Noorderlicht Vakantie Rigel: Alta met IJshotel

Noorderlicht Vakantie Rigel: Alta met IJshotel

Vlieg Amsterdam-Oslo
Vlieg Amsterdam-Oslo

U vliegt op zondag van Amsterdam via Oslo naar Alta. De vlucht is met SAS van 12.45-14.30 / 15.50-17.50 uur. Indien u niet op zondag vertrekt heeft u een overnachting in Oslo nodig omdat u dan niet op 1 dag naar Alta kunt vliegen.


Alta, Holmen Husky
Alta, Holmen Husky

Na aankomst op het vliegveld in Alta wordt u met een transfer van de luchthaven naar Holmen Husky Lodge gebracht. U heeft hier tijd om uw bagage op te bergen en vervolgens kunt u genieten van een diner. U zal in een Tipi verblijven. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter brengt bij de natuur!


Hondensledetocht Alta
Hondensledetocht Alta

Na het ontbijt bij Holmen Husky zult u in de ochtend een hondensledetocht gaan maken! Deze tocht duurt 2,5 uur. In het begin van de middag zult u met een transfer naar het centrum van Alta worden gebracht. U heeft deze middag vrij, om op eigen gelegenheid bezienswaardigheden te bezoeken. (Noorderlicht Cathedraal, Alta museum of BorealisAlta). Er is deze dag geen diner geregeld, u kunt op eigen gelegenheid in het centrum van Alta uit eten.


Alta, Thon Hotel Alta
Alta, Thon Hotel Alta

U zult 2 nachten verblijven in het Thon hotel Alta o.b.v. logies ontbijt.


Noorderlichtsafari Alta
Noorderlichtsafari Alta

U kan ervoor kiezen vandaag een activiteit bij te boeken (samicultuur, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen) want uw transfer voor de noorderlichtsafari vertrek pas om 17.30 uur. U kunt eerst genieten van een 3 gangen diner in het ijshotel en aansluitend gaat u op jacht naar het noorderlicht. De gids heeft basiskennis van het fotograferen van het noorderlicht en kan u meer vertellen over de cultuur en geschiedenis van Alta.


Sneeuwscootertocht Alta
Sneeuwscootertocht Alta

Na het ontbijt wordt u om 10.45 uur met een transfer opgehaald. Om 11.30 uur zult een 2,5 uur durende sneeuwscootertocht gaan doen. (2 personen per scooter). De middag is verder vrij te besteden, sneeuwschoenen kunt u gratis gebruiken. Om 17.00 tot 21.00 uur krijgt u een 3 gangen diner bij het Sorrisniva IJshotel. U maakt zich klaar voor een bijzondere nacht! U krijgt een warme slaapzak en kussen voor uw overnachting in het ijshotel.


ijshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *
ijshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *

Na het ontbijt bij het IJshotel wordt u met een transfer naar het vliegveld gebracht.


vlieg Alta-Oslo-Amsterdam
vlieg Alta-Oslo-Amsterdam

Om 12.15 uur vliegt u met Norwegian van Alta, via Oslo terug naar Amsterdam. (aankomst 21.00 uur)Winteractiviteiten Noorwegen

Naast het Noorderlicht is er in Noord Noorwegen nog veel meer te beleven, u kunt genieten van de besneeuwde berglandschappen in het bijzondere winterlicht en van de vele outdoor activiteiten.Noorderlicht Vakantie Rigel: Alta met IJshotel

​Alta is de grootste stad van Finnmark en biedt u alles om te kunnen genieten van een heerlijke noorderlicht vakantie. In het winterse Alta komt u in een wereld vol avontuur terecht. Ga mee op hondensledetocht, sneeuwscootersafari, en maak uw noorderlicht-vakantie helemaal compleet met een overnachting in het Sorrisniva Igloo Hotel.

​Noorderlicht vakantie Alta

Alta is de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen en ligt in een gebied met een relatief mild klimaat voor haar breedtegraad. Hier kunt u de cultuur van de Samen van dichtbij ervaren en de beroemde rotstekeningen zien, die als werelderfgoed op de Unescolijst staan. In Alta is het hele jaar door veel te doen. In de winter heeft de regio een aparte sfeer dankzij het bijzondere blauwe licht en het contrasterende landschap van Finnmark. Ga eens op een sneeuwscootersafari of trek er met de hondenslee op uit. Ook was Alta de plaats waar tegen het einde van de negentiende eeuw het allereerste Noorderlichtobservatorium ter wereld werd geopend. Zodoende heeft Alta dan ook haar bijnaam als "Stad van het Noorderlicht" gekregen. In een schitterend landschap, midden in de natuur langs de Altarivier, ligt het bijzondere Sorrisniva Igloo Hotel. Dit is een luxe hotel waar zowel het interieur als het hotel zelf gemaakt zijn van sneeuw en ijs. Ieder jaar opent het hotel ergens in januari, totdat het weer wegsmelt in het voorjaar.

Noorderlicht vakantie Alta - geplande reis 

• Heenreis: Vanuit Amsterdam vliegt u via Oslo naar Alta
let op; vertrek op zondag
• In Alta verblijft u 1 nacht in Holmen Husky op basis van halfpension
Hondensledetocht
• 2 nachten verblijf in het Thon Hotel Alta
Noorderlichtsafari incl 3 gangen diner
Sneeuwscootertocht
• 1 nacht verblijf in het IJshotel Sorrisniva op basis van halfpension
• Terugreis: Vanuit Alta vliegt u, via Oslo, terug naar Amsterdam.

Noorderlicht vakantie Alta - Uw accommodaties

Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun hun gasten. Holmen Husky Lodge combineert het buitenleven en comfort op een unieke manier. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter brengt bij de natuur! ​De tipi's zijn voorzien van een 2 persoonsbed en houtgestookte kachel.​ In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

Het Thon Hotel Alta is één van de beste en nieuwste hotels in de gehele regio (opening mei 2010). Het moderne gebouw telt zes verdiepingen.

Igloo hotel in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Het hotel is gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden.

Prijslijst Noorderlicht Vakantie Rigel: Alta met IJshotel (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode (vertrek op zondag) Op basis van 2 personen
December t/m april Vanaf
Reissom per persoon in € 1595

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Genoemde transfers

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies ontbijt

✓  3x3 gangen diner (Sorrisniva IJshotel en Holmen Husky)

✓  Hondensledetocht

✓  Sneeuwscootersafari

✓  Noorderlichtsafari

✓  Sauna en hottub gebruik bij IJshotel

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden 

! Excursies

! Verzekeringen

! Drinken en uitgaven van persoonlijke aard

Let op! Vanaf 15 december is het pas mogelijk om te overnachten in het ijshotel, gaat u eerder op reis dan zal u een extra nacht in het Scandic hotel verblijven.