Noordkaap

Noordkaap

Op het Noordkaap plateau staat u op 71º10'21'' noorderbreedte. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te bedenken dat de Noordpool nog 2080 kilometer verderop ligt! De afstand van de Noordkaap naar Amsterdam is hemelsbreed trouwens 2340 km.

Hoewel de Noordkaap niet helemaal het meest noordelijke puntje van Europa is, is het wel een bijzondere bestemming. Op het Noordkaap plateau staat een monument in de vorm van een globe. 's Zomers kunt u hier genieten van de middernachtzon: een indrukwekkende ervaring om 24 uur per dag licht te ervaren!

Ook in de winter is een bezoek aan de Noordkaap een bijzondere ervaring. De ruige omgeving is bedekt met sneeuw en u heeft kans op het zien van noorderlicht! Ook is tijdens de winter het omgekeerde aan de hand van de middernachtzon: de zon komt dan niet boven de horizon uit. Het is echter niet de hele dag volledig donker, gedurende 4 uur per dag is er sprake van schemer.

Bekijk hieronder onze reizen waarin de Noordkaap als bestemming voorkomt.

Hurtigruten excursies dag 8

Excursiemogelijkheden dag 8Hurtigruten excursies dag 6

Excursiemogelijkheden dag 6Noorwegen en Spitsbergen reis, 12 dagen per ms Spitsbergen

Deze reis zal gemaakt worden met het ms Spitsbergen. Tijdens deze unieke 12-daagse reis krijgt u de kans om zowel de prachtige, gevarieerde Noorse kust als het magische Spitsbergen te bezoeken. De reis begint in de historische stad Bergen, die ook wel bekend staat als de 'poort naar de fjorden'. U kunt genieten van een omgeving met begroeide heuvels, hoge bergen, krachtige watervallen en charmante dorpjes. Een stuk noordelijker kunt u nog meer ongerept natuurschoon bewonderen op eiland Sommarøy en een dag later bereikt u de Noordkaap. We steken de Noordelijke IJszee over, op weg naar de laatste bestemming van deze fantastische reis: Spitsbergen! Tijdens de oversteek proberen we aan land te gaan op het geïsoleerde eiland Bjørnøya.