Noorderlicht Spitsbergen winterreis Borg, 5-daagse reis

Noorderlicht Spitsbergen winterreis Borg, 5-daagse reis

vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

Vertrek op zaterdag, beschikbaar tussen 1 oktober 2017 en 31 januari 2018.


Longyearbyen, Basecamp Spitsbergen
Longyearbyen, Basecamp Spitsbergen

Bij aankomst op het vliegveld kunt u de luchthavenbus naar het Basecamp Spitsbergen nemen. U verblijft hier 1 nacht. Na het ontbijt bij Basecamp Spitsbergen maakt u zich klaar voor een sneeuwscootertocht. Daarna heeft u de hele dag om Longyearbyen te ontdekken. U zult om 19.00 uur uw gids ontmoeten, en rijdt samen naar het Trappers Station. Hier krijgt u een 2 gangen diner. Tijdens dit diner vertelt uw gids verhalen over de traditionele jagers in Spitsbergen.

De ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 km lang en uiteraard niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 m hoge Nordenskioldfjellet.


Longyearbyen, Basecamp Spitsbergen
Longyearbyen, Basecamp Spitsbergen

We beginnen de dag met ontbijt in de hut. Als de sneeuwomstandigheden goed zijn, maken we met de husky's een hondensledetocht. Van te voren krijgt u instructies. Doordat het Trapper Station iets buiten de stad ligt heeft u minder last van lichtvervuiling, waardoor u tijdens deze tocht kans heeft om het Noorderlicht te zien. Dit is een van de weinige plaatsen waar u overdag kans heeft om het Noorderlicht te zien. Na de tocht gaan we terug naar Longyearbyen, en checken we in bij Basecamp Spitsbergen, waar u nog 2 nachten verblijft.


Longyearbyen, Basecamp Spitsbergen
Longyearbyen, Basecamp Spitsbergen

De 4e dag gaat u na het ontbijt wandelen op een van de gletsjers dicht bij Longyearbyen. U krijgt een hoofdlamp en sneeuwschoenen. Tijdens deze wandeling kunt u genieten van de adembenemende, donkere stilte, onder het genot van een warm drankje. De laatste dag zult u na het ontbijt bij Basecamp Spitsbergen een bezoek aan het museum brengen, voordat u naar de luchthaven vertrekt.


Noorderlicht Spitsbergen winterreis 

Spitsbergen is het grootste eiland van Svalbard en het is hier 's winters 24 uur per dag donker. De maan en het Noorderlicht zijn tijdens deze donkere dagen de natuurlijke lichtbronnen. U heeft tijdens deze reis dus 24 uur per dag kans om het Noorderlicht te zien. Omdat 60% van Spitsbergen is bedekt met gletsjers, zal tijdens deze reis een bezoek aan een gletsjer niet ontbreken. 

Noorderlicht Spitsbergen winterreis - geplande reis

Een 5-daagse Noorderlicht Spitsbergen winterreis

  • Heenreis: U vliegt vanaf Amsterdam via Oslo naar Longyearbyen.
  • U verblijft 4 nachten op het Arctische eiland Spitsbergen. Tijdens deze dagen zult u een aantal activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een sneeuwscootertocht, een hondensledetocht en een sneeuwschoen wandeling. 
  • Terugreis: U vliegt vanaf Longyearbyen via Oslo naar Amsterdam.

Noorderlicht Spitsbergen winterreis - uw accommodaties

U verblijft 3 nachten in het Basecamp Spitsbergen:

Het Basecamp Hotel beschikt over 16 kamers en biedt slaapplaatsen voor meer dan 40 personen. Elke kamer is individueel ingericht. Doordat de muren bedekt zijn met verschillende materialen uit het verleden, krijgt u het gevoel alsof u in een echte jagers hut verblijft. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche. Vanuit alle kamers heeft u een prachtig uitzicht over Longyearbyen.

U verblijft 1 nacht in het Trappers Station: 

De thuisbasis van de oude jagers en hun 90 husky's, die u graag willen meenemen door het wilde Arctische landschap. Ondanks dat de husky's luid blaffen, zijn de honden vriendelijk en enthousiast. In het Trappers station zult u verblijven als in de oude tijd. Rendierenhuiden, warme slaapzakken en een open haardvuur, Trapper Station biedt u een unieke ervaring. Met een zeer zwak signaal voelt u zich alsof u in de wildernis bent, hoewel u slechts 15 minuten rijden van de stad Longyearbyen bent.


Prijslijst Noorderlicht Spitsbergen winterreis Borg, 5-daagse reis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
01/10/17 - 31/1/18 Vanaf
Reissom per persoon in € 1385

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  3 overnachtingen in Basecamp Spitsbergen, 1 overnachting in Trapper Station.

✓  Genoemde excursies (sneeuwscootertocht, hondensledetocht, sneeuwschoenwandeling naar een gletsjer en een museum bezoek).

✓  Maaltijden: 4 x ontbijt, 1 x lunch en 1 x diner.

Exclusief:

! Transfers van en naar het vliegveld.

! Niet genoemde maaltijden en drankjes.

! Niet genoemde excursies.

! Verzekeringen.

! Uitgaven van persoonlijke aard.