Noorderlicht Activiteiten reis Agena

Winterse activiteiten & genieten van het noorderlicht

Noorwegen Noorderlicht Tromsø Senja Walvissafari
 • Noorwegen
 • Noorderlicht
 • Tromsø
 • Senja
 • Walvissafari
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Bent u ook nieuwsgierig naar het noorderlicht, naar de verschillende gekleurde magische slierten die langs de heldere hemel zweven? Ga dan 6 dagen mee met deze Noorderlicht Activiteiten reis Agena in Tromsø en Senja. Een combinatie van genieten van het noorderlicht met een bezoek aan een gezellige stad, pittoresk dorpje en winterse activiteiten, zoals een walvissafari en sneeuwschoenwandelen. Op verzoek kan er ook een hondensledetocht of sneeuwscootersafari bij worden geboekt. Met 2 personen verblijft u in een hotel en met 4 personen kunt u ook voor een vakantiewoning kiezen.

Uw verblijf Tromsø is Scandic Ishavs hotel. Het is centraal gelegen in Tromsø en staat ook wel bekend als het Parijs van het Noorden. Met zijn unieke ligging aan de kade kijkt u uit over de haven, Ishavskathedraal en Tromsdalen. Mefjord Brygge ligt in het pittoreske vissersdorpje Mefjordvær op het prachtige eiland Senja. Geniet van deze prachtige bergachtige omgeving.


Dag tot dag beschrijving

  Vlucht Amsterdam - Oslo - Tromsø

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werke ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Tromsø

  Dag 1
  Vandaag gaat u op eigen gelegenheid van het vliegveld naar het centrum. U verblijft 1 nacht in het Scandic Ishavs hotel op basis van logies/ontbijt.

  Tromsø is de stad van het noorderlicht en een echte studentenstad. Bezoek een museum of de imposante IJszee-kathedraal. U kunt uiteraard ook gaan shoppen in de gezellige winkelstraat, maar het meest bijzonder is het om een echte winterexcursie boeken. Denk hierbij aan een bezoek aan een huskyfarm of zelfs een hondensledetocht, een tocht per sneeuwscooter of een ritje met een rendierslee. Tromsø beschikt over trendy bars, sfeervolle cafés en goede restaurants.

  Dag 2
  U heeft in de ochtend en een gedeelte van de middag nog om Tromsø te ontdekken of om een hondensledetocht of sneeuwscootersafari te maken. U vertrekt (ma t/m vr 16.15, za 15.00, zo 15.45) per snelboot naar Finnsnes waar u einde van de middag aankomt (ma t/m vr 17.35, za 16.20, zo 17.05). Een ticket voor deze boot is niet op voorhand te reserveren en kunt u aan boord kopen voor NOK310 per persoon.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt

  Tromsø, Scandic Ishavshotel

  Het Scandic Ishavshotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het Parijs van het Noorden. Met zijn unieke ligging aan de kade, kijkt men uit over de haven, Ishavskatedraa ...

  Het Scandic Ishavshotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het Parijs van het Noorden. Met zijn unieke ligging aan de kade, kijkt men uit over de haven, Ishavskatedraal en Tromsdalen.

  Accommodatie
  Het hotel beschikt over 180 kamers. De kamers en suites zijn van hoge internationale standaard, bijna elke kamer heeft een prachtig uitzicht. Het restaurant heeft een elegante mix van een "cafe" en een "a la carte restaurant".
  Het hotel heeft ook twee barretjes, "Galleriet bar" en "Skibsbroen bar". Beiden liggen aan de mond van de fjord met een fantastisch uitzicht over de Ishavskathedraal en de Tromsø brug.

  Omgeving
  - Tromsø-brug
  - Ishavskathedraal (ijszee kathedraal)
  - Polaria museum
  - Fjellheisen
  - Artmuseum of Northern Norway
  - Tromsø Cityhall

  In de winter kunt u vanuit Tromsø allerlei activiteiten doen:
  - Hondensledetocht
  - Sneeuwscootertocht
  - Noorderlichtsafari
  - Rendiersledetocht
  - Walvissafari
  - Ribboatsafari
  - Sami cultuur

  Vertoon meer
 • Senja

  Dag 2
  Bij aankomst in Finnsnes wacht een transferbusje u op en brengt u naar Mefjord Brygge. Geniet van een prachtige rit over Senja. Na aankomst krijgt u een diner geserveerd in het restaurant. Na afloop kunt u nog een korte wandeling maken of de dag eindigen in de sauna. U heeft 3 overnachtingen in Mefjord Brygge.

  Dag 3
  Na het ontbijt kunt u kiezen uit diverse activiteiten. Geniet van een bustour over Senja of ga sneeuwschoenwandelen. Als het slecht weer is wordt er een speciale tour per minibus georganiseerd. U bezoekt dan diverse plekken langs de kust om te ervaren hoe krachtig de zee is en hoe mooi Senja ook kan zijn met slecht weer.

  In de middag heeft u vrije tijd die u kunt besteden aan een sneeuwschoenwandeling op eigen gelegenheid. In de namiddag wordt een traditioneel Noors diner geserveerd. U krijgt vervolgens een 3 uur durende noorderlichtsafari aangeboden. De gids weet de beste plekken te vinden waar het noorderlicht kan worden gezien.

  Dag 4
  Afhankelijk van de periode waarin u reist maakt u vandaag een arctische bootsafari (3 uur) of een walvissafari. De walvissafari is het best mogelijk in januari, u heeft dan de grootste kans op orka's en bultruggen. Als er geen walvissen meer te zien zijn, wordt de bootsafari nog steeds uitgevoerd, maar dan draait het meer om de natuur en het andere wildleven op zee. U krijgt een lunch aangeboden aan boord van het schip.

  Dag 5
  Na het ontbijt wordt u per minibus naar de haven van Finnsnes gebracht. Geniet nog een laatste keer van de prachtige natuur van Senja. In de haven van Finnsnes ligt één van de schepen van de Hurtigruten klaar om u naar Tromsø te brengen. U vertrekt om 11.30 uur en bent rond 14.15 uur in Tromsø. Het is mogelijk om ervoor te kiezen dat u in de avond nog een excursie kunt ondernemen, zoals een hondensledetocht, sneeuwscootersafari of rendiersledetocht.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   Diner & Ontbijt

  Senjahopen, Mefjord Brygge hotelkamer

  Mefjord Brygge ligt tussen de bergen en fjorden op Senja eiland in Noord-Noorwegen. Zij verhuren 20 vissersboten, begeleide tochten naar Aurora Borealis, walvissen safari's, zeearenden en ...

  Mefjord Brygge ligt tussen de bergen en fjorden op Senja eiland in Noord-Noorwegen. Zij verhuren 20 vissersboten, begeleide tochten naar Aurora Borealis, walvissen safari's, zeearenden en er is mariene landschap te zien. Mefjord Brygge ligt aan Senja National Tourist Road tussen Lofoten, Kvaløya en Tromsø, 1 uur rijden van Finnsnes.

  Accommodatie
  Er zijn in totaal 20 kamers. De kamers zijn uitgerust met kabel-tv en hebben draadloos internet. De kamers bevinden zich op de 2e en 3e verdieping van het hoofdgebouw. Er is geen lift naar de kamers, dus het is nodig om trappen te gebruiken.

  Restaurant
  Het Noorse food restaurant biedt uitstekende traditionele Noord Noorse gerechten die uw verblijf in Mefjord Brygge zeker zal voltooien. De meeste gerechten zijn lokale specialiteiten, maar er wordt ook internationaal eten geserveerd. Bij speciale gelegenheden is er een buffet, waar je bijvoorbeeld een aantal Noord-Noorse gerechten kunt proberen. U bent ook van harte welkom om een ​​drankje te krijgen in de bar. Naast de normale openingsuren, hebben we een speciaal evenement genaamd 'Fisherman's woensdag "en meestal zaterdagavond een feestavond, waar de lokale bevolking komt om te drinken en dansen.

  Faciliteiten
  Reizen kan vermoeiend zijn. Dus kunt u hier genieten van een hottub na een dag vol nieuwe indrukken. Er is een hottub, sauna en solarium aanwezig.

  Omgeving
  • bootverhuur voor vissen
  • zee arend safari
  • natuursafari
  • wandelen
  • paradijs voor fotografie

  Vertoon meer

  Sneeuwschoenwandelen Mefjord Brygge

  Als u in de winter een bezoek brengt aan Senja in het noorden van Noorwegen, is sneeuwschoenwandelen in Mefjord Brygge een populaire activiteit. ...

  Als u in de winter een bezoek brengt aan Senja in het noorden van Noorwegen, is sneeuwschoenwandelen in Mefjord Brygge een populaire activiteit.

  Vertoon meer

  Noorderlichtsafari Mefjord Brygge

  Bij Mefjord Brygge worden er in de winter verschillende noorderlichtactiviteiten aangeboden. Waaronder een lezing over het Noorderlicht, waarna u met een ...

  Bij Mefjord Brygge worden er in de winter verschillende noorderlichtactiviteiten aangeboden. Waaronder een lezing over het Noorderlicht, waarna u met een auto de meest bekende plekjes op Senja zult bezoeken. Als u geluk heeft, zult u het noorderlicht spotten!Een andere mogelijkheid is een gegidste wandeling op sneeuwschoenen op zoek naar het noorderlicht.

  Vertoon meer

  Arctische bootsafari of walvissafari Mefjord Brygge

  Walvissafari Mefjord
  Als u in de winter een bezoek brengt aan Senja in het noorden van Noorwegen, is walvisspotten een populaire activiteit. Rond januari ...
  Walvissafari Mefjord

  Als u in de winter een bezoek brengt aan Senja in het noorden van Noorwegen, is walvisspotten een populaire activiteit. Rond januari en februari zijn er rond Mefjord vaak bultruggen en orka's te zien, die hier hun eten komen zoeken. U kunt deelnemen aan een Arctische bootsafari of walvissafari, die wordt uitgevoerd met een boot met verwarming, comfortabele zitplaatsen en de mogelijkheid om op het dek rond te lopen voor nog beter uitzicht.

  Bootsafari Mefjord

  Naast de walvissafari's in januari en februari, kunt u tijdens de hele winter ook kiezen voor een bootsafari. Deze trip focust op het beleven van het algemene zeeleven in Noord-Noorwegen. U kunt mogelijk ook zee-arenden spotten. Als u geluk heeft, ziet u groepen orka's en bultruggen zwemmen, als ze op dat moment rondom Senja verblijven. Af en toe worden er zelfs kleine groepjes vinvissen gespot, de grootste van de 3 soorten walvissen die hier te spotten zijn.

  Hoewel in 2016 en 2017 bijna dagelijks walvissen zijn gespot in deze omgeving, is dat nooit een garantie. Het gedrag van de walvissen is nooit te voorspellen, dus houd rekening met de mogelijkheid dat u geen walvissen ziet. De kansen om walvissen te zien veranderen continu. Dat is de natuur, die haar eigen gang gaat. De bemanning haalt altijd het maximale uit elke vaartocht en het ervaren van de onvoorspelbare natuur zorgt altijd voor een unieke ervaring. 

  Vertoon meer

  Ski-Touring Mefjord Brygge

  Senja is geweldig voor ski touring (Skitochten) in de winter. Dit verbazingwekkende Arctische eiland in het noorden van Noorwegen ligt ten zuidwesten van de Arctische ...

  Senja is geweldig voor ski touring (Skitochten) in de winter. Dit verbazingwekkende Arctische eiland in het noorden van Noorwegen ligt ten zuidwesten van de Arctische hoofdstad Tromsø, met een fantastisch fjordlandschap. Bij Ski-Touring loopt u naar boven om vervolgens naar beneden te skiën. Er zijn talloze toppen en hellingen die verschillende moeilijkheidsgraden bieden. Zelfs aan de rand van de kust. Het hele jaar door is het een paradijs voor fotografen!


  Vertoon meer
 • Tromsø

  Dag 5
  U verblijft 1 nacht in het Scandic Ishavs hotel op basis van logies/ontbijt. Geniet nog een laatste avond van Tromsø of verleng uw reis met enkele nachten.

  Dag 6
  De reis is ten einde gekomen. Vandaag vliegt u via Oslo terug naar Amsterdam.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt

  Tromsø, Scandic Ishavshotel

  Het Scandic Ishavshotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het Parijs van het Noorden. Met zijn unieke ligging aan de kade, kijkt men uit over de haven, Ishavskatedraa ...

  Het Scandic Ishavshotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het Parijs van het Noorden. Met zijn unieke ligging aan de kade, kijkt men uit over de haven, Ishavskatedraal en Tromsdalen.

  Accommodatie
  Het hotel beschikt over 180 kamers. De kamers en suites zijn van hoge internationale standaard, bijna elke kamer heeft een prachtig uitzicht. Het restaurant heeft een elegante mix van een "cafe" en een "a la carte restaurant".
  Het hotel heeft ook twee barretjes, "Galleriet bar" en "Skibsbroen bar". Beiden liggen aan de mond van de fjord met een fantastisch uitzicht over de Ishavskathedraal en de Tromsø brug.

  Omgeving
  - Tromsø-brug
  - Ishavskathedraal (ijszee kathedraal)
  - Polaria museum
  - Fjellheisen
  - Artmuseum of Northern Norway
  - Tromsø Cityhall

  In de winter kunt u vanuit Tromsø allerlei activiteiten doen:
  - Hondensledetocht
  - Sneeuwscootertocht
  - Noorderlichtsafari
  - Rendiersledetocht
  - Walvissafari
  - Ribboatsafari
  - Sami cultuur

  Vertoon meer

  Vlucht Tromsø - Oslo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werke ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode: december - april 2022 Vanafprijs op basis van 2 personen
Reissom per persoon € 1.590
Reissom per persoon incl. huskysafari € 1.815
Toeslag Kerst / Oudjaar (22/12 - 1/1) per persoon € 130


Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
 Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies/ontbijt in Tromsø en o.b.v. volpension bij Mefjord Brygge
 Genoemde excursies (Arctische natuursafari of walvissafari, 2x noorderlichtsafari, sneeuwschoenwandelen)
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden
- Expressboot Tromsø - Finnsnes a NOK310 per persoon