Na aankomst in Longyearbyen kunt u op eigen gelegenheid de oude mijnwerkersstad verkennen. Spot Arctische vogels in de directe omgeving of beleef uw eerste kennismaking met een Spitsbergenrendier. Deze nacht verblijft u in het Basecamp Hotel Spitsbergen in Longyearbyen.


Sneeuwscootertocht Spitsbergen
Sneeuwscootertocht Spitsbergen

Dag 3. Na het ontbijt begint het sneeuwscooter avontuur. Om 10.00 uur haalt de gids u op bij het hotel en neemt u mee naar de startplek van de tocht. Hier krijgt u meer uitleg over de sneeuwscootertocht, over de veiligheidsinstructies en over het besturen van een sneeuwscooter. U krijgt hier ook een goede uitrusting om u warm te houden. De route wordt bepaald aan de hand van de mogelijkheden en de weersomstandigheden. Tijdens de tocht wordt een pauze gehouden, inclusief een lunch in de arctische stilte. Voor de avond zult u bij Isfjord Radio arriveren, waar u een 3 gangen diner wordt geserveerd.

Dag 4. Na het ontbijt om 08.00 uur, zult u weer per sneeuwscooter het prachtige landschap van Spitsbergen verkennen. De route wordt wederom bepaald aan de hand van de mogelijkheden en de weersomstandigheden. Als het weer het toelaat, zult u zuidwaarts richting de Fritjoh Glacier gaan. Als u geluk heeft, ziet u zelfs ijsberen. Tijdens de scootertocht zult u een stop maken om te genieten van een warme lunch, en aangekomen bij het Isfjord Radio zult u een diner hebben.

Dag 5. Na het ontbijt om 08.00 uur, zult u weer verder gaan per sneeuwscooter. Als het weer het toelaat, zult u richting het Russische mijn-dorpje Barentsburg gaan. In Barentsburg wonen zo'n 300 mijnwerkers. Onderweg zult u een lunch krijgen, en 's middags zult u arriveren in Longyearbyen.


Isfjord Radio Hotel, Kapp Linne
Isfjord Radio Hotel, Kapp Linne

U verblijft 2 nachten in het Isfjord radio. Isfjord Radio Adventure Hotel bevindt zich in een historisch radiostation (1933) in Kapp Linne, bij de spectaculaire Isfjord. De kamers beschikken over gratis WiFi, en er zijn gedeelde badkamers


Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,
Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,

U verblijft de laatste nacht weer in het Basecamp Hotel, op basis van logies ontbijt.


Svalbard museum Longyearbyen
Svalbard museum Longyearbyen

De laatste ochtend in Longyearbyen heeft u nog de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het Svalbard museum in Longyearbyen. Hier krijgt u een goed beeld van de geschiedenis en de natuur van Spitsbergen.


Svalbard museum Longyearbyen
Svalbard museum Longyearbyen

De reis is ten einde gekomen. U vliegt vandaag van Longyearbyen weer via Oslo terug naar Amsterdam. Op de terugweg kan dit gewoon in één dag en heeft u geen overnachting in Oslo nodig.


Meerdaagse sneeuwscootertocht Spitsbergen

Spitsbergen is het grootste eiland van Svalbard en het is hier 's winters 24 uur per dag donker. Vanaf februari zijn de eerste zonnestralen weer zichtbaar en vanaf eind april wordt het al niet meer donker. De zon schijnt dan 24 uur per dag, dit noemt men de middernachtzon . De periode tussen maart en mei wordt de lichte winter genoemd, ondanks dat de temperaturen niet boven 0 komen. Deze periode is dus fantastisch om het eiland te ontdekken, en helemaal als dat door middel van een meerdaagse sneeuwscootertocht op Spitsbergen gebeurt!

Meerdaagse sneeuwscootertocht Spitsbergen - geplande reis

Een 6-daagse meerdaagse sneeuwscootertocht Spitsbergen

Vertrek op zaterdag of woensdag 

  • Heenreis: U vliegt vanaf Amsterdam via Oslo naar Longyearbyen. In Oslo is 1 overnachting gepland.
  • U verblijft 4 nachten op het Arctische eiland Spitsbergen, waarvan u 3 dagen onderweg bent met de sneeuwscooter, en u 2 nachten in het Isfjord Radio zult verblijven.  De andere 2 nachten zult u verblijven in het Basecamp Spitsbergen. 
  • Terugreis: U vliegt vanaf Longyearbyen via Oslo naar Amsterdam.

Meerdaagse sneeuwscootertocht Spitsbergen - uw accommodaties

Basecamp Spitsbergen:
Het Basecamp Hotel beschikt over 16 kamers en biedt slaapplaatsen voor meer dan 40 personen. Elke kamer is individueel ingericht. Doordat de muren bedekt zijn met verschillende materialen uit het verleden, krijgt u het gevoel alsof u in een echte jagers hut verblijft. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche. Vanuit alle kamers heeft u een prachtig uitzicht over Longyearbyen.

Isfjord Radio:
U kunt hier alleen per sneeuwscooter, hondenslede of per boot komen. Tijdens het eten heeft u uitzicht op het Isfjord, wat met 107 km lengte de op één na langste fjord van de Spitsbergen is. Houdt u er rekening mee dat Isfjord Radio Adventure Hotel een wildernis hotel is. Als u naar buiten wilt, heeft u een gids nodig. 

Prijslijst Meerdaagse sneeuwscootertocht Spitsbergen Nobile, 6-daagse reis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
midden februari - midden mei Vanaf
Reissom per persoon in € 2695

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  1 overnachting in Comfort Hotel RunWay Oslo, 2 overnachtingen in Basecamp Spitsbergen, 2 overnachtingen in Isfjord Radio.

✓  Genoemde excursies (meerdaagse sneeuwscootertocht).

✓  Maaltijden: 5 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x diner.

Exclusief:

! Transfers van en naar het vliegveld.

! Niet genoemde maaltijden en drankjes.

! Niet genoemde excursies.

! Verzekeringen.

! Uitgaven van persoonlijke aard.