Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia, 29 dagen per ms Roald Amundsen

Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia

M/S Roald Amundsen
M/S Roald Amundsen

530 passagiers
264 hutten

Lengte 140m
Breedte 23.6m
Snelheid 15 knopen


Vancouver - Canada
Vancouver - Canada

Het bruisende Vancouver is omgeven door schilderachtige bergen. Het is een populaire toeristische bestemming met zowel culturele als natuurlijke bezienswaardigheden. U verblijft 1 nacht in een hotel in Vancouver incl. ontbijt.


Vlieg Vancouver - Nome
Vlieg Vancouver - Nome

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht, en vliegt u van Vancouver naar Nome, waar de bijzondere reis gaat beginnen. U gaat aan boord van de ms Roald Amundsen.


Tsjoektsjenzee
Tsjoektsjenzee

We varen richting de Chukchi Sea en het expeditieteam bereid u voor op de komende dagen. Als we het noordelijkste punt van de Verenigde Staten hebben bereikt, Point Barrow, komen we in de Beaufort zee. De gidsen staan op de uitkijk voor grijze walvissen en en de Groenlandse walvissen. We hebben ook kans om het eerste zee ijs te zien! We volgen de Amundsen golf en hopen de Smoking Hills te zien, rook uit de kliffen aan de oostkust van Cape Bathurst.


Beaufort zee
Beaufort zee

We varen richting de Northwest Passage. Sinds het einde van de 15e eeuw zijn hier verschillende expedities doorgevaren. De eerste poging was van John Cabot, in 1497, maar de meest beroemde expeditie is de mislukte poging van James Cook in 1776. De eerste expeditie die de Northwest Passage veroverde, was die van Roald Amundsen! Deze expeditie heeft van 1903 tot 1906 geduurd. De ijsconditie is ieder jaar verschillend, wat deze reis uniek maakt. We gaan door verbazingwekkende zeestraten varen, zien unieke natuur, en hopelijk veel wildlife! Zie hieronder een aantal highlights/bezienswaardigheden die we tijdens de Northwest Passage mogelijk aandoen:


Ulukhaktok
Ulukhaktok

Ulukhaktok is een nederzetting op Victoria Island in de Canadese Arctische Archipelago. Omdat Ulakhaktok zo afgelegen is van het vaste land, hebben de 460 inwoners weinig te maken gehad met de rest van de wereld. Hierdoor zijn zij nog erg traditioneel in veel aspecten van hun dagelijks leven.


Cambridge Bay
Cambridge Bay

Cambridge Bay is gelegen op Victoria Island. In het Inuït is wordt het plaatsje 'Iqaluktuuttiaq' genoemd, dit betekend goede visplaats. Dit komt doordat het aan de Ekalluk rivier ligt.


Gjøa Haven
Gjøa Haven

De Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen overwinterde in 1903 in Gjøa Haven. Van de locale Inuit gemeenschap heeft hij veel geleerd over het overleven in de poolgebieden.


Fort Ross
Fort Ross

Fort Ross is een in 1937 opgerichte handelspost. Aan land zijn er 2 hutjes te vinden, die worden onderhouden door de Canadese kustwacht.


Beechey Island, Canada
Beechey Island, Canada

Beechey Island komt veel voor in de geschiedenis van de Northwest Passage. De meeste beroemde reis is de Britse expeditie onder leiding van Sir John Franklin. Echter zijn van deze expeditie geen schepen, en geen bemanningsleden ooit teruggezien. Wel is het bekend dat de Franklin expeditie heeft hier overwinterd.


Dundas
Dundas

Aan de zuidkust van het eilandDevon ligt de haven Dundas, een verlaten nederzetting. Hier zullen we een landing maken om de ruïnes van enkele gebouwen te zien.


Pond Inlet, Baffineiland
Pond Inlet, Baffineiland

Het pittoreske Pond Inlet, ook wel 'Mittimatalik' genoemd, is een traditionele Iniut gemeenschap. Het ligt in het noordelijkste puntje van Baffin eiland, vlak bij de oost ingang van de North West passage. Pont Inlet is omgeven door bergen, gletsjers, fjorden, inhammen en ijsgrotten. Ook zult u in dit gebied drijvende ijsbergen tegenkomen.


Straat Davis
Straat Davis

We steken Davis Street over, vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis. John Davis was de eerste die aandacht vestigde op de zeehondenjacht en walvisvaart in dit gebied.


Ilulissat IJsfjord, Groenland
Ilulissat IJsfjord, Groenland

Ilulissat ligt in het prachtige landschap van de Isfjord van Ilulissat, die op de Werelderfgoedlijst staat. Aan de monding van de fjord zie je enorme ijsbergen die aan de grond zijn gelopen. Deze ijsmassa's zijn afkomstig van de Jakobshavn Gletsjer. Neem deel aan een van onze vele optionele excursies hier.


Sisimiut, Groenland
Sisimiut, Groenland

Sisimiut ligt 40 km ten noorden van de poolcirkel. De naam betekent 'de mensen die leven op een plek waar vossenholen zijn'. Dit is de op een na grootste stad van Groenland, een moderne, pittoreske nederzetting met eeuwenoude tradities.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

Nuuk ligt aan de monding van een van de meest spectaculaire fjord-systemen ter wereld. De hoofdstad is de plek waar oude en nieuwe tradities elkaar ontmoeten, van historische gebouwen in Kolonihavnen tot het moderne bestuurscentrum van Groenland. Een andere voorname plek is het Nationaal Museum - de thuisbasis van de beroemde mummies van Qilakitsoq


Ivittuut
Ivittuut

De verlaten stad Ivittuut is een leefgebied voor muskusossen. Meer dan duizend jaar geleden vestigden Vikingen zich in dit gebied, maar lieten geen schriftelijke bronnen achter. Archeologen geloven dat dit de laatste Noorse nederzetting in Groenland was, en de eerste die werd verlaten


Labrador zee
Labrador zee

Het is tijd om Groenland achter ons te laten, en weer richting de open zee te gaan. We varen door het zuidelijke deel van de Labrador zee richting Canada.


Red Bay, Canada
Red Bay, Canada

Red Bay, aan de kust van de Labrador zee heeft 200 inwoners. Red Bay behoort sinds 2013 tot de UNESO werelderfgoedlijst. We maken hier een landing en wandelen door deze voormalige walvisstad en krijgen interessante verhalen te horen over de geschiedenis van Red Bay.


Corner Brook, Canada
Corner Brook, Canada

Corner Brook ligt aan de westkust van Newfoundland. Het eiland Newfoundland heeft ongeveer 20.000 inwoners en werd ontdekt in 1767 door James Cook. U heeft hier tijd om het stadscentrum te verkennen of om een mooie herfstwandeling te maken langs de vele wandelpaden.


Nova Scotia, Canada
Nova Scotia, Canada

Aan ieder avontuur komt weer een einde. Deze dag op zee zal het expeditie team terugblikken op de reis, en kan iedereen de ervaringen delen.


Halifax Canada
Halifax Canada

Aankomst in Halifax, in 1749 opgericht door de Britten. Geniet nog even van deze kleurrijke stad voor u weer richting huis gaat.


LET OP: De route van Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

16 augustus - 13 september 2020 


Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia

In de voetstappen van onderzoekers! Tijdens de 29 daagse reis Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia brengt het comfortabele ms Roald Amundsen u naar de spectaculairste gebieden van het noordelijk halfrond: Alaska, Groenland, Newfoundland en Nova Scotia. Tijdens dit unieke avontuur zal u veel leren over de ontdekkingsgeschiedenis en de indrukwekkende natuur. U bezoekt traditionele dorpjes en heeft kans op het zien van ijsberen en walrussen! De reis begint in Alaska en eindigt in Nova Scotia.

Alaska

Alaska is een van de staten van de Verenigde Staten. De staat grenst in het oosten aan Canada en is verder omringd door de Grote Oceaan, de Beringzee en de Noordelijke IJszee. Hier zult u aan boord gaan in Nome. 

Groenland

Groenland is het grootste eiland ter wereld, het is ruim 50 keer zo groot als Nederland en meet een oppervlakte van 2.175.000 km², maar heeft maar 57.000 inwoners. Het landschap wordt gedomineerd door een grote ijskap die 80% van het land bedekt. Het zuiden ligt op dezelfde breedtegraad als Oslo en is de meest groene regio van het land. De Viking Erik de Rode, die het land in 960 voor het eerst zag, noemde het gebied niet voor niets Groenland. Ruige, steile en rotsachtige kusten, lange en diepe fjorden, baaien met drijfijs, gletsjers en bloemrijke valleien wisselen elkaar af.

Newfoundland

Newfoundland, is een eiland dat behoort tot de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. Het ligt in de Atlantische Oceaan voor de noordoostkust van Noord-Amerika. 

Nova Scotia

Nova Scotia is een provincie van Canada met als hoofdstad Halifax, vanwaar u terug zult vliegen.

Optionele activiteiten

 Kayakken

Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam

Lezingen aan boord van het schip over de wetenschap, geschiedenis, biologie, geografie, geologie of cultuur.

Explorer Science-programma, met educatieve en 'citizen Science' activiteiten waarbij u meer te weten komt over de plekken die u gaat bezoeken.

Fotolezing; introductie in fotografie incl tips en trucs over gebruik van uw camera

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort.
Het Premium Comfort is inclusief:

  • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
  • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
  • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
  • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
  • Er worden geen fooien meer verwacht.


Prijslijst Noordwest passage, Alaska tot Nova Scotia, 29 dagen per ms Roald Amundsen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 16 augustus - 13 september 2020 (AMNWP2018)
vanaf tot
RS buitenhut (17 m2, uitzicht) 18990 24850
RR buitenhut (20 m2, uitzicht) 20396 26726
TT superior buitenhut (27 m2, uitzicht) 22155 29070
TY superior buitenhut (25 m2, uitzicht) 22155 29070
XT superior buitenhut (18 m2, balkon) 24792 32586
XTD superior buitenhut (15 - 19 m2, balkon) 24792 32586
XY superior buitenhut (19 m2, breed balkon) 24792 32586
MF suite (22 m2, hoek hut, grote ramen) 28132 37040
ME suite (20 - 28 m2, balkon) 29363 38681
MD suite (35 m2, grote hoek hut, balkon) 33055 43604
MC suite (20 - 30 m2, hoek met balkon en hottub) 40087 52980
MB suite (44 m2, hoek hut) 39033 51574
MA suite (46 - 48 m2, hoek hut met balkon en grote ramen) 51339 67983

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020 op basis van een tweepersoons boeking.
• De vanaf-prijzen zijn de vroeg boek prijzen, hierin is is de 25% korting verrekend.
• Vraag ons naar de singleprijzen.

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Hotelovernachting in Vancouver incl. ontbijt.

Vlucht Vancouver - Nome inclusief belastingen. 

Transfer van luchthaven naar schip.

Activiteiten aan boord en aan wal, inclusief landingen en tochten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Wind- en regenafstotend jack

Laarzen te leen tijdens de gehele reis 


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Bagageafhandeling. 

! Optionele excursies.

! Visum voor Amerika (ESTA) en Canada (ETA). 


Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.