Nova Zembla, Noordland & Frans Jozefland

Nova Zembla, Noordland & Frans Jozefland, het afgelegen Russische Arctische gebied

Motorschip Ocean Adventurer Rusland Frans Jozefland Russische Arctic
 • Motorschip
 • Ocean Adventurer
 • Rusland
 • Frans Jozefland
 • Russische Arctic
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Tijdens deze 22-daagse reis naar Nova Zembla, Noordland & Frans Jozefland zult u de meeste extreme regio's van de Russische Arctische gebieden ontdekken per motorschip Ocean Adventurer. Van de hoge bergen van Novaya Zemlya tot het natuurreservaat van Frans Jozefland, deze onbewoonde landschappen hebben maar weinig mensen ooit een keer gezien.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Nova Zembla, Noordland & Frans Jozefland wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis met het Motorschip Ocean Adventurer

  • Nachten

   21

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Ocean Adventurer

  In juni 2017 heeft het schip Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) een renovatie ondergaan. Het schip is vernieuwd en verbeterd om 132 reizigers zeer comfo ...

  In juni 2017 heeft het schip Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) een renovatie ondergaan. Het schip is vernieuwd en verbeterd om 132 reizigers zeer comfortabel te vervoeren naar de meest afgelegen hoeken van de wereld. Het schip is oorspronkelijk in Joegoslavië gebouwd in 1976 en heeft meerdere renovaties ondergaan. Het vernieuwde schip heeft een eigentijdse look. Er zijn 6 nieuwe tweepersoonshutten en 3 suites bijgekomen. Alle hutten zijn in 2017 voorzien van nieuwe meubels en nieuwe badkamers. De belangrijkste gemeenschappelijke ruimtes, zoals de lounge, het restaurant en de bar zijn ook vernieuwd. Het schip heeft twee nieuwe Rolls Royce motoren gekregen, waardoor het schip een aanzienlijk mindere 'carbon footprint' achterlaat.

  Technische gegevens
  Lengte: 101,1 meter
  Diepgang: 4,5 meter
  Breedte: 16,2 meter
  Capaciteit: 128 passagiers
  Motoren: Diesel "twin engines" - 5400 pk
  IJsklasse: 1A
  Bouwjaar: 1976
  Snelheid: 12 knopen
  Hutten: 65
  Zodiacs: +/- 8

  De hutten aan boord
  3-persoons hut
  Aantal: 6
  2-persoons hut, lower deck
  Aantal: 13
  2-persoons hut patrijspoort
  Aantal: 6
  2-persoons hut raam
  Aantal: 18
  Superior hut
  Aantal: 10
  Deluxe hut
  Aantal: 6
  Suite
  Aantal: 3
  Owners Suite
  Aantal: 3
  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Helsinki

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst in Helsinki

  Uw arctische avontuur begint in Helsinki, bekend om zijn buitengewone architectuur en intrigerende mix van oosterse en westerse invloeden. Als u vroeg aankomt, kunt u de vele musea, galerieën en restaurants verkennen, kunt u ontspannen in een Finse sauna of kunt u gaan wandelen door het levendige Design District voordat u zich terugtrekt in uw hotel.

  Helsinki

  Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een stad die gezien mag worden. Voor de geïnteresseerde bezoeker valt hier meer dan ge ...

  Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een stad die gezien mag worden. Voor de geïnteresseerde bezoeker valt hier meer dan genoeg te beleven. Helsinki is een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. 

  Vertoon meer
 • Inschepen in Moermansk

  Na het ontbijt zullen we naar het vliegveld gaan en aan boord gaan van onze privé chartervlucht naar Moermansk, Rusland. Eenmaal aangekomen maakt u kennis met het schip en de bemanning en gaat u op weg naar het noorden.

  Moermansk

  Moermansk (of Murmansk) is een stad in het uiterste noordwesten van Rusland en is de grootste stad ter wereld boven de poolcirkel. ...
  Moermansk (of Murmansk) is een stad in het uiterste noordwesten van Rusland en is de grootste stad ter wereld boven de poolcirkel.
  Vertoon meer
 • Op zee

  We varen door de Barentszee richting het noorden, welke zee is vernoemd naar de grote Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barents die in de jaren 1590 twee expedities naar Nova Zembla leidde. Ondertussen kunt u kennismaken met het expeditieteam en krijgt u lezingen over o.a. de geschiedenis, natuur, klimaat en geologie van het gebied dat u de komende dagen gaat ontdekken. Terwijl het schip vaart, staat het expeditieteam op de uitkijk naar zeevogels, zeehonden en walvissen!

  Barentszzee

  De Barentszzee ligt ten noorden van Noorwegen en Rusland ligt. De zee is vernoemd naar de Nederlandse zeevaarder Willem Barent ...
  De Barentszzee ligt ten noorden van Noorwegen en Rusland ligt. De zee is vernoemd naar de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz.
  Vertoon meer
 • Ontdek Nova Zembla

  De grootste van de Euraziatische arctische archipels, de zelden bezochte Novaya Zemlya ("Nieuw Land") is het derde grootste wildernisgebied in Europa. Dit schijnbaar lange, smalle eiland bestaat eigenlijk uit twee hoofdeilanden, Severny (noordelijk) en Yuzhny (zuidelijk), gescheiden door de imposante Straat van Matochkin. Terwijl we Novaya Zemlya verkennen, verwachten we elke dag een nieuw avontuur. Elke expeditie zal uniek zijn, afhankelijk van het weer en het ijs, maar een paar landingsplaatsen die we willen bezoeken, zijn de baai van Inostrantseva, de Oransky-eilanden, Cape Zhelaniya, Cape Spory Navalok en Russkaya Gavan. Inostrantseva Bay heeft een van de meest pittoreske gletsjers in de hele archipel en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de ongerepte arctische wildernis. Als de omstandigheden het toelaten, kunnen we aan wal gaan, of een Zodiac-cruise maken op veilige afstand van de voorkant van de gletsjer. Mogelijk ziet u hier de wonderen van afkalfijs en ontmoet u misschien de zeekoeten van Brünnich. Aan de noordwestkant van Severny Island liggen de Oransky-eilanden. Het wildleven is hier in overvloed, met een verscheidenheid aan dieren- en plantenleven om ontdekt te worden, Walrus is hier waargenomen op vele eerdere expedities. Het is onvergetelijk om over een walrus te komen. Deze gigantische pinnipeds van het Noordpoolgebied creëren een rauwe waas terwijl elke walrus op zoek is naar een keuze aan kustlijn. Ontmoetingen met walvissen en zeevogels zijn mogelijk, evenals ijsberen, een genetisch aparte subpopulatie hier. Novaya Zemlya is een belangrijke locatie voor poolexploratie en biedt u ook een aantal mogelijkheden om de voetstappen van beroemde ontdekkingsreizigers te volgen en na te denken over de geschiedenis van de regio.

  Nova Zembla, Rusland, Nieuw Land

  Nova Zembla (Nieuw Land) is het derde grootste wildernisgebied in Europa. Dit schijnbaar lange, dunne eiland bestaat eigenlijk uit twee hoofdeilanden: Severny ( ...

  Nova Zembla (Nieuw Land) is het derde grootste wildernisgebied in Europa. Dit schijnbaar lange, dunne eiland bestaat eigenlijk uit twee hoofdeilanden: Severny (noordelijk) en Yuzhny (zuidelijk). Het is gescheiden door de Straat van Matochkin. Deze eilanden zijn pure, ruige arctische schoonheid op zijn best met uitgestorven vulkanen, grillige ijskliffen en de meest geïsoleerde bergketen in de Barentszzee.

  Vertoon meer
 • Ontdek de Kara zee en Severnaya Zembla

  We laten Novaya Zemlya achter ons en varen verder naar het Oosten richting de Kara zee. Dit is de meeste westelijke Aziatische zee voor Siberië. De Kara-zee staat bekend als de 'ijskelder' van het Noordpoolgebied, omdat deze vaak wordt belemmerd door opgesloten ijsschotsen. Er zijn verschillende locaties en kleine archipels langs de Siberische kust die we hopen te verkennen. Sommige gebieden die we hopen te bezoeken zijn Russky Iskland, Troynoy Island en Cape Chelyuskin.

  Zowel Russky Island en Troynoy Island maken deel uit van het grootste reservaat in Eurazië de Great Arctic State Nature Reserve. Ook bezoeken we Taymyr. Op het noordelijkste puntje van dit schiereiland (vasteland van Rusland) ligt Chelyuskin. We hopen hier een landing te maken om de "rand van de aarde" per voet te kunnen verkennen. Afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden zullen we door de Rode Legerstraat varen. Deze straat wordt geflankeerd door de enorme Academy of Sciences gletsjer en de kleinere Rusanov gletsjer. Als een van de weinige mensen die dit afgelegen gebied ooit diepgaand verkennen, wil je je camera klaar hebben om al het moois vast te leggen.

  Severnaya Zembla, Rusland, Noordland

  Severnaya Zemlya 'Noordland' in het Nederlands de ware geest van avontuur. Gedomineerd door gletsjers en een poolwoestijn, werd de archipel pas in 1913 o ...

  Severnaya Zemlya 'Noordland' in het Nederlands de ware geest van avontuur. Gedomineerd door gletsjers en een poolwoestijn, werd de archipel pas in 1913 ontdekt en bleef vrijwel onbekend terrein tot 1930–32. Noordland is het laatste grote onontdekte gebied op aarde. Een aantal bekende gletsjers zijn de Vavilov-ijskap en de gletsjers bij het Marat Fjord. Als de omstandigheden gunstig zijn, kan er worden gevaren door de Rode Legerstraat, geflankeerd door de enorme Academy van Science Glacier en de kleinere Rusanov-gletsjer. 

  Vertoon meer
 • Op zee

  We laten Novaya Zemlya achter ons en varen door naar Frans Jozefland. Er zijn verschillende activiteiten om u bezig te houden terwijl u op zee bent. Zo kunt een een presentatie van het expeditieteam bijwonen, kunt u ontspannen in de bibliotheek of kunt op het dek staan om de zee te bewonderen en te zoeken naar dieren in het wild.

  Karazee, Russische Arctic

  Karazee is de meest westelijke Aziatische zee voor Siberië. Het staat bekend als de 'ijskelder' van het Noordpoolgebied omdat de zee vaak wordt belemmerd door ...

  Karazee is de meest westelijke Aziatische zee voor Siberië. Het staat bekend als de 'ijskelder' van het Noordpoolgebied omdat de zee vaak wordt belemmerd door opgesloten ijsschotsen. De route door de zee hangt altijd af van de ijscondities, maar gelukkig is zeeijs een perfecte habitat voor veel arctische dieren.

  Vertoon meer
 • Ontdek Frans Jozefland

  Frans Jozefland is een groep van 191 vulkanische eilanden, velen bedekt met ijs. Het is de meest noordelijke archipel in Eurazië en ligt volledig binnen de poolcirkel. We hopen historische locaties, afgelegen zeevogelkolonies en walrusvissers op een aantal opmerkelijke bestemmingen te gaan verkennen, zoals Cape Flora, Cape Norway, Bell Island en Tikhaya Bukta. De weer- en ijs condities zullen echter het programma bepalen.

  Frans Jozefland - Rusland

  Franz Jozefland is een groep van 192 vulkanische eilanden die onderdeel uitmaken van Rusland. De eilandengroep ligt ten noordoosten van Spitsbergen en ...
  Franz Jozefland is een groep van 192 vulkanische eilanden die onderdeel uitmaken van Rusland. De eilandengroep ligt ten noordoosten van Spitsbergen en ten noorden van Nova Zembla. Het is alleen mogelijk om deze eilanden te bezoeken met speciale toestemming. De eilanden bestaan uit fjorden en meestal dichtgevroren zee. Van de eilanden is 80% het gehele jaar met ijs bedekt. De meest voorkomende diersoorten zijn: walrussen, zeehonden, poolvossen, ijsberen en verschillende insectensoorten. De ijsvrije kliffen en stranden worden door zeevogels bevolkt die hier hun jongen uitbroeden. 

  Vertoon meer
 • Op zee

  Voor het einde van deze reis weer voorbij is, heeft u nog een paar dagen op zee. Tijdens deze zeedagen kunt u met medepassagiers ervaringen uitwisselen en presentatie's bijwonen. Vanaf het dek kunt u genieten van het oneindige uitzicht op zee, of op de uitkijk staan voor wildlife. In deze zee worden vaak verschillende soorten walvissen gezien.

  Barentszzee

  Voor het einde van deze reis weer voorbij is, heeft u nog een paar dagen op zee. Tijdens deze zeedagen kunt u met medepassagiers ervaringen uitwisselen en presentatie's bijwonen. Vanaf het dek kunt u genieten van het oneindige uitzicht op zee, of op de uitkijk staan voor wildlife. In deze zee worden vaak verschillende soorten walvissen gezien.
  De Barentszzee ligt ten noorden van Noorwegen en Rusland ligt. De zee is vernoemd naar de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz.
  Vertoon meer
 • Ontschepen in Moermansk en vlucht naar Helsinki

  Als u terugkeert naar de meest noordelijke stad van Rusland, heeft u tijd om afscheid te nemen van uw expeditieteam en de bemanning voordat u onze groep chartervlucht terug naar Helsinki neemt. U zult nog een nacht doorbrengen in deze prachtige stad.

  Moermansk

  Moermansk (of Murmansk) is een stad in het uiterste noordwesten van Rusland en is de grootste stad ter wereld boven de poolcirkel. ...
  Moermansk (of Murmansk) is een stad in het uiterste noordwesten van Rusland en is de grootste stad ter wereld boven de poolcirkel.
  Vertoon meer
 • Ontschepen in Helsinki en vlucht naar Helsinki

  Na uw ontbijt kunt u wellicht nog wat tijd besteden aan het verkennen van de Finse hoofdstad voordat u terug naar Nederland vliegt.

  Helsinki

  Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een stad die gezien mag worden. Voor de geïnteresseerde bezoeker valt hier meer dan ge ...

  Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een stad die gezien mag worden. Voor de geïnteresseerde bezoeker valt hier meer dan genoeg te beleven. Helsinki is een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. 

  Vertoon meer

  Vlucht Helsinki - Amsterdam

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2023 4 - 25 aug 2023
3-persoonshut € 14.300*
2-persoonshut lager dek € 16.800*
2-persoonshut met patrijspoort € 18.500*
2-persoonshut met raam € 20.600*
2-persoons superior hut € 22.300*
2-persoons deluxe hut € 22.300*
2-persoons suite € 28.600*
2-persoons eigenaars suite € 30.700*
* Exclusief tarief voor verplicht transferpakket € 1.700

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

*Inhoud Transferpakket:
Chartervlucht Helsinki - Moermansk v.v.;
Overnachting in een hotel in Helsinki vooraf en achter aan de reis;
 Transfer van en naar het schip in Moermansk.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac
Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel
Waterdichte laarzen voor tijdens de landingen (te leen) 
Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack)
Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma
AECO vergoedingen en de overheid belastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale vluchten en niet genoemde vluchten in het transferpakket
- Aankomst- en vertrektransfers die niet genoemd zijn in het transferpakket
- Arrangementen voor of na de reis
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Optionele extra activiteiten en/of overnachtingsmogelijkheden
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Verplichte waterdichte broek of andere niet genoemde uitrusting voor tijdens de zodiac-tochten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)