Noordwest passage, IJsland tot Canada, 19 dagen per ms Fram

Noordwest passage, IJsland tot Canada

M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers 127 hutten Lengte 114m Breedte 20.2m Snelheid 13 knopen


vlieg Amsterdam-Reykjavik
vlieg Amsterdam-Reykjavik

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Reykjavik. Wij helpen u graag bij het uitzoeken en het eventueel boeken van een vlucht.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Noorse kolonisten noemden de plaats Reykjavik (wat ‘Rokende Baai' betekent) naar het stoom dat opkwam uit de warmwaterbronnen in het gebied. De omgeving biedt een fantastische natuurlijke schoonheid met geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden die de moeite waard zijn om te verkennen voordat u aan boord gaat van het expeditieschip MS Fram.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

Het schip steekt de Straat Denemarken over, op weg naar onze volgende bestemming: Groenland! De Vikingen maakten ongeveer 1000 jaar geleden dezelfde overtocht van IJsland naar Groenland. Geniet van inleidende lezingen over de lokale geschiedenis en biologie en maak kennis met ons innovatieve expeditieschip en het expeditieteam dat mee zal varen tijdens deze boeiende reis.


Prins Christianssund
Prins Christianssund

De 4e dag bereikt het schip de kust van Groenland. We varen tussen het zuidelijkste puntje van het vasteland en de eilanden van de Cape Farewell Archipel door. Deze waterweg heet de Prins Christianssund en is ongeveer 100 km lang en op sommige plekken zelfs maar 500 m breed. De waterweg wordt omringd door steile bergen, die tot wel 1200 meter hoog zijn. Onderweg komen we langs langzaam afbrokkelende gletsjers. Als de waterweg wordt geblokkeerd door ijs dan varen we rond Nunap Isua.


Kvanefjord - Groenland
Kvanefjord - Groenland

Kvanefjord is een 48 km lange fjord aan de westkust van Groenland. We zullen de dag doorbrengen met het verkennen van deze geweldige fjord.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

Nuuk is de oudste stad van Groenland, ontdekt in 1728, en ligt aan de ingang van een van de grootste en meest spectaculaire fjordensystemen ter wereld. Het is een stad waar oude en nieuwe tradities samenkomen; van de pittoreske oude gebouwen in 'Kolonihaven' tot het modernere 'Greenland Home Rule'. Nuuk is ook de hoofdstad van Groenland en heeft een universiteit, meerdere kerken en het Greenland National Museum.


Sisimiut, Groenland
Sisimiut, Groenland

Sisimiut ligt ongeveer 40km boven de noordelijke poolcirkel. Het is de op één na grootste stad van Groenland en is modern, met oude tradities. Kom aan wal om de kleurrijke stad te verkennen; bezoek het kleine Museum, wandel in de heuvels en winkel voor lokale ambachten.


Ilulissat IJsfjord, Groenland
Ilulissat IJsfjord, Groenland

Ilulissat ligt in de prachtige omgeving van de Ilulissat IJsfjord, een gebied dat in 2004 is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Net buiten de stad, bij de monding van de fjord, kunt u enorme ijsbergen zien die zijn vastgelopen op de bodem van de fjord. Deze ijsbergen komen van de Jakobshavn Gletsjer, een van de meest productieve gletsjers op het noordelijk halfrond. De ijsbergen banen zich een weg langs de 20 km fjord voordat ze Disko Bay binnengaan.


Straat Davis
Straat Davis

We steken Davis Street over, welke straat is vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis die hier expedities leidde op zoek naar een route door de Northwest Passage tussen 1585 en 1587. Davis was de eerste die de aandacht vestigde op zeehondenjacht en walvisvaartmogelijkheden in dit gebied. Ook liet hij zien dat de kabeljauwvisserij in Newfoundland zich uitbreidde zo ver naar het noorden.


Sam Ford Fjord, Groenland
Sam Ford Fjord, Groenland

Sam Ford Fjord ligt aan de oostkust van Baffin Island. De fjord staat bekend om zijn gletsjers en steile granieten kliffen die van de kust naar hoogten tot 1500 meter boven zeeniveau stijgen.


Pond Inlet, Baffineiland
Pond Inlet, Baffineiland

We varen richting het hart van de Northwest Passage. Sinds het einde van de 15e eeuw zijn hier verschillende expedities doorgevaren. De eerste geregistreerde reis hier werd geleid door John Cabot in 1497, maar de meest beroemde expeditie is de mislukte poging van James Cook in 1776. De eerste expeditie die de Northwest Passage per schip veroverde, was de Noor Roald Amundsen! Zijn expeditie heeft van 1903 tot 1906 geduurd. De ijsconditie is ieder jaar verschillend, wat deze reis uniek maakt. Gedurende de reis varen we in verbazingwekkende zeestraten met een unieke natuur en hopelijk genoeg ijs om constant op zoek te zijn naar dieren in het wild. Een highlight/bezienswaardigheid die we tijdens de Northwest Passage mogelijk aandoen is het pittoreske Pond Inlet, ook wel 'Mittimatalik' genoemd. Pond Inlet is een traditionele Iniut gemeenschap. Het ligt in het noordelijkste puntje van Baffin eiland, vlak bij de oost ingang van de Northwest passage. Pont Inlet is omgeven door bergen, gletsjers, fjorden, inhammen en ijsgrotten. Ook zult u in dit gebied drijvende ijsbergen tegenkomen. Andere highlights/bezienswaardigheden die we tijdens de Northwest Passage mogelijk aandoen zijn Dundas, Radstock Bay, Beechey Island, Fort Ross en Gjøa Haven. Meer informatie over deze highlights/bezienswaardigheden vindt u hieronder.


Dundas
Dundas

Aan de zuidkust van het eiland Devon ligt de haven Dundas, een verlaten nederzetting met verschillende archeologische vindplaatsen. Hier zullen we een landing maken om de ruïnes van enkele gebouwen te zien.


Radstock Bay
Radstock Bay

Deze baai wordt gedomineerd door de torenhoge Caswell Tower (een clif). De kustlijn hier is ideaal voor wandelingen naar een prehistorische Inuit-woning. Caswell Tower zelf biedt een uitdagende wandeling naar de top voor een geweldig uitzicht.


Beechey Island, Canada
Beechey Island, Canada

Beechey Island komt veel voor in de geschiedenis van de Northwest Passage. De meest beroemde reis is de Britse expeditie onder leiding van Sir John Franklin, de Franklin-expeditie. Twee schepen voerden in 1845 de doorgang in, maar geen van beide schepen en geen van de bemanningsleden werd ooit teruggezien. Wel is het bekend dat de Franklin-expeditie hier heeft overwinterd.


Fort Ross
Fort Ross

Fort Ross is een in 1937 opgerichte handelspost. Er zijn 2 kleine hutten aan land die worden onderhouden door de Canadese kustwacht.


Gjøa Haven
Gjøa Haven

Gjøa Haven eert de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen, die hier vanaf 1903 overwinterde. Hij had contact met de lokale Netsilik Inuit-mensen en leerde veel van hen over overleven en reizen in poolgebieden.


Cambridge Bay
Cambridge Bay

Cambridge Bay is gelegen op Victoria Island. In het Inuït wordt Cambridge Bay 'Iqaluktuuttiaq' genoemd, wat een "goede visplaats" betekent. Dit komt doordat het aan de Ekalluk rivier ligt. U kunt hier zeehonden, ganzen, muskusossen en kariboes zien. Hier eindigt de expeditie. U verlaat het schip en wordt met een transfer naar de luchthaven gebracht. U vliegt van Cambridge Bay naar Edmonton.


Edmonton
Edmonton

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze prachtige reis. U kunt nog even rondlopen door Edmonton voordat u weer richting huis vliegt of uw reis verlengt.


Vlucht Edmonton-Amsterdam
Vlucht Edmonton-Amsterdam

U vliegt van Edmonton weer terug naar huis. Wij helpen u graag bij het uitzoeken en het eventueel boeken van een vlucht.


LET OP: De route van Noordwest passage, IJsland tot Canada wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

14 augustus - 1 september 2020 (FRNWP2012)


Noordwest passage, IJsland tot Canada - highlights

  • Bezoeken van traditionele dorpjes en wat grotere steden zoals Nuuk en Sisimiut
  • Indrukwekkende landschappen van rotsachtige kusten, diepe fjorden met ijsbergen, baaien met drijfijs en enorme gletsjers
  • Meer weten over de ontdekkingsgeschiedenis 
  • Kans op het spotten van ijsberen en walrussen 

Noordwest passage, IJsland tot Canada

Ga een van de grootste ontdekkingsreizigers ter wereld achterna in een reis door de Northwest Passage. Van IJsland tot Canada! Een groot deel van de reis vragen we dus rondom Groenland. Groenland is het grootste eiland ter wereld met een oppervlakte van 2.175.000 km² (50 keer zo groot als Nederland) maar heeft maar 57.000 inwoners. Het landschap wordt gedomineerd door een grote ijskap die 80% van het land bedekt. Het zuiden ligt op dezelfde breedtegraad als Oslo en is de meest groene regio van het land. De Viking Erik de Rode, die het land in 960 voor het eerst zag, noemde het gebied niet voor niets Groenland. Ruige, steile en rotsachtige kusten, lange en diepe fjorden, baaien met drijfijs, gletsjers en bloemrijke valleien wisselen elkaar af. Tijdens dit unieke avontuur heeft u kans op het zien van walrussen en ijsberen. 

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort.

Het Premium Comfort is inclusief:
• Drankjes tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
• Koffie en thee de hele dag door 
• Een kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
• Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
• Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijslijst Noordwest passage, IJsland tot Canada, 19 dagen per ms Fram (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 14 augustus - 1 september 2020 FRNWP2012
van tot
I binnenhut 12990 16965
FJ buitenhut 15017 19668
SD of N buitenhut 15614 20463
U Superior buitenhut 17045 22371
F Superior buitenhut 19072 25074
M Expeditiesuite zonder balkon 21338 28096
MG Expeditiesuite met balkon 33025 43678

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020 op basis van een tweepersoons boeking.
• De vanaf-prijzen zijn de vroegboekprijzen, hierin is is de 25% korting verrekend.
• Vraag ons naar de singleprijzen.

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Activiteiten aan boord en aan wal, inclusief landingen en tochten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Wind- en regenafstotend jack.

Laarzen te leen tijdens de gehele reis.

De vlucht van Cambridge Bay naar Edmonton plus transfer van boot naar luchthaven en vervolgens naar hotel.


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Bagageafhandeling. 

! Optionele excursies.

! Visum voor Amerika (ESTA) en Canada (ETA). 


Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.