Noorderlicht Spitsbergen winterreis Borg, 6-daagse reis

Noorderlicht Spitsbergen winterreis Borg, 6-daagse reis


Vlieg Amsterdam-Oslo
Vlieg Amsterdam-Oslo

Vertrek op zaterdag of woensdag, beschikbaar tussen 1 oktober 2019 en 31 januari 2020.


Gardermoen, Comfort Hotel RunWay
Gardermoen, Comfort Hotel RunWay

Op de eerste dag vliegt u van Amsterdam naar Oslo, om daar 1 nacht in het Comfort Hotel RunWay te slapen.


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

De volgende ochtend vliegt u op tijd verder van Oslo naar Longyearbyen.


Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,
Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,

Na aankomst in Longyearbyen kunt u op eigen gelegenheid de oude mijnwerkersstad verkennen. Spot Arctische vogels in de directe omgeving of beleef uw eerste kennismaking met een Spitsbergenrendier. Deze nacht verblijft u in het Basecamp Hotel Spitsbergen in Longyearbyen.

De komende dagen bestaan uit verschillende activiteiten in en rondom Longyearbyen. Het Basecamp Hotel Spitsbergen is tijdens 3 van de 4 nachten de uitvalsbasis voor deze activiteiten. Het hotel ligt in het hart van Spitsbergen en geeft u dankzij het materiaalgebruik in het interieur het gevoel dat u in een typische jagershut verblijft.


Sneeuwscootertocht Spitsbergen
Sneeuwscootertocht Spitsbergen

Na het ontbijt begint uw dag met een sneeuwscootertocht van ongeveer 4 uur lang. U vertrekt om 8:30u, zodat u de magie van een donkere poolnacht vanaf de sneeuwscooter optimaal kunt beleven. De gids haalt u op bij het hotel en neemt u mee naar de startplek van de tocht. Hier krijgt u meer uitleg over de sneeuwscootertocht, over de veiligheidsinstructies en over het besturen van een sneeuwscooter. U krijgt hier ook een goede uitrusting om u warm te houden. De donkere nacht lijkt eindeloos en de stilte van het Arctisch gebied is overweldigend. De route wordt bepaald aan de hand van de mogelijkheden, met als doel de magie van een poolnacht, het besturen van een sneeuwscooter, het zien van wilde dieren en plekken met prachtig uitzicht optimaal te beleven. Tijdens de tocht wordt een pauze gehouden, inclusief iets lekker warms te drinken en iets te eten.


Trapper's Station Basecamp Spitsbergen
Trapper's Station Basecamp Spitsbergen

Na de sneeuwscootertocht heeft u nog wat tijd voor uzelf in het Basecamp Hotel. Rond 19:00u wordt u opgehaald voor een nacht in het Trapper's Station. Hiervoor hoeft u niet al uw bagage mee te nemen, de rest kunt u in het hotel achterlaten. Het Trapper's Station ligt ongeveer 10km buiten Longyearbyen. Na aankomst kunt u hier eerst genieten van een 2-gangendiner, terwijl de gids vertelt over de traditionele jacht op Spitsbergen. U overnacht in een tipi-model houten hut, die de stijl heeft van de kleine jachthutjes die je overal over het eiland kunt vinden. De gids blijft 's nachts dichtbij en zal op de uitkijk blijven staan voor ijsberen. Ook de 90 husky's zijn goede waakhonden. U deelt de accommodatie met andere gasten.


Hondensledetocht Spitsbergen
Hondensledetocht Spitsbergen

Na ontbijt in de hut, worden de husky's klaargemaakt voor een hondensledetocht in de Bolter Valley. Als er niet genoeg sneeuw ligt voor een hondensledetocht, maakt u een wandeltocht. Rondom de Trapper's Station is minder lichtvervuiling, dus de kans op het zien van noorderlicht is hier groter dan in Longyearbyen zelf. Spitsbergen is één van de weinige plekken waar het noorderlicht overdag te zien kan zijn. Na de hondensledetocht of wandeling wordt u teruggebracht naar Longyearbyen en verblijft u weer in het Basecamp Hotel.


Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,
Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,

Na de nacht in het Trapper's Station verblijft u de laatste 2 nachten weer in het Basecamp Hotel, op basis van logies ontbijt.


Sneeuwschoenwandelen Spitsbergen
Sneeuwschoenwandelen Spitsbergen

Deze dag kunt u sneeuwschoenwandelen op een van de gletsjers rondom Longyearbyen. Voordat u vertrekt, krijgt u sneeuwschoenen en een hoofdlamp. De gids zal u de technieken van het sneeuwschoenwandelen uitleggen en bepaalt de route aan de hand van het weer en andere omstandigheden. Onderweg kunt u genieten van iets warms te drinken, maar ook van de adembenemende stilte en de donkere omgeving. U heeft een prachtig uitzicht over de Advent Valley en de gids zal vertellen over de periode waarin mijnbouw de belangrijkste activiteit in de stad was.


Svalbard museum Longyearbyen
Svalbard museum Longyearbyen

De laatste ochtend in Longyearbyen heeft u nog de mogelijkheid om het Svalbard Museum te bezoeken. Hier krijgt u een goed beeld van de geschiedenis en de natuur van Spitsbergen.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

U vliegt 's middags weer via Oslo terug naar Amsterdam. Op de terugweg kan dit gewoon in één dag en heeft u geen overnachting in Oslo nodig. Mocht u nog een weekendje Oslo er aan vast willen knopen, is dat ook mogelijk.


Deze reis heeft gegarandeerde vertrekdata als 'internationale groepsreis' (27-8-2019 geüpdate):
Start vanaf Basecamp Hotel, vluchtdagen moeten nog toegevoegd worden bij onderstaande data

  • Oktober; 11, 21 en 28e
  • November; 1, 4 en 29e
  • December; eerst volgende vertrek wordt gegarandeerd
  • Januari; 3, 10, 13 en 31e

Op verzoek kunnen andere vertrekdata worden aangevraagd

Noorderlicht Spitsbergen winterreis 

Spitsbergen is het grootste eiland van Svalbard en het is hier 's winters 24 uur per dag donker. De maan en het Noorderlicht zijn tijdens deze donkere dagen de natuurlijke lichtbronnen. U heeft tijdens deze reis dus 24 uur per dag kans om het Noorderlicht te zien. Omdat 60% van Spitsbergen is bedekt met gletsjers, zal tijdens deze reis een bezoek aan een gletsjer niet ontbreken. 

Noorderlicht Spitsbergen winterreis - geplande reis

Een 6-daagse Noorderlicht Spitsbergen winterreis

Vertrek op zaterdag of op woensdag

  • Heenreis: U vliegt vanaf Amsterdam via Oslo naar Longyearbyen. In Oslo is 1 overnachting gepland.
  • U verblijft 4 nachten op het Arctische eiland Spitsbergen. Tijdens deze dagen zult u een aantal activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een sneeuwscootertocht, een hondensledetocht en een sneeuwschoenwandeling
  • Terugreis: U vliegt vanaf Longyearbyen via Oslo naar Amsterdam.

Noorderlicht Spitsbergen winterreis - uw accommodaties

U verblijft 3 nachten in het Basecamp Spitsbergen:

Het Basecamp Hotel beschikt over 16 kamers en biedt slaapplaatsen voor meer dan 40 personen. Elke kamer is individueel ingericht. Doordat de muren bedekt zijn met verschillende materialen uit het verleden, krijgt u het gevoel alsof u in een echte jagers hut verblijft. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche. Vanuit alle kamers heeft u een prachtig uitzicht over Longyearbyen.

U verblijft 1 nacht in het Trappers Station: 

De thuisbasis van de oude jagers en hun 90 husky's, die u graag willen meenemen door het wilde Arctische landschap. Ondanks dat de husky's luid blaffen, zijn de honden vriendelijk en enthousiast. In het Trappers station zult u verblijven als in de oude tijd. Rendierenhuiden, warme slaapzakken en een openhaardvuur, Trapper's Station biedt u een unieke ervaring. Met een zeer zwak signaal voelt u zich alsof u in de wildernis bent, hoewel u slechts 15 minuten rijden van de stad Longyearbyen bent.


Prijslijst Noorderlicht Spitsbergen winterreis Borg, 6-daagse reis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
1 oktober 2019 tot 31 januari 2020 Vanaf
Reissom per persoon in € 1650

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  1 overnachting in Comfort Hotel RunWay Oslo, 3 overnachtingen in Basecamp Spitsbergen, 1 overnachting in Trapper's Station.

✓  Genoemde excursies (sneeuwscootertocht, hondensledetocht, sneeuwschoenwandeling naar een gletsjer en een museumbezoek).

✓  Maaltijden: 5 x ontbijt en 1 x diner.

Exclusief:

! Transfers van en naar het vliegveld.

! Niet genoemde maaltijden en drankjes.

! Niet genoemde excursies.

! Verzekeringen.

! Uitgaven van persoonlijke aard.