Motorschip Nordlys

Geïnspireerd op het spectaculaire noorderlicht

590 passagiers Noorse Fjorden Motorschip
  • 590 passagiers
  • Noorse Fjorden
  • Motorschip
Bekijk foto's

Zowel de naam als het interieurontwerp van motorschip Nordlys zijn geïnspireerd op het spectaculaire noorderlicht (Aurora Boreals / Nordlys). Door de kunst en kleuren aan boord (geïnspireerd op het Noorderlicht) hangt er een onderscheidende en unieke sfeer aan boord. Motorschip Nordlys is een comfortabel schip en passagiers worden uitgenodigd om lekker achterover te leunen na een lange dag vol activiteiten en excursies in comfortabele ligstoelen in de lounge van het schip.

In mei 2019 is het schip volledig gerenoveerd. De hutten en gemeenschappelijke ruimtes hebben een volledig nieuwe uitstraling gekregen en nieuwe hut categorieën zijn toegevoegd.

Expeditieteam
Motorschip Nordlys heeft een eigen Expeditie Team aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizen en de wateren waarin we varen. Het expeditie team organiseert dagelijks een lezingsprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en je aanmoedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

Technische gegevens
Gewicht: 11204 ton
Lengte: 121,8 meter
Breedte: 19,2 meter
Snelheid: 18 knopen
Scheepswerf: Volkswerft (D)
Capaciteit: 590 passagiers, 471 bedden
Bouwjaar: 1994, gerenoveerd in 2019
Autoplaatsen: 24 (max 650cm lang, 240cm breed, 220cm hoog, 5000kg - let op, minibusjes en campers zijn niet toegestaan)