Noorwegen, Moermansk en Franz Josef Land, 15 dagen per ms Spitsbergen

Expeditie Noorwegen, Moermansk en Franz Josef Land


M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100,5m
Breedte 18m
Snelheid 14,5 knopen


Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø
Vlieg Amsterdam-Oslo-Tromsø

U reist op eigen gelegenheid naar Tromsø; van daaruit begint de expeditiereis. We kunnen u uiteraard helpen met het regelen en boeken van vluchten.


Tromsø Highlight
Tromsø Highlight

Uw reis begint in Tromsø waar u wat tijd kunt doorbrengen voordat u aan boord van de MS Spitsbergen gaat. Neem de Fjellheisen-kabelbaan naar de top van de Fløyfjellet en geniet van een adembenemend uitzicht op de stad en de fjorden. Voor inspiratie en meer informatie over de vroege verkenningsgeschiedenis moet u het Polar Museum bezoeken.


Noordkaap
Noordkaap

Vanuit Tromsø vaart u richting het eiland Sørøya, het vierde grootste eiland van Noorwegen. Het eiland heeft veel wild en weinig inwoners. Hier zullen we aan wal gaan om de vissersplaatsen te bezoeken of, als het weer het toelaat, te gaan wandelen in dit relatief gemakkelijke wandelgebied voor een fantastisch uitzicht.


Moermansk
Moermansk

Welkom in Rusland! Vandaag maken we een korte stop in Moermansk voordat we verder richting het noorden varen. Moermansk is een jonge stad, gesticht in 1916 en is de grootste stad ten noorden van de poolcirkel.


Barentszzee
Barentszzee

Ons expeditieteam bereidt u voor op de landingen met een aantal lezingen om zo meer te weten te komen over de geschiedenis en de natuur van Frans Jozefland. U zult hier de eerste ijsschotsen gaan zien terwijl u steeds verder naar het noorden vaart. U kunt u ook van het schip genieten en in ontspannen in de Panorama Lounge.


Frans Jozefland - Rusland
Frans Jozefland - Rusland

Fridtjof Nansen arriveerde voor het eerst in Frans Jozefland in september 1895 om te overwinteren. Cape Flora dankt zijn naam aan de bemesting door duizenden zeevogels die nestelen op de kliffen. Dit is een gebied met veel zeekoeten en drieteenmeeuwen. Op Bell Island vindt u de overblijfselen van het oudste gebouw op Frans Jozefland, achtergelaten door een Britse expeditie in 1880. In Tikhaya Buchta moest een team van meteorologen van het Russische Sedov-station helemaal alleen overleven vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog tot 1945. Het is waarschijnlijk dat de Pomors of Noorse zeehondenjagers Frans Jozefland kenden, maar de eerste geregistreerde landing tussen de 192 eilanden die de archipel vormen, werd in 1873 gemaakt door het zeilschip Admiral Tegetthoff. Ze vonden brede stranden, steile kliffen met nestelende zeevogels, poolvossen, ijsberen en walrussen. Wij hopen dat u veel van deze dieren zult gaan zien op uw expeditie reis. De exacte volgorde en keuze van de landingen zullen worden bepaald door de kapitein, omdat deze afhankelijk zijn van de ijs- en weersomstandigheden.


Barentszzee
Barentszzee

Willem Barents was een ontdekkingsreiziger op zoek naar de Noordoostelijke Passage. De volgende twee dagen zullen we de naar hem genoemde zee oversteken. Terwijl we de zee oversteken, kunt u ontspannen na alle activiteiten en kunt u genieten van de whirlpools op het dek.


Moermansk
Moermansk

Vandaag komt u weer terug in Moermansk. U heeft de tijd om de stad te verkennen. Uitkijkend over de haven, staat een 35 meter hoog standbeeld van een Russische soldaat, bekend als Alyosha. Dit is een monument voor de Russische soldaten die vochten in de Tweede Wereldoorlog.


Noordkaap
Noordkaap

Skarsvåg beweert het meest noordelijke vissersdorp ter wereld te zijn. Neem deel aan de optionele excursie naar de Noordkaap en voel hoe het is om aan het eind van de aarde te staan. Op het plateau kunt u meer leren over de Noordkaap en een panoramische film bekijken die u meeneemt door de vier seizoenen in dit adembenemende landschap.


Tromsø Highlight
Tromsø Highlight

Aan elke grote ontdekkingsreis komt een einde. U bent op een plek geweest waar maar weinig mensen komen: het topje van de wereld, slechts een paar honderd kilometer van de geografische noordpool. Een bijzondere ervaring die u niet snel gaat vergeten.


Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam
Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam

Vanuit Tromsø reist u op eigen gelegenheid weer naar huis. We kunnen u uiteraard helpen met het regelen en boeken van vluchten naar huis.


Reisdata

 12 september - 26 september 2020 (SBRUS2017)

26 september - 10 oktober 2020 (SBRUS2018)

Expeditie Noorwegen Moermansk en Franz Josef Land - Highlights  

  • Volg avonturiers van het verleden en zet zelf voet aan land 
  • Ga op zoek naar de ijsberen
  • Bezoek aan steden als Moermansk in Rusland en Tromsø in Noorwegen, maar ook het kleine vissersdorpje Skarsvåg
  • Franz Josef Land (zeevogels, poolvossen, ijsberen en walrussen)

Expeditie Noorwegen Moermansk en Franz Josef Land

Een bijzondere expeditie naar Noorwegen, Moersmansk en Franz Josef Land per ms Spitsbergen. Dit is een expeditie waarbij weer, wind en ijscondities het uiteindelijke reisplan bepalen. Vaar voorbij de 80° in het Arctische gebied van o.a. Rusland. Franz Josef land heeft altijd al de sterke avonturiers aangetrokken en u kunt nu zelf voet aan land zetten waar Nansen en Johansen hun winter hebben doorgebracht. Ga op zoek naar de ijsberen die hier rondzwerven in hun natuurlijke omgeving en voel de kou van de Noordpool! 

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden, dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, wij helpen u hier graag bij! 
 

Inbegrepen activiteiten

Kajakken

Wandeltocht

Boottocht

Vogelsafari

Lezingen

Bij te boeken activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten, die standaard bij deze reis zijn inbegrepen, heeft u ook de mogelijkheid om extra excursies bij te boeken (tegen betaling). Denk hierbij aan (stads)wandelingen, rondleidingen, rondvluchten of fotografie-excursies. Deze excursies kunt u van tevoren bijboeken en hebben vaak een maximum aantal deelnemers. Vraag ons bij interesse naar de mogelijkheden, zodat u de laatst geüpdatete informatie en beschikbaarheid kunt ontvangen.

Prijslijst Noorwegen, Moermansk en Franz Josef Land, 15 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon SBRUS2017 | 12 - 26 september 2020 SBRUS2018 | 26 september - 10 oktober 2020
2-persoons binnenhut I2D 6991 6991
2-persoons buitenhut K2D 7340 7340
2-persoons buitenhut AJ 9814 8397
2-persoons buitenhut J2D vol 8397
2-persoons buitenhut A vol vol
2-persoons buitenhut N vol vol
2-persoons buitenhut O2D 9507 9507
2 persoons superior buitenhut QJ 9088 9088
2 persoons superior buitenhut YA 9088 vol
2 persoons superior buitenhut P2D 9787 9787
2 persoons superior buitenhut U2D 10136 10136
2 persoons suite zonder balkon Q 11884 11884
2-persoons suite met balkon MG 13421 13421
2-persoons suite met balkon MX 20691 20691

Prijzen in €

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2019 / 2020, op basis van een tweepersoons boeking.

Let op!  Dit zijn vanafprijzen.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord

Wind- en regenafstotend jack

Activiteiten aan boord en aan wal

Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen

Thee en koffie aan boord

Exclusief:

! Vluchten naar en van Tromsø

! Verzekeringen

! Transfer van luchthaven naar het schip en v.v. 

! Optionele excursies

! Fooien

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden