Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap Sirius: van Alta naar Tromsø

Noorderlicht Hutigruten Noordkaap Sirius: van Alta naar Tromsø

vlieg Amsterdam-Oslo-Alta
vlieg Amsterdam-Oslo-Alta

U vliegt op zondag van Amsterdam via Oslo naar Alta. De vlucht is met SAS van 12.45-14.30 / 15.50-17.50 uur.


Alta, Holmen Husky
Alta, Holmen Husky

Op de luchthaven staat een transfer klaar die u naar uw accommodatie Holmen Husky brengt. U verblijft 2 nachten in een geweldige tipitent bij Holmen Husky. Deze tipitenten zijn gemaakt van hout en hebben een groot deel van glas, waardoor u met een beetje geluk zelfs vanuit uw bed het noorderlicht kunt zien.


Hondensledetocht Alta
Hondensledetocht Alta

Vandaag staat er een hondensledetocht op het programma. Met de enthousiaste husky's zal u een 2,5 uur durende tocht maken.


Sneeuwscootertocht Alta
Sneeuwscootertocht Alta

's Ochtends na het ontbijt wordt u door een transfer van Holmen Husky naar Sorrisniva gebracht. Hier heeft u een 2,5 uur durende sneeuwscootertocht.


IJshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *
IJshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *

De nacht brengt u door in het IJshotel Sorrisniva in Alta. Dit hotel is gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden.


Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen
Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen

Na het ontbijt wordt u met een transfer van het IJshotel Sorrisniva naar het centrum van Alta gebracht. Om 14.30u gaat u met de bus naar Honningsvåg, uw overnachtingsplaats. U verblijft 2 nachten in het Scandic Bryggen te Honningsvåg.


Honningsvåg, Noordkaap excursie
Honningsvåg, Noordkaap excursie

Dag 5 heeft u een excursie naar de Noordkaap. Met de bus wordt u naar de Noordkaap gebracht en u heeft toegang tot het Museum Noordkaap.


Hurtigruten Haven Honningsvåg
Hurtigruten Haven Honningsvåg

Vandaag dient u vroeg op te staan, want om 05.45u vertrekt u met de Hurtigruten richting Tromsø. Dezelfde avond om 23.45u komt u aan in Tromsø.


Tromsø, Scandic Ishavshotel
Tromsø, Scandic Ishavshotel

Na een dag aan boord van de Hurtigruten, komt u 's avonds laat aan bij de kade van Tromsø. U verblijft 2 nachten in het Scandic Ishavs hotel op basis van logies/ontbijt. Tromsø is de stad van het noorderlicht en een echte studentenstad. Bezoek een museum of de imposante IJszee-kathedraal. U kunt uiteraard ook gaan shoppen in de gezellige winkelstraat, maar het meest bijzonder is het om een echte winterexcursie te boeken. Denk hierbij aan een bezoek aan een huskyfarm, hondensledetocht, sneeuwscootertocht of een ritje met de rendierslee. Tromsø beschikt over trendy bars, sfeervolle cafés en goede restaurants.


Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam
Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam

De reis is tot een einde gekomen. Na het ontbijt wordt u met een transfer naar het vliegveld in Tromsø gebracht. Vanuit Tromsø vliegt u via Oslo of Kopenhagen weer terug naar Amsterdam.


Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap Sirius

Een mooie combinatie: Alta, Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap en niet te vergeten een overnachting in het IJshotel Sorrisniva!
In de wintermaanden kan het erg donker worden in het hoge noorden, maar zelfs tijdens de donkerste dagen is het elke dag nog wel een paar uur licht en schemer.
Deze noorderlicht Hurtigruten reis is een fantastische en onvergetelijke ervaring! In dit noordelijkste deel van Noorwegen en Europa beleef je de Arctic als in een droom.

Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap - geplande reis

Vertrek op zondag
• Heenreis: Vanuit Amsterdam vliegt u, via Oslo, naar Alta
• In Alta verblijft u 2 nachten in een tipi bij Holmen Husky
Hondensledetocht
Sneeuwscootertocht
• U verblijft 1 nacht in het ijshotel Sorrisniva
• 2 nachten in het Scandic Bryggen te Honningsvåg + excursie Noordkaap
• U bent 1 dag aan boord van de Hurtigruten
• 2 nachten in het Scandic Ishavs hotel te Tromsø
• Terugreis: Vanuit Tromsø vliegt u, via Oslo, terug naar Amsterdam

Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap - uw accommodaties

Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan haar gasten aan. Holmen Husky Lodge combineert het buitenleven en comfort op een unieke manier. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter bij de natuur! ​De tipi's zijn voorzien van een 2 persoonsbed en houtgestookte kachel.​ In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

Daarna verblijft u 1 nacht in het Iglo hotel in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Het hotel is gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden. 

Honningsvåg Scandic Bryggen, centraal gelegen in Honningsvåg dicht bij de haven.

Tromsø Scandic Ishavs hotel is een centraal gelegen hotel in Tromsø, ook wel bekend als het Parijs van het Noorden. Met zijn unieke ligging aan de kade kijkt u uit over de haven, Ishavskathedraal en Tromsdalen.

Prijslijst Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap Sirius: van Alta naar Tromsø (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
December t/m april Dagtraject hurtigruten
Reissom per persoon in € 1940

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies ontbijt

✓  Dag aan boord van de Hurtigruten 

  Genoemde excursies (Hondensledetocht, sneeuwscootertocht en excursie Noordkaap)

✓  Genoemde transfers

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden (ontbijt/diner Hurtigruten toeslag: € 89,00 per persoon per dag)

! Excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard

Let op! Het is pas vanaf half december mogelijk om te overnachten in het ijshotel. Gaat u eerder op reis, dan zal u een extra nacht in het Scandic Hotel Alta verblijven.