Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap Sirius: van Alta naar Kirkenes

Noorderlicht Hutigruten Noordkaap Sirius: van Alta naar Kirkenes

Alta, Holmen Husky
Alta, Holmen Husky

Op de luchthaven staat een transfer klaar die u naar uw accommodatie Holmen Husky brengt. Om 16.00 uur heeft u een 2,5 uur durende hondensledetocht. 's Avonds overnacht u in een Tipitent.


ijshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *
ijshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *

's Ochtends na het ontbijt wordt u door een transfer van Holmen Husky naar Sorrisniva gebracht. Hier heeft u een 2,5 uur durende sneeuwscootertocht. De nacht brengt u door in het IJshotel Sorrisniva in Alta.


HONNINGSVÅG, SCANDIC HOTEL BRYGGEN
HONNINGSVÅG, SCANDIC HOTEL BRYGGEN

Na het ontbijt wordt u met een transfer van het IJshotel Sorrisniva naar het centrum van Alta gebracht. Om 14.30u gaat u met de bus naar Honningsvåg, uw overnachtingsplaats. U verblijft 2 nachten in het Scandic Bryggen te Honningsvåg. Dag 4 heeft u een excursie naar de Noordkaap. Met de bus wordt u naar de Noordkaap gebracht en u heeft entree tot het Museum Noordkaap.


Noordkaap
Noordkaap

Na het ontbijt heeft u even vrije tijd in Honningsvåg en s' middags vertrekt u met de Hurtigruten naar Kirkenes. U verblijft aan boord van het schip op basis van logies ontbijt.


Kirkenes, Thon Hotel Kirkenes
Kirkenes, Thon Hotel Kirkenes

Na een nacht aan boord van de Hurtigruten te zijn geweest, komt u aan bij de kade van Kirkenes. het Thon Hotel Kirkenes ligt direct aan de kade. In Kirkenes zijn er verschillende excursies mogelijk, zoals een Kingcrab safari, ijsvissen of een sneeuwschoenwandeling. De reis is tot een einde gekomen.


vlieg Kirkenes-Oslo-Amsterdam
vlieg Kirkenes-Oslo-Amsterdam

Na het ontbijt wordt u met een transfer naar het vliegveld in Kirkenes gebracht.


Hurtigruten excursie van dag tot dag

Een perfecte manier om Noorwegen nog beter te leren kennen is door deel te nemen aan de goed georganiseerde excursies. De meest interessante bezienswaardigheden en gebieden hebben wij hier geschreven. Bent u van plan al voor uw reis de excursies uit te zoeken, dan bent u al bij boeking verzekerd van deelname.Winteractiviteiten Noorwegen

Naast het Noorderlicht is er in Noord Noorwegen nog veel meer te beleven, u kunt genieten van de besneeuwde berglandschappen in het bijzondere winterlicht en van de vele outdoor activiteiten.Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap Sirius

Een mooie combinatie: Alta, Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap en niet te vergeten een overnachting in het IIshotel Sorrisniva!
In de wintermaanden kan het erg donker worden in het hoge noorden, maar zelfs tijdens de donkerste dagen is het elke dag nog wel een paar uur licht en schemer.
Deze noorderlicht Hurtigruten reis is een fantastische en onvergetelijke ervaring! In dit noordelijkste deel van Noorwegen en Europa beleef je de Arctic als in een droom.

Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap - geplande reis

• Heenreis: Vanuit Amsterdam vliegt u, via oslo, naar Alta
• In Alta verblijft u 1 nacht in Holmen Husky
• U verblijft 1 nacht in het ijshotel Sorrisniva
• 2 nachten in het Scandic Bryggen te Honningsvåg
• U verblijft 1 nacht aan boord van de hurtigruten
• 1 nacht in het Thon hotel Kirkenes
• Terugreis: Vanuit Kirkenes vliegt u, via oslo, terug naar Amsterdam.

Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap - uw accommodaties

Aangekomen in Alta, wordt u met een transfer naar uw accommodatie gebracht. U verblijft u in Holmen Husky Lodge. Holmen Hisky Lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun hun gasten. Omdat de vraag naar "Glamping" groeide, volgden er nieuwe gebouwen, allen in dezelfde hoge standaard als het hoofdgebouw. Of u nu een week op avontuur gaat of gewoon een kort bezoek brengt aan de puppies, Holmen Husky Lodge combineert het buitenleven en comfort op een unieke manier. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter brengt bij de natuur! ​De tipit's zijn voorzien van een 2 persoonsbed en houtgestookte kachel.​In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

Daarna verblijft u 1 nacht in het Iglo hotel in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000 m2 en alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Het hotel is gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden. Naast het ijshotel ligt het service centrum, in dit centrum zit een restaurant, kleedruimtes, toiletten, douches, sauna, 2 hottubs, receptie en een souvenirwinkel. Elke avond kunt u dineren in een van de twee restaurants vanaf 20.30 uur. U kunt kiezen uit een buffet of a la carte restaurant. De sauna is elke ochtend om 07.00 uur warm.

Honningsvåg Scandic Bryggen
Centraal gelegen in Honningsvåg dicht bij de haven.
Het gemoedelijke hotel, dat het gehele jaar geopend is, heeft een restaurant, lobbybar en café.
Vanuit het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over de haven en het haventerrein.
Er is een bibliotheek in het hotel. De 42 kamers, waarvan 1 geschikt voor gehandicapten en 4 suites met privé sauna, hebben allemaal bad of douche/toilet, TV, minibar, telefoon en mogelijkheid om koffie te zetten.

Kirkenes Thon Hotel
Dit centraal gelegen hotel in Kirkenes ligt aan de kust van Bøkfjorden en op 900 meter van de veerhaven van Hurtigruten. Het biedt gratis WiFi en een à-la-carterestaurant met een seizoensgebonden menu. Elke kamer van het Thon Hotel Kirkenes heeft een televisie, een minibar en een eigen badkamer met een douche. De meeste kijken uit op het fjord.

Noorderlichtreis Hurtigruten Noordkaap - Noorderlicht

In de winter, met name in het gebied ten noorden van de poolcirkel, is bij helder weer het noorderlicht, poollicht of ‘Aurora Borealis', te zien. Dit fascinerende natuurfenomeen wordt vaak verward met de middernachtzon, maar het zijn twee totaal verschillende verschijnselen. Terwijl gedurende de middernachtzon de zon 's nachts niet onder gaat (op de Noordkaap: van 13 mei tot 29 juli, in Bodø: van 4 juni tot 8 juli) is het noorderlicht juist voornamelijk voor in de winter zichtbaar. De ‘mørkeperiode' (donkere tijd of poolnacht), wanneer het noorden een continue schemering kent, duurt in Tromsø van eind november tot half januari en op de Noordkaap zelfs van half november tot eind januari! Door het magnetisch veld van de aarde botsen de gas-atomen. De energie van zo'n botsing wordt omgezet in licht en vele botsingen bij elkaar zorgen voor het ontstaan van aurora's. Dat het poollicht juist bij de polen te zien is hangt samen met het aardmagnetisch veld. Dit veld duwt zonnedeeltjes die bij de evenaar arriveren richting het noorden of het zuiden, en pas bij de polen kunnen ze de aarde dicht genoeg naderen om in de atmosfeer terecht te komen. De stroom van zonnedeeltjes waarmee de aarde wordt gebombardeerd wordt de zonnewind genoemd. Soms zijn er weinig deeltjes op andere momenten is er een echte deeltjesstorm. Deze verschillen hangen af van de zonneactiviteit die een cyclus van 11 jaar kent. De laatste keer was dit in 2011 dus in 2022 is het weer op een hoogtepunt. De kleuren zijn afhankelijk van de hoogte in de dampkring en de soorten gas. Groenig poollicht ontstaat op zo'n 100 km boven de aarde en rode aurora's op meer dan 300 km hoogte. Zuurstofatomen zorgen voor rode en groene verkleuring, stikstofatomen voor een paarse of rode gloed, resultaat; een wonderlijk kleurenspel aan de heldere poolhemel.

Hurtigruten: De mooiste zeereis ter wereld.

In 1891 kwam August Kriegsman Gran, scheepvaartadviseur van de Noorse staat, met het idee voor een expresdienst met schepen tussen Trondheim en Hammerfest. Vanaf het begin was Hurtigruten ook gericht op het toerisme. Daarom was er al snel brochuremateriaal in verschillende talen beschikbaar om zowel de handelsreiziger als de toeristen uit andere landen te informeren over het aanbod van de Hurtigruten en de ruige pracht van de Noorse kust. Hurtigruten wordt soms aangeduid als de Noorse kust Express. De 11 kust schepen varen bijna de gehele lengte van het land. De tocht langs de Noorse kust is beschreven als de "De mooiste zeereis ter wereld."

Prijslijst Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap Sirius: van Alta naar Kirkenes (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
02-01-2018 t/m 08-04-2018 Garantie binnenhut d/t
Reissom per persoon in € 1870

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies ontbijt

✓  Nacht aan boord van de Hurtigruten o.b.v. logies ontbijt

  Genoemde excursies (Hondensledetocht, sneeuwscootertocht en excursie Noordkaap)

✓  Genoemde transfers

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden (diner Hurtigruten toeslag: € 52,00 per persoon per dag)

! Excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard

Let op! Vanaf begin januari is het pas mogelijk om te overnachten in het ijshotel, gaat u eerder op reis dan zal u een extra nacht in het Scandic Hotel verblijven.