Noorse fjorden zien? Mimir: van Oslo tot Geiranger

Route beschrijving (Totale afstand 1103 km)


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo

Uw overtocht vertrekt om 16.30 uur vanuit Kopenhagen en u komt de volgende ochtend om 09.45 uur aan in Oslo. Het is verstandig om maaltijden op voorhand te reserveren, wij kunnen u daarmee van dienst zijn.


Lemonsjø, Lemonsjø Fjellstue og Hytter
Lemonsjø, Lemonsjø Fjellstue og Hytter

U vaart in de ochtend door het prachtige Oslofjord voor u om 09.45 uur in Oslo aankomt. Het is een leuke rit naar Lemonsjø. De dagen zijn 's zomers lang in Noorwegen, dus maak een keus uit de vele mogelijkheden onderweg of kijk gewoon nog even rond in de Noorse hoofdstad. Onderweg naar Lemonsjø is het plaatsje Fagernes, fraai gelegen aan de Strondafjord, een goede gelegenheid om te stoppen. U kunt hier een kijkje nemen bij het Openlucht Museum. Daarna kunt u volop genieten van het afwisselende landschap langs de Valdresflya. U verblijft met 4 personen in huisje Lemonsjø Fjellstue og Hytter. Excursies: wandelingen in Jotunheimen, Dovre of Romdane, raften of de rivier de Sjoa, een bezoek aan Vågåmo.


Gjerdsetbygda, Gjerdset Turistsenter
Gjerdsetbygda, Gjerdset Turistsenter

U begint de route met een mooie rit over de Slådalsvegen, een schitterend berggebied, naar het Romsdal. Vanaf Lesja rijdt u tussen Reinheimen en het Dovrefjell Nationalpark. Dovre heeft een totale oppervlakte van 580 km² en ligt ingeklemd tussen het Gudbrandsdal, Romsdal, Dividal, Folldal en Østerdal. Het is een ruig gebied met bergen, maar ook uitgestrekte hoogvlakten. Hier leven o.a. muskusossen. Deze etappe voert door het mooie en langgerekte Romsdalen naar Isfjorden. U verblijft 4 nachten in een huisje van Gjerdset Turistsenter als u met 2 personen reist verblijf in een huisje Type A en reist u met 4 personen in een huisje Type B. Excursies naar Molde, de Atlanterhavsvei en Ålesund, een stadje dat deels in Jugendstil is opgetrokken. En natuurlijk wandelen in de prachtige omgeving van Åndalsnes.


Oldedalen, Flåten Feriehytter
Oldedalen, Flåten Feriehytter

Al snel na uw vertrek uit Åndalsnes ervaart u één van de highlights van Noorwegen, namelijk de Trollstigen. Een prachtige weg die zich middels een aantal haarspeldbochten omhoog slingert. Bovengekomen kunt u genieten vanaf het mooie uitzichtpunt een prachtig uitzicht op de woeste bergwereld. Voordat u per ferry van Linge naar Eidsdal oversteekt komt u langs Gudbrandsjuvet, een plezierige onderbreking van de reis. Even de tijd om te kijken naar het indrukwekkende door water uitgesleten landschap. Al net zo fraai is de afdaling via de Ørnesvingen, de Adelaarsweg, naar de Geirangerfjord en het plaatsje Geiranger. Nog een highlight is de Dalsnibba, een bergtop bij Geiranger. Ook de tocht naar en langs de weidse Nordfjord mag er zijn. Uw verblijfplaats Oldedalen ligt bij de Nordfjord. U verblijft 4 nachten in bungalow van Flåten Feriehytter. Excursies: Briksdalgletsjer en Kjendalsbre, het zomerskigebied bij Stryn, de Geirangerfjord en de Dalsnibba en de Westkaap.


Steinklepp, Eggum Gård, Bjørkeli (2003)
Steinklepp, Eggum Gård, Bjørkeli (2003)

De dag begint al goed met een mooie trip langs de Nordfjord. Bij Utvik moet u even 'klimmen' en dan heeft u een prachtig uitzicht over de Nordfjord. Dat het Noorse landschap heel afwisselend is, wist u al, maar vandaag wordt dat weer bevestigd als u verder doorsteekt door het binnenland naar de majestueuze Sognefjord. Maar eerst komt u nog in Moskog en vervolgens rijdt u over de Gaularfjell, met vlak voor de afdaling naar Dragsvik een prachtig uitzichtpunt. Dan volgt de ferry van Dragsvik naar Hella en rijdt u langs de imposante Sognefjord (die een lengte van meer dan 200 kilometer heeft!) naar Fodnes voor de overtocht naar Mannheller. U verblijft 3 nachten in één van de huisjes van Eggum Gård in Steinklepp.


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

Een vroeg vertrek voor de reis naar Oslo, maar u ziet u nog heel veel moois onderweg, zoals het Hallingdal, het aardige plaatsje Gol en natuurlijk ook de Noorse hoofdstad zelf met zijn gezellige centrum en tal van bezienswaardigheden. Om 16.30 uur vertrek per DFDS van Oslo naar Kopenhagen. Het is verstandig om maaltijden op voorhand te reserveren, wij kunnen u daarmee van dienst zijn.


17e dag

Aankomst in Kopenhagen om 09.45 uur.

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.17-daagse reis Mimir: Noorse fjorden zien? Van Oslo tot Geiranger

Vertrek: dagelijks

Een reis met overnachtingen in bungalows waarbij de Noorse hoofdstad Oslo een leuke begin is. Even genieten van de grote stad en dan Noorwegen gaan verkennen. Een rit over de Valdresflya is de moeite waard! Het biedt een breed scala aan natuur en activiteiten, van wandelen, vissen en fietsen, tot culturele evenement. Hier kunt u volop genieten van afwisselende natuur en van leuke bestemmingen als Fagernes met het mooie openluchtmuseum en de Jotunheimen waar u heerlijk kunt wandelen. De bergen van Jotunheimen en Dovre vormen het decor voor de te rijden rit over de Nationaal-Toeristische route naar het spannende fjorden gebied bij Åndalsnes.  De reis gaat verder via wederom een mooie Nationaal-Toeristische route: van Åndalsnes naar Geiranger met als extra attractie de fameuze Trollstigen met zijn talloze haarspeldbochten en een stijgingspercentage van 9%. Ook de Nordfjord en omgeving - met de Briksdalsgletsjer en het Stryn zomerskicentrum - zijn  heel bijzonder. Nog enkele hoogtepunten van deze Noorse fjorden reis? De Sognefjord en het Hallingdal. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Noorse fjorden zien? Mimir - Hoogtepunten: 

 • Jotunheimen
 • Lillehammer
 • Maihaugen
 • Dovre
 • Romsdal
 • Trollstigen
 • Geirangerfjord
 • Briksdalsbre
 • Gaularfjell
 • Sognefjord
 • Flåm
 • Oslo

Deze reis voert u langs meerdere Nationaal-Toeristische routes. U komt in het Gudbrandsdal, Jotunheimen, Rondane, het Romsdalsfjord, Trollstigen, Geirangerfjord, Nordfjord, Sognefjord, Jotunheimen, Hallingdal en Oslo. U kunt uiteraard ook deze reis aanpassen aan uw wensen, wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Noorse fjorden zien? Mimir: van Oslo tot Geiranger (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
April t/m september 925 705 525
Maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken
Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

Mimir prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 250/275 voor de ferry Kopenhagen-Oslo en € 250/275 voor Oslo-Kopenhagen. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om deze reis met 5 of 6 personen te maken. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Inclusief:

Bootreis per DFDS Kopenhagen - Oslo incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

Verblijf in de genoemde bungalows

Bootreis per DFDS Oslo - Kopenhagen incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

En natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry kosten

! Dinerbuffet DFDS Kopenhagen-Oslo €37,- pp

! Ontbijtbuffet DFDS Kopenhagen-Oslo €18,70 pp

! Dinerbuffet DFDS Oslo-Kopenhagen €37,- pp

! Ontbijtbuffet DFDS Oslo-Kopenhagen €18,70 pp