Motorreis Ragnarok Zuid Noorwegen

Route beschrijving (Totale afstand in Noorwegen 1.841 km)

.
Kristiansand, Thon Hotel Parken
Kristiansand, Thon Hotel Parken

Aankomst om 00.00 uur. U verblijft 1 nacht in Thon Hotel Kristiansand.


Sola, Sola Strand Hotel
Sola, Sola Strand Hotel

Vandaag gaat de tocht naar Stavanger. Een letterlijk hoogtepunt tijdens deze etappe is het uitstapje naar Lysebotn via de Lysevegen. Na ca. 20 kilometer staat u op de top van de berg Øygårdstølen en vanaf hier gaat de weg 8 kilometer via 32 haarspeldbochten, een tunnel met een draai van 340° en een hoogteverschil van 800 meter naar het eind van het fjord. U stapt op de ferry van Lysebotn naar Lauvvik. U overnacht 1 nacht in het Sola Strand Hotel (nabij Stavanger).


OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL
OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL

Een mooie tocht richting Bergen. We hebben niet gekozen voor de kortste route maar voor de mooiste met onderweg imposante watervallen. U rijdt via Sauda en Røldal naar Odda en via de Hardangerfjord richting Bergen. Door de 4 ferry's is het een pittige route. 2 nachten verblijf in het Solstrand Fjordhotel te Osøyro, ca. 30 kilometer ten zuiden van Bergen gelegen aan het fjord.


Bergen
Bergen

Een vrije dag maar die kunt u uiteraard besteden aan een bezoek aan de Hanzestad Bergen, dit kan met de motor, per bus of per boot. In Bergen mogen de wereldberoemde vismarkt en de eeuwenoude houten handelshuizen "Bryggen" niet worden overgeslagen. Als u met de Fløibanen gaat wordt u verrast door een prachtig uitzicht over de stad en omliggende bergen.


Sogndal, Quality Hotel Sogndal
Sogndal, Quality Hotel Sogndal

Een korte etappe vandaag naar Sogndal, de route gaat via het toeristenplaatsje Voss en Stalheim naar Gudvangen, van hier vaart u per ferry naar Kaupanger door het nauwe en indrukwekkende Nærøyfjord, een zijtak van de Sognefjord dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. 2 nachten verblijf in het Quality Hotel Sogndal.


Flåm
Flåm

Op deze 'vrije' dag hebben wij een rondrit uitgezet via de Aurlandsvegen, één van Noorwegens Turistvegen, naar Flåm. Deze 30 kilometer lange weg wordt ook wel sneeuwweg genoemd en de kans dat u langs sneeuwwallen rijdt is tot ver in de zomer mogelijk. Flåm is de beroemde vertrekplaats van de Flåmsbana, de trein die in 20 kilometer ruim 800 m. stijgt tot aan Myrdal. Veel (grote) cruiseschepen meren voor het station van Flåm aan en de passagiers hoeven dan nog slechts enkele meters te lopen naar de trein. Via Vinje rijdt u over een hoogvlakte met een heus Lappenkampje inclusief rendieren naar Vangsnes. U vaart per ferry over het Sognefjord naar Hella, het is dan nog slechts veertig kilometer terug naar Sogndal.


DOMBÅS, DOMBÅS HOTEL
DOMBÅS, DOMBÅS HOTEL

Vandaag volgt een prachtige rit over de Sognefjell, maar we maken eerst nog een uitstapje naar de Nigardsbre. Deze gletsjer is een onderdeel van de Jostedalsbre. U kunt met een bootje tot aan de voet van de gletsjer varen. Vervolgens rijdt u terug naar Gaupne om verder richting Lom te rijden over weg 55. Tot ver in juli liggen langs deze route nog sneeuwwallen. In Lom staat een prachtige gerestaureerde staafkerk die een bezoek zeker waard is. Vanaf hier is het slechts 30 kilometer rijden langs het prachtige Vågåvatn en Otta naar Dombås. 1 nacht verblijf in het Dombås Hotel.


GEIRANGER, UNION HOTEL
GEIRANGER, UNION HOTEL

Het wordt weer een topdag vandaag. Door het Romsdal rijdt u naar Åndalsnes waar de Trollstigen, een bergweg met 11 haarspeldbochten, begint. Dit hoogtepunt tijdens uw motorreis Zuidwest-Noorwegen geeft vanaf het bijzondere uitzichtpunt op de top van deze Nationale Turistveg een geweldig uitzicht over alle bochten die nagenoeg loodrecht onder u liggen. Vervolgens rijdt u naar Eidsdal voor de ferry naar Linge. De laatste 30 kilometer naar Geiranger gaan over de Adelaarsweg met ook daar weer zo'n mooi uitzichtpunt. In het Geirangerfjord liggen vrijwel dagelijks cruiseschepen afgemeerd. Dit is één van de meest gefotografeerde fjorden van Noorwegen. 1 nacht verblijf in het prachtige Union Hotel.


Geilo, Dr. Holms Hotel
Geilo, Dr. Holms Hotel

Het houdt niet op vandaag alweer een prachtige route naar Geilo. Bij Djupvasshytta kunt u via een prachtige bergweg naar de Dalsnibba, aan het eind is een plateau van waar u een magnifiek uitzicht heeft over de Geirangerfjord en de omliggende, vaak nog met sneeuw bedekte, bergen. Vervolgens rijdt u langs Videseter, het zomerskigebied van Noorwegen, naar Stryn. U passeert de Bøyum- en Suphellabre, het leuke dorp Fjærland en Sogndal voordat u in Lærdal aankomt waar u kunt kiezen of u de mooie bergweg nog een keer gaat rijden of of de 24,5 kilometer lange tunnelweg naar Geilo neemt. 1 overnachting in het Dr. Holms Hotel.


19.30 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn
19.30 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn

De laatste etappe is naar de Noorse hoofdstad Oslo. U heeft nog voldoende tijd om wat hoogtepunten van de stad te bekijken. Denk hierbij aan een bezoek aan Holmenkolmen (de wereldberoemde skischans), het KonTiki museum met de beroemde Papyrusboot van Thor Heyerdahl of het prachtige beeldenpark van Gustav Vigeland, het Frognerpark. Vertrek per Stena Line om 19.30 uur voor de overtocht naar Denemarken. Aan boord zijn verschillende restaurants, bars, lounge, bioscoop en casino.


Dag 11:

Aankomst in Frederikshavn om 07.30 uur. Na een laatste rit door Denemarken en Duitsland komt deze prachtige motorreis Zuidwest-Noorwegen helaas tot een einde.

11-daagse motorreis Zuidwest-Noorwegen

Vertrek: dagelijks

Met deze, door ons al meerdere jaren georganiseerde, succesvolle motorreis door het zuidelijke deel van Noorwegen ziet u een geweldige natuur en heel veel hoogtepunten zoals o.a. de Preikestolen bij Stavanger aan het Lysefjord, de Hanzestad Bergen, de Jostedalsbre, de fjorden en de Trollstigen. Het verblijf is in uitstekende middenklasse hotels op basis van ontbijt of halfpension. Deze motorreis Zuidwest-Noorwegen brengt u over prachtige wegen en zorgt voor een onuitwisbare indruk, de motorreis om uw horizon te verbreden!
Wilt u de reis per auto maken? Dit is uiteraard ook mogelijk!

Motorreis Zuid Noorwegen - Hoogtepunten

 • Lysefjord
 • Preikestolen
 • Stavanger
 • Hardangerfjord
 • Bergen
 • Sognefjord
 • Flåm
 • Sognefjell
 • Jotunheimen
 • Trollstigen
 • Adelaarsweg
 • Geiranger
 • Jostedalsbre gletsjer
 • Aurlandsdal
 • Oslo​

Prijslijst Motorreis Ragnarok Zuid Noorwegen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon 2020 in € ontbijt prijs per persoon 2020 in € halfpension
Reissom per persoon 1220 1485
duopassagier 1075 1335
Reissom per persoon (met auto) 1295 1560
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Ragnarok prijs per persoon 2020 in €

Inclusief:

Ferry Hirtshals – Kristiansand met voyager class stoel

Oslo - Frederikshavn met bed in 2 persoonsbinnenhut incl

9 hotelovernachtingen in 2 persoonskamer incl. logies/ontbijt of halfpension (uitgezonderd Sogndal)

Ferry Lysebotn - Lauvvik

Ferry Gudvangen – Kaupanger

En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis in boekvorm of pdf

Exclusief:

! Overige binnenlandse ferry’s

! Dinerbuffet Oslo - Frederikshavn Stenaline €38 pp

! Ontbijtbuffet Oslo - Frederikshavn Stenaline €13 pp

! Parkeerkosten