Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia, 29 dagen per ms Roald Amundsen

Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia

M/S Roald Amundsen
M/S Roald Amundsen

530 passagiers
264 hutten

Lengte 140m
Breedte 23.6m
Snelheid 15 knopen


vlieg Amsterdam-Vancouver
vlieg Amsterdam-Vancouver

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Vancouver. Uiteraard helpen wij u graag bij het zoeken en boeken van uw vluchten.


Vancouver - Canada
Vancouver - Canada

Het bruisende Vancouver is omgeven door een schilderachtig gebergte, waardoor het het hele jaar door een populaire toeristische bestemming is. Vancouver is een jonge stad met culturele en natuurlijke attracties die elk type reiziger aanspreken. U verblijft 1 nacht in een hotel in Vancouver incl. ontbijt.


Vlieg Vancouver - Nome
Vlieg Vancouver - Nome

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u van Vancouver naar Nome, waar de bijzondere reis gaat beginnen. U gaat aan boord van de ms Roald Amundsen.


Tsjoektsjenzee
Tsjoektsjenzee

We varen door de Beringstraat, voordat we de Chukchi Zee ingaan. Ons expeditieteam begint met hun lezingenprogramma en bereidt u voor op de komende dagen. Als we Point Barrow bereiken, het noordelijkste punt van de VS, komen we in de Beaufortzee. Het expeditieteam staat op de uitkijk voor grijze walvissen en de Groenlandse walvissen. U heeft ook kans om het eerste zee ijs te zien! We vervolgen naar de Amundsen Golf, waar we de opmerkelijke Smoking Hills hopen te observeren - een geweldig zicht als de rook uit de kliffen aan de oostkust van Cape Bathurst komt. Lokale bruinkool - een combinatie van schalie en pyriet - ontbrandt spontaan bij blootstelling aan lucht, vanwege de erosie van de heuvels, wat dit fotogenieke fenomeen veroorzaakt.


Beaufort zee
Beaufort zee

We willen naar het hart van de Northwest Passage varen. Sinds het einde van de 15e eeuw was de zoektocht naar deze legendarische zeeweg door het Canadese Noordpoolgebied een heilige graal voor winterharde avonturiers. Er zijn verslagen van bijna 40 expedities die over deze wateren hebben gevaren. De eerste geregistreerde poging was de reis van John Cabot in 1497. De meest beroemde reis hier was de mislukte poging van James Cook om de Passage in 1776 te bevaren, en natuurlijk de noodlottige Franklin-expeditie van 1845. De eerste die de Northwest Passage veroverde per schip was de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen op een expeditie die duurde van 1903 tot 1906. Bovendien zullen we in verbazingwekkende zeestraten varen met een unieke natuur en hopelijk genoeg ijs om op zoek te gaan naar de dieren in het wild. De ijsconditie varieert van jaar tot jaar, en daarom is deze reis steeds uniek. We hopen u, onder gunstige omstandigheden, enkele van de volgende plaatsen te kunnen laten zien:


Ulukhaktok
Ulukhaktok

Ulukhaktok is een nederzetting op Victoria Island in de Canadese Arctische Archipel. Omdat Ulakhaktok zo afgelegen is van het vaste land, hebben de 460 inwoners weinig te maken gehad met de rest van de wereld. Hierdoor zijn zij nog erg traditioneel in veel aspecten van hun dagelijks leven.


Cambridge Bay
Cambridge Bay

Cambridge Bay bevindt zich op Victoria Island. In Inuinnaqtun wordt het 'Iqaluktuuttiaq' genoemd, wat een 'goede visplaats' betekent. Het gehucht ligt dicht bij de Ekalluk-rivier, die beroemd is vanwege gigantische char. Het is rijk aan archeologische geschiedenis en gezegend met overvloedige vissen, zeehonden, ganzen, muskoxen en kariboes.


Gjøa Haven
Gjøa Haven

Gjøa Haven eert de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen, die hier vanaf 1903 overwinterde op de Gjøa-expeditie. Hij had contact met de lokale Netsilik Inuit-mensen en hij heeft veel van hen geleerd over overleven en reizen in poolgebieden.


Fort Ross
Fort Ross

Fort Ross is een handelspost opgericht in 1937. Er zijn twee kleine hutten aan land die worden onderhouden door de Canadese kustwacht.


Beechey Island, Canada
Beechey Island, Canada

Beechey Island is nauw verbonden met de geschiedenis van de verkenning van de Northwest Passage. De meest beroemde reis is de Britse expeditie onder leiding van Sir John Franklin. Twee schepen voeren de doorgang in in 1845, maar noch de schepen, noch een van de 129 bemanningsleden werden ooit teruggezien. Het is bekend dat de Franklin-expeditie in 1845-1846 overwinterde op Beechey Island.


Dundas
Dundas

Aan de zuidkust van het eiland Devon ligt de haven van Dundas, een verlaten nederzetting met een oud kamp van de Royal Canadian Mounted Police en met verschillende archeologische vindplaatsen. Ga aan land om de ruïnes van enkele van deze gebouwen te zien.


Pond Inlet, Baffineiland
Pond Inlet, Baffineiland

Het pittoreske gehucht Pond Inlet, ook wel 'Mittimatalik' genoemd in Inuktitut, is een traditionele Iniut gemeenschap. Het ligt in het noordelijkste puntje van Baffin eiland, vlak bij de oost ingang van de North West passage. Pont Inlet is omgeven door bergenketens, enkele tientallen gletsjers, schilderachtige fjorden, inhammen en ijsgrotten. Ook kunt u in dit gebied drijvende ijsbergen tegenkomen.


Straat Davis
Straat Davis

We steken de Davis Straat over, genoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis, die drie expedities leidde in het gebied tussen 1585 en 1587. Davis was de eerste die de aandacht vestigde op zeehondenjacht- en walvisvaartmogelijkheden in het gebied.


Ilulissat IJsfjord, Groenland
Ilulissat IJsfjord, Groenland

Ilulissat ligt in het prachtige landschap van de Ilulissat Icefjord, een UNESCO-werelderfgoed. Net buiten de stad, aan de monding van de fjord, ziet men vaak enorme ijsbergen die vastlopen. Ze zijn afkomstig van de Jakobshavn-gletsjer, een van de meest productieve gletsjers op het noordelijk halfrond. De ijsbergen banen zich een weg langs de 20 km fjord voordat ze Disko Bay binnengaan.


Sisimiut, Groenland
Sisimiut, Groenland

Sisimiut ligt 40 km ten noorden van de poolcirkel en is een moderne nederzetting met oude tradities. Kom aan wal om de kleurrijke stad te verkennen; bezoek het kleine museum, wandel door de heuvels of koop lokaal handwerk.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

De hoofdstad van Groenland is het politieke en sociale centrum van de natie en de oudste stad in Groenland, gesticht door de Deens-Noorse missionaris Hans Egede in 1728. De locatie van de stad is prachtig, gelegen aan de monding van een van de grootste en meest spectaculaire fjordensystemen ter wereld.


Ivittuut
Ivittuut

Ivittuut is een leefgebied voor muskusossen. De nederzetting werd gebouwd bovenop de zogenaamde Noorse Midden-nederzetting waar Vikings zich 1000 jaar geleden vestigde. Archeologen geloven dat het de laatste nederzetting was die werd gevestigd en de eerste die in het gebied werd verlaten.


Labrador zee
Labrador zee

Het is tijd om afscheid te nemen van Groenland en op weg te gaan naar nog een stuk open zee. We zullen het zuidelijke deel van de Labrador Zee oversteken, dit keer richting Newfoundland en Labrador in Canada.


Red Bay, Canada
Red Bay, Canada

Red Bay, aan de kust van Labrador, is een klassieke buitenpost van Atlantisch Canada, een kustgemeenschap met minder dan 200 inwoners. In 2013 werd het Baskische walvisvangststation Red Bay aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Wandel door de voormalige walvisstad en leer over de interessante geschiedenis.


Corner Brook, Canada
Corner Brook, Canada

Corner Brook ligt aan de westkust van het eiland Newfoundland en heeft ongeveer 20.000 inwoners. Het gebied werd voor het eerst bezocht door kapitein James Cook in 1767. Verken het charmante stadscentrum of geniet van de vele wandelpaden te midden van levendige herfstbladeren.


Nova Scotia, Canada
Nova Scotia, Canada

Aan ieder avontuur komt weer een einde. Deze dag op zee zal het expeditie team terugblikken op de reis, en kan iedereen de ervaringen delen.


Halifax Canada
Halifax Canada

De Britten hebben Halifax in 1749 opgericht. Geniet van het uitzicht vanaf de heuvel met de Citadel-kroon en de stad. Deze kleurrijke stad is zowel hip als historisch en zeker een extra dag of twee waard voordat u naar huis gaat.


vlieg Halifax-Amsterdam
vlieg Halifax-Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid terug van Halifax naar Amsterdam. Uiteraard helpen wij u graag bij het zoeken en boeken van uw vluchten.


LET OP: De route van Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

16 augustus - 13 september 2020 


Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia

In de voetstappen van onderzoekers! Tijdens de 29 daagse reis Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia brengt het comfortabele ms Roald Amundsen u naar de spectaculairste gebieden van het noordelijk halfrond: Alaska, Groenland, Newfoundland en Nova Scotia. Tijdens dit unieke avontuur zal u veel leren over de ontdekkingsgeschiedenis en de indrukwekkende natuur. U bezoekt traditionele dorpjes en heeft kans op het zien van ijsberen en walrussen! De reis begint in Alaska en eindigt in Nova Scotia.

Alaska

Alaska is een van de staten van de Verenigde Staten. De staat grenst in het oosten aan Canada en is verder omringd door de Grote Oceaan, de Beringzee en de Noordelijke IJszee. Hier zult u aan boord gaan in Nome. 

Groenland

Groenland is het grootste eiland ter wereld, het is ruim 50 keer zo groot als Nederland en meet een oppervlakte van 2.175.000 km², maar heeft maar 57.000 inwoners. Het landschap wordt gedomineerd door een grote ijskap die 80% van het land bedekt. Het zuiden ligt op dezelfde breedtegraad als Oslo en is de meest groene regio van het land. De Viking Erik de Rode, die het land in 960 voor het eerst zag, noemde het gebied niet voor niets Groenland. Ruige, steile en rotsachtige kusten, lange en diepe fjorden, baaien met drijfijs, gletsjers en bloemrijke valleien wisselen elkaar af.

Newfoundland

Newfoundland, is een eiland dat behoort tot de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. Het ligt in de Atlantische Oceaan voor de noordoostkust van Noord-Amerika. 

Nova Scotia

Nova Scotia is een provincie van Canada met als hoofdstad Halifax, vanwaar u terug zult vliegen.

Optionele activiteiten

 Kayakken

Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam

Lezingen aan boord van het schip over de wetenschap, geschiedenis, biologie, geografie, geologie of cultuur.

Explorer Science-programma, met educatieve en 'citizen Science' activiteiten waarbij u meer te weten komt over de plekken die u gaat bezoeken.

Fotolezing; introductie in fotografie incl tips en trucs over gebruik van uw camera

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort.
Het Premium Comfort is inclusief:

  • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
  • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
  • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
  • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
  • Er worden geen fooien meer verwacht.


Prijslijst Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia, 29 dagen per ms Roald Amundsen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 16 augustus - 13 september 2020 (AMNWP2018)
vanaf tot
RS buitenhut (17 m2, uitzicht) 18990 24850
RR buitenhut (20 m2, uitzicht) 20396 26726
TT superior buitenhut (27 m2, uitzicht) 22155 29070
TY superior buitenhut (25 m2, uitzicht) 22155 29070
XT superior buitenhut (18 m2, balkon) 24792 32586
XTD superior buitenhut (15 - 19 m2, balkon) 24792 32586
XY superior buitenhut (19 m2, breed balkon) 24792 32586
MF suite (22 m2, hoek hut, grote ramen) 28132 37040
ME suite (20 - 28 m2, balkon) 29363 38681
MD suite (35 m2, grote hoek hut, balkon) 33055 43604
MC suite (20 - 30 m2, hoek met balkon en hottub) 40087 52980
MB suite (44 m2, hoek hut) 39033 51574
MA suite (46 - 48 m2, hoek hut met balkon en grote ramen) 51339 67983

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020 op basis van een tweepersoons boeking.
• De vanaf-prijzen zijn de vroeg boek prijzen, hierin is is de 25% korting verrekend.
• Vraag ons naar de singleprijzen.

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Hotelovernachting in Vancouver incl. ontbijt.

Vlucht Vancouver - Nome inclusief belastingen. 

Transfer van luchthaven naar schip.

Activiteiten aan boord en aan wal, inclusief landingen en tochten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Wind- en regenafstotend jack

Laarzen te leen tijdens de gehele reis 


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Bagageafhandeling. 

! Optionele excursies.

! Visum voor Amerika (ESTA) en Canada (ETA). 


Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.