Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap Sirius: van Alta naar Kirkenes

Noorderlicht Hutigruten Noordkaap Sirius: van Alta naar Kirkenes

Vlieg Amsterdam-Oslo
Vlieg Amsterdam-Oslo

Avondvlucht van Amsterdam naar Oslo 21.30-23.15 uur met Norwegian.


Gardermoen, Comfort Hotel RunWay
Gardermoen, Comfort Hotel RunWay

Na aankomst op het vliegveld neemt u de airport bus naar het hotel (+/- 10 min). De kosten hiervan bedragen +/- NOK80 per persoon per enkele reis. U kunt genieten van een heerlijke nachtrust.

Een tip! Indien u Oslo wilt bezichtigen, kunnen wij een vroege vlucht voor u boeken, zodat u op eigen gelegenheid naar het centrum kunt.


vlieg Amsterdam-Oslo-Alta
vlieg Amsterdam-Oslo-Alta

U dient vandaag vroeg op te staan want om 09.30 uur vertrekt uw vlucht naar Alta. U kunt nog even genieten van een lekker ontbijtje en dient daarna met de airport bus richting de luchthaven te gaan. De vlucht is met Norwegian van 09.30 tot 11.30 uur.


Hondensledetocht Alta
Hondensledetocht Alta

Op de luchthaven staat een transfer klaar die u naar uw accommodatie Holmen Husky brengt. Om 16.00 uur heeft u een 2,5 uur durende hondensledetocht.


Alta, Holmen Husky
Alta, Holmen Husky

's Avonds overnacht u in een geweldige tipitent bij Holmen Husky. Deze tipitenten zijn gemaakt van hout en hebben een groot deel van glas, waardoor u met een beetje geluk zelfs vanuit uw bed het noorderlicht kunt zien.


Sneeuwscootertocht Alta
Sneeuwscootertocht Alta

's Ochtends na het ontbijt wordt u door een transfer van Holmen Husky naar Sorrisniva gebracht. Hier heeft u een 2,5 uur durende sneeuwscootertocht.


ijshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *
ijshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *

De nacht brengt u door in het IJshotel Sorrisniva in Alta.


HONNINGSVÅG, SCANDIC HOTEL BRYGGEN
HONNINGSVÅG, SCANDIC HOTEL BRYGGEN

Na het ontbijt wordt u met een transfer van het IJshotel Sorrisniva naar het centrum van Alta gebracht. Om 14.30u gaat u met de bus naar Honningsvåg, uw overnachtingsplaats. U verblijft 2 nachten in het Scandic Bryggen te Honningsvåg.


Honningsvåg, Noordkaap excursie
Honningsvåg, Noordkaap excursie

Dag 5 heeft u een excursie naar de Noordkaap. Met de bus wordt u naar de Noordkaap gebracht en u heeft toegang tot het Museum Noordkaap.


Hurtigruten Haven Honningsvåg
Hurtigruten Haven Honningsvåg

Na het ontbijt heeft u even vrije tijd in Honningsvåg en s' middags vertrekt u met de Hurtigruten naar Kirkenes. U verblijft aan boord van het schip op basis van logies ontbijt.


Kirkenes, Thon Hotel Kirkenes
Kirkenes, Thon Hotel Kirkenes

Na een nacht aan boord van de Hurtigruten te zijn geweest, komt u aan bij de kade van Kirkenes. Het Thon Hotel Kirkenes ligt direct aan de kade. In Kirkenes zijn er verschillende excursies mogelijk, zoals een Kingcrab safari, ijsvissen of een sneeuwschoenwandeling. De reis is tot een einde gekomen.


vlieg Kirkenes-Oslo-Amsterdam
vlieg Kirkenes-Oslo-Amsterdam

Na het ontbijt wordt u met een transfer naar het vliegveld in Kirkenes gebracht. Vanuit Kirkenes vliegt u via Oslo terug naar Amsterdam.


Hurtigruten excursie van dag tot dag

Een perfecte manier om Noorwegen nog beter te leren kennen is door deel te nemen aan de goed georganiseerde excursies. De meest interessante bezienswaardigheden en gebieden hebben wij hier geschreven. Bent u van plan al voor uw reis de excursies uit te zoeken, dan bent u al bij boeking verzekerd van deelname.



Winteractiviteiten Noorwegen

Naast het Noorderlicht is er in Noord Noorwegen nog veel meer te beleven, u kunt genieten van de besneeuwde berglandschappen in het bijzondere winterlicht en van de vele outdoor activiteiten.



Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap Sirius

Een mooie combinatie: Alta, Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap en niet te vergeten een overnachting in het IJshotel Sorrisniva!
In de wintermaanden kan het erg donker worden in het hoge noorden, maar zelfs tijdens de donkerste dagen is het elke dag nog wel een paar uur licht en schemer.
Deze noorderlicht Hurtigruten reis is een fantastische en onvergetelijke ervaring! In dit noordelijkste deel van Noorwegen en Europa beleef je de Arctic als in een droom.

Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap - geplande reis

• Heenreis: Vanuit Amsterdam vliegt ('s avonds) naar Oslo
• U verblijft 1 nacht in het Comfort hotel Runway te Oslo Gardermoen
• De volgende dag vliegt u vanuit Oslo naar Alta
Hondensledetocht
• In Alta verblijft u 1 nacht in een tipi bij Holmen Husky
Sneeuwscootertocht
• U verblijft 1 nacht in het ijshotel Sorrisniva
• 2 nachten in het Scandic Bryggen te Honningsvåg + excursie Noordkaap
• U verblijft 1 nacht aan boord van de Hurtigruten
• 1 nacht in het Thon hotel Kirkenes
• Terugreis: Vanuit Kirkenes vliegt u, via Oslo, terug naar Amsterdam.

Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap - uw accommodaties

Comfort Runway hotel ligt bij het vliegveld Oslo Gardermoen.

Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan haar gasten aan. Holmen Husky Lodge combineert het buitenleven en comfort op een unieke manier. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter bij de natuur! ​De tipi's zijn voorzien van een 2 persoonsbed en houtgestookte kachel.​ In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

Daarna verblijft u 1 nacht in het Iglo hotel in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Het hotel is gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden. 

Honningsvåg Scandic Bryggen, centraal gelegen in Honningsvåg dicht bij de haven.

Kirkenes Thon Hotel is centraal gelegen hotel in Kirkenes ligt aan de kust van Bøkfjorden en op 900 meter van de veerhaven van Hurtigruten. De meeste kijken uit op het fjord.

Prijslijst Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap Sirius: van Alta naar Kirkenes (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
December t/m april Garantie binnenhut d/t
Reissom per persoon in € 1775

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies ontbijt

✓  Nacht aan boord van de Hurtigruten o.b.v. logies ontbijt

  Genoemde excursies (Hondensledetocht, sneeuwscootertocht en excursie Noordkaap)

✓  Genoemde transfers

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden (diner Hurtigruten toeslag: € 52,00 per persoon per dag)

! Excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard

Let op! Het is pas vanaf half december mogelijk om te overnachten in het ijshotel. Gaat u eerder op reis, dan zal u een extra nacht in het Scandic Hotel verblijven.