Motorschip Nordkapp

Vernoemd naar een van de geografische hoogtepunten

590 passagiers Noorse Fjorden Motorschip
  • 590 passagiers
  • Noorse Fjorden
  • Motorschip
Bekijk foto's

Het motorschip Nordkapp is vernoemd naar het meest noordelijke punt op het vasteland van Europa: de Noordkaap (71ºN). Dit is tevens een van de geografische hoogtepunten die u kunt bezoeken tijdens een Hurtigrutenreis. Motorschip Nordkapp is in 2016 gerenoveerd en heeft nu een modern interieur. Aan boord zijn drie verschillende restaurants, een Multe bakkerij en ijsbar, een sauna en een fitnessruimte. Op het dek kunt u genieten van het uitzicht vanuit een van de twee hottubs. Er is een gezellige bar aan de voorkant van het schip waar u kunt genieten van een lekker drankje. Daarnaast heeft het schip een grote centrale ruimte met daarin de receptie, ruimte voor de gidsen, conferentieruimte en een winkel.

Motorschip Nordkapp is gedoopt door de Noorse koningin Sonja in 1996 en haar eerste reis was naar de Shetlandeilanden. Het schip begon in april 1996 met het varen langs de Noorse kust. Het schip heeft ook gevaren rond Antarctica. Sinds 2007 maakt het schip deel uit van de Hurtigruten vloot en wordt het volledig ingezet voor de Noorse kust route.

Expeditieteam
Motorschip Nordkapp heeft een eigen expeditieteam aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizoen en de wateren waarin we varen. Het expeditieteam organiseert dagelijks een lezingsprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en gaat u aanmoedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

Technische gegevens
Gewicht: 11386 ton
Lengte: 123,3 meter
Breedte: 19,5 meter
Snelheid: 18 knopen
Scheepswerf: Kværner Kleven (N)
Capaciteit: 590 passagiers, 480 bedden
Bouwjaar: 1996, gerenoveerd in 2016
Autoplaatsen: 24 (max 650cm lang, 245cm breed, 220cm hoog, 5000kg - let op, minibusjes en campers zijn niet toegestaan)