Noorderlicht Vakantie Rigel: Alta met IJshotel 5-daagse reis

Rigel, 5-daagse reis

Alta, Holmen Husky
Alta, Holmen Husky

Na aankomst op het vliegveld in Alta wordt u met een transfer van de luchthaven naar Holmen Husky Lodge gebracht. U verblijft hier 1 nacht.


ijshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *
ijshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *

Na het ontbijt bij Holmen Husky Lodge, gaat u per hondenslede naar Sorrisniva. U checkt in en u kunt uw bagage achterlaten in speciale ruimtes in het gebouw naast het ijshotel. In het ijshotel kunt u alleen slapen en een arctisch drankje aan de bar drinken. Alle faciliteiten zitten in het gebouw naast het ijshotel. Als u dat wenst, kunt u vanaf 20.30 uur dineren in één van de beste restaurants van Noord-Noorwegen. Na het diner maakt u zich klaar voor de nacht. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Door de rendiervellen en slaapzakken zult u er prima slapen. Wel wordt aangeraden om thermo-ondergoed en een muts te dragen gedurende de nacht.


Alta, Bjørnfjell Mountain Lodge
Alta, Bjørnfjell Mountain Lodge

Na het ontbijt gaat u per sneeuwscooter naar Bjørnfjell, waar u 2 nachten verblijft. Bjørnfjell ligt naast de skipistes in Alta. Op de laatste dag wordt u na het ontbijt met een transfer naar de luchthaven in Alta gebracht.Winteractiviteiten Noorwegen

Naast het Noorderlicht is er in Noord Noorwegen nog veel meer te beleven, u kunt genieten van de besneeuwde berglandschappen in het bijzondere winterlicht en van de vele outdoor activiteiten.Noorderlicht Vakantie Rigel: Alta met IJshotel

​Alta is de grootste stad van Finnmark en biedt u alles om te kunnen genieten van een heerlijke noorderlicht vakantie. In het winterse Alta komt u in een wereld vol avontuur terecht. Ga mee op hondensledetocht, sneeuwscootersafari, maak een skitocht of sneeuwschoenwandeling en maak uw noorderlicht-vakantie helemaal compleet met een overnachting in het Sorrisniva Igloo Hotel.

​Noorderlicht vakantie Alta - Alta

Alta is de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen en ligt in een gebied met een relatief mild klimaat voor haar breedtegraad. Hier kunt u de cultuur van de Samen van dichtbij ervaren en de beroemde rotstekeningen zien, die als werelderfgoed op de Unescolijst staan. In Alta is het hele jaar door veel te doen. In de winter heeft de regio een aparte sfeer dankzij het bijzondere blauwe licht en het contrasterende landschap van Finnmark. Ga eens op een sneeuwscootersafari of trek er met de hondenslee op uit. Ook was Alta de plaats waar tegen het einde van de negentiende eeuw het allereerste Noorderlichtobservatorium ter wereld werd geopend. Zodoende heeft Alta dan ook haar bijnaam als "Stad van het Noorderlicht" gekregen. In een schitterend landschap, midden in de natuur langs de Altarivier, ligt het bijzondere Sorrisniva Igloo Hotel. Dit is een luxe hotel waar zowel het interieur als het hotel zelf gemaakt zijn van sneeuw en ijs. Ieder jaar opent het hotel ergens in januari, totdat het weer wegsmelt in het voorjaar.

Noorderlicht vakantie Alta - Uw accommodaties

Holmen Husky Lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun hun gasten. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter bij de natuur!
​De tipi's zijn voorzien van een 2-persoons bed en houtgestookte kachel.
​Bij een overnachting kunt u ervoor kiezen om ook een spa-pakket af te sluiten (bij sommige pakketten al inbegrepen).
​Holmen Husky Lodge beschikt over een sauna en jacuzzi.
​In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

Het Igloo hotel ligt in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000 m2 en alles is gemaakt van ijs en sneeuw.
Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Het hotel is gedecoreerd met diverse ijssculpturen.
De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden. Naast het ijshotel ligt het service centrum. In dit centrum zitten een restaurant, kleedruimtes, toiletten, douches, sauna, 2 hottubs, receptie en een souvenirwinkel.
Elke avond kunt u dineren in een van de twee restaurants vanaf 20.30 uur. U kunt kiezen uit een buffet of a la carte restaurant. De sauna is elke ochtend om 07.00 uur warm.

Bjørnfjell
Elke bungalow beschikt over een ruime badkamer, een woonkeuken en een open haard. Elke woning heeft een privé terras.Elke accommodatie is ongeveer 35m2 groot en heeft 2 tot 6 slaapplaatsen. een 2-persoons bed, 2 enkele bedden en een slaapbank. In de winter kunt u uiteraard gebruik maken van de skipistes, sneeuwschoenen en het klimpark.

Noorderlicht vakantie - Noorderlicht

In de winter, met name in het gebied ten noorden van de poolcirkel, is bij helder weer het noorderlicht, poollicht of ‘Aurora Borealis', te zien. Dit fascinerende natuurfenomeen wordt vaak verward met de middernachtzon, maar het zijn twee totaal verschillende verschijnselen. Terwijl gedurende de middernachtzon de zon 's nachts niet onder gaat (op de Noordkaap: van 13 mei tot 29 juli, in Bodø: van 4 juni tot 8 juli) is het noorderlicht juist voornamelijk voor in de winter zichtbaar. De ‘mørkeperiode' (donkere tijd of poolnacht), wanneer het noorden een continue schemering kent, duurt in Tromsø van eind november tot half januari en op de Noordkaap zelfs van half november tot eind januari! Door het magnetisch veld van de aarde botsen de gasatomen. De energie van zo'n botsing wordt omgezet in licht en vele botsingen bij elkaar zorgen voor het ontstaan van aurora's. Dat het poollicht juist bij de polen te zien is hangt samen met het aardmagnetisch veld. Dit veld duwt zonnedeeltjes die bij de evenaar arriveren richting het noorden of het zuiden, en pas bij de polen kunnen ze de aarde dicht genoeg naderen om in de atmosfeer terecht te komen. De stroom van zonnedeeltjes waarmee de aarde wordt gebombardeerd wordt de zonnewind genoemd. Soms zijn er weinig deeltjes op andere momenten is er een echte deeltjesstorm. Deze verschillen hangen af van de zonneactiviteit die een cyclus van 11 jaar kent. De laatste keer was dit in 2011 dus in 2022 is het weer op een hoogtepunt. De kleuren zijn afhankelijk van de hoogte in de dampkring en de soorten gas. Groenig poollicht ontstaat op zo'n 100 km boven de aarde en rode aurora's op meer dan 300 km hoogte. Zuurstofatomen zorgen voor rode en groene verkleuring, stikstofatomen voor een paarse of rode gloed, resultaat; een wonderlijk kleurenspel aan de heldere poolhemel.

Prijslijst Noorderlicht Vakantie Rigel: Alta met IJshotel 5-daagse reis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
02-01-2018 t/m 08-04-2018 Vanaf
Reissom per persoon in € 1625

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies ontbijt

  Genoemde excursies (hondensledetocht en sneeuwscootertocht)

✓  Genoemde transfers

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden 

! Excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard

Let op! Vanaf begin januari is het pas mogelijk om te overnachten in het ijshotel, gaat u eerder op reis dan zal u een extra nacht in het Scandic hotel verblijven.