Noorwegen Wintervakantie, 8-daagse reis Lissat

Noorwegen Wintervakantie, 8-daagse reis Lissat


Tromsø, Scandic Ishavshotel
Tromsø, Scandic Ishavshotel

Na aankomst op het vliegveld gaat u op eigen gelegenheid naar het centrum. U verblijft 1 nacht in het Scandic Ishavs hotel op basis van logies/ontbijt. Tromsø is de stad van het noorderlicht en een echte studentenstad. Bezoek een museum of de imposante IJszee-kathedraal. U kunt uiteraard ook gaan shoppen in de gezellige winkelstraat, maar het meest bijzonder is het om een echte winterexcursie boeken. Denk hierbij aan een bezoek aan een huskyfarm of zelfs een hondensledetocht, een tocht per sneeuwscooter of een ritje met een rendierslee. Tromsø beschikt over trendy bars, sfeervolle cafés en goede restaurants.


Uløybukt, Arctic Panorama Lodge
Uløybukt, Arctic Panorama Lodge

U heeft in de ochtend en een gedeelte van de middag nog om Tromsø te ontdekken. Korte winterexcursies zouden ook gereserveerd kunnen worden. U vertrekt om 15.30 uur per minibus naar het eiland Uløya waar u verblijft in de kleinschalige Arctic Panorama Lodge.


Uløybukt, Arctic Panorama Lodge
Uløybukt, Arctic Panorama Lodge

U kunt diverse activiteiten ondernemen, zie hieronder welke activiteiten. Geef bij de aanvraag door welke activiteiten u graag wilt ondernemen.


Sneeuwscootertocht Uløybukt
Sneeuwscootertocht Uløybukt

Ga mee op een avontuurlijke sneeuwscootersafari en geniet van fantastische uitzichten op de Lyngen-Alpen, de omliggende bergen en eilanden rond Uløya. U kan er voor kiezen deze safari overdag of in de avond te maken. In de avond gaat u op zoek naar het magische noorderlicht. Ook de sterrenhemels zijn hier zoals u ze nog nooit heeft gezien! De safari duurt 3 uur en u rijdt met 2 personen op een scooter. Uiteraard krijgt u een overal, snowboots, handschoenen en een helm voor deze tocht. Koffie, thee en warme chocolademelk is inbegrepen.


Hondensledetocht Uløybukt
Hondensledetocht Uløybukt

Geniet van een epische reis door de Arctische wildernis met je eigen alaska-husky team. Geniet van spectaculaire uitzichten en bestuur uw eigen slede zoals de arctische ontdekkingsreizigers dit vroeger ook hebben gedaan. De tocht brengt u buiten de gebaande paden en oog in oog met een van Europa's laatste grote stukken ongerepte wilderenis. Aan het begin van de tocht zal u kennis maken met de honden. De gids geeft instructies voor het rijden. U helpt mee met de honden harnassen en als het team klaar is gaat u op pad. Aan het eind van de tocht brengt u de honden terug naar de kennel en geeft u ze te eten. U kan ervoor kiezen deze tocht gedurende de dag of avond te maken.


Sneeuwschoenwandelen Uløybukt
Sneeuwschoenwandelen Uløybukt

Geniet van ongerepte wildernis, weg van de skihellingen of langlaufloipes. U krijgt hier de beste natuur ervaring die er maar mogelijk is. De wandeling naar de top is ongeveer 2 kilometer en duurt tussen de 45 minuten tot een uur op sneeuwschoenen. Het is afhankelijk van het weer welke route er wordt gelopen. Met zwaardere weersomstandigheden duurt het een uur om de top te bereiken. Sneeuwschoenwandelen wordt steeds populairder en dat is ook geen wonder, het is een sport die door iedereen kan worden beoefend. Als je kunt lopen dan kun je ook op sneeuwschoenen wandelen. Het is een unieke kans om de ongerepte noorderlijke wildernis in zijn puurste vorm te ervaren. U kan ervoor kiezen deze tocht gedurende de dag of avond te maken.


Sami avond Uløybukt
Sami avond Uløybukt

Een van de oudste levende culturen in Noorwegen is de Sami bevolking, een inheemse bevolking uit het Noorden. De Sami hebben een eigen cultuur, taal en geschiedenis. Ondanks de uitdagingen van de moderne samenleving is het Sami-volk erin geslaagd om hun unieke cultuur en trotse tradities te behouden. Dit culturele avontuur vindt plaats in een Lavvu, een tipi-tent die door de Sami-bevolking wordt gebruikt. Hier krijgt u de kans om de Samische cultuur te verkennen met de hulp van een inheemse gids die je exclusief inzicht geeft in de Sami-manier van leven.


Noorderlichtsafari Uløybukt
Noorderlichtsafari Uløybukt

Er zijn diverse manieren om het noorderlicht te zien maar een van de meest unieke manieren is per boot. U gaat ver weg van de bewoonde wereld op het eiland en kunt genieten van het noorderlicht zonder lichtvervuiling. Misschien komen de orka's en bultruggen nog wel even gedag zeggen.


Walvissafari Uløybukt
Walvissafari Uløybukt

Weinig dingen zijn zo opwindend als het spotten van de grootste zoogdieren op de aarde. Kom dichtbij de orka's, dwergvinvissen en bultruggen. In tegenstelling tot andere maatschappijen gebruikt Artic Panorama Lodge een exclusief ontworpen boot voor het walvisspotten. Sommige walvissen komen zo dichtbij dat u ze bijna kan aanraken. De verwarme dubberen hutboot is veilig en brengt u dicht bij deze dieren zonder ze te storen. De lokale gids heeft meer dan 20 jaar ervaring en weet alles van de natuurlijke leefomgeving van deze dieren.


Tromsø, Scandic Ishavshotel
Tromsø, Scandic Ishavshotel

U wordt in de ochtend van Uløya naar Tromsø gebracht en zal daar rond 14.00 uur aankomen. U heeft nog wat tijd te besteden in het Parijs van het Noorden. U kan nog een activiteit boeken of gewoon genieten van het stadsleven.


Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam
Vlieg Tromsø-Oslo-Amsterdam

De reis is ten einde gekomen. Op eigen gelegenheid gaat u naar de luchthaven en vliegt u weer terug naar huis.Noorwegen Wintervakantie , 8-daagse reis Lissat

​Let op; vertrek op zondag!

Zin in een echte wintervakantie? Kom naar Noord-Noorwegen en beleef de vele mogelijkheden die wij u kunnen aanbieden. Norge Reiser biedt in samenwerking met Arctic Panorama Lodge een complete winterweek in Noorwegen aan. Kies zelf welke activiteiten u wilt ondernemen, denk aan een sneeuwscootersafari, hondensledetocht, sneeuwschoenwandelen of een walvissafari. Arctic Panorama Lodge is gelegen op een prive-eiland en alles is zeer kleinschalig.

Noorwegen Wintervakantie - activiteiten

Een greep uit de activiteiten die wij u kunnen aanbieden tijdens Noorwegen wintervakantie: sneeuwscootersafari, hondensledetocht, sneeuwschoenwandelen, sami avond, walvissafari of een noorderlicht bootsafari. Dus, geen zin in de lange files op weg naar de Alpen of de onzekerheid of je wel sneeuw hebt? Kom naar Noorwegen en laat je verrassen door de veelzijdigheid en de eindeloze mooie natuur. Alle activiteiten zijn in groepjes van maximaal 8 personen. De eigenaar van Arctic Panorama Lodge heeft maar 1 motto: 'my job is to make people happy'!

Noorwegen Wintervakantie - geplande reis

  • Heenreis: U vliegt vanaf Amsterdam (of Brussel), via Oslo, naar Tromsø.
  • Na aankomst in Tromsø gaat u op eigen gelegenheid van de luchthaven naar het centrum van Tromsø. U verblijft 1 nacht in het Scandic Ishavs hotel op basis van logies/ontbijt.
  • Op dag 2 zal een medewerker van Arctic Panorama Lodge u per minibus naar de lodge brengen. De transfer is van 15.30-20.00 uur. Indien u iets speciaals wenst kunt u ook per helikopter van Tromsø naar het eiland vliegen (tegen betaling). U verblijft 4 nachten bij deze kleinschalige lodge op het eiland Uløya op basis van halfpension. Op het eiland kan u volledig tot rust komen want samen met andere gasten van de lodge bent u de enige op het eiland. U bepaalt zelf welke activiteiten u wilt ondernemen (geef dit wel bij de aanvraag door). Een fantastische Noorwegen wintervakantie!
  • Na 4 nachten verblijf volgt om 10.00 uur de transfer terug naar Tromsø waar u om 14.00 uur aankomt. U verblijft 2 nachten in het Scandic Ishavs Hotel zodat u nog een volle dag kan genieten van het stadsleven van Tromsø, ook wel het Parijs van het noorden genoemd.
  • Terugreis: op eigen gelegenheid van het centrum naar de luchthaven. Vanuit Tromsø vliegt u, via Oslo, terug naar Amsterdam (of Brussel).

​Noorwegen Wintervakantie - Accommodatie

  • Scandic Ishavs hotel is centraal gelegen in Tromsø, ook wel bekend als het Parijs van het Noorden. Met zijn unieke ligging aan de kade kijkt u uit over de haven, Ishavskathedraal en Tromsdalen.
  • Arctic Panorama Lodge ligt aan het water op het eiland Uløya in de Lynge Fjord. Het restaurant geeft een fantastisch panoramisch uitzicht en de kamers zijn modern. Alles is kleinschalig en van hele hoge standaard.


Exclusieve reis

Let op, deze reis is ook te boeken als exclusieve reis. U verblijft dan in een superior kamer in het Arctic Panorama hotel en alle excursies zijn inbegrepen als privé excursie
Het verblijf in Tromsø is in een superior kamer in het Clarion hotel the Edge, en u wordt per privé transfer vervoerd.
Vraag bij ons de prijs op. 

Prijslijst Noorwegen Wintervakantie, 8-daagse reis Lissat (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode december 2020 - april 2021 Op basis van 2 personen
Vanaf
Prijs per persoon in € 1515
Activiteiten .
Sneeuwscootersafari 215
Hondensledetocht 280
Sneeuwschoenwandelen 105
Sami Avond 70
Walvissafari 280
Noorderlicht bootsafari 215

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen. Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief:

✓  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax.

  Verblijf in de genoemde accommodatie op basis van logies/ontbijt (Tromsø) en halfpension (Arctic Panorama Lodge) 

✓  Genoemde transfers

✓  Thermische kleding tijdens activiteiten

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden

! Niet genoemde excursies

! Niet genoemde transfers

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard


Mogelijk bij te boeken:

- Sneeuwscootersafari
- Hondensledetocht
- Sneeuwschoenwandelen
- Sami Avond
- Walvissafari
- Noorderlicht bootsafari