Nordenskiöld Lodge Pyramiden Basecamp Spitsbergen

Nordenskiöld Lodge Pyramiden

Op de oever van een ijzig fjord, aan de rand van de blauwe gletsjer, staat de verborgen expeditie-lodge. Nordenskiöld Lodge neemt de isolatie van de moderne wereld naar een ander niveau. Het is het verste dat je kunt bereiken met gemotoriseerd voertuig op Spitsbergen.

Net als de ontdekkingsreizigers decennia geleden, breng je dagen door met klimmen op de gletsjer en skiën rond de fjord en in de besneeuwde valleien. Verwarm jezelf in de sauna na een lange verkenningsdag. Wat moeten we de volgende dag doen? Wat dacht je van een bezoek aan de spookstad Pyramiden, op slechts een paar kilometer afstand?

Nordenskiöld Lodge ligt aan een van de zijfjorden van Isfjorden, in Billefjorden. De lodge ligt aan de kustlijn in Adolfbukta, een van de binnenste baaien in Billefjorden, direct naast de machtige Nordenskiöld gletsjer. De Nordenskiöld-gletsjer maakt deel uit van het grotere gletsjersysteem dat zich uitstrekt tot aan de noordkust van Spitsbergen, waardoor de noordelijke delen van de Arctische archipel zeer toegankelijk zijn vanaf de Nordenskiöld Lodge. Dit is het verste dat je kunt gaan op gemotoriseerde voertuigen - vanaf hier is het ofwel ski's of een hondenslee als je verder wilt.

Nordenskiöld Lodge - kamers

Nordenskiöld Lodge is de meest noordelijke commerciële hut ter wereld. Nordenkiöld heeft echter geen stromend water of elektriciteit en is een echte expeditielodge in het midden van het noordpoolgebied. Er wordt hout gebruikt om de lodge te verwarmen en het drinkwater komt uit het smeltwater van de gletsjer. Er zijn 5 slaapkamers met een fantastisch uitzicht, 10 comfortabele bedden, een overdekt toilet en een traditionele houten sauna.

Nordenskiöld Lodge - activiteiten

  • Kanoen
  • Wandelen
  • Gletsjerwandeling

Prijzen

Prijslijst Nordenskiöld Lodge Pyramiden Basecamp Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoonskamer incl. volpension
gehele jaar op aanvraag
Korte Spitsbergen expeditie Barentz, 5 daagse reis

Tijdens deze 5 daagse Korte Spitsbergen expeditie gaat u naar de Nordenskiöld-gletsjer. Deze gletsjer maakt deel uit van het grotere gletsjersysteem dat zich uitstrekt tot aan de noordkust van Spitsbergen.Groepsreis Spitsbergen, 6-daagse expeditiereis

Een 6-daagse actieve groepsreis naar Spitsbergen. Midden in de nacht landen we in Longyearbyen, maar het voelt als 13:00 in de middag, een bijzondere ervaring waar je veel energie van krijgt. De volgende ochtend begint ons avontuur direct na het ontbijt, per ribboat vertrekken we naar Nordenskiöld Lodge, op de route er naartoe zullen we al veel wildlife zien.