Noorderlichtreis Naos: Zweeds en Noors Lapland

Naos, 8-daagse reis


Bjorkliden, Fjället hotel
Bjorkliden, Fjället hotel

Na aankomst in Kiruna wordt u door een transfer naar Bjorkliden gebracht. Hier verblijft u 3 nachten op basis van logies ontbijt. Vanuit Bjorkliden worden allerlei excursies georganiseerd. Deze excursies zullen voornamelijk in het Abisko National Park worden uitgevoerd.


Narvik, Scandic Narvik Hotel
Narvik, Scandic Narvik Hotel

De 4e dag gaat u op eigen gelegenheid naar het station en zult in de middag de trein naar Narvik nemen. Hier komt u eind van de middag aan. U haalt uw huurauto op en verblijft 1 nachtje in het Scandic Narvik op basis van logies ontbijt.


SVOLVÆR, SCANDIC HOTEL SVOLVÆR
SVOLVÆR, SCANDIC HOTEL SVOLVÆR

U komt aan in Svolvær, waar u 3 nachten verblijft in het Scandic Svolvær hotel, op basis van ontbijt. Op de laatste dag rijdt u met uw huurauto naar de luchthaven Harstad/Narvik Evenes, waar u uw huurauto inlevert en de vlucht via Oslo naar Amsterdam neemt.


Laukvik, Polarlightcenter appartement *
Laukvik, Polarlightcenter appartement *

Tijdens uw verblijf op de Lofoten brengt u een bezoek het Polarlightcentre te Laukvik voor een interessante lezing over het noorderlicht. Dag en tijd spreekt u met Rob en Threes af. Verder zijn hier tal van excursiemogelijkheden naar de schilderachtige vissersplaatsjes Å, Reine, Henningsvær, Stamsund en/of Kabelvåg. Onderweg kunt u dan genieten van de adembenemende natuur met de uit zee oprijzende bergwanden en de spitse, met sneeuw bedekte toppen.Winteractiviteiten Zweden

Zweden kent net als Noorwegen en Finland een lange traditie als het om wintersport gaat. Zowel skiën als langlaufen behoren vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.Winteractiviteiten Noorwegen

Naast het Noorderlicht is er in Noord Noorwegen nog veel meer te beleven, u kunt genieten van de besneeuwde berglandschappen in het bijzondere winterlicht en van de vele outdoor activiteiten.Noorderlichtreis Naos: Zweeds en Noors Lapland 8 dagen

Wilt u graag het Noorderlicht zien? Kunt u niet kiezen tussen Zweeds en Noors Lapland? Dan is deze noorderlichtreis een echte aanrader! U vliegt de heenreis naar Zweden, en de terugreis vanuit Noorwegen. De Lofoten kunt u op een ontspannen manier ontdekken per huurauto.

Vertrek op zondag.

​Zweeds en Noors Lapland noorderlichtreis - Bjorkliden

Hotell Fjället**** ligt 250 km boven de poolcirkel, in Björkliden. Hier kunt u tot aan de voordeur skiën en genieten van het uitzicht op het dal Lapporten. De modern ingerichte kamers hebben verwarming en een flatscreen-tv. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer.
Ook biedt Bjorkliden verschillende excursies aan zoals sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelen, hondensledetocht, ijsklimmen, crosscountryskiing en excursies naar het Noorderlicht. Deze meeste excursies zullen plaatsvinden in het Abisko National Park.

​Zweeds en Noors Lapland noorderlichtreis - Svolvær

​Svolvær is een uitstekend uitgangspunt voor het maken van trips naar het zuidelijkste puntje van de Lofoten - het plaatsje Å, het historische vissersdorp Henningsvær en de Vesterålen.

​Zweeds en Noors Lapland noorderlichtreis - Noorderlicht

In de winter, met name in het gebied ten noorden van de poolcirkel, is bij helder weer het noorderlicht, poollicht of ‘Aurora Borealis', te zien. Dit fascinerende natuurfenomeen wordt vaak verward met de middernachtzon, maar het zijn twee totaal verschillende verschijnselen. Terwijl gedurende de middernachtzon de zon 's nachts niet onder gaat (op de Noordkaap: van 13 mei tot 29 juli, in Bodø: van 4 juni tot 8 juli) is het noorderlicht juist voornamelijk voor in de winter zichtbaar. De ‘mørkeperiode' (donkere tijd of poolnacht), wanneer het noorden een continue schemering kent, duurt in Tromsø van eind november tot half januari en op de Noordkaap zelfs van half november tot eind januari!

Door het magnetisch veld van de aarde botsen de gasatomen. De energie van zo'n botsing wordt omgezet in licht en vele botsingen bij elkaar zorgen voor het ontstaan van aurora's. Dat het poollicht juist bij de polen te zien is, hangt samen met het aardmagnetisch veld. Dit veld duwt zonnedeeltjes die bij de evenaar arriveren richting het noorden of het zuiden, en pas bij de polen kunnen ze de aarde dicht genoeg naderen om in de atmosfeer terecht te komen. De stroom van zonnedeeltjes waarmee de aarde wordt gebombardeerd wordt de zonnewind genoemd. Soms zijn er weinig deeltjes op andere momenten is er een echte deeltjesstorm. Deze verschillen hangen af van de zonneactiviteit die een cyclus van 11 jaar kent. De laatste keer was dit in 2011, dus in 2022 is het weer op een hoogtepunt. De kleuren zijn afhankelijk van de hoogte in de dampkring en de soorten gas. Groenig poollicht ontstaat op zo'n 100 km boven de aarde en rode aurora's op meer dan 300 km hoogte. Zuurstofatomen zorgen voor rode en groene verkleuring, stikstofatomen voor een paarse of rode gloed, resultaat; een wonderlijk kleurenspel aan de heldere poolhemel.

 

Prijslijst Noorderlichtreis Naos: Zweeds en Noors Lapland (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
51/09/17-15/04/18 (vertrek op zondag) Vanaf
Reissom per persoon in € 1315

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Huurauto VW Golf of gelijkwaardig. Inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, diefstalverzekering, lokale belastingen, wegenservice vanuit verhuurder, tolvignet, NoRisk Garantie en afkoop annuleringskosten

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies ontbijt

✓  Noorderlicht lezing

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden

! One-way Rental Fee (ca. NOK 875 ter plaatse te voldoen)

! Niet genoemde excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard