Northwest Passage en West-Groenland, 17 dagen per ms Ultramarine

Northwest Passage en West-Groenland


Motorschip Ultramarine
Motorschip Ultramarine

199 passagiers
103 hutten

Lengte 128m
Bouwjaar 2020
Snelheid 16 knopen


vlieg Amsterdam - Toronto
vlieg Amsterdam - Toronto

U reist op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Toronto. We helpen u graag bij het uitzoeken en eventuele boeken van deze vlucht(en).


Toronto, Canada
Toronto, Canada

Uw arctische expeditie begint in Toronto, Canada. Ontdek deze bruisende stad op eigen gelegenheid voordat u de nacht doorbrengt in een goed airport-hotel.


Resolute
Resolute

Deze ochtend vliegt u per chartervlucht van Toronto naar Resolute. Na aankomst heeft u de mogelijkheid om nog even door dit kleine arctische stadje te wandelen. Daarna is het tijd voor uw eerste tochtje in een zodiac, waarmee u naar het schip wordt gebracht.


Beechey Island, Canada
Beechey Island, Canada

Vaar door de afgelegen gebieden van Groenland en het Canadese Noordpoolgebied aan boord van Ultramarine. Een legendarische route die de ontdekkingsreizigers van lang geleden al fascineerde. Tijdens uw reis zal het expeditieteam er voor zorgen dat u het beste krijgt te zien dat de Noordpool te bieden heeft. Vernoemd naar ontdekkingsreiziger Frederick William Beechey van de Koninklijke Marine, is Beechey Island Canadees Nationaal Historisch gebied. Het is een belangrijke stop op deze reis, want dit is de laatste rustplaats van drie leden van de noodlottige expeditie van 1845 - 1846 van Sir John Franklin, om de Northwest Passage te vinden. De graven, op een afgelegen winderig strand, werden in 1851 ontdekt door de bemanning van Britse en Amerikaanse schepen op zoek naar tekenen van Franklins noodlottige expeditie. Radstock Bay is een populaire onderzoekslocatie voor het observeren van ijsberen die hier vaak in de zomer worden gezien. De indrukwekkende archeologische vindplaats van Thule geeft inzicht in hoe de pre-Inuit-mensen in het verre noorden leefden. Al bijna 5000 jaar wordt het gehucht Arctic Bay en het omliggende gebied bezet door Inuit-nomaden die vanuit het westen migreren. Omgeven door hoge kliffen vol met zeevogels, is dit een geweldige plek om aan wal te gaan en meer te weten te komen over de traditionele manier van leven van de Inuit-gemeenschap. Het oostelijke uiteinde van Lancaster Sound biedt talloze wandelmogelijkheden op het eiland Devon. U gaat voor anker in Croker Bay, waar u een Zodiac cruise langs een actieve gletsjer maakt. Hoewel u op veilige afstand zult blijven, zal worden geprobeerd om dichtbij genoeg te komen om de pracht van kalverijs mee te maken. Ook de walrus komt hier vaak voor, dus houdt uw camera bij de hand. Een wandeling naar een nabijgelegen archeologische vindplaats behoort ook tot de mogelijkheden. Maak een toch vanaf de haven van Dundas langs het strand naar een voormalige Royal Canadian Mounted Police-buitenpost, waar u mogelijk muskusossen tegen kunt komen. Grise Fjord, de meest noordelijke nederzetting van Canada, is uw laatste kustbezoek in het Canadese Hoge Noordpoolgebied. Nu wonen er ongeveer 150 inwoners. De traditionele, meestal Inuit-gemeenschap werd opgericht in 1953, toen de federale overheid acht Inuit-families uit Noord-Quebec hervestigde. Jagen en vissen zijn een belangrijk onderdeel van hun manier van leven. Bezoek het monument voor de eerste Inuit-kolonisten, evenals de overblijfselen van het "oude kamp" waar ze woonden.


Smith Sound, Baffinbaai
Smith Sound, Baffinbaai

Voordat u afscheid neemt van Canada, wordt er geprobeerd om zo ver mogelijk naar het noorden te varen, waarbij u beide kanten van Smith Sound kunt verkennen, de onbewoonde doorgang tussen Ellesmere Island en Groenland.


Qaanaaq (Thule), Groenland
Qaanaaq (Thule), Groenland

Uw eerste stop in Groenland is Qaanaaq, voorheen bekend als Thule, één van de meest noordelijke steden ter wereld. Hier kunt u kennis maken met de lokale Inuit cultuur en tradities en werpt het museum meer licht op hoe het is om dicht bij de top van de wereld te wonen.


Baffinbaai, Groenland - Canada
Baffinbaai, Groenland - Canada

Terwijl u langs de westkust van Groenland naar het zuiden vaart, zullen presentaties van de experts aan boord u voorbereiden op de avonturen die komen gaan.


Uummannaq, Groenland
Uummannaq, Groenland

De westkust van Groenland biedt adembenemende gletsjers, bergachtige landschappen, dramatische fjorden en levendige gemeenschappen. Nuussuaq (voorheen bekend als Kraulshavn) is de enige vastelandgemeenschap in de Upernavik-archipel. Opgericht in 1923 als een handelsstation, het is een van de meest traditionele jacht- en vissersdorpen in Groenland. Het is niet verwonderlijk dat de roodgekleurde, hartvormige berg die achter Uummannaq oprijst de traditionele gemeenschap zijn naam gaf (Uummannaq betekent "hartachtig" in het Groenlands). Terwijl uw schip de kust nadert, wilt u aan dek zijn om het ongelooflijke uitzicht op deze twee toppen te bewonderen die boven de levendig geschilderde houten huizen uitkijken op het rotsachtige terrein beneden. De nederzetting werd opgericht als een Deense kolonie in 1758 op het vasteland, maar werd vijf jaar later verplaatst omdat de jacht op zeehonden hier overvloediger was. In de nabijgelegen archeologische vindplaats Qilaqitsoq (ook bekend als Qilakitsoq) bezoekt u de ruïnes van een oude nederzetting, waar in 1972 door een paar jagers de overblijfselen van acht volledig geklede mummies werden ontdekt onder een rots. De beroemde Groenlandse mummies, die dateren uit 1475 na Christus, zijn te zien in het Groenland Nationaal Museum in Nuuk. Als u verder naar het zuiden vaart heeft u een spectaculair uitzicht op Eqip Sermia. De grillige, blauw getinte gletsjer die boven het kristalheldere water uitstijgt, is een van de mooiste bezienswaardigheden in Groenland. Met een zodiac zal worden geprobeerd om zo dichtbij mogelijk, maar wel op veilige afstand, langs de enorme gletsjer te cruisen. Mogelijk gaat u ook aan land om de buurt te verkennen. Net ten zuiden van Ilulissat, wat "ijsberg" betekent in Groenland, ligt de indrukwekkende Ilulissat Icefjord. Op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat Sermeq Kujalleq, de meest productieve gletsjer op het noordelijk halfrond. Terwijl u per zodiac langs de monding van de fjord zult cruisen, heeft u misschien het geluk getuige te zijn van de wonderen van afkalfijs (luister naar het luide gebrul als het ijs afbreekt). In Sisimiut wordt u getrakteerd op een traditionele kajakdemonstratie. De kajak (een Inuit-woord dat de Engelsen hebben geleend) is het nationale symbool van Groenland en kan worden teruggevoerd naar de eerste immigranten van het land die schepen gebruikten die lijken op de smalle een- of tweepersoonsboten. De kleurrijke gemeenschap van Itilleq, met ongeveer 130 inwoners, is omgeven door zee, bergen en fjorden en ligt in een schilderachtige holte op een klein eiland zonder zoetwater. De laatste excursie van uw Arctisch avontuur kan een wandeling rond Itilleq Fjord zijn.


Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland

Geniet van een laatste rit per zodiac naar het vaste land, waar u aan boord gaat van uw chartervlucht terug naar Toronto, Canada. Bij aankomst in Toronto wordt u naar uw hotel gebracht.


vlieg Toronto - Amsterdam
vlieg Toronto - Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid van Toronto naar Amsterdam. We helpen u graag bij het uitzoeken en eventuele boeken van deze vlucht(en).


Kajakken Groenland
Kajakken Groenland

Kajakken Groenland is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Arctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en arctische dieren.


Peddelen Groenland
Peddelen Groenland

Bij de excursie peddelen Groenland verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


LET OP: De geplande route langs de Northwest Passage en de westkust van Groenland wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en de kans om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang bij deelname aan een expeditiereis.

Reisdata

 31 augustus - 16 september 2021Northwest Passage en West-Groenland, 17 dagen per ms Ultramarine

Bewonder de prachtige westkust van het Canadese Noordpoolgebied en Groenland en breng een bezoek aan de traditionele Inuit- en Groenlandse gemeenschappen. De avontuurlijke reiziger kan deelnemen aan de inbegrepen helikopteractiviteiten om zo op unieke wijze te kunnen genieten van de uitgestrekte, ongerepte Arctische wildernis vanuit de lucht. Bezoek de ijsfjord van Ilulissat, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de monding in zee vormt van de Jakobshavn-gletsjer, een van de grootste gletsjers in Groenland. Houd uw ogen open voor het wild dat zich thuis voelt in deze harde, afgelegen landschappen, zoals walvissen, walrus, muskoxen en ijsberen. Geïnteresseerd? U bent van harte welkom aan boord van de Ultramarine! Waag u op de legendarische zeeroute die eeuwenlang ontdekkingsreizigers in zijn greep hield en ervaar het Arctisch avontuur.

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis - van drukke, moderne dorpen tot onaangeroerde oude ruïnes - is de reis naar de Northwest Passage iets voor jou.

Inbegrepen activiteiten

Helikoptervlucht

Helikopterlanding

Lezingen aan boord van het schip


Bij te boeken activiteiten

 Zee Kajakken

Peddel excursie

Prijslijst Northwest Passage en West-Groenland, 17 dagen per ms Ultramarine (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 31 augustus - 16 september 2021
1-persoons buitenhut (dek 6 - Solo Panorama) *€ 16.490
3-persoons buitenhut (dek 3 - Explorer Triple) *€ 13.700
2-persoons buitenhut (dek 3 - Explorer Suite) *€ 15.300
2-persoons balkonhut (dek 4 en 6 - Balcony Suite) *€ 16.915
2-persoons balkonhut Deluxe (dek 4 en 6 - Balcony Suite Deluxe) *€ 20.060
2 persoons hut - Terrace Suite (dek 6) *€ 20.910
2 persoons hut - Penthouse Suite (dek 7) *€ 22.525
2 persoons hut - Owner's Suite (dek 6) *€ 27.710
2 persoons hut - Ultra Suite (dek 6) *€ 30.515
* Exclusief tarief voor verplicht transferpakket € 2.800
Helikoptervlucht inclusief
Helikoptervlucht met landing inclusief
Bij te boeken activiteiten:
Zee-kajakken € 660
Peddel excursie € 190
NB. Prijzen zijn vroegboekprijzen (geldig voor boekingen gemaakt vóór 15 juni 2020)
Indien u de gehele reissom in één keer voldoet, krijgt u 10% extra korting.
Benieuwd naar de actuele prijzen? Neem gerust contact op met ons.

*Inhoud Transferpakket:

  • Één overnachting voorafgaand aan de expeditie in een Toronto airport hotel
  • Groepstransfer van het airporthotel in Toronto naar de luchthaven op dag 2
  • Chartervlucht van Toronto - Resolute
  • Groepstransfer van Resolute luchthaven naar het schip op de dag dat u aan boord gaat
  • Groepstransfer van het schip naar het vliegveld van Kangerlussuaq vliegveld op de dag dat u van boord gaat
  • Chartervlucht van Kangerlussuaq naar Toronto
  • Één overnachting na de expeditie in een Toronto airport hotel

Prijzen in €

17-daagse reis inclusief:

Geboekte hut (in de door u gekozen categorie) met dagelijkse schoonmaak.

Alle maaltijden, snacks, frisdranken en sappen aan boord (geef eventuele dieetwensen op tijd door).

 Onbeperkt koffie, thee en chocomelk.

 Bier en huiswijn tijdens het diner.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac volgens het dagelijkse programma.

 Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Waterdichte laarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Een Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

 Elke hut beschikt over een haardroger en badjassen.

 Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

Alle bagage afhandeling aan boord van het schip.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

Uitgebreide reisbeschrijving.


17-daagse reis exclusief:

! Internationale vluchten en eventueel niet genoemde vluchten in het transferpakket.

! Aankomst- en vertrektransfers die niet genoemd zijn in het transferpakket.

! Paspoort- en visumkosten.

! Elektronische reismachtiging (eTA) voor Canada.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage-, annulering- en persoonlijke verzekeringen (die zeer sterk worden aangeraden).

! Kosten voor overbagage.

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor de wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

!  Verplichte waterdichte broek of andere niet genoemde uitrusting voor tijdens de zodiac-tochten.

! Optionele extra activiteiten.

! Vrijwillige fooien aan het einde van de reis voor het scheepspersoneel en bemanning (ongeveer $ 10 - $ 15 p.p.p.d.).

! Optionele extra overnachtingsmogelijkheden.