Noord Spitsbergen, 12 dagen per zeilschip Noorderlicht

Noord Spitsbergen, 12 dagen per zeilschip Noorderlicht


Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Na aankomst in Longyearbyen, de 'hoofdstad' (eigenlijk het administratieve centrum) van Svalbard, kunt u het Svalbard Museum bezoeken dat een interessante collectie heeft over de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouw en poolexploratie. In de avond zeilen we uit, en zetten koers naar Trygghamna waar we de resten van een 17e eeuws Engels walvisvangststation zien en in de ochtend een 18e eeuwse Pomor jacht station bezoeken.

Highlights

- Longyearbyen

- Trygghamna

- 18e eeuwse Pomor jacht station


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Van Tryghamna lopen we naar Alkhornet een grote zeevogelklif, waar de eerste vogels hun broedplaatsen betrekken.Onder de klippen heeft de Poolvos ziin hol en rendieren grazen op de weelderige vegetatie. Indien het zeeijs het toelaat varen we naar Forlandsundet en bezoeken we een rustplaats van Walrussen bij Poolepynten of Sarstangen.

Highlights:

- poolvos

- Alkhornet

- Forlandsundet


Ytre Norskøya
Ytre Norskøya

Vandaag zullen we proberen Ytre Norskøya te bezoeken, een klein eiland die vele jaren werd gebruikt als uitkijkpunt voor Nederlanders walvisvaarders. Daar kunnen we nog steeds hun sporen volgen naar de top van het eiland, Onderweg komen we langs uitstekende vogelklippen. Op de wal vinden we overblijfselen van de 17e eeuwse blubberovens, terwijl de Kleine Jager en Eidereenden broeden tussen de graven van 200 Nederlandse walvisvaarders.

Highlights:

- Ytre Norskøya

- blubber ovens


Raudfjord
Raudfjord

Raudfjord aan de noordkust van Spitsbergen is een prachtig fjord met spectaculaire gletsjers. Het is ook een favoriet van Baardrobben en Ringelrobben, heeft vele zeevogelkolonies en biedt goede kansen voor het spotten van IJsberen en Beluga. Jermaktangen bij de oostelijke ingang van het fjord, is een aardrijkskundeles in de erosie van het land aan de zee.

Highlights:

- IJsberen

- baardrobben


Reinsdyrflya
Reinsdyrflya

Als de zee-ijs omstandigheden het toelaten, kunnen we aan de noordelijke kant van Reindyrfla aan land, het grootste toendra gebied van Spitsbergen. De uitgestrekte golvende vlakte is een goed graasgebied voor rendieren en verschillende soorten steltlopers die hier broeden. Het merengebied biedt een goede kans op het spotten van Roodkeelduikers en van de zeldzame Koningseiders.

Highlights

- Svalbard rendier

- Reinsdyrfla

- Koningseiders


Liefdefjord
Liefdefjord

Als het zeeijs het toelaat zullen we de Liefdefjord binnenvaren en aan land gaan bij Worsleyhamna, het grootste toendragebied van Spitsbergen. De uitgestrekte golvende vlakte is een goed graasgebied voor rendieren en verschillende soorten vogels. De meertjes op de toendra zijn een goede plek om Roodkeelduikers en Koningseiders te zien.


Magdalenafjord
Magdalenafjord

Zeilen noordwaarts bezoeken we Magdalenafjord, één van de mooiste plekken op Spitsbergen, met vele indrukwekkende gletsjer vergezichten. Tijdens landingen bezoeken we de overblijfselen van een 17e eeuwse Engelse walvisjacht. We kunnen ook een bezoek brengen een aantal grote zeevogelkolonies in het bijzonder van de opmerkelijke Kleine Alk.

Highlights

- kleine alk

- Magdalenafjord

- 17e eeuwse Engelse walvisjacht


Ny Ålesund
Ny Ålesund

Vandaag bezoeken we Ny Ålesund, het noordelijkste permanent bewoonde dorp in de wereld, een centrum voor poolonderzoek en een voormalig startpunt voor vele Noordpool expedities (Amundsen en Nobile bijvoorbeeld).

Brandgans, Rietgans, Eider, Noordse Stern en verschillende soorten steltlopers kunnen worden gezien van dichtbij. De rendieren zijn hier kleiner dan hun familieleden op het vasteland en vormen geen grote kuddes.


14 juli gletsjer, Spitsbergen
14 juli gletsjer, Spitsbergen

In de ochtend varen we uit Ny Ålesund naar de 14 juli-gletsjer waar we in zodiacs naar toe varen. Niet ver van de gletsjer bezoeken we een toegankelijke broedplaats van Dikbekzeekoeten, Alken en Papagaaiduikers. De uitwerpselen van deze vogelkolonies, de zuidwaartse ligging en de beschutte situatie zijn aanleiding voor een relatief rijke vegetatie met veel soorten bloeiende planten.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Op onze weg naar het zuiden zullen we proberen om een landing te maken op Fuglehuken, waar we veel overblijfselen vinden uit de tijd van de ijsberenjacht. Er zijn grote kolonies zeevogels en een haul out plek voor zeehonden. Als alternatief landen we op de kust van Forlandsundet op Engelskbukta of Sarstangen. Hier kunnen we walrussen spotten. De toendra biedt fantastische wandelmogelijkheden in een prachtige omgeving.


Isfjorden
Isfjorden

's Ochtends gaan we naar Bohemanflya, een uitgebreid toendra met eigen avifauna en spectaculaire geologische formaties langs de kust. Diep in de Isfjorden, bij Gipsvika, gaan we aan land in de buurt van de majestueuze klif van Templet. Het is een prachtig gebied met spectaculaire bergen die ongeveer 290miljoen jaar geleden zijn ontstaan.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

in de ochtend ontschepen we en vertrekken per lijnvlucht van Longyearbyen naar Oslo.


LET OP: De route van zeilreizen Spitsbergen Noord wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

 12 juni - 23 juni 2018 (NOO17)

 23 juni - 4 juli 2018 (NOO18)

 29 augustus - 9 september 2018 (NOO23)

Zeilreizen Spitsbergen Noord per zeilschip Noorderlicht

De Noorderlicht is een 12-daagse zeilreis, een van de zeilreizen Spitsbergen Noord. Deze gaat vanuit Longyearbyen eerst naar Trygghamna, door de Isfjord. Als de omstandigheden het toelaten, dus als het pakijs niet te zuidelijk ligt, passeren we op deze reizen bij Moffen de 80e breedtegraad, vóór de route in zuidelijke richting terug vervolgd wordt. Op Spitsbergen domineren ijs, gletsjers en bergen het landschap. De kust is fantastisch met kliffen vol broedkolonies zeevogels. Ontelbare alken, zeekoeten, drieteenmeeuwen, papegaaiduikers, Noordse stormvogels en andere soorten bouwen hun nesten en voeren hun jongen. Aan land leven zoogdieren als de poolvos, het rendier en ijsberen en in zee zeehonden, walrussen en verschillende walvissoorten. Bovendien kan de toendra een schitterende bloemenpracht geven als veel van de meer dan 150 soorten planten bloeien. Eén van de mooiste zeilreizen die er te maken valt.

Zeilreizen Spitsbergen Noord - het schip

De zeilexpedities naar Svalbard en Noorwegen zullen door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen rond Spitsbergen, Lofoten en Troms gebied. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek ook, als we onder zeil varen

 

 

Prijslijst Noord Spitsbergen, 12 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 12/6 - 23/6 2018 (NOO17) Prijs per persoon 23/6 - 4/7 2018 (NOO18) Prijs per persoon 29/8 - 9/9 2018 (NOO23)
Twin Shared Inside 3700 3700 3700

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.