Noordwest passage, IJsland tot Canada, 19 dagen per ms Fram

Noordwest passage, IJsland tot Canada

M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers 127 hutten Lengte 114m Breedte 20.2m Snelheid 13 knopen


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Uw ultieme expeditie naar de fjorden begint in Reykjavik, de moderne hoofdstad van IJsland. De stad is ontstaan als eerste vikingnederzetting in het land. In de omgeving van deze stad kunt u genieten van geisers, bergen, gletsjers en de Blue Lagoon.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

Het schip steekt de Straat Denemarken over, op weg naar onze volgende bestemming: Groenland! De Vikingen maakten ongeveer 1000 jaar geleden dezelfde overtocht van IJsland naar Groenland.


Prins Christianssund
Prins Christianssund

De 4e dag bereikt het schip de kust van Groenland. We varen tussen het zuidelijkste puntje van het vasteland en de eilanden van de Cape Farewell Archipel door. Deze waterweg heet de Prins Christianssund en is ongeveer 100 km lang en op sommige plekken zelfs maar 500 m breed. De waterweg wordt omringd door steile bergen, die tot wel 1200 meter hoog zijn. Onderweg komen we langs langzaam afbrokkelende gletsjers. Als de waterweg wordt geblokkeerd door ijs dan vragen we rond Nunap Isua.


Dag 5: Kvanefjord
Dag 5: Kvanefjord

Kvanefjord is een 48 km lange fjord aan de westkust van Groenland. We zullen de dag doorbrengen met het verkennen van deze geweldige fjord.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

Nuuk is de oudste stad van Groenland en ligt aan de ingang van een van de grootste en meest spectaculaire fjordensystemen ter wereld. Het is een stad waar oude en nieuwe tradities samenkomen; van de pittoreske oude gebouwen in 'Kolonihaven' tot het modernere 'Greenland Home Rule'. Nuuk is ook de hoofdstad van Groenland en heeft een universiteit, meerdere kerken en het Greenland National Museum.


Sisimiut, Groenland
Sisimiut, Groenland

Sisimiut ligt ongeveer 40km boven de noordelijke poolcirkel. Het is de op één na grootste stad van Groenland en is modern, met oude tradities. U kunt hier wandelen, een boottocht maken of een sightseeing-tour maken. Ook kunt u lokale kunstenaars sieraden en andere producten zien maken van botten, leer en metaal. Of geniet van Groenlandse specialiteiten in een restaurant.


Ilulissat IJsfjord, Groenland
Ilulissat IJsfjord, Groenland

Ilulissat ligt in de prachtige omgeving van de Ilulissat IJsfjord, een gebied dat in 2004 is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Net buiten de stad, bij de monding van de fjord, kunt u enorme ijsbergen zien die zijn vastgelopen op de bodem van de fjord. Deze ijsbergen komen van de Jakobshavn Gletsjer. Elke ijsberg is uniek, er zijn geen 2 ijsbergen hetzelfde. Ook de veranderingen in kleur van het ijs is adembenemend. Van witte en blauwe tot aan oranje en rode tinten als het licht van de middernachtzon over de ijsbergen schijnt. Daarnaast maken ze een fascinerend krakend en rommelend geluid.


Straat Davis
Straat Davis

We steken Davis Street over, vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis. John Davis was de eerste die aandacht vestigde tegen de zeehondenjacht en walvisvaart in dit gebied.


Dag 10: Sam Ford Fjord
Dag 10: Sam Ford Fjord

Sam Ford Fjord ligt aan de oostkust van Baffin Island. De fjord staat bekend om zijn gletsjers en granieten kliffen die steil stijgen van de kust naar hoogten tot 1500 meter boven zeeniveau


Dag 11 - 17: Northwest passage
Dag 11 - 17: Northwest passage

We varen richting de Northwest Passage. Sinds het einde van de 15e eeuw zijn hier verschillende expedities doorgevaren. De eerste poging was van John Cabot, in 1497, maar de meest beroemde expeditie is de mislukte poging van James Cook in 1776. De eerste expeditie die de Northwest Passage veroverde, was die van Roald Amundsen! Deze expeditie heeft van 1903 tot 1906 geduurd. De ijsconditie is ieder jaar verschillend, wat deze reis uniek maakt. We varen door verbazingwekkende zeestraten, zien unieke natuur, en hopelijk veel wildlife! Zie hieronder een aantal highlights/bezienswaardigheden die we tijdens de Northwest Passage mogelijk aandoen:


Pond Inlet, Baffineiland
Pond Inlet, Baffineiland

Het pittoreske Pond Inlet, ook wel 'Mittimatalik' genoemd, is een traditionele Iniut gemeenschap. Het ligt in het noordelijkste puntje van Baffin eiland, vlak bij de oost ingang van de North West passage. Pont Inlet is omgeven door bergen, gletsjers, fjorden, inhammen en ijsgrotten. Ook zult u in dit gebied drijvende ijsbergen tegenkomen.


Dundas
Dundas

Aan de zuidkust van het eiland Devon ligt de haven Dundas, een verlaten nederzetting. Hier zullen we een landing maken om de ruïnes van enkele gebouwen te zien.


Radstock Bay
Radstock Bay

Deze baai wordt gedomineerd door de torenhoge Caswell Tower (een clif). De kustlijn hier is ideaal voor wandelingen naar een pre-historische Inuit-woning. Caswell Tower zelf biedt een uitdagende wandeling naar de top, voor een geweldig uitzicht.


Beechey Island, Canada
Beechey Island, Canada

Beechey Island komt veel voor in de geschiedenis van de Northwest Passage. De meeste beroemde reis is de Britse expeditie onder leiding van Sir John Franklin. Echter zijn van deze expeditie geen schepen, en geen bemanningsleden ooit teruggezien. Wel is het bekend dat de Franklin expeditie heeft hier overwinterd.


Fort Ross
Fort Ross

Fort Ross is een in 1937 opgerichte handelspost. Aan land zijn er 2 hutjes te vinden, die worden onderhouden door de Canadese kustwacht.


Gjøa Haven
Gjøa Haven

De Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen overwinterde in 1903 in Gjøa Haven. Van de locale Inuit gemeenschap heeft hij veel geleerd over het overleven in de poolgebieden.


Cambridge Bay
Cambridge Bay

Cambridge Bay is gelegen op Victoria Island. In het Inuït wordt Cambridge Bay 'Iqaluktuuttiaq' genoemd, dit betekend goede visplaats. Dit komt doordat het aan de Ekalluk rivier ligt. U verlaat hier het schip en wordt met een transfer naar de luchthaven gebracht. U vliegt van Cambridge Bay naar Edmonton.


Dag 19: Edmonton
Dag 19: Edmonton

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze prachtige reis. U kunt nog even rondlopen door Edmonton voordat u weer richting huis vliegt of uw reis verlengt.


LET OP: De route van Noordwest passage, IJsland tot Canada wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

14 augustus - 1 september 2020 (FRNWP2012)


Noordwest passage, IJsland tot Canada - highlights

  • Bezoeken van traditionele dorpjes en wat grotere steden zoals Nuuk en Sisimiut
  • Indrukwekkende landschappen van rotsachtige kusten, diepe fjorden met ijsbergen, baaien met drijfijs en enorme gletsjers
  • Meer weten over de ontdekkingsgeschiedenis 
  • Kans op het spotten van ijsberen en walrussen 

Noordwest passage, IJsland tot Canada

Ga een van de grootste ontdekkingsreizigers ter wereld achterna in een reis door de Northwest Passage. Van IJsland tot Canada! Een groot deel van de reis vragen we dus rondom Groenland. Groenland is het grootste eiland ter wereld met een oppervlakte van 2.175.000 km² (50 keer zo groot als Nederland) maar heeft maar 57.000 inwoners. Het landschap wordt gedomineerd door een grote ijskap die 80% van het land bedekt. Het zuiden ligt op dezelfde breedtegraad als Oslo en is de meest groene regio van het land. De Viking Erik de Rode, die het land in 960 voor het eerst zag, noemde het gebied niet voor niets Groenland. Ruige, steile en rotsachtige kusten, lange en diepe fjorden, baaien met drijfijs, gletsjers en bloemrijke valleien wisselen elkaar af. Tijdens dit unieke avontuur heeft u kans op het zien van walrussen en ijsberen. 

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort.

Het Premium Comfort is inclusief:
• Drankjes tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
• Koffie en thee de hele dag door 
• Een kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
• Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
• Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijslijst Noordwest passage, IJsland tot Canada, 19 dagen per ms Fram (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 14 augustus - 1 september 2020 FRNWP2012
van tot
I binnenhut 12990 16965
FJ buitenhut 15017 19668
SD of N buitenhut 15614 20463
U Superior buitenhut 17045 22371
F Superior buitenhut 19072 25074
M Expeditiesuite zonder balkon 21338 28096
MG Expeditiesuite met balkon 33025 43678

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020 op basis van een tweepersoons boeking.
• De vanaf-prijzen zijn de vroeg boek prijzen, hierin is is de 25% korting verrekend.
• Vraag ons naar de singleprijzen.

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Activiteiten aan boord en aan wal, inclusief landingen en tochten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Wind- en regenafstotend jack

Laarzen te leen tijdens de gehele reis 

De vlucht van Cambridge Bay naar Edmonton plus transfer van boot naar luchthaven en vervolgens naar hotel


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Bagageafhandeling. 

! Optionele excursies.

! Visum voor Amerika (ESTA) en Canada (ETA). 


Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.