Nachtzwaluw safari, Nationaal park Tiveden in Zweden

Nachtzwaluw safari - Nationaal park Tiveden

Eind mei en begin juni begint de mystieke Europese nachtzwaluw zijn speciale roep om de zonsondergang van de zomernacht te begroeten. Ga mee op nachtzwaluw safari om te luisteren naar het nachtzwaluwenconcert en voor een ontmoeting met een van de zangers!

In de vroege zomer keert de Europese nachtzwaluw terug uit Afrika naar Zweden en Scandinavië. Het paarseizoen begint en gaat door tot in juni, waar de mannetjes hun mystieke en speciale liederen zingen bij zonsondergang. Naar horen zeggen, klinkt deze unieke zang als een buitenaards iets, heel uniek!

Vroeger dachten de mensen dat deze vogel die 's nachts dicht bij de koeien vloog, een melkdief was. In het Duits heet het Ziegenmilcher (de melkdief). De verklaring is dat de nachtzwaluw op insecten jaagde die aangetrokken werden door de koeien. De nachtzwaluw brengt de zomer door in Scandinavië om te broeden en in Afrika om te overwinteren.

Tijdens de zomer jaagt de nachtzwaluw op insecten. De nachtzwaluw heeft een grote mond om alle insecten op te slaan. U heeft de mogelijkheid om onze gids in de vroege zomeravond te begeleiden naar het magische concert van de nachtzwaluw. De vogel is nieuwsgierig en vliegt vaak langs of landt dicht in de buurt. De kans om de nachtzwaluw goed te kunnen zien, is dus erg groot.

De safari begint bij een kampvuur, waar u meer te weten komt over de nachtzwaluw en zijn leven. U krijg wat te eten, drinken en een dessert. Natuurlijk zijn er vegetarische alternatieven. Koffie, thee en siroop zijn ook inbegrepen. Daarna gaat u op pad om het ensemble van de nacht te ontmoeten: een nachtzwaluw-concert in de wildernis!


Nachtzwaluw safari - algemeen

Duur: 5 uur
Start excursie: 19.00 uur
Deelnemers: Maximaal 8 personen
Locatie: Nationaal park Tiveden


Prijzen

Prijslijst Nachtzwaluw safari, Nationaal park Tiveden in Zweden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon in €
Begin juni op aanvraag

Prijs per persoon 2019 in €

Inclusief:

  Verrekijker

  Hoofdnetje tegen insecten. 

  Een maaltijd met drinken. Vegetarische alternatieven mogelijk. 

  Een gids gedurende de hele excursie. 

Exclusief:

!  Goede wandelschoenen

!  Insecten spray

!  Warme kleding