Noorwegen en Spitsbergen reis, 12 dagen per ms Spitsbergen

Van Spitsbergen naar Tromsø via de Noordkaap

M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


Vlieg Amsterdam-Oslo
Vlieg Amsterdam-Oslo

U reist op eigen gelegenheid naar Oslo, waar uw expeditiereis begint.


Oslo
Oslo

Uw avontuur begint met een avondvlucht van Oslo naar Longyearbyen. Voor vertrek heeft u nog even de tijd om Oslo te verkennen. Het is een een levendige stad aan een fjord, omringd door bossen, meren en heuvels. Oslo heeft interessante architectuur, goede restaurants en eindeloze mogelijkheden om te shoppen.

Na aankomst in Longyearbyen stapt u in een compleet andere wereld. Deze afgelegen nederzetting aan de rand van de Arctische toendra biedt alle faciliteiten van een moderne stad. Dit zorgt voor een bijzonder contrast.


Longyearbyen
Longyearbyen

Er is 1 overnachting in Longyearbyen gepland en na de lunch kunt u deelnemen aan een excursie. De invloed van de Arctische omgeving op het leven is hier enorm, maar de stad is ook verrassend levendig met galerijen, pubs, restaurants, winkels en zelfs een mini-winkelcentrum. Het is een geliefde stad bij avonturiers en de rijke geschiedenis en erfgoed van de eerste steenkoolmijners is overal aanwezig.

De excursie eindigt bij de pier waar het ms Spitsbergen op u wacht.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

Het schip vaart vanuit Longyearbyen naar de Kongsfjorden, dat wordt beschouwd als één van de mooiste fjordengebieden van Spitsbergen, met enorme gletsjers die ijsbergen afkalven in zee. Daaromheen bevinden zich prachtige bergen. Ook is de planning om naar Ny-Ålesund te varen; een voormalige mijnwerkersstad met kleurrijke architectuur. Nu doet de stad dienst als internationaal onderzoekscentrum.

Terwijl het schip naar het noordwesten vaart, komt u bij de Krossfjorden en Mitrahalvøya, waar u ruïnes uit de periode van de vroegere walvisjacht kunt bekijken, maar ook allerlei planten, vogelkliffen en Spitsbergenrendieren.

In de noordwestelijke hoek van Spitsbergen bevindt zich de grootste hoeveelheid graven, blubberovens en andere culturele overblijfselen van de eerste inwoners van Svalbard.

Bij de Magdalenefjorden en Gravneset is er eventueel de mogelijkheid om in zee te baden en zelfs een zeldzaam Arctisch zwemdiploma te behalen. Er zijn ook spannende landingen en optionele schilderachtige kajakmogelijkheden.


Hornsund
Hornsund

We gaan zuidwaarts naar Bellsund en Hornsund. Het landschap is weer overweldigend. Met wat geluk zien we 'Hornsundtind' een piek van 1431m boven zeeniveau.

Ook komen we wellicht arctische zeezoogdieren tegen! In de winter zijn de Storfjorden grotendeels bevroren, waardoor het een perfecte leefomgeving is voor ijsberen.


Bjørnøya
Bjørnøya

Het schip bereikt het eiland Bjørnøya, het zuidelijkste eiland van de Svalbard archipel. Het is een afgelegen plek (midden in de Arctische Oceaan) en staat bekend om de grootste populatie zeevogels van het noordelijk halfrond. Dit is waar het koude water van de Arctische Oceaan en het warmere water van de Golfstroom samenkomen. Als het water met 2 verschillende temperaturen elkaar bereikt, wordt voedselrijk water naar het oppervlak gedwongen. Dit voedselrijke water kan worden gezien als een "all-you-can-eat" buffet voor ongeveer 126 verschillende vogelsoorten. Als de omstandigheden het toelaten, wordt hier een landing gemaakt.


Noordkaap
Noordkaap

Een paar uur voordat u Skarsvåg bereikt, komt u langs de beroemde Noordkaap. Hier bieden we u de kans om de steile wandeling naar de kaap te maken vanaf Hornvika, of om de kaap te bezoeken met de bus vanuit Skarsvåg. Skarsvåg is een klein stadje langs de noordelijke kust van het eiland Magerøya. De inwoners beweren dat ze in 's werelds meest noordelijk gelegen vissersdorp leven. Op het plateau bevinden zich ook een restaurant en een museum, waar u meer kunt leren over de vroegere expedities. Ook kunt u genieten van een panoramische film, dat u meeneemt door alle 4 de seizoenen in dit bijzondere landschap, vol contrasten, geweldig licht en adembenemende natuur.

Het schip gaat verder naar Gjesvær, waar de excursiedeelnemers weer aan boord komen. Vervolgens varen we langs Gjesværstappan, een klif met vogels die de thuisbasis is van een van de grootste kolonies zeevogels in Noorwegen.


Tromsø Highlight
Tromsø Highlight

Tromsø wordt ook wel de 'Poort naar het Noordpoolgebied' genoemd. Dit is de stad waar uw expeditiereis helaas ten einde komt. Dit is ook de plek waar ontdekkingsreiziger Roald Amundsen meer dan 100 jaar geleden zijn bemanning bij elkaar zocht. Dit is de enige plek waar hij mannen kon vinden die ervaring hadden met navigeren op de poolzeeën en die wisten hoe het was om te moeten overleven in extreme kou.

Vandaag de dag is Tromsø de thuisbasis van experts in het noordelijke poolgebied en academici die onderzoek doen naar de opwarming van de aarde. Als u de tijd heeft, raden we aan om deze leuke stad nog even te verkennen, voor u terug gaat naar huis.


Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam
Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam

Nadat u in Tromsø van boord bent gegaan, reist u op eigen gelegenheid terug naar Nederland. U kunt uw reis ook verlengen. Vraag ons naar de mogelijkheden en vraag vrijblijvend een aangepast reisvoorstel aan!


Reisdata

 25 augustus - 5 september 2020 (SBSPI2015)Noorwegen Spitsbergen reis - Highlights 

  • Vaar de historische baanbrekende route van Hurtigruten uit 1896
  • Spot ijsberen en dieren in het wild op Bjørnøya
  • Bewonder prachtige landschappen zoals de diepe fjorden, steile bergrotsen en idyllische vissersdorpjes 
  • Wandel naar de Noordkaap zoals de vroege ontdekkingsreizigers
  • Verken het mooie en historische Tromsø

Noorwegen en Spitsbergen reis

Tijdens deze unieke 12-daagse reis met de ms Spitsbergen krijgt u de kans om zowel de prachtige, gevarieerde Noorse kust als het magische Spitsbergen te bezoeken. Aan de linkerkant ziet u de volledige reisbeschrijving voor deze reis naar Noorwegen en Spitsbergen. Het doel is om helemaal om het eiland Spitsbergen heen te varen, waarbij u goede kansen heeft op het zien van ijsbergen. Na het varen rondom Spitsbergen, proberen we aan land te gaan op het geïsoleerde eiland Bjørnøya, een vulkanisch eiland dat midden tussen het Noorse vasteland en Spitsbergen ligt. Het eiland is ondanks de ligging erg levendig, omdat vele vogels hier de zomer doorbrengen. Na eiland Bjørnøya gaat de reis verder naar de Noordkaap, het meest noordelijke punt van het Europese vasteland. Al eeuwenlang is de Noordkaap een geliefde bestemming voor avontuurlijke reizigers. Ze legden grote afstanden af om uiteindelijk de steile bergklif te bereiken, die 307 meter boven de Noordelijke IJszee uitsteekt. Van hieruit heeft u een overweldigend uitzicht. Vervolgens vaart het schip nog een stukje verder zuidwaarts. Grillige bergen, diepe fjorden, beschutte inhammen, witte stranden en idyllische vissersdorpjes zorgen voor een onvergetelijk beeld. Hier kunt u nog meer ongerept natuurschoon bewonderen op eiland Sommarøy. Een dag later bevindt u zich weer in Tromsø.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen

Bij te boeken activiteiten

Het is mogelijk om extra excursies bij te boeken (tegen betaling). Denk hierbij aan (stads)wandelingen, rondleidingen, rondvluchten of fotografie-excursies. Deze excursies kunt u van tevoren bijboeken en hebben vaak een maximum aantal deelnemers. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Prijslijst Noorwegen en Spitsbergen reis, 12 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon SBSPI2015 | 25 - 5 september 2020
2-persoons binnenhut I2D 5391
2-persoons binnenhut K2D 5618
2-persoons buitenhut AJ 6162
2-persoons buitenhut J2D 6162
2-persoons buitenhut A 6525
2-persoons buitenhut N vol
2-persoons buitenhut O2D 7024
2-persoons superior buitenhut QJ 6752
2-persoons superior buitenhut YA 6752
2-persoons superior buitenhut P2D 7205
2-persoons superior buitenhut U2D 7432
2-persoons suite zonder balkon Q 8566
2-persoons suite met balkon MG 9564
2-persoons suite met balkon MX 14281

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020, op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanafprijzen.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord.

Vlucht Oslo - Longyearbyen incl. belastingen.

1 overnachting in Longyearbyen, inclusief ontbijt en lunch.

Alle transfers in Longyearbyen, inclusief een excursie voordat u aan boord gaat.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack. En lening van laarzen, wandelstokken en uitrusting die nodig is voor activiteiten.

Thee en koffie aan boord.

Exclusief:

! Vluchten Amsterdam - Oslo en Tromsø - Amsterdam.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

! Fooien.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden