Noorwegen en Spitsbergen reis

Van Spitsbergen naar Tromsø via de Noordkaap

Motorschip ms Spitsbergen Noorwegen Spitsbergen Kongsfjorden
  • Motorschip
  • ms Spitsbergen
  • Noorwegen
  • Spitsbergen
  • Kongsfjorden
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Tijdens deze unieke 12-daagse Noorwegen en Spitsbergen reis per motorschip Spitsbergen krijgt u de kans om de prachtige, gevarieerde Noorse kust en het magische Spitsbergen te bezoeken. Het doel van deze reis is om heel het eiland Spitsbergen heen te varen, waarbij u goede kansen heeft op het zien van ijsbergen. Na het varen rondom Spitsbergen, proberen we aan land te gaan op het geïsoleerde eiland Bjørnøya, een vulkanisch eiland dat midden tussen het Noorse vasteland en Spitsbergen ligt. Het eiland is ondanks de ligging erg levendig, omdat vele vogels hier de zomer doorbrengen. Na eiland Bjørnøya gaat de reis verder naar de Noordkaap, het meest noordelijke punt van het Europese vasteland. Al eeuwenlang is de Noordkaap een geliefde bestemming voor avontuurlijke reizigers. Ze legden grote afstanden af om uiteindelijk de steile bergklif te bereiken, die 307 meter boven de Noordelijke IJszee uitsteekt. Van hieruit heeft u een overweldigend uitzicht. Vervolgens vaart het schip nog een stukje verder zuidwaarts. Grillige bergen, diepe fjorden, beschutte inhammen, witte stranden en idyllische vissersdorpjes zorgen voor een onvergetelijk beeld. Hier kunt u nog meer ongerept natuurschoon bewonderen op eiland Sommarøy.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Noorwegen en Spitsbergen reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


  • Expeditiereis met het Motorschip Spitsbergen

    • Nachten

      11

    • Maaltijden

      Volpension

    • Bijzonderheden

      Hutten op indeling mogelijk

    Motorschip Spitsbergen

    Het motorschip Spitsbergen is vernoemd naar het kroonjuweel van Arctisch Noorwegen, de Svalbard-archipel en het grootste eiland, Spitsbergen. Hurtigruten heeft een lange geschiedenis van reizen naar S ...

    Het motorschip Spitsbergen is vernoemd naar het kroonjuweel van Arctisch Noorwegen, de Svalbard-archipel en het grootste eiland, Spitsbergen. Hurtigruten heeft een lange geschiedenis van reizen naar Spitsbergen, te beginnen in 1896 met de 'Sportroute'. Na volledige reconstructie sloot motorschip Spitsbergen zich in 2016 aan bij de Hurtigruten vloot. Het schip beschikt over hoge technische normen en over comfortabele, moderne openbare ruimtes en hutten. Het frisse Scandinavische ontwerp van het schip weerspiegelt een kleurenpalet dat is afgeleid van de zee. Het schip is modern, ecologisch vooruitstrevend en er zijn verdere plannen voor verbeteringen die de uitstoot en het brandstofverbruik nog meer zullen verminderen.

    Expeditieteam
    Het schip heeft ervaren gidsen, gespecialiseerd in verschillende onderwerpen. Ze hebben een grondige kennis van de gebieden waarin we varen. Ze zullen tijdens de reis regelmatig gesprekken voeren over onderwerpen als biologie, geschiedenis en geologie bij de landingen. De lezingen worden voornamelijk aan wal gegeven. Aarzel niet om contact op te nemen met het expeditieteam als u vragen of opmerkingen heeft.

    Technische gegevens
    Bouwjaar: 2009 (verbouwd in 2016)
    Scheepswerf: Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
    Capaciteit: 335 passagiers
    Bedden: 243
    Hutten: 180
    Auto capaciteit: 0
    Gewicht: 7344 ton
    Lengte: 100,54 meter
    Breedte: 18 meter
    Snelheid: 14,5 knopen

    Hutten aan boord
    Alle hutten/suites hebben een eigen badkamer met douche & toilet.

    Expeditie suites
    - Owners suite (2 personen) – Bovendek (tweepersoonsbed, zitruimte, tv, minibar, balkon)
    - Grand suite (2 personen) – Bovendek (ruim, zitruimte, tv, minibar, balkon)
    - Mini Suite (2 personen) – Benedendek (tweepersoonsbed, tv)

    Superior hutten
    - Bovendek (2-4 personen) (tweepersoonsbed of 4 aparte bedden, tv, beperkt uitzicht)
    - Buitenhut (2 personen) – Bovendek (tweepersoonsbed, tv)
    - Kleinere buitenhut (2 personen) – Boven of Middendek (tweepersoonsbed, tv)

    Binnenhutten
    - Standaard (2 personen) – Alle dekken (tweepersoonsbed, tv)
    - Grotere binnenhut (2 personen) – Alle dekken (tweepersoonsbed tv)
    - Superior binnenhut (tot 4 personen) – Alle dekken (tweepersoonsbed en aparte bedden, tv)

    Buitenhutten
    - Benedendek (2 personen) (stapelbed, tv)
    - Middendek (2 personen) (stapelbed, beperkt zicht)
    - Middendek (3 personen) (aparte bedden, beperkt zicht)
    - Benedendek (2 personen (tweepersoonsbed, tv)

    Vertoon meer

    Vlucht Amsterdam - Oslo

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer
  • Uw avontuur begint met een avondvlucht van Oslo naar Longyearbyen. Voor vertrek heeft u nog even de tijd om Oslo te verkennen. Het is een een levendige stad aan een fjord, omringd door bossen, meren en heuvels. Oslo heeft interessante architectuur, goede restaurants en eindeloze mogelijkheden om te shoppen.

    Na aankomst in Longyearbyen stapt u in een compleet andere wereld. Deze afgelegen nederzetting aan de rand van de Arctische toendra biedt alle faciliteiten van een moderne stad. Dit zorgt voor een bijzonder contrast.

    Oslo

    De stad Oslo wordt ook wel 'de stad in het groen' genoemd. Daarvan getuigen de omringende heuvels en bossen en natuurlijk ook de weidse Oslofjord met zijn talloze eilanden. De natuur is altijd dichtbi ...

    De stad Oslo wordt ook wel 'de stad in het groen' genoemd. Daarvan getuigen de omringende heuvels en bossen en natuurlijk ook de weidse Oslofjord met zijn talloze eilanden. De natuur is altijd dichtbij in Oslo. Het klimaat van de stad is trouwens opvallend: over het algemeen is het er droog en zonnig. In de Middeleeuwen heette de stad 'Ásló'. Later veranderde de naam in 'Christiania' (van 1624 tot 1878) en daarna in 'Kristiania' (van 1878 tot 1924). Vanaf 1924 heet de stad definitief Oslo. 
    Vertoon meer
  • Er is één overnachting in Longyearbyen gepland en na de lunch kunt u deelnemen aan een excursie. De invloed van de Arctische omgeving op het leven is hier enorm, maar de stad is ook verrassend levendig met galerijen, pubs, restaurants, winkels en zelfs een mini-winkelcentrum. Het is een geliefde stad bij avonturiers en de rijke geschiedenis en erfgoed van de eerste steenkoolmijners is overal aanwezig.

    De excursie eindigt bij de pier waar het schip op u wacht.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer
  • Het schip vaart vanuit Longyearbyen naar de Kongsfjorden, dat wordt beschouwd als één van de mooiste fjordengebieden van Spitsbergen, met enorme gletsjers die ijsbergen afkalven in zee. Daaromheen bevinden zich prachtige bergen. Ook is de planning om naar Ny-Ålesund te varen; een voormalige mijnwerkersstad met kleurrijke architectuur. Nu doet de stad dienst als internationaal onderzoekscentrum.

    Terwijl het schip naar het noordwesten vaart, komt u bij de Krossfjorden en Mitrahalvøya, waar u ruïnes uit de periode van de vroegere walvisjacht kunt bekijken, maar ook allerlei planten, vogelkliffen en Spitsbergenrendieren.

    In de noordwestelijke hoek van Spitsbergen bevindt zich de grootste hoeveelheid graven, blubberovens en andere culturele overblijfselen van de eerste inwoners van Svalbard.

    Bij de Magdalenefjorden en Gravneset is er eventueel de mogelijkheid om in zee te baden en zelfs een zeldzaam Arctisch zwemdiploma te behalen. Er zijn ook spannende landingen en optionele schilderachtige kajakmogelijkheden.

    Kongsfjorden

    De Kongsfjorden is een toeristische trekpleister. De 22 km lange fjord is over het algemeen gemakkelijk toegankelijk. De Nederlanders noemden de fjord aanvankelijk in de 17e eeuw Engelse Baay vanweg ...

    De Kongsfjorden is een toeristische trekpleister. De 22 km lange fjord is over het algemeen gemakkelijk toegankelijk. De Nederlanders noemden de fjord aanvankelijk in de 17e eeuw Engelse Baay vanwege de Britse bedrijvigheid hier. Landschappelijk is het één van de mooiste plekken van de archipel. De gletsjer Kongsbreen grenst op magnifieke wijze aan zee. 

    Vertoon meer
  • We gaan zuidwaarts naar Bellsund en Hornsund. Het landschap is weer overweldigend. Met wat geluk zien we 'Hornsundtind' een piek van 1431m boven zeeniveau. Ook komt u wellicht arctische zeezoogdieren tegen! In de winter zijn de Storfjorden grotendeels bevroren, waardoor het een perfecte leefomgeving is voor ijsberen.

    Hornsund

    De zuidelijkste fjord van Spitsbergen, Hornsund, heeft een lengte van bijna 25km. Een Britse walvisvaarder vond hier in 1610 een gewei en noemde de fjord ‘Horne Sound'. De Hornsund is een prachtige ...

    De zuidelijkste fjord van Spitsbergen, Hornsund, heeft een lengte van bijna 25km. Een Britse walvisvaarder vond hier in 1610 een gewei en noemde de fjord ‘Horne Sound'. De Hornsund is een prachtige fjord waarop grote gletsjers zoals de Stoorbreen, Hornbreen en Hansbreen uitmonden. De bergen maken een sterk alpine indruk. De Hornsundtind, gelegen aan de zuidzijde, is met 1431m de hoogste berg in de omgeving. Langs de fjordkust kan men resten tegenkomen van de vroegere walvisvaart en expedities. 

    Vertoon meer
  • Het schip bereikt het eiland Bjørnøya, het zuidelijkste eiland van de Svalbard archipel. Het is een afgelegen plek (midden in de Arctische Oceaan) en staat bekend om de grootste populatie zeevogels van het noordelijk halfrond. Dit is waar het koude water van de Arctische Oceaan en het warmere water van de Golfstroom samenkomen. Als het water met 2 verschillende temperaturen elkaar bereikt, wordt voedselrijk water naar het oppervlak gedwongen. Dit voedselrijke water kan worden gezien als een "all-you-can-eat" buffet voor ongeveer 126 verschillende vogelsoorten. Als de omstandigheden het toelaten, wordt hier een landing gemaakt.

    Bjørnøya

    De Noren rekenen Bjørnøya officieel tot Spitsbergen. Het ligt ver verwijderd van de archipel, bijna 250km ten zuiden van de Sørkapp (de zuidelijkste punt van Vestspitsbergen) op 74°NB. Het eiland ...

    De Noren rekenen Bjørnøya officieel tot Spitsbergen. Het ligt ver verwijderd van de archipel, bijna 250km ten zuiden van de Sørkapp (de zuidelijkste punt van Vestspitsbergen) op 74°NB. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 178 km². Het is net iets groter dan het grondgebied van de gemeente Amsterdam met een lengte van circa 20km en een breedte van 15km. In het noorden bevindt zich een groot plateau dat ruim 30m boven de zeespiegel ligt. Het is daarom niet gemakkelijk om aan wal te geraken. Naar het zuiden toe wordt het bergachtig. De hoogste punt is de Miseryfjellet met een hoogte van 536m. De kust in het zuiden is zeer steil en de kliffen rijzen tot ongeveer 400m uit zee omhoog.
    Vertoon meer
  • Een paar uur voordat u Skarsvåg bereikt, komt u langs de beroemde Noordkaap. Hier bieden we u de kans om de steile wandeling naar de kaap te maken vanaf Hornvika, of om de kaap te bezoeken met de bus vanuit Skarsvåg. Skarsvåg is een klein stadje langs de noordelijke kust van het eiland Magerøya. De inwoners beweren dat ze in 's werelds meest noordelijk gelegen vissersdorp leven. Op het plateau bevinden zich ook een restaurant en een museum, waar u meer kunt leren over de vroegere expedities. Ook kunt u genieten van een panoramische film, dat u meeneemt door alle 4 de seizoenen in dit bijzondere landschap, vol contrasten, geweldig licht en adembenemende natuur.

    Het schip gaat verder naar Gjesvær, waar de excursiedeelnemers weer aan boord komen. Vervolgens varen we langs Gjesværstappan, een klif met vogels die de thuisbasis is van een van de grootste kolonies zeevogels in Noorwegen.

    Noordkaap

    Op het Noordkaap plateau staat u op 71º10'21'' noorderbreedte op 307 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te bedenken dat de noordpool nog 2.080 ...

    Op het Noordkaap plateau staat u op 71º10'21'' noorderbreedte op 307 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te bedenken dat de noordpool nog 2.080 kilometer verderop ligt! Hoewel de Noordkaap niet helemaal het meest noordelijke puntje van Europa is, is het wel een bijzondere bestemming. Op het Noordkaap plateau staat een monument in de vorm van een wereldbol, deze werd pas in 1978 geplaatst.

    In de zomer kunt u hier genieten van de middernachtzon: een indrukwekkende ervaring om 24 uur per dag licht te ervaren! Ook in de winter is een bezoek aan de Noordkaap een bijzondere ervaring. De ruige omgeving is bedekt met sneeuw en ook heeft u kans op het zien van het noorderlicht! Tijdens de winter is het omgekeerde aan de hand van de middernachtzon: de zon komt dan niet boven de horizon uit. Het is echter niet de hele dag volledig donker, gedurende 4 uur per dag is er sprake van schemer.

    De uitzichten hier overtreffen de horizon en voelen aan als het einde van de wereld. Het is een geweldige plek om foto's te maken. Geniet van een informatieve korte film en exposities in de Noordkaaphal.

    Vertoon meer
  • Tromsø wordt ook wel de 'Poort naar het Noordpoolgebied' genoemd. Dit is de stad waar uw expeditiereis helaas ten einde komt. Dit is ook de plek waar ontdekkingsreiziger Roald Amundsen meer dan 100 jaar geleden zijn bemanning bij elkaar zocht. Dit is de enige plek waar hij mannen kon vinden die ervaring hadden met navigeren op de poolzeeën en die wisten hoe het was om te moeten overleven in extreme kou.

    Vandaag de dag is Tromsø de thuisbasis van experts in het noordelijke poolgebied en academici die onderzoek doen naar de opwarming van de aarde. Als u de tijd heeft, raden we aan om deze leuke stad nog even te verkennen, voor u terug gaat naar huis.

    Tromsø Highlight

    Tromsø heeft meerdere namen: het is de hoofdstad van de Noordkalot, De poort tot de Noordelijke IJszee, Parijs van het Noorden, De poort tot het Arctische gebied. De namen worden eenvoudig verklaard ...

    Tromsø heeft meerdere namen: het is de hoofdstad van de Noordkalot, De poort tot de Noordelijke IJszee, Parijs van het Noorden, De poort tot het Arctische gebied. De namen worden eenvoudig verklaard met een Noors spreekwoord dat zegt: ‘Een geliefd kind heeft vele namen'.
    Vertoon meer

    Vlucht Tromsø - Oslo - Amsterdam

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 25 - 5 september 2020
2-persoons binnenhut I2D € 5.391
2-persoons binnenhut K2D € 5.618
2-persoons buitenhut AJ € 6.162
2-persoons buitenhut J2D € 6.162
2-persoons buitenhut A € 6.525
2-persoons buitenhut N Op aanvraag
2-persoons buitenhut O2D € 7.024
2-persoons superior buitenhut QJ € 6.752
2-persoons superior buitenhut YA € 6.752
2-persoons superior buitenhut P2D € 7.205
2-persoons superior buitenhut U2D € 7.432
2-persoons suite zonder balkon Q € 8.566
2-persoons suite met balkon MG € 9.564
2-persoons suite met balkon MX € 14.281
Voorwaarden Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord
Vlucht Oslo - Longyearbyen incl. belastingen
Eén overnachting in Longyearbyen, inclusief ontbijt en lunch
Alle transfers in Longyearbyen, inclusief een excursie voordat u aan boord gaat
Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
Wind- en regenafstotend jack. Ook het lenen van laarzen, wandelstokken en uitrusting indien nodig voor activiteiten
Uitgebreide reisbeschrijving van Norge Reiser

Exclusief
- Vluchten Amsterdam - Oslo en Tromsø - Amsterdam
- Arrangementen voor of na de reis
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)