Noorderlicht Activiteit reis Agena

Agena, 6-daagse reis

Tromsø, Scandic Ishavshotel
Tromsø, Scandic Ishavshotel

U gaat op eigen gelegenheid van het vliegveld naar het centrum. U verblijft 1 nacht in het Scandic Ishavs hotel op basis van logies/ontbijt. Tromsø is de stad van het noorderlicht en een echte studentenstad. Bezoek een museum of de imposante IJszee-kathedraal. U kunt uiteraard ook gaan shoppen in de gezellige winkelstraat, maar het meest bijzonder is het om een echte winterexcursie boeken. Denk hierbij aan een bezoek aan een huskyfarm of zelfs een hondensledetocht, een tocht per sneeuwscooter of een ritje met een rendierslee. Tromsø beschikt over trendy bars, sfeervolle cafés en goede restaurants.


Senjahopen, Mefjord Brygge hotelkamer
Senjahopen, Mefjord Brygge hotelkamer

U heeft in de ochtend en een gedeelte van de middag nog om Tromsø te ontdekken of om een hondensledetocht of sneeuwscootersafari te maken. U vertrekt om 16.15 uur per snelboot naar Finnsnes waar u om 17.35 uur aankomt. Een ticket voor deze boot is niet op voorhand te reserveren en kunt u gewoon aan boord kopen a NOK310 per persoon. Bij aankomst in Finnsnes wacht een transferbusje u op en brengt u naar Mefjord Brygge. Geniet van een prachtige rit over Senja. Na aankomst krijgt u een diner geserveerd in het restaurant. Na afloop kunt u nog een korte wandeling maken of de dag eindigen in de sauna.


Sneeuwschoenwandelen Mefjord Brygge
Sneeuwschoenwandelen Mefjord Brygge

Na het ontbijt kunt u kiezen uit diverse activiteiten. Geniet van een bustour over Senja of ga sneeuwschoenwandelen. Als het slecht weer is wordt er een speciale tour per minibus georganiseerd. U bezoekt dan diverse plekken langs de kust om te ervaren hoe krachtig de zee is en hoe mooi Senja ook kan zijn met slecht weer.


Noorderlichtsafari Mefjord Brygge
Noorderlichtsafari Mefjord Brygge

In de middag heeft u vrije tijd en die kunt u besteden aan een sneeuwschoenwandeling op eigen gelegenheid. In de namiddag wordt een traditioneel Noors diner geserveerd. U krijgt vervolgens een 3 uur durende noorderlichtsafari aangeboden. De gids weet de beste plekken te vinden waar het noorderlicht kan worden gezien.


Arctische bootsafari of walvissafari Mefjord Brygge
Arctische bootsafari of walvissafari Mefjord Brygge

Afhankelijk van de periode waarin u reist maakt u een arctische bootsafari (3 uur) of een walvissafari. De walvissafari is het best mogelijk in januari, u heeft dan de grootste kans op orka's en bultruggen. Als er geen walvissen meer te zien zijn, wordt de bootsafari nog steeds uitgevoerd, maar dan draait het meer om de natuur en het andere wildleven op zee. U krijgt een lunch aangeboden aan boord van het schip.


Noorderlichtsafari Mefjord Brygge
Noorderlichtsafari Mefjord Brygge

Na het diner wordt er een noorderlichtsafari aangeboden. De creatieve gidsen verassen u met lokale verhalen, noord-Noorse cultuur en prachtige plekken waar het noorderlicht gezien kan worden.


Hurtigruten Haven Finnsnes
Hurtigruten Haven Finnsnes

Na het ontbijt wordt u per minibus naar de haven van Finnsnes gebracht. Geniet nog een laatste keer van de prachtige natuur van Senja. In de haven van Finnsnes ligt 1 van de schepen van de Hurtigruten klaar om u naar Tromsø te brengen. U vertrekt om 11.30 uur en bent rond 14.30 uur in Tromsø. U kan ervoor kiezen om in de avond nog een excursie zoals een hondensledetocht, sneeuwscootersafari of rendiersledetocht te ondernemen.


Tromsø, Scandic Ishavshotel
Tromsø, Scandic Ishavshotel

U verblijft 1 nacht in het Scandic Ishavs hotel op basis van logies/ontbijt. Geniet nog een laatste avond van Tromsø of verleng uw reis met enkele nachten.


Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam
Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam

De reis is ten einde gekomen. U gaat op eigen gelegenheid van het hotel naar de luchthaven en vliegt via Bergen, Oslo of Kopenhagen weer terug naar huis.


Mogelijke activiteiten:

- hondensledetocht

- sneeuwscootersafari Tromsø

- rendiersafari

- overnachting wilderniss camp

- sneeuwschoenwandelen

- ijsvissen

- walvissafari (november-januari)

- noorderlichtsafari

Winteractiviteiten Noorwegen

Naast het Noorderlicht is er in Noord Noorwegen nog veel meer te beleven, u kunt genieten van de besneeuwde berglandschappen in het bijzondere winterlicht en van de vele outdoor activiteiten.



Noorderlicht activiteit reis

Bent u ook nieuwsgierig naar het noorderlicht, naar de verschillende gekleurde magische slierten die langs de heldere hemel zweven? Ga dan mee met onze noorderlicht reis in Tromsø en Senja. Een combinatie van genieten van het noorderlicht met een bezoek aan een gezellige stad, pittoresk dorpje en winterse activiteiten, zoals een walvissafari en sneeuwschoenwandelen. Op verzoek kunnen ook een hondensledetocht of sneeuwscootersafari worden geboekt.

Met 2 personen verblijft u in een hotel en met 4 personen kunt u ook voor een vakantiewoning kiezen. U kunt al onze reizen (dus ook deze noorderlicht activiteit reis) aanpassen aan uw persoonlijke wensen!

Noorderlicht activiteit reis - geplande reis

  • Heenreis: U vliegt u op dag 1 vanuit Amsterdam of Brussel, via Bergen, Oslo of Stockholm, naar Tromsø
  • Na aankomst in Tromsø vertrekt u op eigen gelegenheid van de luchthaven naar het centrum van Tromsø. U verblijft 1 nacht in het Scandic Ishavs hotel op basis van logies/ontbijt. Indien u activiteiten wilt ondernemen is het verstandig deze op voorhand te reserveren in verband met beperkte beschikbaarheid. Wij helpen u daar graag mee verder.
  • Op dag 2 vaart u aan het eind van de middag met de snelboot van Tromsø naar Finnsnes, hier wacht het transferbusje van Mefjord Brygge op u. Geniet van een rit van een klein uur over het prachtige eiland Senja naar uw accommodatie. U verblijft in het standaard pakket 3 nachten bij Mefjord Brygge. Dit kan echter worden verlengd tot 7 nachten verblijf. Standaard zijn er 2 noorderlichtsafari's en een arctische natuursafari inbegrepen. Verblijft u langer dan onderneemt u andere activiteiten op de overige dagen. 
  • Op dag 5 (of later) wordt u met een transferbusje naar Finnsnes gebracht. U vaart met de Hurtigruten van Finnsnes naar Tromsø. U verblijft 1 nacht in het Scandic Ishavs hotel op basis van logies/ontbijt. 
  • Terugreis: op eigen gelegenheid van het hotel naar de luchthaven. Vanuit Tromsø vliegt u, via Bergen, Oslo of Stockholm terug naar Amsterdam of Brussel.

Noorderlicht activiteit reis - uw accommodatie 

  • Scandic Ishavs hotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het Parijs van het Noorden. Met zijn unieke ligging aan de kade kijkt u uit over de haven, Ishavskathedraal en Tromsdalen. 
  • Mefjord Brygge ligt in het pittoreske vissersdorpje Mefjordvær op het prachtige eiland Senja. Geniet van deze prachtige bergachtige omgeving.


 

Prijslijst Noorderlicht Activiteit reis Agena (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2019/2020 Op basis van 2 personen
Vanaf
Reissom per persoon in € 1425
Reissom per persoon in € incl huskysafari 1570

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies ontbijt in Tromsø en o.b.v. volpension bij Mefjord Brygge

Arctische natuursafari of walvissafari

2x noorderlichtsafari

Sneeuwschoenwandelen

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden 

! Expressboot Tromsø - Finnsnes a NOK330 per persoon

! Niet genoemde excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard