Noorwegen en Spitsbergen reis, 12 dagen per ms Spitsbergen

Van Spitsbergen naar Tromsø via de Noordkaap

M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


Vlieg Amsterdam-Oslo
Vlieg Amsterdam-Oslo

U reist op eigen gelegenheid naar Oslo, waar uw expeditiereis begint.


Oslo
Oslo

Uw avontuur begint met een avondvlucht van Oslo naar Longyearbyen. Voor vertrek heeft u nog even de tijd om Oslo te verkennen. Het is een een levendige stad aan een fjord, omringd door bossen, meren en heuvels. Oslo heeft interessante architectuur, goede restaurants en eindeloze mogelijkheden om te shoppen.

Na aankomst in Longyearbyen stapt u in een compleet andere wereld. Deze afgelegen nederzetting aan de rand van de Arctische toendra biedt alle faciliteiten van een moderne stad. Dit zorgt voor een bijzonder contrast.


Longyearbyen
Longyearbyen

Er is 1 overnachting in Longyearbyen gepland en de volgende dag kunt u na de lunch deelnemen aan een excursie. De invloed van de Arctische omgeving op het leven is hier enorm, maar de stad is ook verrassend levendig met gallerijen, pubs, restaurants, winkels en zelfs een mini-winkelcentrum. Het is een geliefde stad bij avonturiers en de rijke geschiedenis en erfgoed van de eerste steenkoolmijners is overal aanwezig.

De excursie eindigt bij de pier waar het ms Spitsbergen op u ligt te wachten.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

Het schip vaart vanuit Longyearbyen naar de Kongsfjorden, dat wordt beschouwd als één van de mooiste fjordengebieden van Spitsbergen, met enorme gletsjers die ijsbergen afkalven in zee. Daaromheen bevinden zich prachtige bergen. Ook is de planning om naar Ny-Ålesund te varen; een voormalige mijnwerkersstad met kleurrijke architectuur. Nu doet het dienst als internationaal onderzoekscentrum.

Terwijl het schip naar het noordwesten vaart, komt u bij de Krossfjorden en Mitrahalvøya, waar u ruïnes uit de periode van de vroegere walvisjacht kunt bekijken, maar ook allerlei planten, vogelkliffen en Spitsbergenrendieren.

In de noordwestelijke hoek van Spitsbergen bevindt zich de grootste hoeveelheid graven, blubberovens en andere culturele overblijfselen van de eerste inwoners van Svalbard.

Bij de Magdalenefjorden zal worden geprobeerd een landing te maken om te kunnen hiken, maar dit moeten de omstandigheden wel toelaten. Voor de echte durfals is het zelfs mogelijk om een duik te nemen in het ijskoude water. Ook is het mogelijk om de 151 meter hoge top van Ytre Norskøya te beklimmen en in de Liefdefjord is de enorme Monaco Gletsjer te bewonderen.


Hornsund
Hornsund

We gaan zuidwaarts naar Bellsund en Hornsund. Het landschap is weer overweldigend. Met wat geluk zien we 'Hornsundtind' een piek van 1431m boven zeeniveau.

Als u geluk heeft, komt u varend naar het zuiden, zeezoogdieren tegen! In de winter zijn de Storfjorden grotendeels bevroren, waardoor het een perfecte leefomgeving is voor ijsberen. Het schip vaart verder naar de zuidkaap van Spitsbergen, waar de Hornsund een fantastisch gevarieerd landschap heeft.


Bjørnøya
Bjørnøya

Het schip bereikt het eiland Bjørnøya, het zuidelijkste eiland van de Svalbard archipel, met slechts 9 inwoners. Het is een afgelegen plek, midden in de Arctische Oceaan, bekend om de grootste populatie zeevogels van het noordelijk halfrond. Dit is waar het koude water van de Arctische Oceaan en het warmere water van de Golfstroom samenkomen. Als het water met 2 verschillende temperaturen elkaar bereikt, wordt voedselrijk water naar het oppervlak gedwongen. Dit voedselrijke water kan worden gezien als een "all-you-can-eat" buffet voor ongeveer 126 verschillende vogelsoorten. Als de omstandigheden het toelaten, wordt hier een landing gemaakt.


Noordkaap
Noordkaap

Een paar uur voordat u Skarsvåg bereikt, komt u langs de beroemde Noordkaap. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de bekende bezienswaardigheid. Skarsvåg is een klein stadje langs de noordelijke kust van het eiland Magerøya en de inwoners beweren dat ze in 's werelds meest noordelijk gelegen vissersdorp leven. U kunt hier deelnemen aan een optionele excursie naar de Noordkaap, om een gevoel te krijgen hoe het is om aan het eind van de wereld te staan. Op het plateau bevinden zich ook een restaurant en een museum, waar u meer kunt leren over de vroegere expedities. Ook kunt u genieten van een panoramische film, dat u meeneemt door alle 4 de seizoenen in dit bijzondere landschap, vol contrasten, geweldig licht en adembenemend natuurschoon.


Tromsø Highlight
Tromsø Highlight

Tromsø wordt ook wel de 'Poort naar het Noordpoolgebied' genoemd. Dit is de stad waar uw expeditiereis helaas ten einde komt. Dit is ook de plek waar ontdekkingsreiziger Roald Amundsen meer an 100 jaar geleden zijn bemanning bij elkaar zocht. Dit is de enige plek waar hij mannen kon vinden die ervaring hadden met navigeren op de poolzeeën en die wisten hoe het was om te moeten overleven in extreme kou.

Vandaag de dag is Tromsø de thuisbasis van experts in het noordelijke poolgebied en academici die onderzoek doen naar de opwarming van de aarde. Als u de tijd heeft, raden we aan om deze leuke stad nog even te verkennen, voor u terug gaat naar huis.


Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam
Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam

Nadat u in Tromsø van boord bent gegaan, reis u op eigen gelegenheid terug naar Nederland. U kunt uw reis ook verlengen als u dat wilt. Vraag ons naar de mogelijkheden en vraag vrijblijvend een aangepast reisvoorstel aan!


Reisdata

 25 augustus - 5 september 2020 (SBSPI2015)Noorwegen en Spitsbergen reis

Deze reis zal gemaakt worden met het ms Spitsbergen. Tijdens deze unieke 12-daagse reis krijgt u de kans om zowel de prachtige, gevarieerde Noorse kust als het magische Spitsbergen te bezoeken. Aan de linkerkant ziet u de volledige reisbeschrijving voor deze reis naar Noorwegen en Spitsbergen

Spitsbergen - het begin van de reis

U vliegt van Oslo naar Longyearbyen, op weg naar de eerste bestemming van deze fantastische reis: Spitsbergen! Het doel is om helemaal om het eiland Spitsbergen heen te varen, waarbij u goede kansen heeft op het zien van ijsbergen. Ook proberen we de 80º N voorbij te varen, tot minder dan 600 zeemijlen afstand van de geografische Noordpool.

Na het varen rondom Spitsbergen, proberen we aan land te gaan op het geïsoleerde eiland Bjørnøya, een vulkanisch eiland dat midden tussen het Noorse vasteland en Spitsbergen ligt. Het eiland is ondanks de ligging erg levendig, omdat vele vogels hier de zomer doorbrengen.

Noorwegen en Spitsbergen - terug naar Noorwegen

Nadat we een bezoek hebben gebracht aan het eiland Bjørnøya, gaat de reis verder naar de Noordkaap het meest noordelijke punt van het Europese vasteland: de Noordkaap. AL eeuwenlang is de Noordkaap een geliefde bestemming voor avontuurlijke reizigers. Ze legden grote afstanden af om uiteindelijk de steile bergklif te bereiken, die 307 meter boven de Noordelijke IJszee uitsteekt. Van hieruit heeft u een overweldigend uitzicht. Vervolgens vaart het schip nog een stukje verder zuidwaarts. De schoonheid van deze eilanden is adembenemend; grillige bergen, diepe fjorden, beschutte inhammen, witte stranden en idyllische vissersdorpjes zorgen voor een onvergetelijk beeld. Hier kunt u nog meer ongerept natuurschoon bewonderen op eiland Sommarøy. Een dag later bevindt u zich weer in Tromsø.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen

Bij te boeken activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten, die standaard bij deze reis zijn inbegrepen, heeft u ook de mogelijkheid om extra excursies bij te boeken (tegen betaling). Denk hierbij aan (stads)wandelingen, rondleidingen, rondvluchten of fotografie-excursies. Deze excursies kunt u van tevoren bijboeken en hebben vaak een maximum aantal deelnemers. Vraag ons bij interesse naar de mogelijkheden, zodat u de laatst geüpdatete informatie en beschikbaarheid kunt ontvangen.

Prijslijst Noorwegen en Spitsbergen reis, 12 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon SBSPI2015 | 25 - 5 september 2020
2-persoons binnenhut I2D 5391
2-persoons binnenhut K2D 5618
2-persoons buitenhut AJ 6162
2-persoons buitenhut J2D 6162
2-persoons buitenhut A 6525
2-persoons buitenhut N vol
2-persoons buitenhut O2D 7024
2-persoons superior buitenhut QJ 6752
2-persoons superior buitenhut YA 6752
2-persoons superior buitenhut P2D 7205
2-persoons superior buitenhut U2D 7432
2-persoons suite zonder balkon Q 8566
2-persoons suite met balkon MG 9564
2-persoons suite met balkon MX 14281

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020, op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanafprijzen.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord.

Vlucht Oslo - Longyearbyen incl. belastingen.

1 overnachting in Longyearbyen, inclusief ontbijt en lunch.

Alle transfers in Longyearbyen, inclusief een excursie voordat u aan boord gaat.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Exclusief:

! Vluchten Amsterdam - Oslo en Tromsø - Amsterdam.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

! Fooien.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden