Noordwest passage, Canada, Groenland en Newfoundland, 20 dagen per ms Fram

Noordwest passage, Canada, Groenland en Newfoundland

M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers
127 hutten

Lengte 114m
Breedte 20.2m
Snelheid 13 knopen


Edmonton
Edmonton

Aankomst in Edmonton. U heeft een dag om deze kleurrijke Canadese stad te verkennen. U verblijft 1 nacht in een hotel in Edmonton incl. ontbijt.


Cambridge Bay
Cambridge Bay

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Cambridge Bay. In Cambridge Bay gaat u aan boord en kan uw expeditiereis beginnen. Cambridge Bay is gelegen op Victoria Island. In het Inuït is wordt het plaatsje 'Iqaluktuuttiaq' genoemd, dit betekend goede visplaats. Dit komt doordat het aan de Ekalluk rivier ligt.


Dag 3-10 Northwest passage
Dag 3-10 Northwest passage

We varen richting de Northwest Passage. Sinds het einde van de 15e eeuw zijn hier verschillende expedities doorgevaren. De eerste poging was van John Cabot, in 1497, maar de meest beroemde expeditie is de mislukte poging van James Cook in 1776. De eerste expeditie die de Northwest Passage veroverde, was die van Roald Amundsen! Deze expeditie heeft van 1903 tot 1906 geduurd. De ijsconditie is ieder jaar verschillend, wat deze reis uniek maakt. We varen door verbazingwekkende zeestraten, zien unieke natuur, en hopelijk veel wildlife! Zie hieronder een aantal highlights/bezienswaardigheden die we tijdens de Northwest Passage mogelijk aandoen:


Gjøa Haven
Gjøa Haven

De Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen overwinterde in 1903 in Gjøa Haven. Van de lokale Inuit gemeenschap heeft hij veel geleerd over het overleven in de poolgebieden.


Fort Ross
Fort Ross

Fort Ross is een in 1937 opgerichte handelspost. Aan land zijn er 2 hutjes te vinden die worden onderhouden door de Canadese kustwacht.


Beechey Island, Canada
Beechey Island, Canada

Beechey Island komt veel voor in de geschiedenis van de Northwest Passage. De meeste beroemde reis is de Britse expeditie onder leiding van Sir John Franklin. Echter zijn van deze expeditie geen schepen, en geen bemanningsleden ooit teruggezien. Wel is het bekend dat de Franklin expeditie heeft hier overwinterd.


Dundas
Dundas

Aan de zuidkust van het eiland Devon ligt de haven Dundas, een verlaten nederzetting. Hier zullen we een landing maken om de ruïnes van enkele gebouwen te zien.


Pond Inlet, Baffineiland
Pond Inlet, Baffineiland

Het pittoreske Pond Inlet, ook wel 'Mittimatalik' genoemd, is een traditionele Iniut gemeenschap. Het ligt in het noordelijkste puntje van Baffin eiland, vlakbij de oost ingang van de North West passage. Pont Inlet is omgeven door bergen, gletsjers, fjorden, inhammen en ijsgrotten. Ook zult u in dit gebied drijvende ijsbergen tegenkomen.


Straat Davis
Straat Davis

We steken Davis Street over, vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis. John Davis was de eerste persoon die aandacht vestigde op de zeehondenjacht en walvisvaart in dit gebied.


Ilulissat IJsfjord, Groenland
Ilulissat IJsfjord, Groenland

Ilulissat ligt in de prachtige omgeving van de Ilulissat IJsfjord, een gebied dat in 2004 is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Net buiten de stad, bij de monding van de fjord, kunt u enorme ijsbergen zien die zijn vastgelopen op de bodem van de fjord. Deze ijsbergen komen van de Jakobshavn Gletsjer. Elke ijsberg is uniek, er zijn geen 2 ijsbergen hetzelfde. Bewonder de veranderingen in kleur van het ijs -van wit en blauw tot oranje en rode tinten- als het licht van de middernachtzon over de ijsbergen schijnt. Daarnaast maken ze een fascinerend krakend en rommelend geluid.


Sisimiut, Groenland
Sisimiut, Groenland

Sisimiut ligt ongeveer 40km boven de noordelijke poolcirkel. Het is de op één na grootste stad van Groenland en is modern, met oude tradities. U kunt hier wandelen, een boottocht maken of een sightseeing-tour doen. Ook kunt u lokale kunstenaars sieraden en andere producten zien maken van botten, leer en metaal of genieten van Groenlandse specialiteiten in een restaurant.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

Nuuk is de oudste stad van Groenland en ligt aan de ingang van een van de grootste en meest spectaculaire fjordensystemen ter wereld. Het is een stad waar oude en nieuwe tradities samenkomen; van de pittoreske oude gebouwen in 'Kolonihaven' tot het centre for Greenland Home Rule. Nuuk is ook de hoofdstad van Groenland en heeft een universiteit, meerdere kerken en het Greenland National Museum.


Kvanefjord - Groenland
Kvanefjord - Groenland

Kvanefjord is een 48 km lange fjord aan de westkust van Groenland. We zullen de dag doorbrengen met het verkennen van dit geweldige terrein.


Labrador zee
Labrador zee

Het is tijd om Groenland achter ons te laten, en weer richting de open zee te gaan. We varen door het zuidelijke deel van de Labrador zee richting Canada.


Red Bay, Canada
Red Bay, Canada

Red Bay, aan de kust van de Labradorzee heeft 200 inwoners. Red Bay behoort sinds 2013 tot de UNESO werelderfgoedlijst. We maken hier een landing en wandelen door deze voormalige walvisstad en krijgen interessante verhalen te horen over de geschiedenis van Red Bay.


Corner Brook, Canada
Corner Brook, Canada

Corner Brook ligt aan de westkust van Newfoundland. Het eiland Newfoundland heeft ongeveer 20.000 inwoners en werd ontdekt in 1767 door James Cook. U heeft hier tijd om het stadscentrum te verkennen of om een mooie herfstwandeling te maken langs de vele wandelpaden.


Nova Scotia, Canada
Nova Scotia, Canada

Aan ieder avontuur komt weer een einde. Deze dag op zee zal het expeditie team terugblikken op de reis, en kan iedereen de ervaringen delen.


Halifax Canada
Halifax Canada

Aankomst in Halifax, in 1749 opgericht door de Britten. Geniet nog even van deze kleurrijke stad voor u weer richting huis gaat.


LET OP: De route van Noordwest passage, Canada, Groenland en Newfoundland wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

30 augustus - 18 september 2020 (FRNWP2013)


Noordwest passage, Canada, Groenland en Newfoundland- highlights

  • Ontdek de Ilulissat Icefjord, een UNESCO-werelderfgoed locatie 
  • Geweldige mogelijkheden om dieren in het wild te spotten met kans om ijsberen te zien!
  • Verken enkele van de meest spectaculaire en ongerepte landschappen op aarde zoals gletsjers, fjorden, inhammen en ijsgrotten

Noordwest passage, Canada, Groenland en Newfoundland

Treedt in de voetstappen van onderzoekers zoals Amundsen! Tijdens deze expeditiereis van 20 dagen vaart u door de Noordwest passage, Canada, Groenland en Newfoundland. Verken een van de meest spectaculaire en ongerepte landschappen op aarde. Groenland is het grootste eiland ter wereld met een oppervlakte van 2.175.000 km² (50 keer zo groot als Nederland) maar heeft slechts 57.000 inwoners. Het landschap wordt gedomineerd door een grote ijskap die 80% van het land bedekt. Het zuiden ligt op dezelfde breedtegraad als Oslo en is de meest groene regio van het land. De Viking Erik de Rode, die het land in 960 voor het eerst zag, noemde het gebied niet voor niets Groenland. Ruige, steile en rotsachtige kusten, lange en diepe fjorden, baaien met drijfijs, gletsjers en bloemrijke valleien wisselen elkaar af. 

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort.
Het Premium Comfort is inclusief:

• Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
• Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
• Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
• Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
• Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijslijst Noordwest passage, Canada, Groenland en Newfoundland, 20 dagen per ms Fram (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 30 augustus - 18 september 2020 FRNWP2013
van tot
I binnenhut 11991 15633
FJ buitenhut 13848 181069
SD of N buitenhut 14394 18837
U Superior buitenhut 15705 17563
F Superior buitenhut 17563 23062
M Expeditiesuite zonder balkon 19638 25829
MG Expeditiesuite met balkon 30345 40105

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020 op basis van een tweepersoons boeking.
• De vanaf-prijzen zijn de vroegboekprijzen, hierin is is de 25% korting verrekend.
• Vraag ons naar de singleprijzen.

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Activiteiten aan boord en aan wal, inclusief landingen en tochten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Een overnachting in Edmonton incl. ontbijt.

Vlucht van Edmonton naar Cambridge Bay (Economy Class).

Transfer van hotel naar luchthaven in Edmonton en luchthaven naar schip in Cambridge Bay.

Wind- en regenafstotend jack.

Laarzen te leen tijdens de gehele reis.


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Bagageafhandeling. 

! Optionele excursies.

! Visum voor Amerika (ESTA) en Canada (ETA). 


Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.