Noorse fjorden zien? Mimir: van Oslo tot Geiranger

Route beschrijving (Totale afstand 1120 km)


Atnbrua, Amperhaugen Låvestua
Atnbrua, Amperhaugen Låvestua

U vaart in de ochtend door het prachtige Oslofjord voor u om 10.00 uur in Oslo aankomt. Het is een fikse rit naar Atnbrua. Maar de dagen zijn 's zomers lang in Noorwegen, dus maak een keus uit de vele mogelijkheden of kijk gewoon nog even rond in de Noorse hoofdstad. Onderweg naar Atnbrua is het plaatsje Elverum, fraai gelegen aan de Glomma, een goede gelegenheid om te stoppen. U kunt hier een kijkje nemen bij het Bosbouw Museum. Daarna kunt u volop genieten van het afwisselende landschap van de provincie Hedmark tijdens de rit door het langgerekte Østerdal. U verblijft met 4 personen in huisje Låvestua. Excursies: wandelingen in het Femundmarka Nasjonalpark of in het Långfjällets Naturreservat in Zweden, kanoën op het Femundmeer, een bezoek aan het mijnstadje Rorøs, Jutulhogget, wandelen in het berggebied Rondane.


Isfjorden, Gjerdset Turistsenter
Isfjorden, Gjerdset Turistsenter

U begint de route met een mooie rit langs het Rondane Nasjonalpark, een schitterend berggebied. Bij Hjerkinn (op een hoogte van 1.026 meter) komt u op de E-6 en rijdt u over de Dovrefjell. Het Dovrefjell Nationalpark heeft een totale oppervlakte van 580 km² en ligt ingeklemd tussen het Gudbrandsdal, Romsdal, Dividal, Folldal en Østerdal. Het is een ruig gebied met bergen, maar ook uitgestrekte hoogvlakten. Hier leven o.a. muskusossen. Voor meer informatie moet u bij de Fokstumyra Fjellstua zijn. Als de Dovrefjell wordt verlaten is het toeristenplaatsje Dombås geschikt voor een stop. De laatste etappe voert door het mooie en langgerekte Romsdalen naar Isfjorden. U verblijft 4 nachten in een huisje van Gjerdset Turistsenter als u met 2 personen reist verblijf in een huisje Type A en reist u met 4 personen in een huisje Type B. Excursies naar Molde, de Atlanterhavsvei en Ålesund, een stadje dat deels in Jugendstil is opgetrokken. En natuurlijk wandelen in de prachtige omgeving van Åndalsnes.


Oldedalen, Skuletunet
Oldedalen, Skuletunet

Al snel na uw vertrek uit Åndalsnes ervaart u één van de highlights van Noorwegen, namelijk de Trollstigen. Een prachtige weg die zich middels een aantal haarspeldbochten omhoog slingert. Bovengekomen kunt u genieten vanaf het mooie uitzichtpunt een prachtig uitzicht op de woeste bergwereld. Voordat u per ferry van Linge naar Eidsdal oversteekt komt u langs Gudbrandsjuvet, een plezierige onderbreking van de reis. Even de tijd om te kijken naar het indrukwekkende door water uitgesleten landschap. Al net zo fraai is de afdaling via de Ørnesvingen, de Adelaarsweg, naar de Geirangerfjord en het plaatsje Geiranger. Nog een highlight is de Dalsnibba, een bergtop bij Geiranger. Ook de tocht naar en langs de weidse Nordfjord mag er zijn. Uw verblijfplaats Olden ligt bij de Nordfjord. U verblijft 4 nachten in bungalow Skuletunet. Excursies: Briksdalgletsjer en Kjendalsbre, het zomerskigebied bij Stryn, de Geirangerfjord en de Dalsnibba en de Westkaap.


Steinklepp, Eggum Gård, Solstua (1931)
Steinklepp, Eggum Gård, Solstua (1931)

De dag begint al goed met een mooie trip langs de Nordfjord. Bij Utvik moet u even 'klimmen' en dan heeft u een prachtig uitzicht over de Nordfjord. Dat het Noorse landschap heel afwisselend is, wist u al, maar vandaag wordt dat weer bevestigd als u verder doorsteekt door het binnenland naar de majestueuze Sognefjord. Maar eerst komt u nog in Moskog en vervolgens rijdt u over de Gaularfjell, met vlak voor de afdaling naar Dragsvik een prachtig uitzichtpunt. Dan volgt de ferry van Dragsvik naar Hella en rijdt u langs de imposante Sognefjord (die een lengte van meer dan 200 kilometer heeft!) naar Fodnes voor de overtocht naar Mannheller. U verblijft 3 nachten in één van de huisjes van Eggum Gård in Steinklepp.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Een vroeg vertrek voor de reis naar Oslo, maar u ziet u nog heel veel moois onderweg, zoals het Hallingdal, het aardige plaatsje Gol en natuurlijk ook de Noorse hoofdstad zelf met zijn gezellige centrum en tal van bezienswaardigheden. Om 14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel.


17e dag

Aankomst in Kiel om 10.00 uur

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.17 daagse reis

vertrek: dagelijks

De Noorse hoofdstad Oslo is een leuk begin van deze rondreis. Even genieten van de grote stad en dan Noorwegen gaan verkennen. Het langgerekte Østerdal is relatief onbekend, maar zeer zeker de moeite waard! Het biedt een breed scala aan natuur en activiteiten, van wandelen, vissen en fietsen, tot culturele evenement. Hier kunt u volop genieten van afwisselende natuur en van leuke bestemmingen als het oude mijnstadje Røros en bovenal van het berggebied Rondane waar u heerlijk kunt wandelen. De blauwe bergen van Rondane vormen het decor voor de te rijden rit over de Nationaal-Toeristische route naar het spannende fjorden gebied bij Åndalsnes.  De reis gaat verder via wederom een mooie Nationaal-Toeristische route: van Åndalsnes naar Geiranger met als extra attractie de fameuze Trollstigen met zijn talloze haarspeldbochten en een stijgingspercentage van 9%. Ook de Nordfjord en omgeving - met de Briksdalsgletsjer en het Stryn zomerskicentrum - zijn  heel bijzonder. Nog enkele hoogtepunten van deze Noorse fjorden reis? De Sognefjord en het Hallingdal. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Noorse fjorden zien? Mimir hoogtepunten: 

 • Østerdalen
 • Røros
 • Rondane
 • Romsdal
 • Trollstigen
 • Geirangerfjord
 • Briksdalsbre
 • Gaularfjell
 • Sognefjord
 • Flåm
 • Oslo

Deze reis voert u langs meerdere Nationaal-Toeristische routes. U komt in het Østerdal, Rondane, het Romsdalsfjord, Trollstigen, Geirangerfjord, Nordfjord, Sognefjord, Jotunheimen, Hallingdal en Oslo. U kunt uiteraard ook deze reis aanpassen aan uw wensen, wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Noorse fjorden zien? Mimir: van Oslo tot Geiranger (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
April t/m september 1165 950 725
Maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Mimir prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 459/539 voor de ferry Kiel-Oslo en € 459/539 voor Oslo-Kiel. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om deze reis met 5 of 6 personen te maken. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Inclusief:

Bootreis per Color Line Kiel - Oslo ncl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

Verblijf in de genoemde bungalows

Bootreis per Color Line Oslo - Kiel ncl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

En natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry kosten