Noorwegen en Spitsbergen reis, 12 dagen per ms Spitsbergen

Noorwegen en Spitsbergen reis, 12 dagen per ms Spitsbergen

M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


Bergen
Bergen

Deze expeditiereis naar het noorden begint in Bergen, Noorwegen. Hier ligt het schip ms Spitsbergen voor u klaar, maar voordat de reis begint heeft u nog de tijd om de pittoreske straatjes van de stad te ontdekken. Bergen is een historische stad die bekend staat om de charme en sfeer.


Bygstad
Bygstad

Van Bergen varen we naar het noorden, langs de kust van Noorwegen. We varen rond de omgeving van Sunnfjord, met hoge bergen en prachtige watervallen. We varen ver in de Dalsfjord en gaan aan land bij het idyllische dorpje Bygstad.


Gripholmen
Gripholmen

Op de derde dag van deze expeditie staat een bezoek aan Gripholmen gepland. Het is een afgelegen vissersdorpje, dat tegenwoordig een populaire zomerbestemming is.


Torghatten
Torghatten

We gaan aan land bij Torghatten, vertaald als 'hoed met gat'. Dit is een berg met een groot gat in het midden, die langs de kust van Helgeland ligt. U kunt het eiland ontdekken en door het gat in de berg wandelen.


Vikingen (eiland)
Vikingen (eiland)

We bezoeken Traena, met meer dan 1000 eilandjes en slechts 500 inwoners. We gaan hier dichtbij ook aan land, bij het eiland Vikingen. Vikingen ligt precies op de grens van de poolcirkel.


Lofoten
Lofoten

De Lofoten is een prachtige eilandengroep. We bezoeken hier Henningsvaer, een leuk vissersdorpje waar we gezellig door de straatjes kunnen wandelen. Later op de dag varen we verder langs de Noorse kust naar boven, waar we de Trollfjord binnenvaren.


Sommarøy
Sommarøy

We hebben een actieve dag bij een groep eilandjes; Sommarøy. U vindt hier zandstranden en een levendige vissersgemeenschap. U kunt er wandelen of kajakken, maar u kunt ook een bezoek brengen aan de stad Tromsø, die dichtbij ligt.


Noordkaap
Noordkaap

Vandaag bereiken we de laatste bestemming van Noorwegen: de Noordkaap. Al lange tijd is dit een geliefde bestemming voor avonturiers. U staat hier op de grens van het vasteland van Europa, een unieke ervaring dankzij het uitzicht over de oneindige Arctische horizon.


Bjørnøya
Bjørnøya

Op deze dag zijn we op het afgelegen eiland Bjørnøya, vertaald als het 'beren eiland'. Het eiland ligt in de Arctische Oceaan en heeft slechts 9 inwoners. Het eiland heeft daarnaast wel de grootste populatie van zeevogels van het Noordelijk Halfrond. Dit komt doordat er bij het eiland veel voedsel te vinden is voor de vogels, vanwege optimale omstandigheden die mogelijk zijn dankzij de warme golfstroom.


Zuid-Spitsbergen Nationaal Park
Zuid-Spitsbergen Nationaal Park

In de geschiedenis van Hurtigruten komt Zuid-Spitsbergen National Park regelmatig voor. D/S Lyngen, een traditioneel Hurtigruten schip, bracht vele pelsjagers naar deze afgelegen plaats. Hier kunt u de bergen Hornsund-tinden en Bautaen bekijken.


Ny Ålesund
Ny Ålesund

We brengen een bezoek aan de Kongsfjorden; één van de mooiste fjordengebieden van Spitsbergen. Ook gaan we naar een voormalige mijnbouwnederzetting bij Ny-Ålesund. Aan het eind van de dag varen we de Isfjord in om door te varen naar de eindbestemming van het ms Spitsbergen tijdens deze reis.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

U komt met het schip aan in Longyearbyen, van waaruit de vlucht naar Oslo gepland is. Vanuit Oslo kunt u op eigen gelegenheid verder naar huis reizen.


Reisdata

 19 mei - 30 mei 2018 (CENSPI1801)Noorwegen en Spitsbergen reis, 12 dagen per ms Spitsbergen

Deze reis zal gemaakt worden met het ms Spitsbergen. Tijdens deze unieke 12-daagse reis krijgt u de kans om zowel de prachtige, gevarieerde Noorse kust als het magische Spitsbergen te bezoeken. Aan de linkerkant ziet u de volledige reisbeschrijving voor deze reis naar Noorwegen en Spitsbergen

De ruige kust van Noorwegen

Noorwegen heeft een ongelofelijk lange kustlijn, die zich uitstrekt van 58° tot 71°N. Deze ruige kustlijn heeft een enorm gevarieerd landschap: van weelderige fjorden tot steile bergen, met eilanden en Arctische wildernis. De reis begint in de historische stad Bergen, die ook wel bekend staat als de 'poort naar de fjorden'. We varen direct diep de Dalsfjord in, in het hart van West-Noorwegen. Hier kunt u genieten van een omgeving met begroeide heuvels, hoge bergen, krachtige watervallen en charmante dorpjes.

Noorwegen en spitsbergen - verder naar het noorden

Nadat we een bezoek hebben gebracht aan een verlaten vissersdorpje en aan een legendarische berg, gaat de reis verder naar het noorden. We steken de poolcirkel over en varen naar één van de bekendste eilandengroepen van Noorwegen: de Lofoten. De schoonheid van deze eilanden is adembenemend; grillige bergen, diepe fjorden, beschutte inhammen, witte stranden en idyllische vissersdorpjes zorgen voor een onvergetelijk beeld.
Nog een stukje noordelijker kunt u nog meer ongerept natuurschoon bewonderen op eiland Sommarøy. Een dag later bevindt u zich op het meest noordelijke punt van het Europese vasteland: de Noordkaap. AL eeuwenlang is de Noordkaap een geliefde bestemming voor avontuurlijke reizigers. Ze legden grote afstanden af om uiteindelijk de steile bergklif te bereiken, die 307 meter boven de Noordelijke IJszee uitsteekt. Van hieruit heeft u een overweldigend uitzicht.

Spitsbergen - het laatste deel van de reis

We steken de Noordelijke IJszee over, op weg naar de laatste bestemming van deze fantastische reis: Spitsbergen! Tijdens de oversteek proberen we aan land te gaan op het geïsoleerde eiland Bjørnøya, een vulkanisch eiland dat midden tussen het Noorse vasteland en Spitsbergen ligt. Het eiland is ondanks de ligging erg levendig, omdat vele vogels hier de zomer doorbrengen.
Tot slot bereiken we Spitsbergen. Hier regeren de elementen. Het is het land van ijs en sneeuw en het is de natuurlijke leefomgeving van de machtige ijsbeer. Hier kunt u een aantal van de schilderachtige fjorden ontdekken, evenals Ny-Ålesund (meest noordelijk gelegen gemeenschap van de wereld) en het levendige Longyearbyen, de hoofdstad van Spitsbergen.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen


Prijslijst Noorwegen en Spitsbergen reis, 12 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Huttype Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting *12*
Vanafprijs Maximale prijs
B binnenhut 3185 4127
I binnenhut 3334 4325
K binnenhut 3483 4523
AJ buitenhut 3780 4919
J buitenhut 3780 4919
A buitenhut 3929 5118
N buitenhut 4285 5593
O buitenhut 4285 5593
P superior buitenhut 4404 5752
U superior buitenhut 4553 5950
YA superior buitenhut 4731 6188
QJ superior buitenhut 4731 6188
MG suite 6009 7891
MX suite 9160 12092

Suitebonus:

Boeking van een suite op het ms Fram is inclusief aantrekkelijke extra's, zoals: een welkomspresentje van de kapitein, een keur van drankjes in het restaurant en gratis gevulde minibar bij aankomst.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Vlucht Longyearbuyen - Oslo incl. belastingen.

Transfer schip naar luchthaven Longyearbyen.

Hotelovernachting (1x) in Buenos Aires incl. ontbijt.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

Flexibele tarieven:

! Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

! De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

! Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

! I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

! Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.