M/S Midnatsol

Motorschip Midnatsol

Het schip ms Midnatsol is vernoemd naar de middernachtzon, een prachtig verschijnsel in de Noorse zomer. MS Midnatsol is een milieuvriendelijk schip  en heeft een modern, kleurrijk design. Het interieur is geïnspireerd door het warme zonnige klimaat. Kernkwaliteiten van de MS Midnatsol zijn onder meer de grote, twee verdiepingen tellende panorama lounge boven de boeg. De grote glazen ramen maken het mogelijk om natuurlijk licht binnen te laten voor een buitengewoon uitzicht. MS Midnatsol is een ijsklasse schip en uitgerust met geavanceerde technologie, waardoor ze zeer geschikt is voor expeditie reizen in Antarctica. In 2016 is MS Midnatsol begonnen om ontdekkingsreizigers mee te nemen op avontuur naar Patagonië en Antarctica.

ms Midnatsol - Expeditieteam


MS Midnatsol heeft een eigen Expeditie Team aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizen en de wateren waarin we varen. Het expeditie team organiseert dagelijks een lezingprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en je aanmoedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

Aan boord van het ms Midnatsol vindt u de unieke panoramalounge van 2 verdiepingen, een fitnessruimte, een sauna, bars, een bibliotheek, een café en een restaurant, een winkel, zonnedek met jacuzzi's, een speelkamer en een amfitheater voor educatieve lezingen en conferenties.

MS Midnatsol - technische gegevens

Bouwjaar 2003
Scheepswerf
Fosen Mek. Verk. (N)
Capaciteit
970 passagiers Slaapplaatsen 632
Auto capaciteit
32
Gewicht
16151 ton
Lengte
135,75 meter
Breedte
21,5 m
Snelheid
18 knopen

ms Midnatsol - de hutten

Expeditie suites

Owner's suite - twee-persoons
Twee kamers, zitgedeelte met tv, eettafel, badkamer met douche & toilet, waterkoker, koffie & thee, stereo, internetaansluiting, minibar en privé-balkon.
(meeste met twee-persoons bed)

Grand suite - twee-persoons
Eén of twee kamers, zitgedeelte met tv, eettafel, badkamer met douche (soms een bad) & toilet, waterkoker, koffie & thee, stereo, internetaansluiting, minibar, sommige met eigen balkon of groot raam.
(meeste met twee-persoons bed)

Suite - twee-persoons
Eén of twee kamers, zitgedeelte, badkamer met douche & toilet, tv, minibar en een raam. Sommige met privé-balkon
(meeste met twee-persoons bed)

Mini-suite - twee-persoons
Met bank, tv, internetaansluiting, badkamer met douche & toilet, minibar en prachtig uitzicht. 
(twee-persoons bed)

Superior hutten

Superior - twee-persoons middendek
Badkamer met douche & toilet, thee en koffie, (slaap)bank, tv, minibar en een raam (sommige met beperkt uitzicht).
(1 een-persoons bed & 1 slaapbank/ 2 een-persoons bedden)

Superior - twee-persoons bovendek
Badkamer met douche & toilet, thee en koffie, raam of patrijspoort.
(1 een-persoons bed en 1 slaapbank)

Binnenhutten

Standaard binnenhut - twee-persoons 
Badkamer met douche & toilet
(1 een-persoons bed & 1 slaapbank/ 1 benedenbed & 1 bovenbed/ 1 twee-persoons bed)

Buitenhutten

Standaard buitenhut - twee-persoons middendek/ benedendek
Badkamer met douche & toilet en een raam of patrijspoort (soms met beperkt of geen uitzicht).
(1 een-persoons bed en 1 slaapbank/ 1 benedenbed en 1 bovenbed)

Standaard buitenhut - twee-persoons bovendek
Badkamer met douche & toilet en een raam of patrijspoort (soms met beperkt of geen uitzicht)
(1 een-persoons bed en 1 slaapbank)


Falklandeilanden en Antarctica, 17 dagen per ms Midnatsol

Deze reis naar de Falklandeilanden en Antarctica bevat alle hoogtepunten van het zuidelijk halfrond! U gaat van een stedelijk avontuur in Montevideo in een paar dagen tijd naar de meest afgelegen plek ter wereld. Een bijzondere reis vol fantastische contrasten. Eerst kunt u genieten van de grote stad Montevideo, voor u aan boord gaat van het ms Midnatsol. Een hele andere wildernis en culturele omgeving wachten op u op de Falklandeilanden. We varen na het bezoek aan de Falklandeilanden de Drake Passage over om het meest afgelegen gebied ter wereld te gaan verkennen: Antarctica.Bus en treinreis Hurtigruten beginnend in Nederland

Wilt u ook die mooiste zeereis ter wereld beleven? Maar ziet u op tegen het autorijden of de vliegreis? Wilt u graag samen met andere mensen reizen? Dat kan! Nu kunt u Hurtigruten bus en treinreis comfortabel en ontspannen beginnen vanuit Amersfoort, Zwolle en Groningen (vliegveld Eelde).Busreis Hurtigruten beginnend in Nederland

Wilt u ook die mooiste zeereis ter wereld beleven? Maar ziet u op tegen het autorijden of de vliegreis? Wilt u graag samen met andere mensen reizen? Dat kan! Nu kunt u Hurtigruten comfortabel en ontspannen beginnen vanuit Utrecht en Hengelo met busreis Hurtigruten.Poolreis naar Antarctica, 13 dagen per ms Midnatsol

Een expeditie poolreis naar Antarctica met het ms Midnatsol is ongetwijfeld een van de meest spannende en bijzondere dingen die u ooit zal doen: de meest afgelegen plek op aarde verkennen. Ga mee op dit onvoorstelbare avontuur, waarbij u de ongeëvenaarde hoogtepunten van Antarctica gaat zien! Het avontuur begint als we op de Drake Passage varen, voordat we het afgelegen Antarctica bereiken. Naarmate we dichter bij Antarctica komen, is achter elke ijsberg iets nieuws te bewonderen. Houd uw ogen daarom goed open, er gebeurt van alles! Het kippenvelgehalte is hier dan ook hoog - en niet vanwege de kou.