Noorderlichtreis Groenland, 14 dagen per World Explorer

Reisbeschrijving Noorderlichtreis Groenland


M/S World Explorer
M/S World Explorer

132 passagiers
65 hutten

Lengte 101,1m
Bouwjaar 1976
Snelheid 12 knopen


vlieg Amsterdam-Reykjavik
vlieg Amsterdam-Reykjavik

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Reykjavik. Wij helpen u graag bij het uitzoeken en het eventueel boeken van een vlucht.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

U komt 's ochtends aan in de IJslandse hoofdstad Reykjavik, 's werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad. U heeft de hele dag de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. De volgende dag (in de middag) stapt u aan boord van het schip en begint uw expeditie. Maak u klaar voor een geweldig avontuur!


Dag 3 - Verkennen van de Vestfjords
Dag 3 - Verkennen van de Vestfjords

Elke regio van IJsland heeft zijn eigen aantrekkingskracht voor natuur-, vogel- en geschiedenisliefhebbers. Maar ook de weinig bezochte Vestfjords (Westfjords), waar het land op de meest dramatische manier de zee ontmoet, is geen uitzondering. Het verkennen van dit ruige schiereiland aan de afgelegen noordwestelijke punt van het land, biedt adembenemende uitzichten op bergen, fjorden en torenhoge kliffen. Als we geluk hebben en de omstandigheden het toelaten, varen we misschien langs Látrabjarg, de grootste klif van Europa, vol met papegaaiduikers, zeekoeten en meer. Een andere mogelijke bestemming is het schilderachtige eiland Flatey, waar een replica van het grootste middeleeuwse manuscript van IJsland, Flateyjarbók, kan worden bekeken in de bibliotheek. De kerk hier heeft muurschilderingen die het leven op het eiland symboliseren, waaronder één van Jezus die een klassieke IJslandse trui draagt.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

Terwijl we naar het noorden varen over de Straat van Denemarken, zal het expeditieteam u voorbereiden op de avonturen die op u staan te wachten. Leer meer over de legendarische geschiedenis en politiek van het Noordpoolgebied, de fascinerende natuur, geologie en de ongelooflijke bezienswaardigheden die u binnenkort zult ontdekken. Het team zal ook op zoek gaan naar walvissen. Ook kunt u genieten van de zeevogels die rond het schip vliegen.


Scoresby Sund, Oost-Groenland
Scoresby Sund, Oost-Groenland

Tijdens uw tour langs de afgelegen noordoostkust van Groenland, zult u genieten van Zodiac-cruises en kustbezoeken aan verschillende locaties. We zullen ook de grazende muskusossen in de gaten houden, want 40 procent van de muskusossen populatie in de wereld woont in het Noordoost-Groenland Nationaal Park. Zeilend door de spectaculaire Scoresbysund, de geboorteplaats van vele ijsbergen, ziet u meteen waarom sommigen zeggen dat dit het mooiste fjordensysteem op de planeet is. Plaatsen als Frederiksdal en Sydkap bieden mogelijkheden om de kleurrijke toendra en de overblijfselen van oude Thule-nederzettingen te verkennen. Ook bezoeken we de meest noordelijke gemeenschap van Oost-Groenland, Ittoqqortoormiit, waar u tijd kunt doorbrengen met de Inuit-mensen en waar u kunt leren over hun manier van leven. Misschien heeft u gelukt en ziet u het noorderlicht als de lucht helder is. Dieper in in de fjord, biedt Røde Øya een schilderachtige locatie om de hemelsblauwe bergen tegen opvallende rode zandstenen kliffen te bewonderen. Prachtige vergezichten wachten ook op Kong Oscar Fjord, met mogelijke landingen op Ella Øya, bekend om zijn ruige kliffen, met ijs bedekte wateren en bloemrijke Botanikerbugt, op Ymer Øya.


Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland
Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

Terwijl het arctische avontuur ten einde loopt, kunt u nog deelnemen aan een presentatie van onze experts aan boord, kunt u foto's delen met mede-reizigers, kunt u een ijscocktail drinken in de bar of kunt u een film kijken. Activiteiten genoeg op zee! Uiteraard staat het expeditieteam ook voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u op dieren in het wild te wijzen.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Aan het einde van de reis stapt u weer uit in Reykjavik. Als u na de expeditie een accommodatie heeft geboekt, bieden wij een transfer naar een centrale locatie in de binnenstad zodat u nog wat tijd in deze hoofdstad kunt doorbrengen. U zult verbaasd zijn over de diversiteit van de bezienswaardigheden die Reykjavik te bieden heeft. Mocht u geen overnachting in Reykjavik hebben bijgeboekt, dan dient u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Reykjavik te komen voor uw terugvlucht naar Amsterdam.


vlieg Reykjavik-Amsterdam
vlieg Reykjavik-Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid terug van Reykjavik naar Amsterdam. Wij helpen u graag bij het regelen en boeken van deze terugvlucht.


Kajakken Groenland
Kajakken Groenland

Kajakken Groenland is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Arctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en arctische dieren.


Peddelen Groenland
Peddelen Groenland

Bij de excursie peddelen Groenland verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


LET OP: De geplande route naar Groenland wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

  19 september - 2 oktober 2020

Noorderlichtreis Groenland - Highlights 

  • Zoeken naar iconische arctische dieren in het wild, zoals ijsberen, muskoxen en walvissen
  • Wandel door de toendra, bezoek een Inuit-gemeenschap en verken een adembenemend fjordensysteem in Oost-Groenland
  • Bewonder de dramatische bergen en vogelkliffen van de oudste regio van IJsland
  • Bekijk eventueel het betoverende noorderlicht (aurora borealis)
  • Cruise in a Zodiac om verschillende landschappen te verkennen


Noorderlichtreis Groenland

Tijdens deze noorderlichtreis naar Groenland krijgt u de mooiste dingen te zien. U kunt genieten van uitzichten op 's werelds grootste fjordensysteem Scoresby Sund, de fascinerende woonplaatsen van de Inuït verkennen, kennismaken met de bewoners van Ittoqqortoormiit en u heeft een kans op het zien van het noorderlicht. Als het noorderlicht zich in Groenland laat zien, behoort het vaak tot de meest levendige vertoningen van het noorderlicht ter wereld. 
We zullen ook op zoek gaan naar grazende muskoxen in Noordoost-Groenland Nationaal Park. We zeilen door het spectaculaire Scoresbysund, de geboorteplaats van vele ijsbergen en een van de mooiste fjordensystemen op de planeet. Mogelijke landingsplekken zijn: Blomsterbugten, C. Hofmann Halvø, Denmark Island, Holm Bay & Ella Island, Ittoqqortoormiit, Rødefjord, Scoresby Sund en Sydkap.


Bij te boeken activiteiten

Kajakken

Peddelen

Prijslijst Noorderlichtreis Groenland, 14 dagen per World Explorer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs prijs per persoon 19 september - 2 oktober 2020
3 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 6.600
2 persoons infinity suite 9.000
2 persoons veranda suite 9.000
2 persoons superior suite 9.810
2 persoons deluxe suite 10890
2 persoons eigenaars suite 11790
Bij te boeken activiteiten:
Peddelen 170
Kajakken 610

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen.

Bier en wijn tijdens het diner.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Rubberlaarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Fooien.

 Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

Cruise passagiersbelasting

Eén overnachting in een hotel in Reykjavik, inclusief ontbijt, voorafgaand aan de scheepsreis.

Transfer van het hotel naar de luchthaven in Reykjavik op de dag van inschepen.

Transfer van het vliegveld naar het hotel in Reykjavik op de dag van ontschepen.


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten.

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.

! Transfers tussen vliegveld en hotel op de dagen van aankomst en vertrek.