Noord-Spitsbergen, 11 dagen per zeilschip Noorderlicht

Noord-Spitsbergen, 11 dagen per zeilschip Noorderlicht


Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Na aankomst in Longyearbyen, de 'hoofdstad' (eigenlijk het administratieve centrum) van Svalbard, kunt u het Svalbard Museum bezoeken dat een interessante collectie heeft over de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouw en poolexploratie. In de avond zeilen we uit, en zetten koers naar Trygghamna waar we de resten van een 17e eeuws Engels walvisvangststation zien.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Van Tryghamna lopen we naar Alkhornet een grote zeevogelklif, waar de eerste vogels hun broedplaatsen betrekken. Onder de kliffen hebben poolvossen hun hol en rendieren grazen op de weelderige vegetatie (als er niet nog te veel sneeuw ligt). Indien het zee-ijs het toelaat, varen we naar Forlandsundet en bezoeken we een rustplaats van walrussen bij Poolepynten of Sarstangen.


Ytre Norskøya
Ytre Norskøya

Deze dag kunt u genieten van prachtige uitzichten op de Svitjodbreen en Birgerbukta, vanuit de Fuglefjorden. In dit gebied leven veel grote jagers, maar ook ijsberen kunnen hier gezien worden. Bij Birgerbukta zijn de resten van oude traanovens overgebleven, die u kunt bekijken.

Later zullen we proberen Ytre Norskøya te bezoeken, een klein eiland die vele jaren werd gebruikt als uitkijkpunt voor Nederlanders walvisvaarders. Daar kunnen we nog steeds hun sporen volgen naar de top van het eiland, Onderweg komen we langs uitstekende vogelkliffen. Op de wal vinden we overblijfselen van de 17e-eeuwse blubberovens, terwijl de kleine jagers en eidereenden broeden tussen de graven van zo'n 200 Nederlandse walvisvaarders.


Raudfjord
Raudfjord

De Raudfjord aan de noordkust van Spitsbergen is een prachtig fjord met spectaculaire gletsjers. Het is ook een favoriete plek van baardrobben, ringelrobben envele zeevogelkolonies. Daarnaast hebben we hier ook goede kansen op het spotten van ijsberen en beluga's.


Reinsdyrflya
Reinsdyrflya

Als de zee-ijs omstandigheden het toelaten, kunnen we aan de noordelijke kant van Reindyrfla aan land, het grootste toendra gebied van Spitsbergen. De uitgestrekte golvende vlakte is een goed graasgebied voor rendieren en verschillende soorten steltlopers die hier broeden. Het merengebied biedt een goede kans op het spotten van roodkeelduikers en van de zeldzame koningseiders.


Liefdefjord
Liefdefjord

Het plan is om de Liefdefjord binnen te varen, om vervolgens richting het front van de 5km brede Monaco Gletsjer te gaan. In de omgeving leven ijsberen en ze worden hier ook regelmatig gespot. Bij het water voor de gletsjerfront komen veel drieteenmeeuwen en beluga's om te zoeken naar eten.

Als we vanwege te veel ijs niet de fjord in kunnen varen, wordt er een alternatieve route langs de westkust van Spitsbergen gevaren.


Magdalenafjord
Magdalenafjord

's Ochtends zullen we proberen een landing te maken op Fuglesangen, een eiland waar u dicht bij een kolonie kleine alken kunt komen.

Zuidwaarts varend bezoeken we Magdalenafjord, één van de mooiste plekken op Spitsbergen, met vele indrukwekkende gletsjer vergezichten. Tijdens landingen bezoeken we de overblijfselen van een 17e eeuwse Engelse walvisjacht. We kunnen ook een bezoek brengen aan een aantal grote zeevogelkolonies, in het bijzonder die van de kleine alk.


Ny Ålesund
Ny Ålesund

We bezoeken de Kongsfjorden en Krossfjorden aan de westkust, terwijl het schip weer zuidwaarts vaart. Tot de maand juni zijn de overblijfselen van de winter nog in het landschap te herkennen, zoals ijs in de fjorden en bergen met een dikke laag sneeuw. Gelukkig zijn er sneeuwschoenen beschikbaar voor iedereen!

Ook bezoeken we Ny Ålesund, het noordelijkste permanent bewoonde dorp in de wereld, een centrum voor poolonderzoek en een voormalig startpunt voor vele Noordpool expedities (Amundsen en Nobile bijvoorbeeld).

Brandgans, Rietgans, Eider, Noordse Stern en verschillende soorten steltlopers kunnen worden gezien van dichtbij. De rendieren zijn hier kleiner dan hun familieleden op het vasteland en vormen geen grote kuddes.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Bij de Forlandsundet liggen vaak walrussen op de zandbanken, dus we proberen hier een groep walrussen op te zoeken. Ook kunnen we misschien Fuglehuken bezoeken, waar niet alleen veel zeevogels maar ook gewone zeehonden te vinden zijn. Ook kunt u een kijkje nemen bij de graven van een aantal 17e-eeuwse walvisvaarders en bij de overblijfselen van de pelsjacht.


Isfjorden
Isfjorden

's Ochtends gaan we naar Bohemanflya, een uitgebreid toendra met eigen avifauna en spectaculaire geologische formaties langs de kust. Diep in de Isfjorden, bij Gipsvika, gaan we aan land in de buurt van de majestueuze klif van Templet. Het is een prachtig gebied met spectaculaire bergen die ongeveer 290 miljoen jaar geleden zijn ontstaan.


Longyearbyen
Longyearbyen

Op deze laatste dag gaat u na het ontbijt 's ochtends van boord, om weer terug te vliegen naar Nederland.


LET OP: De route van de zeilreis naar Noord-Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

29 mei - 8 juni 2021 (NOO21)

8 juni - 18 juni 2021 (NOO21)

18 juni - 28 juni 2021 (NOO22)

Noord-Spitsbergen, 11 dagen per zeilschip Noorderlicht

Zeilschip Noorderlicht maakt een 11-daagse zeilreis, langs de westkust naar Noord-Spitsbergen en terug naar Longyearbyen. Als de omstandigheden het toelaten, varen we ver de Liefdefjord binnen. Op Spitsbergen domineren ijs, gletsjers en bergen het landschap. De kust is fantastisch met kliffen vol broedkolonies zeevogels. Ontelbare alken, zeekoeten, drieteenmeeuwen, papegaaiduikers, Noordse stormvogels en andere soorten bouwen hun nesten en voeren hun jongen. Aan land leven zoogdieren als de poolvos, het rendier en ijsberen, en in zee kunt u zeehonden, walrussen en verschillende walvissoorten spotten. Bovendien kan de toendra een schitterende bloemenpracht geven als veel van de meer dan 150 soorten planten bloeien. Eén van de mooiste zeilreizen die er te maken valt.

Noord-Spitsbergen - Algemene informatie

Deze zeilexpedities naar Noord-Spitsbergen zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen rond Spitsbergen. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek, ook als we onder zeil varen.

 

 

Prijslijst Noord-Spitsbergen, 11 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon NOO21 | 29 mei - 8 juni 2021 NOO22 | 8 - 18 juni 2021 NOO23 | 18 - 28 juni 2021
2-persoons binnnenhut 3850 3850 3850

Prijzen in €

Inclusief:

De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

  Gebruik van sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

! Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.