Noordkaap

Noordkaap

Op het Noordkaap plateau staat u op 71ยบ10'21'' noorderbreedte. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te bedenken dat de Noordpool nog 2080 kilometer verderop ligt! De afstand van de Noordkaap naar Amsterdam is hemelsbreed trouwens 2340 km.

Hoewel de Noordkaap niet helemaal het meest noordelijke puntje van Europa is, is het wel een bijzondere bestemming. Op het Noordkaap plateau staat een monument in de vorm van een globe. 's Zomers kunt u hier genieten van de middernachtzon: een indrukwekkende ervaring om 24 uur per dag licht te ervaren!

Ook in de winter is een bezoek aan de Noordkaap een bijzondere ervaring. De ruige omgeving is bedekt met sneeuw en u heeft kans op het zien van noorderlicht! Ook is tijdens de winter het omgekeerde aan de hand van de middernachtzon: de zon komt dan niet boven de horizon uit. Het is echter niet de hele dag volledig donker, gedurende 4 uur per dag is er sprake van schemer.

Bekijk hieronder onze reizen waarin de Noordkaap als bestemming voorkomt.

Hurtigruten excursies dag 6

Excursiemogelijkheden dag 6Hurtigruten excursies dag 8

Excursiemogelijkheden dag 8Bergen–Spitsbergen, 14 dagen per ms Spitsbergen

Combineer een reis langs de Noorse fjordenkust met de wildernis van Spitsbergen, het grootste eiland in de Svalbard Archipel.Noorwegen, Moermansk en Franz Josef Land, 15 dagen per ms Spitsbergen

Een bijzondere expeditie Noorwegen, Moersmansk en Franz Josef Land per ms Spitsbergen. Dit is een expeditie waarbij weer, wind en ijscondities het uiteindelijke reisplan bepalen. Vaar voorbij de 80° in het Arctische gebied van o.a. Rusland. Franz Josef land heeft altijd al de sterke avonturiers aangetrokken en u kunt nu zelf voet aan land zetten waar Nansen en Johansen hun winter hebben doorgebracht. Ga op zoek naar de ijsberen die hier rondzwerven in hun natuurlijke omgeving en voel de kou van de Noordpool!Noorwegen en Spitsbergen reis, 12 dagen per ms Spitsbergen

Deze reis zal gemaakt worden met het ms Spitsbergen. Tijdens deze unieke 12-daagse reis krijgt u de kans om zowel de prachtige, gevarieerde Noorse kust als het magische Spitsbergen te bezoeken. De reis begint in de stad Bergen. U kunt genieten van een omgeving met bossen, meren en heuvels. U vliegt de Noordelijke IJszee over, op weg naar de volgende bestemming van deze fantastische reis: Spitsbergen! Daarna vaart u terug naar Noorwegen, waar u eerst naar de Noordkaap gaat en daarna ongerept natuurschoon kunt bewonderen op eiland Sommarøy.