Noord Noorwegen, Noorderlicht 8 dagen per zeilschip Noorderlicht

Noord Noorwegen, Noorderlicht 8 dagen per zeilschip NoorderlichtDe reis begint in de Noorse stad Tromsø, ook wel het "Parijs van het noorden" genoemd, vanwege de gezellige atmosfeer in het oude centrum. In de bij het centrum gelegen haven ligt de meer dan 100 jaar oude schoener Noorderlicht op ons te wachten. In de avond is er tijd om het stadje te verkennen.


We vertrekken vroeg in de ochtend en zeilen richting het noordoosten, door de Langsundet. In deze schitterende fjord hebben we een landing gepland bij het dorpje Hansnes, van waaruit we naar de 306 meter hoge top van de heuvel Storheia willen wandelen om van het mooie uitzicht over de fjorden te kunnen genieten. We verwachten de nacht door te brengen in de Dyrsfjorden, bij de noordelijke punt van het eiland Ringvassøya.


De komende drie dagen brengen we door in de Vengsøyfjorden en Kaldfjorden, waar we op een eerdere reis de walvissen hebben gezien. Naast orka's en bultruggen is er ook een goede kans op het zien van zeearenden, die ook op de haring afkomen. De zeearend komt hier het hele jaar voor en wordt vanwege zijn grote spanwijdte ook wel de "vliegende deur" genoemd. In de namiddag, wanneer het daglicht is verdwenen, willen we korte wandelingen maken in de omgeving en 's avonds hopen we op een heldere hemel om het poollicht te kunnen aanschouwen.


We vervolgen onze rondtocht rond Kvaløya en zeilen naar het kleine eiland Sommarøy. Er is een goede kans om vanaf dit eiland het noorderlicht te kunnen zien. Omdat het eiland ook goede wandel mogelijkheden biedt, brengen we een groot deel van de laatste dag van de reis hier op het eiland door en verkennen de mooie kust met de witte stranden. Misschien klimmen we wel naar de top van het eiland, de 211 meter hoge berg Hillesøya, om vanaf daar het spectaculaire uitzicht over de ruige kust te kunnen zien. In de middag, wanneer het weer donker wordt, varen we terug naar Tromsø en beëindigen daar onze rondtocht rondom Kvaløya. We brengen de nacht door aan boord in de haven van Tromsø.


Na het ontbijt ontschepen en vertrek per lijnvlucht vanuit Tromsø naar Oslo.

LET OP: De getoonde route is een indicatie, het programma kan hiervan afwijken. Dat is afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en de kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

 29 oktober - 5 november 2017 (NOO29)

Zeilschip Noorderlicht

Zeilschip Noorderlicht, geschikt voor zeilexpedities naar Spitsbergen en de Lofoten/Vesterålen. De tweemast schoener Noorderlicht is origineel gebouwd in 1910 in Flensburg
Noord Noorwegen - 8 dagen zeilen

In november vaart het zeilschip de Noorderlicht bij de Lofoten eilandengroep in het noorden van Noorwegen. In de laatste maanden van het jaar kan er al vrij veel sneeuw vallen in Noorwegen. De sneeuw, het sprookjesachtige licht van de zonsondergang en de schemering leveren vaak bijzonder mooie beelden op en zijn daardoor de droom van iedere natuurliefhebber en fotograaf. Als het helder vriesweer is, is de kans groot dat het noorderlicht (Aurora Borealis) te zien zal zijn.

Maar het meest bijzondere is toch wel de mogelijkheid dat er orka's in de buurt van de boot te zien zullen zijn. Normaal gesproken gaan de okca's de haringen achterna die in oktober in grote scholen de Vestfjord en de Tysfjord intrekken om beschutting te zoeken voor de winter. Ten opzichte van voorgaande jaren komen er echter veel minder orka's het fjord binnen. Desondanks is het altijd zeer de moeite waard om op het dek te staan en in spanning de zee af te speuren in de hoop deze prachtige dieren te ontdekken, maar ook om te genieten van de werkelijk spectaculaire natuur rondom u. De bergen zullen door de vroege sneeuw een witte muts op hebben en de laagstaande zon geeft hierop een sprookjesachtig licht.

Rond de eilanden Kvaløya en Ringvassøya worden 3 dagen gereserveerd om walvissen te spotten. Tijdens de andere dagen krijgt u de tijd om te zeilen en een aantal mooie, afgelegen eilanden te voet te verkennen.

De zeilexpedities naar noord Noorwegen zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen. Het zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek ook als er onder zeil gevaren wordt.

Noord Noorwegen, absoluut een onbeschrijfelijk gevoel en een bijzondere ervaring!

Prijslijst Noord Noorwegen, Noorderlicht 8 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 29 okt - 5 nov 2017 (NOO29)
2 persoons binnenhut 1760

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van sneeuwschoenen.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets naar en van Tromsø.

! Flybuss tickets naar en van Tromsø

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.