Noorderlicht Hurtigruten Sirius: van Alta naar Tromsø

Beleef het noordelijkste deel van Noorwegen als in een droom

Alta Tromsø Noorderlicht Hurtigruten IJshotel Sorrisniva
 • Alta
 • Tromsø
 • Noorderlicht
 • Hurtigruten
 • IJshotel Sorrisniva
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Een 8-daagse Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap Sirius: van Alta naar Tromsø reis met een mooie combinatie: Alta, Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap en niet te vergeten een overnachting in het IJshotel Sorrisniva! Alles is gemaakt van ijs en sneeuw. In de wintermaanden kan het erg donker worden in het hoge noorden, maar zelfs tijdens de donkerste dagen is het elke dag nog wel een paar uur licht en schemer. Deze noorderlicht Hurtigruten reis is een fantastische en onvergetelijke ervaring! In dit noordelijkste deel van Noorwegen en Europa beleeft u de Arctic als in een droom.

Dag tot dag beschrijving
  Vlucht Amsterdam - Oslo - Alta

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Alta

  Dag 1
  Op de luchthaven staat een transfer klaar die u naar uw accommodatie Holmen Husky brengt. U verblijft 2 nachten in een geweldige tipitent bij Holmen Husky. Deze tipitenten zijn gemaakt van hout en hebben een groot deel van glas, waardoor u met een beetje geluk zelfs vanuit uw bed het noorderlicht kunt zien.

  Dag 2
  Vandaag staat er een hondensledetocht op het programma. Met de enthousiaste husky's zal u een 2,5 uur durende tocht maken.

  Dag 3
  In de ochtend na het ontbijt wordt u door een transfer van Holmen Husky naar Sorrisniva gebracht. Hier heeft u een 2,5 uur durende sneeuwscootertocht.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Ontbijt

  Alta, Holmen Husky

  Alta, de stad van het noorderlicht, is gelegen aan het einde van Altafjord, ver in het noorden van Noorwegen. Net buiten de stad vindt u Holmen Husky Lodge. De lodge is geopend in 199 ...

  Alta, de stad van het noorderlicht, is gelegen aan het einde van Altafjord, ver in het noorden van Noorwegen. Net buiten de stad vindt u Holmen Husky Lodge. De lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun gasten. Omdat de vraag naar "glamping" groeide, volgden er nieuwe gebouwen, allen in dezelfde hoge standaard als het hoofdgebouw. Of u nu een week op avontuur gaat of gewoon een kort bezoek brengt aan de puppy's, Holmen Husky Lodge combineert het buitenleven en comfort op een unieke manier.

  Accommodatie
  De tipi's zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter brengt bij de natuur! ​De tipi's zijn voorzien van een 2-persoonsbed en een houtgestookte kachel. Holmen Husky Lodge beschikt over een sauna en jacuzzi. ​Bij een overnachting kunt u ervoor kiezen om ook een spa-pakket af te sluiten (bij sommige pakketten is dit al inbegrepen). In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

  Omgeving
  Met gratis parkeergelegenheid en dicht bij het centrum van Alta is Holmen Husky Lodge een goed startpunt voor uw avonturen in en rond Alta. In het gebied rond de lodge vindt u gemarkeerde wandelpaden, evenals de beroemde Alta rivier.

  Activiteiten
  In de winterperiode biedt Holmen Husky Lodge compleet verzorgde hondensledetocht-pakketten aan:
  - 6-daagse hondensledetocht
  - Weekend hondensledetocht
  - Dagtocht
  - 15 km verkenningstocht
  - Northern Night pakket, hondensledetocht + overnachting
  - Holmen Husky Lodge gecombineerd met het Sorrisniva ijshotel en een hondensledetocht

  Buiten de hondensledetocht-pakketten biedt de lodge nog andere activiteiten:
  - Kick spark, slee met 1 hond ervoor
  - Noorderlichtexcursie
  - Sneeuwschoenwandelen
  - IJsvissen

  In de zomerperiode kunt u uiteraard ook overnachten in deze prachtige tipi's. Let wel op: het wordt niet donker in deze periode! De mogelijke activiteiten in deze periode zijn:
  - Bezoek aan de husky puppy's
  - Hondensledetocht met slee op wieltjes (cart)
  - Riviercruise

  Vertoon meer

  Hondensledetocht Alta

  Holmen Husky Lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aa ...

  Holmen Husky Lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun hun gasten. Zij bieden de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht Alta Rivier (10.00 - 12.30 of 16.00 - 18.30 uur)
  - Best of Alta (dagtocht elke woensdag 10.00 - 16.00 uur)
  - Northern light (16.00 - 10.00 uur)
  - Weekendtocht van maandag tot vrijdag
  - 6-daagse hondensledetocht

  Alta Trasti and Trine biedt de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht kort (10.00 of 14.30 uur)
  - Hondensledetocht dagtocht (09.30 tot 16.00 uur)
  - Familieavontuur (11.00 - 15.00 uur)

  Ook bieden zij 2, 3, 4, 5 of 8 daagse hondesledetochten aan.

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren! Het biedt één activiteit aan:
  - Hondensledetocht (11.00 - 12.30 uur)

  Alta North Adventure biedt de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht familiefun
  - Hondensledetocht Gardia Lodge

  Vertoon meer

  Sneeuwscootertocht Alta

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokke ...

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren! Het biedt de volgende activiteiten aan:
  - Sneeuwscootersafari inclusief bezoek ijshotel (11.30-15.30 uur)
  - Frozen Landscape (11.30-15.30 uur)
  - Safari naar Bjornfjell (09.00-15.00 uur)
  - 2-daagse tocht 

  North Adventure is een activiteitencentrum in Alta dat alle activiteiten in Alta aan kan bieden.
  - Sneeuwscootersafari Beskades (10.00-13.30 uur)

  Vertoon meer
 • Verblijf in het IJshotel

  De nacht brengt u door in het IJshotel Sorrisniva in Alta. Dit hotel is gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt

  IJshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *

  Het IJshotel Igloo hotel ligt in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000m2 en alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel wordt ...

  Het IJshotel Igloo hotel ligt in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000m2 en alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel wordt jaarlijks opnieuw gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Naast het ijshotel ligt het service centrum, in dit centrum zit de receptie met souvenirswinkel, een restaurant, kleedruimtes, toiletten, douches, 2 hottubs en een sauna. De sauna is elke ochtend om 07.00 uur warm. In de avond kunt u in één van de twee restaurants vanaf 20.30 uur dineren, hier heeft u de keuze uit buffet of a la carte.

  Accommodatie
  Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden. Het ijshotel biedt de verschillende activiteiten aan:
  - Sneeuwscootertochten
  - Rendiersafari en Sami beleving
  - IJsvissen
  - Noorderlichtsafari
  - Hondensledetocht
  - Rivierbootsafari

  Omgeving
  Het Noorderlicht 'zien' staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Dit ijshotel heeft een perfecte ligging om het noorderlicht te kunnen spotten. Wilt u graag een donkere hemel dan raden wij u aan om met nieuwe maan te gaan.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Honningsvåg

  Dag 4
  Na het ontbijt wordt u met een transfer van het IJshotel Sorrisniva naar het centrum van Alta gebracht. Om 14:30 uur gaat u met de bus naar Honningsvåg, uw overnachtingsplaats. U verblijft 2 nachten in het Scandic Bryggen te Honningsvåg.

  Dag 5
  Vandaag heeft u een excursie naar de Noordkaap. Met de bus wordt u naar de Noordkaap gebracht en u heeft toegang tot het Museum Noordkaap.

  Dag 6
  Vandaag dient u vroeg op te staan, want om 05:45 uur vertrekt u met de Hurtigruten richting Tromsø. Dezelfde avond om 23.45 uur komt u aan in Tromsø.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Ontbijt

  Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen

  Het Scandic Hotel Bryggen ligt bij de haven in het centrum van Honningsvåg en biedt gratis parkeergelegenheid, gratis WiFi en kamers met een flatscreen- ...

  Het Scandic Hotel Bryggen ligt bij de haven in het centrum van Honningsvåg en biedt gratis parkeergelegenheid, gratis WiFi en kamers met een flatscreen-tv. Het Noordkaapmuseum ligt op 10 minuten lopen. Het gemoedelijke hotel, dat het gehele jaar geopend is, heeft een restaurant, lobbybar en café.

  Accommodatie
  De kamers van Scandic Bryggen zijn standaard voorzien van een bureau, een radio en een eigen badkamer met een douche. Veel kamers bieden uitzicht op zee. Het eigen restaurant serveert regionale specialiteiten en gerechten met vis, schelp- en schaaldieren uit de Noordelijke IJszee. In de lobbybar kunt u terecht voor een drankje. Het personeel kan u helpen met het organiseren van activiteiten zoals vissen, vogels spotten en koningskrab-safari's.

  Omgeving
  - Noordkaap plateau met de Noordkaaphallen
  - Noordkaap museum
  - Excursie per boot naar de vogelrots Gjesværstappan met de grootste kolonie papegaaiduikers
  - Boottochten
  - Zeevissen
  - Nordkapp safari (Deap Sea Rafting)
  - Samenbezoek
  - Wandelen

  Vertoon meer

  Honningsvåg, Noordkaap excursie

  Geniet van de tour door het winterse landschap, op weg naar het noordelijkste puntje van het vaste land van Europa, met de Noordkaap als bestemming. Onderweg rijdt u d ...

  Geniet van de tour door het winterse landschap, op weg naar het noordelijkste puntje van het vaste land van Europa, met de Noordkaap als bestemming. Onderweg rijdt u door een adembenemend landschap met fjorden, de eindeloze oceaan en kliffen. Bij de Noordkaap kunt u de mooiste foto's maken, met uitzicht over het bergplateau en de oceaan. Ook kunt u hier een film bekijken over de Noordkaap, met prachtige beelden van de omgeving in de verschillende seizoenen. Vanuit Honningsvåg wordt deze excursie georganiseerd.

  De volgende onderdelen zijn bij deze excursie inbegrepen:
  • Heen- en terugreis Honningsvåg - Noordkaap.
  • Entreeticket voor de Noordkaap en de 'North Cape Hall'.
  • Toegang tot de film (inclusief toegang tot tentoonstelling, 'Cave of Lights' en alle faciliteiten).
  Optioneel: bezoek aan galeries, giftshops en de lokale kerk.

  De totale duur van de excursie is ongeveer 3 uur

  Vertoon meer

  Honningsvåg

  Honningsvåg ligt in een baai op het eiland Magerøya. Sinds juni 1999 is het eiland verbonden met het vasteland door de Noordkaaptunnel. Deze tunnel is 6875 meter lang ...

  Honningsvåg ligt in een baai op het eiland Magerøya. Sinds juni 1999 is het eiland verbonden met het vasteland door de Noordkaaptunnel. Deze tunnel is 6875 meter lang en daalt met een helling van 10% tot een diepte van 212 meter onder de Magerøysundet. De haven van Honningsvåg ligt mooi beschut en is een belangrijke visserij- en cruisehaven. De visindustrie is hier samen met het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. De witte, houten neogotische kerk van 1884 is het enige gebouw dat gespaard bleef toen de terugtrekkende Duitse troepen in 1944 verder alles platbrandden. De Wederopbouw was pas in 1969 voltooid. De plaats zelf stelt eigenlijk niet veel meer voor dan een lange hoofdstraat met enkele winkels. In de zomer kunt u ook de inheemse Sami-bevolking ontmoeten voordat u getuige bent van de middernachtzon

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 11:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 14:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 05:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 05:45 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Tromsø

  Dag 6 - 7
  Na een dag aan boord van de Hurtigruten, komt u 's avonds laat aan bij de kade van Tromsø. U verblijft 2 nachten in het Scandic Ishavs hotel op basis van logies/ontbijt. Tromsø is de stad van het noorderlicht en een echte studentenstad. Bezoek een museum of de imposante IJszee-kathedraal. U kunt uiteraard ook gaan shoppen in de gezellige winkelstraat, maar het meest bijzonder is het om een echte winterexcursie te boeken. Denk hierbij aan een bezoek aan een huskyfarm, hondensledetocht, sneeuwscootertocht of een ritje met de rendierslee. Tromsø beschikt over trendy bars, sfeervolle cafés en goede restaurants.

  Dag 8
  De reis is tot een einde gekomen. Na het ontbijt wordt u met een transfer naar het vliegveld in Tromsø gebracht. Vanuit Tromsø vliegt u via Oslo of Kopenhagen weer terug naar Amsterdam.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Ontbijt

  Tromsø, Scandic Ishavshotel

  Het Scandic Ishavshotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het Parijs van het Noorden. Met zijn unieke ligging aan de kade, kijkt men uit over de haven, Ishavskatedraa ...

  Het Scandic Ishavshotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het Parijs van het Noorden. Met zijn unieke ligging aan de kade, kijkt men uit over de haven, Ishavskatedraal en Tromsdalen.

  Accommodatie
  Het hotel beschikt over 180 kamers. De kamers en suites zijn van hoge internationale standaard, bijna elke kamer heeft een prachtig uitzicht. Het restaurant heeft een elegante mix van een "cafe" en een "a la carte restaurant".
  Het hotel heeft ook twee barretjes, "Galleriet bar" en "Skibsbroen bar". Beiden liggen aan de mond van de fjord met een fantastisch uitzicht over de Ishavskathedraal en de Tromsø brug.

  Omgeving
  - Tromsø-brug
  - Ishavskathedraal (ijszee kathedraal)
  - Polaria museum
  - Fjellheisen
  - Artmuseum of Northern Norway
  - Tromsø Cityhall

  In de winter kunt u vanuit Tromsø allerlei activiteiten doen:
  - Hondensledetocht
  - Sneeuwscootertocht
  - Noorderlichtsafari
  - Rendiersledetocht
  - Walvissafari
  - Ribboatsafari
  - Sami cultuur

  Vertoon meer

  Vlucht Tromsø - Oslo - Amsterdam

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2021 Prijs per persoon op basis van 2 personen
December - april € 1.942,50


Inclusief & Exclusief

In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen. Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.
!
Het is pas vanaf half december mogelijk om te overnachten in het ijshotel. Gaat u eerder op reis, dan zal u een extra nacht in het Scandic Hotel Alta verblijven.

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
Verblijf in de genoemde accommodaties op basis van logies en ontbijt
Genoemde excursies (Hondensledetocht, sneeuwscootertocht en excursie Noordkaap)
Genoemde transfers
Bijdrage SGR € 5,- per boeking
Uitgebreide reisbeschrijving van Norge Reiser

Exclusief
- Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden
Maaltijden aan boord van het schip tijdens de overtochten kunnen wij bijboeken